Американски колеж-първа тема

• 222 709
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 120
А тези, които са тук? Всъщност има ли неуспели ? А зад успелите винаги ли стоят важни родители? Не се заяждам, просто информация!?

verona70 и на мен това ми се искаше да попитам.

Шлябада радвам се на това, което казваш! Значи усилията, които полагаме за там си заслужават.

# 121
А тези, които са тук? Всъщност има ли неуспели ? А зад успелите винаги ли стоят важни родители? Не се заяждам, просто информация!?

verona70 и на мен това ми се искаше да попитам.

Шлябада радвам се на това, което казваш! Значи усилията, които полагаме за там си заслужават.

Определено, за мен това е не просто училище, това е цялостната ми нагласа към живота.

# 122
...В момента имам позната с дъщеря в Колежа (всъщност детето е за 1 година в Щатите, тъй като си спечели стипендия от Българската асоциация по четене, в конкурс, който пак, предполагам, е ораганизиран от Колежа)...

Този конкурс няма нищо общо с АК. Hug
В предишните няколко години не е имало и спечелили от там. Simple Smile

# 123
Шлябада,може ли да споделиш по-подробно защо този колеж е "цялостната ти нагласа към живота".
Благодаря ти предварително!

Шеговито казано, знам, че с каквото и да се захвана, ще успея, защото едва ли ще ми е по-трудно, отколкото 8-ми клас в Колежа. А сериозно казано - там се научих как да нося не две, а поне пет дини под една мишница, при това успешно и това ми се признава - от познати, приятели, работодатели.

Juiciness, благодаря за инфото, не съм се интересувала, просто предположих. Знам, че от Колежа се стараят учениците да участват в подобни конкурси.

# 124
Шлябада сега майки на осмокласници от колежа казват, че не било трудно и не учели много, страшното май следвало в 9-ти клас. Отделили са една сграда само за осмокласници и те не мърдат много от нея, май!

А какво е мнението за втория изучаван чужд език, в смисъл дали се учи на добро ниво?

И още, дали остава време за допълнителни занимания извън колежа? (примерно за учене на още един език)

# 125
Не знам какви са учителите в момента по вторите езици, така че мнението ми не е меродавно. По мое време испанската паралелка научи най-добре езика. Аз бях с немски, но не знам нищо. Каквото научих, го научих от курс след Колежа.
ДАли ще остава време за  допълнителни занимания - може би събота и неделя. Часовете са до 3 часа следобед, след това може да остава да спортува - има занимания по тенис, волейбол, футбол, народни танци и т.н. и така ще се рпибира към 5 следобед, ще трябва да учи, да пише домашни... В подготве има доста свободно време, особено ако си учил английски и преди това, в осми и девети клас се приспособяваш към огромния учебен материал и чак към десети клас вече имаш рутина и знаеш как да се организираш така, че да можеш да учиш, да почиваш и да се занимаваш със странични неща, като курсове. В 11 клас спокойно можех да отделям по половин ден всяка събота и неделя за кандидатстудентските курсове и да успявам да си почина. В осми клас не бих могла да го направя обаче. За мен осми клас беше най-труден  Peace Сега не знам как е.

# 126
Шлябада сега майки на осмокласници от колежа казват, че не било трудно и не учели много, страшното май следвало в 9-ти клас. Отделили са една сграда само за осмокласници и те не мърдат много от нея, май!

А какво е мнението за втория изучаван чужд език, в смисъл дали се учи на добро ниво?

И още, дали остава време за допълнителни занимания извън колежа? (примерно за учене на още един език)

Вторият език в колежа не е на добро ниво. За испанския съдя по собствен опит, а за другита съм чувала от приятели.

# 127
Всички задачи от брошурата ли успяхте да решите? На мен ми остана само тоя глупав ребус...  newsm78

# 128
Всички задачи от брошурата ли успяхте да решите? На мен ми остана само тоя глупав ребус...  newsm78

Същата работа! Изглежда направо нерешим!

# 129
  • На село
Имате предвид задача 12 от първи раздел ли?

# 130
Дъщеря ми всички задачи реши, защото тази задача с ребуса е побликувана в едно от изданията на сборниците  на Мая Алашка...  bouquet

# 131
Маринова - Да

winkipinki - Любопитно ми е! Би ли ни пратила да видим решението.

# 132
Разбира се...  bouquet

# 133
  • На село
Решението е следното:
Сменят се местата на числата 7, 10, 5, 8, 9, 18 съответно с 13, 4, 17, 2, 15, 12. Останалите числа се оставят на местата им.

Аз тази задача за около 1 минута не мога да я реша, дъщеря ми - също.

# 134
Това е решението... Simple Smile... Но все пак Мм Елеи, ще ти сканирам решението...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт