Американски колеж-първа тема

• 222 789
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 105
Хееее..й! Здравей! c_v_e_t_i_t_o_

Кажи ни какви са тези работи с гоненето на ученици от колежа?... там поради нисък успех... отсъствия?... всъщност изгонените наистина ли не стават... или то детето беше добро, ама така се случи...Наистина ли толкова много хора гонят?

Никого не "гонят". При успех по-нисък от 4 (ако не се лъжа), те изключват. Peace
И какво значи "не стават"? newsm78

Не влагам различен смисъл в двете определения: "гонят" и "изключват".  ooooh! И двете означават да напуснеш не по твое желание и може би само втората е по-формална?! - какъв е проблема тука не разбирам?  newsm78
"Не стават" в смисъл деца с поведенчески проблеми, които, в което и училище да бъдат, ще бадат преследвани и с наказания.

До тук дадения отговор го знаех, НО 4 за срок, година или междинна оценка?? .... И така малко по детаилно?

Между другото, много е елементарно да редактираш чужди изказвания!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:03 от Mm Elei

# 106
Хееее..й! Здравей! c_v_e_t_i_t_o_

Кажи ни какви са тези работи с гоненето на ученици от колежа?... там поради нисък успех... отсъствия?... всъщност изгонените наистина ли не стават... или то детето беше добро, ама така се случи...Наистина ли толкова много хора гонят?

Никого не "гонят". При успех по-нисък от 4 (ако не се лъжа), те изключват. Peace
И какво значи "не стават"? newsm78

по правилник, следен успех /наричан още GPA/ под 4.50 води първо до изпитателен срок, а после до изключване. има изпитателни срокове и за закъснения, отсъствия, поведение и плагиатство.
Не влагам различен смисъл в двете определения: "гонят" и "изключват".  ooooh! И двете означават да напуснеш не по твое желание и може би само втората е по-формална?! - какъв е проблема тука не разбирам?  newsm78
"Не стават" в смисъл деца с поведенчески проблеми, които, в което и училище да бъдат, ще бадат преследвани и с наказания.

До тук дадения отговор го знаех, НО 4 за срок, година или междинна оценка?? .... И така малко по детаилно?

Между другото, много е елементарно да редактираш чужди изказвания!

# 107
Благодаря!

И в крайна сметка какъв процент от приетите не успяват да завършат? Чувам през 5 усти порядък от 30%, което ми се струва много висок процент!

# 108
Благодаря!

И в крайна сметка какъв процент от приетите не успяват да завършат? Чувам през 5 усти порядък от 30%, което ми се струва много висок процент!

по-малко са, през годините от даден випуск се отсяват около 15-20 души... но въобще не е чак толкова страшно. по мое мнение, много хора, на които мястото им не е в колежа, остават в него, по един или друг начин.

# 109
А защо се "отсяват"? Заради оценки или лошо поведение  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes?

# 110
  • България
 Преди 2 седмици дъщеря ми ме сюрпризира, че иска да кандидатства в АК. Преди това съм я питала поне 10 пъти дали има такива намерения. Тъй като е доста трудно на този етап да й търся специализирана подготовка за там, разрових за разни тестове й ги дадох. Подадох документите за явяване на изпит, но макар че съм доста скептична относно резултата, мисля че самото явяване няма да й навреди.

# 111
  • България
Мои приятели ми дадоха някакви стари тестове, които е ползвал техният племенник /той завърши АК преди 4-5 години/

# 112
Мои приятели ми дадоха някакви стари тестове, които е ползвал техният племенник /той завърши АК преди 4-5 години/
    Би ли могла да ми ги пратиш? Ако е удобно...

# 113
А защо се "отсяват"? Заради оценки или лошо поведение  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes?

оценки, поведение, академична честност, закъснения, отсъствия

# 114

Но критериите са ясни нали?

За изпита тази година са се записали над 500 деца.

# 115
  • София
Миналата година май бяха 550  Peace

# 116

Но критериите са ясни нали?

За изпита тази година са се записали над 500 деца.

уточнени са в правилника, да, макар че наказанията не винаги са еднакво строги. като цяло, ако не гафиш, всичко е наред.

# 117
Останах с впечатление, че във форума има хора или близки....., които отдавна са завършили АК, как смятате, дали децата имат добра реализация в живота след АК? ...Дали колежа възпитава "състезателен тип"(и по-рано използвах тази дума, но в момента не се сещам за друга) хора?

Аз съм от първия випуск на АК; мога да ти отговоря на конкретния въпрос за моя випуск. От хората, скоито се срещнах на десетгодишнината от завъшването, над 50% работят в чужбина. На прима виста се сещам за преподавател в университет в Канада, физик в университет в Лондон (преди това е работила в ЦЕРН), един от съучениците ми понастоящем е член на борда на директорите на АК в Щатите (the Board of Trustees), една съученичка е на доста висок пост в Министерството на земеделието.

# 118
Останах с впечатление, че във форума има хора или близки....., които отдавна са завършили АК, как смятате, дали децата имат добра реализация в живота след АК? ...Дали колежа възпитава "състезателен тип"(и по-рано използвах тази дума, но в момента не се сещам за друга) хора?

Аз съм от първия випуск на АК; мога да ти отговоря на конкретния въпрос за моя випуск. От хората, скоито се срещнах на десетгодишнината от завъшването, над 50% работят в чужбина. На прима виста се сещам за преподавател в университет в Канада, физик в университет в Лондон (преди това е работила в ЦЕРН), един от съучениците ми понастоящем е член на борда на директорите на АК в Щатите (the Board of Trustees), една съученичка е на доста висок пост в Министерството на земеделието.

А тези, които са тук? Всъщност има ли неуспели ? А зад успелите винаги ли стоят важни родители? Не се заяждам, просто информация!?

# 119
Ами какво разбираш под неуспели? Аз лично под неуспял разбирам човек, който не може да намери удовлетворение в работата и живота си. Навсякъде има такива, възможно е и в моя випуск да има, на срещата ни обаче не останах с това впечатление. Имам съученик (от тези с важните роднини  Laughing ), който беше приет в Щатите със стипендия, май пълна и въпреки това се върна след една година, защото не успя да свикне с техните разбирания и порядки, нямам информация с какво се занимава сега. Имам друг съученик (с не "важни" роднини), който беше приет в Харвард още преди да завърши последен клас, мисля, че това говори много. Онези трима, които споменах, също нямат "важни" роднини, а даже и да имаха, са достатъчно способни, за да заслужат работните си места.
Тези, които са тук, също имат много добри професии и са специалисти в областите си. Няма как да не са, ние получихме блестящо образование - тогава, като първи випуск, условията на прием бяха много по-различни, таксите бяха много по-ниски и абсолютно всеки можеше да кандидатства и след това да получи стипендия въз основа на доход (аз една година имах пълна стипендия, щото също съм от тези без "важни" родители). Имаше хора от всякакъв произход, ако мога така да се изразя  Laughing За всички изискванията бяха еднакви; след 8 клас ни напуснаха 10 човека без оглед на доходите на родителите - просто не покриха средния успех.
В момента имам позната с дъщеря в Колежа (всъщност детето е за 1 година в Щатите, тъй като си спечели стипендия от Българската асоциация по четене, в конкурс, който пак, предполагам, е ораганизиран от Колежа) и според наблюденията ми върху нея, обучението там е все така на ниво (казано по детски, все така ги юркат).

Общи условия

Активация на акаунт