Американски колеж-първа тема

• 223 144
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За екскурзиите аз мога да се включа - тази година (в 9 клас) ходиха на еднодневна образователна екскурзия до Пловдив с влак. Страхотно преживяване е било. Разгледали са амфитеатъра, даже някакви сценки са играли на сцената му. За обяд ги бяха водили на пицария (предварително резервирана за тях). Дъщеря ми се прибра заредена само с положителни емоции ...и с 1000 снимки Simple Smile

# 556
bebZz, прочетох всичко на един дъх. Ще се радвам да продължиш разказите си!  Hug Благодаря!   bouquet

# 557
  • София
bebZz- страхотна си, толкова изчерпателна, благодарим за отделенето време Hug

Точно този метод на обучение допадна на моята дъшеря в летните училища в Англия. Учи се в групи колектив и учителите не изпитват а помагат на учениците да се подготвят добре за изпитите. Не са гадните учители, които само се чудят как да напишат по ниска усенка а са приятели.Цитирах я.

ВаняМ и на теб благодарим.

# 558
Страхотно е, но влизането е доста проблемно! Peace
Особено важно е да си бързак, защото на изпита има много въпроси за много малко време, иначе като трудност въпросите не са трудни...май? Може би Ваня и Бебзз могат по-добре да кажат.

# 559
  • София
Да, като гледах примерните задачи за изпита на Ак -  те са логически.Задачите ,които по мое време решавахме в кръжоците по математика Занимателна математика. Сега не изучават такива задачи а и няма такива кръжоци. В СМГ решават, затова и децата от СМГ лесно влизат в АК.

# 560
  • София
Наистина времето за всеки раздел е много малко, задачите са логически. Има и много лесни, както и трудни задачки. За съжаление аз така и не разбрах какви са били задачите, когато дъщеря ми кандидатстваше (не ги дават от колежа, а като бройка са много за да ги запомни човек наизуст).
Но според мен истината е, види ли му се трудна някоя задача на детето, трябва да продължава напред, а не седи и да я мъдри нея. Изпитът е един вид Сървайвър Simple Smile

Дъщеря ми просто извади късмет според мен... Не е нито от СМГ, нито ходеше на специални курсове за АК. Ходеше на обикновена неделна школа, където ги готвеха за теста след 7-ми клас. Даже кандидатстването в АК го направихме за да се тренира по-скоро емоционално и да не се стъписа на Юнския изпит. Тя пък взе че влезе на 47 място (по-миналата година децата до 50-то място влизаха на субсидирана такса). Как да не я запишем  Laughing

# 561
Браво на твоята дъщеря, ето така е най-добре, а не да се подлудиш от подготовки. Май който е за там просто влиза и после и ученето не му се струва нанагорно.

# 562
Така е, защото знае какво е да работиш наистина наистина съвестно и упорито.
Като цяло. 
Но начина на работа се оказва успешен, антиподът на системата - урок-изпит на дъската, който масово се практикува. Редовно сравнявах щерката със студентите, поне по мое време, преди 20 години, когато се учеше в институтите - дискусии по време на лекции, упражнения и колоквиуми и изпити на края. Донякъде е същото в Колежа, но донякъде, защото теглото на изпита никога не е 100, нито дори 80 процента, както беше в института.
Щерка ми затова избра след като завърши да учи в унито в Утрехт, там системата е много подобна на тази в АК, за разлика от доста университети в Англия, поне според думите на нейни приятели-бивши съученици, учещи на Острова, с които сега, докато си беше в къщи по празниците, говорих.

