Американски колеж-първа тема

• 222 758
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 330
  • България
Да, и за колите се интересуват, но не видях графа за кредити  newsm78

# 331
Някой ползвал ли е услугите на школа Магнет? Доволни ли сте и каква е цената? В Сайта на школата пише,че и двете първи места са на деца от школата.

# 332
Най-приятелски и от сърце те съветвам да избереш друг вариант!

За цената, предварително няма как да разбереш колко ще ти излезе. Г-жата непрекъснато измисля някакви интензивни курсове, уж не и стигало времето да си предаде материала(който в крайна сметка не се пада на изпита)!?! Но по мои сметки клони към пет цифрено число. Побърква децата, набива им разни от типа: "...това, ако не го научиш си загубен...". На изпита повечето от мателиала, които се подна не го бяха учили изобщо. Разбираш ли!, децата се сбъркват от решаване на задачи, чак до затъпяване(защото обяснява всичко много тъпо и ги кара да го учат наизуст), а накрая на изпита се пада нещо коренно различно!!! Не мога да ти опиша колко е гадно, чувстваш се като последния идиот, защото по едно време лампата ще ти светне, но си викаш до края, а бе сигурно така трябва и се опитваш да стискаш зъби, но уви не е трябвало така!!!!

Понеже от това място(форума) човек трудно "хваща декиш", препоръчвам ти: остави сайта, искай лична среща с дамите и ги прецени сам, но критично! И знай, преценката ти не те лъже!

Относно момчето, което приеха на първо място тази година (другото дете може би е от някоя друга година, ако изобщо има такова) изобщо не го е подготвила г-жата. То се записа за курса в последните 2 месеца и с попадането си в групата резултата му беше космически в сравнение с останалите, т.е. то си беше генийче и преди 2-та месеца курсове в Магнет. Ще ти разкажа друг случай, дете, добро, скромно и ученолюбиво посещава курса от 6-ти клас и в 7 ходи на двете подготовки и за АК и за езиковите, т.е. "двоен тигел" - не е прието, а повярвай ми го направиха разногледо. А г-жата за есетата е меко казано "гола вода"-обезателно искай да я видиш и нея!

Т.е. ако трябва да обобщя там нещата изглеждат така: "Напън..Напън, но в погрешната посока..."

# 333
От разговора си с госпожата по телефона останах със същото впечатление,така ,че изобщо няма да се срещам с тях.Благодаря ти за мнението.А някой има ли впечатления от Веди?

# 334
много приети деца има от
Веди
Лого 3
школо Иванови
както и деца подготвяли се с частни учители

Извода е ако детето ти от 1-6 клас е било отличен ученик то изпита за колежа ще го вземе без пробем !! 100%
ако детето е добър или много добър  по успех от 1-6кл. то тогава Частните школа са задължителни!

разход по горните от 1800лв. до 4000лв. /винаги има и по скъпи но са неоправдани
все пак таксата е непосилно висока 5500 евро

# 335
  • София
Извода е ако детето ти от 1-6 клас е било отличен ученик то изпита за колежа ще го вземе без пробем !! 100%
ако детето е добър или много добър  по успех от 1-6кл. то тогава Частните школа са задължителни!

Може и да има нещо вярно, но дъщеря ми учеше в СМГ и почти всички деца кандидатстваха в АК. От момичетата само тя беше приета, а от момчетата 2 или 3 и то на 40 и някое място. А все пак в СМГ учат много умни и добре подготвени деца. За другите 3 класа - не знам как е било. И все пак да кажа, че става дума за преди 5 години. Сега може изпита да е по-лесен и да не се нуждае от специална подготовка. Пък и конкуренцията вече не е същата като тогава, заради високите такси.

# 336
  • България
Нямам нищо против колежа,но никога, по никаква причина не бих записала децата си,дори и приети, да учат там.

