Американски колеж-първа тема

• 222 648
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 375
Това, което казваш Странджа е нормално за всеки, не само за Ана!
Аз също очаквам настоящата тема да ме ориентира и да ми помогне в избора ми:

1. Дали си струва да се борим за АК, като се има в предвид много високата цена за BG?
2. Приемливо ли е детето ми да продължи да задълбава в английския език, без добра перспектива да научи друг език, при положение, че е живяло в англо-говоряща страна и има вече солидни познания по езика- ползва го свободно?

...и втора група въпроси:
3. Има ли нужда от специална подготовка за АК или не?
4. Каква конкретно да бъде тя, ако има (школа, частен учител, кой, къде)?

Аз ли не мога да си задам добре въпросите.... ? newsm78 Но все още не съм си изградила концепция, макар, че се пробвах в няколко теми, не само в тази, а времето ми почти се изчерпа.

Мисля си, че човек лесно се задовалява с даден отговор, ако нещо много му се иска, в случая - "води се свъх престижно" и му е нужно само още някой да му каже "давай!", т.е. да потвърди вече взетото от него решение. Може би аз самата съм подвластна на носещата се из въздуха фраза "Най-добре е АК!", макар, че няма как едно нещо да е най-добро за всеки отделен случай и в частност примерно за нас.

П.П ... И престанете с този Магнет #Cussing out, все пак темата не е за Магнет и ми омръзна да чета изказвания на приятелки и роднини на Магнет! Mr. Green Факта, че има и крайно недоволни, мисля трябва да е показателен за всички. По-преди в темата имаше застъпници на тази школата, които явно се готвеха там, но както казва Прасковка- "изчезнаха". Все трябва да има причена и тя едва ли е голям успех. Може и да греша!?

# 376
  • България
Къде изчезнаха постовете от последната седмица?  newsm78

# 377
  • София
Къде изчезнаха постовете от последната седмица?  newsm78
Предполагам, че модераторите са ги изтрили, защото приличаха на чат..

# 378
АМЕРИКАНСКИЯ Е МНОГО ДОБРО УЧИЛИЩЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ НО В МОМЕНТА ТАКСИТЕ СА НЕМИСЛИМИ. #2gunfireОсвен това вече почна да запада и затова ние няма да се записваме.Представете си-60 000 лева за средното образование+много още за висше+ежедневни пари за лавката която е ОНДА КАФЕ+Сиповете+излизанията с класа които ще струват около 50 лева на вечер.......... За много заможни хора е добре но такива със средни и малки финансови  възможности....Така че по-добре гонете първите 5 гимназии !Там наистина ще научите повече и то много по-евтино.Освен това аз познавам 18 човека които са влезли от първите места и се отказват.Тогава какво е американсия-перфектен английски и много заможни децаВече няма и подбиране на интелигентни-всичко е курсове!Успех на изпитите и хубавичко си помислете мами и деца Peace Peace   

# 379
  • София
Много емоции, много нещо!

Аз искам да попитам съвсем конструктивно-намаля ли се таксата и при какви условия? На сайта пише,че може да се кандидатства за намаляне на таксата. Това зависи ли от представянето на децата или от нещо друго? Моля тези, които вече са се записали или поне са приети, да споделят.  Peace

# 380
АМЕРИКАНСКИЯ Е МНОГО ДОБРО УЧИЛИЩЕ ДА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ НО В МОМЕНТА ТАКСИТЕ СА НЕМИСЛИМИ. #2gunfireОсвен това вече почна да запада и затова ние няма да се записваме.Представете си-60 000 лева за средното образование+много още за висше+ежедневни пари за лавката която е ОНДА КАФЕ+Сиповете+излизанията с класа които ще струват около 50 лева на вечер.......... За много заможни хора е добре но такива със средни и малки финансови  възможности....Така че по-добре гонете първите 5 гимназии !Там наистина ще научите повече и то много по-евтино.Освен това аз познавам 18 човека които са влезли от първите места и се отказват.Тогава какво е американсия-перфектен английски и много заможни децаВече няма и подбиране на интелигентни-всичко е курсове!Успех на изпитите и хубавичко си помислете мами и деца Peace Peace   

Знаеш ли, че така подвеждаш хората, пишейки измислени неща?!
Досега не сме платили за нито един СИП, че дори и учебник. Не знам как ги изчисляваш тези 50 лв. на вечер, като за седмица детето ми харчи много по-малко, а учи там.
Въпросът е спорен къде се учи повече и в полемика не ми се влиза, всеки сам прави избора си. Проучва, пита, но хора от кухнята. Преди година си кореспондирах с дете, което учи там. Останах възхитена от начина му на разсъждение, поднасяне на информацията, благородството му и други качества, които рядко се срещат при съвременната младеж. После установих, че такива деца не са единици там.
Отношенията между децата, отношенията с учителите, обстановката там правят детето ми щастливо.
За знанията, методи на преподаване, изпитване, работа в екип, проекти са другата страна на нещата.

