Американски колеж-първа тема

• 222 796
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви за мненията!  bouquet

rosss  искам за детето си най-доброто, както всеки нормален родител.

Относно работата по проекти групово- на приятели дъщерята учи там, момичето все се жалва, че съучениците и се скъсвали от купони, докато тя износва работата по проекта. Тези хора се изказват за АК много лаконично, разбира се казват, че е хубаво, но не със суперлативи, а много сдържано.

Това, че искат да решиш, дали да запишеш детето си, преди да са излезли резултатите от изпитите за езиковите не е добре. Догодина все пак ще е по-друго с тези матури.

Още веднъж ви блатодаря!  bouquet

# 316
анониммен9559

ти си оправно дете все ще измислиш нещо, но например можеш да им кажеш , че много искаш да учиш в АК защото чувстваш че там ще си сред добра за теб среда, приятели....
обясни им спокойно че нямаш проблеми да се явиш на другите изпити и си сигурен в себе си даже би се явил само за да им докажеш , че можеш  Simple Smile
Но искаш да учиш в АК а пък според мен те ще одобрят избора ти .
Успех !
а иначе къде би искал да учиш?

pinko не бива да убеждаваме детето да пресира родителите си.

В едно хубаво, хармонично семейство, членовете му чувстват помежду си нещата, дори и без много приказки. Пък то ако е оправно, ще се оправи и без частно училище.  Praynig

Все пак говорим за средно образование, което има добри алтернативи, убедена съм! Peace Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 09:41 от Elina__

# 317
  • София
Прието момче, поздравление за резултата!

Решението си е лично твое, но тъй като преди време и пред нашето семейство стоеше същата дилема си позволявам да пиша. Ако не те притесняват парите - записвай АК. Но ако ще бъде за сметка на лишения - знай, че не е единственото добро училище. Моята дъщеря се записа в 91НЕГ и сега учи в Германия. Справя се чудесно и разходите са по-малки в сравнение с ученето в САЩ или Англия. Иначе колкото деца от класа отидоха в Германия, точно толкова отидоха и в Англия, защото без проблем си изкараха необходимите сертификати за език. Тя също има такъв документ от Британския съвет срещу  2 години курс в АВО.

Успех!

# 318
Регистрирам се и аз.Синът ни е в 6 клас и иска догодина да кандидатства.От тази година таксата е 5 500 евро, без да има субсидирана такава.На сайта пише ,че всеки може да кандидатства за стипендия и таксата му може да се намали от 5 до 100%.Въпросът ми е има ли някой от тазгодишните приети ,които са одобрени за стипендия и в какъв размер.Не съм сигурен , че ще можем да плащаме 5 години по 5 500.

# 319
Ами аз лично се бях насочил към 91 НЕГ и мисля че ще мога да изкарам такива оценки на изпита че да ме приемат, но въпроса е че чувам адски много лоши отзиви от гимназията - които главно са насочени към това как след 8 ми клас когато е борбата за хубавите паралелки - само връзкарите и тези които са учили немски успяват да се набутат в хубава...
А останалите биват меко казано тормозени от "привилегированите" и след 12 клас имат Българска Диплома за перфектно владеене на Немски език и всъщност се водят чужденци - докато другите са на ниво с Германците...

Иначе вече от 100 места ме агитират да кажа на наште и те да преценят дали ще могат да плащат таксата - макар че аз лично се съмнявам те да ми откажат след като съм изказал така дългоочакваното от тях мое мнение... и ще са нещо като притиснати в ъгъла... Абе ще им кажа пък те ще преценят

Благодаря за постовете вече клоня към АК още повече  Simple Smile

Иначе за Стипендията да поясня че всяка година трябва да се кандидатсвтва... и една година могат да ти оставят 50 % другата могат и да не ти намалят таксата...
И наште се отказаха защото се водят управители на фирми през които минават много работи и излиза че те Уж взимат доста пари, а всъщност не е точно така...

Окончателно съм решил да им кажа - Това е...
Те ще преценят  newsm78

# 320
  • България
Въпросът ми е има ли някой от тазгодишните приети ,които са одобрени за стипендия и в какъв размер.Не съм сигурен , че ще можем да плащаме 5 години по 5 500.