А защо?  newsm78

# 337
  • София
Преди време се отказах да пиша в тази тема точно заради позиции като тази на Ана.

В началото разбирах смисъла на темата по следния начин:

1. Източници за подготовка за изпитите за колежа (школи, учители и т.н.);
2. Оценка на тези източници - качествена и количествена (т.е. колко струва да е записано детето там);
3. Неща от кухнята на колежа (например споделени впечатления на родители, чиито деца са там или пък на самите деца);
4. Интересни инициативи на колежа;
5. Особености на образованието там (съпоставка с други училища);
6. Оценка на избора да запишеш детето си там (например впечатления на родители на завършили ученици - реализация на децата след това и какво дава АК...)

От един момент натам обаче вместо това се получи нещо съвсем различно и по-конкретно следното:

- Изливане на злоба и негативизъм срещу АК като цяло;
- Изливане на злоба и негативизъм срещу школите за подготовка;
- Форсирано стопиране на позитивизма в темата...

Спрях да пиша тук, но днес отново се попитах - всъщност защо не пиша? Защо пък да не се опитаме да направим темата със смисъла, с който я бях възприела в началото? А хората, които изобщо не харесват АК и непрестанно пишат тук, искам да ги попитам - защо пишете тук? Защо не пишете в теми за училища, които ви харесват или имате нужда просто да си плюете на воля?

Искам да попитам и друго - на кого е полезна тази тема в този й вид?

Аз например, като майка на бъдещ колежанин, имам много въпроси, които бих искала да задам. Но искам да ги задам на правилните хора (чиито деца учат там например)...

И накрая, по отношение изказването на Майка за школа Магнет - удивена съм от това... Звучи много неприятно като атмосфера. Тормозещо и съответно демотивиращо за децата... Аз съм доволна от Лого 3. И забележете - не само, защото детето ми е прието. Всички дечица ходеха с голямо удоволствие и самочувствието им беше добро. От школата 10 дни преди изпита им бяха казали, че всички са подготвени добре и имат голям шанс да бъдат приети. Така и стана.

# 338
Следя много внимателно темата! Naughty
Въпросите, които поставяме смятам, че са логични. Peace
Ето едно твое по-предишно изказване:

Какво става в това училище, защо им напускат масово преподаватели. Какво може да накара един добре платен преподавател, работещ с интелигентни деца да си зареже сигурната работа и да прави школа ooooh!

Желанието за още повече пари.  Wink  (Това е личната ми преценка по въпроса).

На деня на отворените врати на АК, на който ходих, разговарях с Президента на колежа по този въпрос, тъй като и мен ме интересуваше. Както всички знаете, той е сравнително нов, на практика от миналата учебна година. Нормално е, когато се сменя ръководството, на някои това да не им харесва...  Confused Тъй като имам поглед и върху Президента, и върху напусналите и напускащи преподаватели (Кортезов имам предвид), искам да ви кажа, че моята подкрепа определено има Президента. Това са различен тип хора, не са се сработили. Президентът е завършил държавни училища и университет в САЩ. Произходът му е средно-статистически. Изглежда реален и земен човек. Преподавателите в Лого-3 и Кортезов са от съвсем друго тесто. Те не просто правят пари, а много пари. Поизкривени ми се виждат техните мирогледи, тъй като отвсякъде им личи, че контактуват основно с определена прослойка в нашето общество... Чудя се как да го обясня, за да стане по-ясно...

Не се притеснявам за бъдещето на колежа, тъй като назначените там преподаватели са на наистина сериозно ниво. Остава само и детето ми да се справи с изпита.  Simple Smile  Praynig  Praynig

Късмет и на вашите деца!

Интересно беше да чуем, след пет години какво би казала!

Аз лично се опитвам трезво да погледна, а не просто да нахлузя розовите очила и давай!

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 15:11 от Elina__

# 339
  • София
Елина, пак си стоя зад това мнение - Лого 3 е много скъпа школа наистина. И като добра скъпа школа, си изкарват парите с много позитивно отношение към децата.  Wink Не като Магнет, които също никак не са евтини, а са тормозители (поне според написаното от Майка).

Ана, защо не би записала децата си в АК? Мотивирай се. Отворена съм да чуя мнение противополжно на моето, но с аргументи...