Аз искам да попитам съвсем конструктивно-намаля ли се таксата и при какви условия? На сайта пише,че може да се кандидатства за намаляне на таксата. Това зависи ли от представянето на децата или от нещо друго? Моля тези, които вече са се записали или поне са приети, да споделят.  Peace

От тази година има нови условия за редуциране на таксата. Вече не само първите 100 имат право да кандидатстват за намаление, а всички приети деца. Но какъв е принципа, за съжаление не мога да ти отговоря, а ще трябва да се включи майка, която тази година е кандидатствала

# 381
  • България
Много емоции, много нещо!

Първото условие е финансовото състояние на семейството, а след това се гледа представянето на детето. Ние кандидатствахме за финансова помощ, но не ни одобриха. Въпреки това, тя реши че иска да учи там и я записахме.

# 382
  • София
 А критериите ясни ли са? Обосноваха ли отговора си по някакъв начин или просто съобщиха, че не сте одобрени?

# 383
kato maika na dete,koeto u4i v koleja napalno podkrepiam rosss...ne moje da se pi6at neprovereni ne6ta...u4ebnitci ne se pla6tat,ne znam za kakvi 50 lv. na ve4er stava duma,a nivoto na obu4enie moga da sravnia s drugite 5 gimnazii,za6toto golemiat mi sin zavar6i nemskata...AK u4i detcata da vzemat samostoaitelni re6enia y izlizat podgotveni za razli4nite situatcii,koito im podnasia jivota...y ne6to drugo...minalata godina samo dve detca ot klasa na sina mi ne se zapisaha y poneje idvat ot SMG moga da tvardia,4e ne im biaha nujni predvaritelni urotci po razni 6koli...
...ne sme ot zamojnite roditeli,no smiatam,4e si zaslujava da se investira v obrazovanieto na detcata...

# 384
  • България
А критериите ясни ли са? Обосноваха ли отговора си по някакъв начин или просто съобщиха, че не сте одобрени?
На нас ни отговориха, че не могат да ни отпуснат финансова помощ, защото финансовото ни състояние не отговаря на критериите им. Тези, които са одобрени, се явяват на събеседване, пишат още едно есе, взема се резултатът от входното есе и тогава се определя размерът на помощта. Резултатите ще са ясни утре.
 Критериите са в този ред. Казвам го защото дъщеря ни е на добро място в класирането и с 16% на входното есе. Приоритет е финансовото състояние на семейството и не е допусната до другите тестове. Не сме богати, но таксата не е невъзможна за нас.
 Май не бях много ясна  newsm78

# 385
на познати на детето му отпуснаха 50% от таксата финансова помощ т.е. 2750 евро, Но се отказаха и не го записват въпреки...намалението

Проблема е че всяка година се кандидатства за финансовата помощ и че всяка година таксата се дига Twisted Evil без да се казва с колко точно!!!
АК  не неискат да се обвържат и да го напишат в договор с една дума Американски колеж но Българска работа Да скубем и дойм безнаказано щото няма сила по която да ги накажат
И много добре знаят мотото на българина "За детето и за образованието и от залъка ще отдели и ще си мълчи!!!!
не ме разбирайте грешно ш никакъв случай не казвам нещо напреки за АК !
просто за порочната БГ система на управление!!!
а в Америка стипендии за да има стимул се отпускат не за бедност а за УСПЕХ !!! кой е по по най !! това е съревнование а не ,,,,,,кой богат кой беден

# 386
Ние записахме Марти миналата седмица, също не сме одобрени за финансова помощ, но това е желанието на детето. Постигна добри резултати, пък и е много мотивиран.

# 387
  • България
iotchev , все едно, че аз съм го писала!

# 388
Център Магнет е добър ,но не обръщат еднакво внимание на всички деца ,ако родителите имат много пари и децата им са с по-голямо внимание -затова помислете!!!!!!

# 389
Аз пък останах с впечатление, че е въздух под налягане!

или по друг начин казано: "Цялата пара през свирката!"

ПП Какво ви става бе хора, стига с този Магнет?

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 14:25 от Elina__

Общи условия

Активация на акаунт