В момента събирам документи за да кандидатстваме за "Финансова помощ", но резултатите ще са ясни на 19.06. и тогава ще имам някакъв ориентир за критериите. Аз също разбрах, че ще се кандидатства всяка година, а това което определят сега не е за целия период.

# 321
  • София
Прието момче, тъй като темата не е за НЕГ и не ми се иска да пиша. Това, което са ти казали не е съвсем вярно. Ако искаш пиши ми на лични мейла си или се регистрирай, за да ти пиша на лични и ще ти обясня по-подробно

# 322
Не съм убедена, че конкуренцията за кандидатстване в АК е особено голяма. По скоро ние обмисляме варианта за кандидатстване с цел да си "подсигурим" едно по-добро училище.

Тази година момчетата са били 3 за 1 место, а момичетата една идея повече, което извинете ме, ама е абсолютно нищо в сравнение с конкуренцията за езиковите.

Помислете все пак, какъв процент от населението може да си позволи да плаща таксата! 1%? 2%? Mr. Green

# 323
Въпросът ми е има ли някой от тазгодишните приети ,които са одобрени за стипендия и в какъв размер.Не съм сигурен , че ще можем да плащаме 5 години по 5 500.

В момента събирам документи за да кандидатстваме за "Финансова помощ", но резултатите ще са ясни на 19.06. и тогава ще имам някакъв ориентир за критериите. Аз също разбрах, че ще се кандидатства всяка година, а това което определят сега не е за целия период.

# 324
Какви документи се представят за фин. помощ?

# 325
Ами аз лично се бях насочил към 91 НЕГ и мисля че ще мога да изкарам такива оценки на изпита че да ме приемат, но въпроса е че чувам адски много лоши отзиви от гимназията - които главно са насочени към това как след 8 ми клас когато е борбата за хубавите паралелки - само връзкарите и тези които са учили немски успяват да се набутат в хубава...
А останалите биват меко казано тормозени от "привилегированите" и след 12 клас имат Българска Диплома за перфектно владеене на Немски език и всъщност се водят чужденци - докато другите са на ниво с Германците...

Иначе вече от 100 места ме агитират да кажа на наште и те да преценят дали ще могат да плащат таксата - макар че аз лично се съмнявам те да ми откажат след като съм изказал така дългоочакваното от тях мое мнение... и ще са нещо като притиснати в ъгъла... Абе ще им кажа пък те ще преценят

Благодаря за постовете вече клоня към АК още повече  Simple Smile

Иначе за Стипендията да поясня че всяка година трябва да се кандидатсвтва... и една година могат да ти оставят 50 % другата могат и да не ти намалят таксата...
И наште се отказаха защото се водят управители на фирми през които минават много работи и излиза че те Уж взимат доста пари, а всъщност не е точно така...

Окончателно съм решил да им кажа - Това е...
Те ще преценят  newsm78

Мило момче, не е вярно това за 91 НЕГ. Племенникът ми е в лайстунг паралелка, без абсолютно никакви връзки и без да знаеше дума на немски преди да го приемат. И не е единствения. Много учене се изисква обаче в подгответо и дисциплина.

# 326
  • България
Какви документи се представят за фин. помощ?

Дават един формуляр, който попълваш и описваш финансовото и имущественото състояние на семейството. Към него прилагаш заверени данъчни декларации, удостоверения от местни данъци и такси, служебни бележки и т.н.

# 327
SofiaV трудно ли се събират тези документи?

Данъчните декларации вече са в общината. Данъчни декларации като физическо лице и на ЕТ или на всички видове фирми в които имаш участие, примерно ООД?

bouquet

# 328
  • България
На всякъде, където имаш участие. За мен не беше трудно.  При нас почти всичко е в една община с изключение на един мой наследствен имот, но там майка ми взе документа. От данъчното дават заверено копие на данъчните декларации - ние имаме по едно ЕООД и всички доходи минават от там, така че не попълваме декларации за физически лица. Документите за имоти и МПС за в "Местни данъци и такси" на общината. От там трябва да се вземе и удостоверение за имуществото на децата.

# 329
Sofia V, i za kolata li se interesuvat? A vpisvat li se bankovi krediti , ako imash?

Общи условия

Активация на акаунт