А иначе... и на мен ми е интересно какво бих казала след 5 години, живот и здраве.  Grinning

# 340
ana_ , защо се изтри?
♥.Прасковката.♥ съгласна съм първата част от мнението , само че следва едно голямо НО....
Не може ли някои да нямаме толкова позитивно отношение към АК? Не може ли да споделяме и положителното и отрицателното и да не гледаме с розови очила? Всеки сам за себе си може да си преценява и да си взема решение за това колко може да се довери на форумната информация .
Темата е полезна, дори и в тоя и вид, защото пак е някаква информация .Откъде накъде трябва да е само позитивна, когато нещата не са позитивни? И какво лошо има в това някой да се оплаче от някоя школа за подготовка (дали основателно или не - е субективно) - пак е източник за информация за другите родители и кандидат-гимназисти.
Писах по темата точно с нагласата за ползата от  споделена информация , това че понякога е нелицеприятна - няма как  Wink, груба или заяждаща  чак толкова не съм забелязала

# 341
  • София
Влади, съгласна съм с теб принципно. Не съм казала, че трябва само позитивни неща да се пишат. Нека да са и негативни. Но и позитивните, и негативните - да са аргументирани, обяснени някак си.

Ето например ти казваш: "Откъде накъде трябва да е само позитивна, когато нещата не са позитивни?"

Първата част от изречението е въпрос, но втората част вече е твърдение. Негативно твърдение. "нещата не са позитивни" Кои неща точно не ти харесват на теб? Кажи ги.

Може би аз малко по-емоционално съм възприела нещата... Но истината е, че всички пишехме тук преди изпита, пожелавахме си успех. вълнувахме се заедно и после, когато резултатите излезнаха, една част от хората започнаха да пишат съвършено различни неща (че всъщност гроздето е съвсем кисело и т.н.). Това точно не ми хареса... Има и други хора, които са в процес на изграждане на мнение - децата им ще се явяват и на други изпити и ще избират между АК и други училища.

# 342
 за ♥.Прасковката.♥ : писала съм по-преди : в АК се научва английски на много добро ниво ( по-добро от всички други училища), имат добри преподаватели по някои предмети (няма пак да цитирам, защото е субективна преценка взависимост кой на какво държи), имат страхотен правилник, но правят изключения понякога в спазването му - трудно гонят хора, когато заслужават, американските преподаватели не винаги са на ниво ( въпрос на късмет е така да се каже какви ще успеят да вземат от борсата в УСА за нашата затънтена България) , средата е много снобска ...
Относно киселото грозде съм написала мнение, че "от всяко дърво - свирка не става" с идеята хората да не си дават парите за глупости  Wink

# 343
SofiaV зададе въпрос към мен и аз и отговорих на ЛС.

Не искам да коментирам нито АК нито това защо нямам желание децата ми да учат там.Това е така,защото винаги ще се намери някой да каже,че споделям мнение не от личен опит,а от това което съм чула и проучила.Колко не съм права,откъде имам информация и т.н.А на мен не ми се спори.
Та нима вие,всички родители на кандидатстващи седмокласници не проучвате как стои въпросът както с частните така и с държавните училища.И трябва ли непременно да имам 5 деца за да се "опаря" с първото дете в някое училище за да не запиша 2-ро 3-то и т.н. деца в същото това училище.Естествено,че събирам информация.Проучвам и преценявам за себе си.АК не е подходящ за моите деца по ред причини.
Изтрих поста си не защото се отричам от него,а за да не преча с негативизъм в темата и да не преча на положителните емоции около школите и АК.Още повече,че уважавам Прасковката и SofiaV без да ги познавам лично, а само от постовете им.
Щом така искате-ДОБРЕ.
Обаче темата не е само за това, да говорим колко е велик АК,а за да споделяме и негативните неща за него и за школите.
Аз имам негативно мнение за школите и щом то не се приема  няма да го споделям повече.
Изпитът за АК изисква от децата да покажат редица качества.Ако тези качества ги няма в детето,никоя школа не може да му помогне с приема в АК. Говоря само за АК,а не за останалите частни и държавни гимназии.Просто изпита за АК е изключение.И родителите се подвеждат по емоциите си,по грешната преценка за децата си и дават маса излишни пари за това да бъдат подготвени добре във въпросните места.
В заключение искам да кажа,че не съм си менила никога мнението за школите.
Това може да се провери и по мои предишни постове-още преди да излязат резултатите от изпита.
Но наистина някои родители минаха в нелегалност след като излязоха резултатите и започна един негативизъм,с който обаче аз съм съгласна.

