Американски колеж-първа тема

• 223 276
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 225
Какво става в това училище, защо им напускат масово преподаватели. Какво може да накара един добре платен преподавател, работещ с интелигентни деца да си зареже сигурната работа и да прави школа ooooh!

Желанието за още повече пари.  Wink  (Това е личната ми преценка по въпроса).

На деня на отворените врати на АК, на който ходих, разговарях с Президента на колежа по този въпрос, тъй като и мен ме интересуваше. Както всички знаете, той е сравнително нов, на практика от миналата учебна година. Нормално е, когато се сменя ръководството, на някои това да не им харесва...  Confused Тъй като имам поглед и върху Президента, и върху напусналите и напускащи преподаватели (Кортезов имам предвид), искам да ви кажа, че моята подкрепа определено има Президента. Това са различен тип хора, не са се сработили. Президентът е завършил държавни училища и университет в САЩ. Произходът му е средно-статистически. Изглежда реален и земен човек. Преподавателите в Лого-3 и Кортезов са от съвсем друго тесто. Те не просто правят пари, а много пари. Поизкривени ми се виждат техните мирогледи, тъй като отвсякъде им личи, че контактуват основно с определена прослойка в нашето общество... Чудя се как да го обясня, за да стане по-ясно...

Не се притеснявам за бъдещето на колежа, тъй като назначените там преподаватели са на наистина сериозно ниво. Остава само и детето ми да се справи с изпита.  Simple Smile  Praynig  Praynig

Късмет и на вашите деца!
Всъщност, Кортезов си работи в Американския Колеж, само че подготвя само отборите за състезанията, т.е. един вид работи с най-интелигентните сред интелигентните Simple Smile. И Американският колеж има определени успехи, сравними с тези на математическите гимназии - златни медали от Австралийското състезание 2007 и 2008 и златен медал от младежката балканиада 2007, първо място с максимален резултат в 11 клас и отборно 1 място в 8 клас на ЗМС Бургас преди месец, въобще резултати, с които не може да се похвали друга не-математическа гимназия и много малко от 30-те математически гимназии и още толкова с подобен "профил". Доколкото знам, Кортезов е уведомил Президента, че готви деца за бързо решаване на математически тестове; фактически самият той е дал на тези деца листове с компресирана математическа информация плюс информацията от сайта на Колежа, че никой не е упълномощен да готви ученици за Колежа, нито пък той. А и той никога активно не се е рекламирал като преподавател, поне аз не съм чувала за това - ако някой е чул, да каже. Моето дете се готви с него и влезе в челната двадесетица миналата година (вярно, с доста добро есе, но и на теста беше добре). Той ясно им беше казал, че няма предварителен достъп до теста и по нищо не си е проличало да се е случило обратното.

# 226
Много добре казано Рак.

И аз съм със същите лични наблюдения.

И когато прочетох цитирания пост, бях особено отблъсната от факта, че се говори против българин, който се е доказал и се прави сравнение с Американец, който никой не го знае и познава все още!  Naughty
Типично Бай Ганьовско изпълнение!

Мога и да подкрепя президента, мога и да замълча, но този контекст ми се стори много грозен! Naughty

# 227
Нещо не мога да разбера как така е нямало есе? То е част от изпита. Shocked

# 228
Аз също мисля, че школите и учителите злоупотребяват, то не са интензивни курсове, пробни изпити и каквото още се сетите.

# 229
Не мисля,че продължаването на започната история е есе,а по-скоро съчинение-поправете ме ако греша.
Това се учи във втори клас.Само исках да кажа,че не е необходимо да се ходи на курс на който подготвят децата да пишат есета и др.
Има няколко прости правила,които трябва да се спазят.Или го можеш или не!

# 230
ana_,а защо продължаването на историята? Останах с впечатление, че е трябвало да си представиш, че си свидетел на случката или ние нещо не сме разбрали?

# 231
Добре,а това есе ли е? Или аз бъркам.

# 232
Честно идея си нямам. Може би да се изкаже някой по-компетентен. newsm78

# 233
Да есе е, то винаги е било част от изпита.

# 234
Има деца на които им се отдава писането, а на други не.
И всеки избира как ще се подготви сам или с учител. Sunglasses

# 235
Ще се разбере на 17.04. Търпение до тогава.
Моят син сподели за математиката, че е била лесна пък да видим. 

# 236
  • София
И когато прочетох цитирания пост, бях особено отблъсната от факта, че се говори против българин, който се е доказал и се прави сравнение с Американец, който никой не го знае и познава все още!  Naughty
Типично Бай Ганьовско изпълнение!

Мога и да подкрепя президента, мога и да замълча, но този контекст ми се стори много грозен! Naughty

Аз пък се втрещих като прочетох това...  Shocked  Явно писмената реч не ми е силна страна... Последното нещо, което съм искала е да звуча "като бай Ганьо", "грозно", "нападателно", "антибългарски"... Давам си сметка, че това е форум и тук хората не ме познават, поради което не винаги ме приемат напълно позитивно (както би трябвало  Grinning ), просто защото не знаят колко съм добра  Mr. Green

Общо взето включването ми в случая е единствено с цел да помоля да не бъда разбирана неправилно. В предишното си изказване съм се опитала да подкрепя идеята, че АК има бъдеще, независимо от това кой е Президент. Има бъдеще заради традициите, заради страхотния екип от преподаватели и не на последно място заради прекрасните деца.

Късмет на чакащите резултат на 17ти април!   bouquet

# 237
Есе по казус е  Laughing Както има есета по картинка,цитат и тн.  Wink

# 238
Здравейте,

бих искала да споделя следното: под "есе" в Американския колеж се рабира свободно съчинение (нямащо много общо с литературното есе, което се изучава в 7-ми клас), което може да бъде по случка, по картинка или по зададена тема. Обясниха го на информационната среща.
Така, че който не е разбрал, че е писал така нареченото есе вчера на изпита...

# 239
niamam kirilitca,za koeto izvinete...predi niakolko dni pisah moeto mnenie za tova kak sina mi vleze minalata godina bez predvaritelna podgotovka,no dosta maiki mi se struva,4e ne go poviarvaha...kakto y da e kato 4eta va6ite mnenia vijdam,4e sam bila prava...
...na vsi4ki detca bili na izpita v4era pojelavam uspeh,za6toto koleja si zaslujava...
napalno podkrepiam tezata,4e pari investirani v obrazovanie ne sa hvarleni na viatara...

Общи условия

Активация на акаунт