# 563
  • София
Да, учителите са изключително добре настроени. Никой никога не отказва помощ, а и всеки учител има определени часове, в които приема ученици. За какво - по желание на учениците. Може да искат да научат още, да питат, може дори да носят презентации в груб вид за препоръка от саия учител - много лесен начин да повишиш както оценката на домашното, така и мнението на учителя!
И да, задачите на изпита не са особено трудни. Има и по-сложни, но не много, но тъй като за сложна задача, която би изгубила 3-4мин за решаване получаваш толкова точки, колкото и за 2+2=?, просто няма смисъл да се занимаваш с тях, докато не си минал през целия раздел веднъж. Ако ти остава време - тогава се връщаш.

# 564
  • Там, където ме обичат
Bebzz, Geo, благодаря за изчерпателната информация.  bouquet Може ли да споделите малко повече информация за учителите по втори език? Към момента ние сме се насочили да учим немски език, все още се колебая дали е добър избор, понеже не знам нищо за преподавателите. Колко години се учи втория език и на какво ниво излизат децата в 12-ти клас?

# 565
  • София
Учителката по немски - г-жа Павлова - е страхотен преподавател, лично една от любимките ми.
Нивото на език обаче зависи от ученика. Можеш да завършиш както с basic, така и с доста добри познания. Зависи от личната мотивираност, просто в единия случай имаш ок. 4 по предмета, а в другия 6. Не съм запозната с другите учители по език, но мисля че нещата стоят по същия начин.
От 9ти клас до 12ти включително се учи третия език.

# 566
  • Там, където ме обичат
Една ли е учителката по немски? Радвам се, че има отлични отзиви за нея, понеже сме се насочили да изучаваме немски, както и напълно съм съгласна, че резултатите зависят от личната мотивация.
И ако може малко повече информация за учителя ти по третия чужд език Praynig

# 567
  • София
Групите по немски в 1 випуск на най-често 2, има 4 или 3 часа седмично език, така че нямат и нужда от повече учители.
Започва се от пълния минимум, с презумцията, че учениците не знаят и бъкел  Wink по езика. Учи се усилено граматика. Изпитите включват и текстове с разбиране, като с времето се стига и до разкази на по-известни автори. Хубавото е, че се учи на български през повечето време. С годините все повече се говори на немски в час и е възможно да има и дни, в които не се употребява дори и 1 дума на български или английски. Ако държиш да научиш езика - учиш всяка дума от всеки текст и няма да имаш проблеми. Ако пък не го считаш за важно - можеш да завършиш с познанията си от 1вата година + думи от следващите години, без да се престараваш.
Ако искаш дъщеря ти да може да държи SAT немски може да се запише и в elective (последните години има допълнителни часове по избор, ч предмет 2 часа седмично) SAT немски и май че не е имало някой с недобър резултат. Така че просто поощрявай езика като примерно я молиш да ти чете и превежда разказите понякога. А те наистина са интересни. Хем ще прекарвате време заедно, хем ще знаеш, че дъщеря ти няма да има проблем да учи в Германия  Peace

# 568
Групите по немски в 1 випуск на най-често 2, има 4 или 3 часа седмично език, така че нямат и нужда от повече учители.
bebZz, нещата вече стоят по друг начин: випуските са по-големи, а и има ограничение за учителската натовареност. По немски има и друга учителка, освен Кремона; води, мисля, на по-малките. По български пък един випуск се дели от трима учители вече. Самите класове са разпределени по езици, а не както преди по профили. В часовете по профил се събират ученици от различни секшъни. Получава се нещо доста интересно: в профила ми идваха ученици, които не познавах от редовните часове, защото тях им водеше друг преподавател; съответно мои ученици от редовните часове отиваха в профил при друг учител. Само за 12 клас нещата вървяха гладко, защото всички имаха по 5 часа литература и в този смисъл всички бяха профил. Тези промени се задействаха от миналата учебна година.

# 569
  • Там, където ме обичат
Bebzz, Аглая, благодаря ви много. Не знаех, че децата могат да се явят на САТ по немски. Това достатъчно ли е ако искаш да следваш в Германия? Или т.нар. щпрахдиплом е по-високо ниво и без него не може?

Общи условия

Активация на акаунт