# 344
Най-приятелски и от сърце те съветвам да избереш друг вариант!

За цената, предварително няма как да разбереш колко ще ти излезе. Г-жата непрекъснато измисля някакви интензивни курсове, уж не и стигало времето да си предаде материала(който в крайна сметка не се пада на изпита)!?! Но по мои сметки клони към пет цифрено число. Побърква децата, набива им разни от типа: "...това, ако не го научиш си загубен...". На изпита повечето от мателиала, които се подна не го бяха учили изобщо. Разбираш ли!, децата се сбъркват от решаване на задачи, чак до затъпяване(защото обяснява всичко много тъпо и ги кара да го учат наизуст), а накрая на изпита се пада нещо коренно различно!!! Не мога да ти опиша колко е гадно, чувстваш се като последния идиот, защото по едно време лампата ще ти светне, но си викаш до края, а бе сигурно така трябва и се опитваш да стискаш зъби, но уви не е трябвало така!!!!

Понеже от това място(форума) човек трудно "хваща декиш", препоръчвам ти: остави сайта, искай лична среща с дамите и ги прецени сам, но критично! И знай, преценката ти не те лъже!

Относно момчето, което приеха на първо място тази година (другото дете може би е от някоя друга година, ако изобщо има такова) изобщо не го е подготвила г-жата. То се записа за курса в последните 2 месеца и с попадането си в групата резултата му беше космически в сравнение с останалите, т.е. то си беше генийче и преди 2-та месеца курсове в Магнет. Ще ти разкажа друг случай, дете, добро, скромно и ученолюбиво посещава курса от 6-ти клас и в 7 ходи на двете подготовки и за АК и за езиковите, т.е. "двоен тигел" - не е прието, а повярвай ми го направиха разногледо. А г-жата за есетата е меко казано "гола вода"-обезателно искай да я видиш и нея!

Т.е. ако трябва да обобщя там нещата изглеждат така: "Напън..Напън, но в погрешната посока..."

Здравейте! Тази година аз посещавах школа "Магнет" и мога да Ви кажа, че съм изключително неприятно изненадана от поста Ви. Интересно ми е откъде успяхте да добиете такова негативно отношение към школата?? Лично аз съм изключително доволна от там. Нещата, които трябваше да се научат наизуст изобщо не бяха чак толкова много и мога да Ви кажа, че на изпита ми бяха от изключително голяма полза. Плюс това на самия изпит имаше много задачи, които бяхме решавали в "Магнет" и дори бяха със същите числа. Относно тестовете и задачите, които се решават "чак до затъпяване", това изобщо не е вярно. Винаги, когато правехме тест, след това го решавахме наново, заедно с госпожата и това, което не е било разбрано се обясняваше отново. Това е наистина полезно. Момчето, което тази година е прието на първо място не дойде два месеца преди изпита, а дойде със два месеца закъснение. Резултатите му наистина бяха по - високи признавам, но на изпита момичето, което тази година е осмо има по - висок бал на теста от него.
А за детето, което ходи от две години в школата и не е прието мога да Ви кажа, че се е притеснило. Понякога това може да изиграе много лоша шега.
Относно госпожата по есетата. Тя определено не е "гола вода". От нея научих изключително много неща и ме накара да се замисля и за много други. Ако не беше тя нямаше да прочета много книги, които са наистина страхотни. Тя ми посочи правилния път и през цялото време ме напътстваше, като и двете госпожи постоянно ни окуражаваха и ни помагаха.
Обстановката всъщност е спокойна и определено предразполага. А и когато курсът приключи, половината от нас плачехме с глас [не преувеличавам], защото знаехме колко ще ни липсва всичко и на мен наистина ми липсва страшно много.
Не знам коя сте и не ме и интересува, но мисля, че не сте права относно "Магнет".

Общи условия

Активация на акаунт