Американски колеж-първа тема

• 222 873
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 435
  • България, София
Няма такъв вариант. Кандидатстваш за финансова помощ след като детето е прието, но още в края на май имаш отговор дали сте одобрени или не, т.е. ако не те устройва имаш достатъчно време да се откажеш и детето ти да кандидатства в другите училища.

Благодаря за бързия отговор.
Имате ли представа до какъв процент от пълната такса достига помощта? Или поне като порядък?

# 436
  • България
Официално е обявен от 5% до 100%, но не знам нито на колко деца е отпусната помощ, нито в какъв мащаб. Ние кандидатствахме, но не ни одобриха. Успех! Simple Smile
 Гледайки възрастта на децата, мисля че не се знае какво ще стане когато кандидатствате Simple Smile.

# 437
  • България, София
Официално е обявен от 5% до 100%, но не знам нито на колко деца е отпусната помощ, нито в какъв мащаб. Ние кандидатствахме, но не ни одобриха. Успех! Simple Smile
 Гледайки възрастта на децата, мисля че не се знае какво ще стане когато кандидатствате Simple Smile.

LaughingТочно така е!
Харесвам училището, имам наблюдение как се отразява на децата и развитието им след колежа. Следя темата, за да съм наясно с тенденцията, все пак при 2 деца и 5-годишно обучение, това са 110 000 лв. при сегашната цена.

Благодаря и извинете за отконението Embarassed

# 438
  • София
Здравейте! Ще се радвам ако мога да помогна с отговори на който поиска. Преди 2 години завърших АКС. Тогава слава Богу таксите не бяха чак такива..

За помощта поне преди, когато таксата беше около 2000 евро, даваха малък процент и то на малко хора. В момента новият президент се е заел с много подобрения из училището и с ново футболно игрище и тъй нататък, та не си поплюва да иска пари явно.. Но предполагам че с такива високи цени помощите ще са по-големи.

А като лично мнение бих казала, че съм безкрайно щастлива, че завърших точно това училище. Все още не съм се възползвала от всички възможности за кандидатстване, тъй като съм в майчинство. Разликата обаче с повечето училища е коренна. Трудно ми е да повярвам, че може по такъв абсурден начин да протичат часове в други училища. Не мога да си представя че ученици се бият, бягат от часове, дори и избиват. Външният вид не лъже - училището отговаря напълно на високите стандарти. И съм убедена че и най-слабият ученик в АКС биха нарекли 'добър' в повечето други училища (най-малото, с успех под 4.50 не завършваш годината, а това смятам е равно на повече от 5 в много други даскала). И вместо да се чудят къде да пият кафе учениците, повечето мислят как да се представят по-добре на тазгодишния фест на изкуствата, или пък този на науките, или как да участват в мюзикъла, или в някое от първенствата по футбол, баскетбол, волейбол, софтбол..

Главното за мен не е нивото на подготовка в АКС. Според мен си заслужава дори само заради нивото на общуване между учениците. Просто няма нищо общо с това, което знам за повечето други училища.
Държа да спомена, че със СМГ и още 1-2 по-'класни' училища не съм запозната  Peace

# 439
Здравейте! Ще се радвам ако мога да помогна с отговори на който поиска. Преди 2 години завърших АКС. Тогава слава Богу таксите не бяха чак такива..

Аз се интересувам от темите на есетата, които са писали кандидатстващите предишните години. Интересно ми е как са формулирани. Прочетох тук, че тази година е било различно, но мен ме интересува начина на задаване на темата - така че ще съм благодарна, ако можеш да си спомниш някои поне. Благодаря.

# 440
  • София
bisera79, темите, които знам са от преди 6-7 години. На приятели на момчето писа по картина. Представляваше нарисувано училище(може би колежа, не си спомням) и много стълби към него. Малко преди училището липсват 2-3 стъпала и надолу е нещо като пропаст. Няма заглавие. Пише се по картината. На дъщеря ми беше съвсем банално заглавие, но трябва да я попитам . По-късно ще добавя и нейната тема.

# 441
  • София
Да допълня  - дъщеря ми също е писала по картинка. Била е нарисувана сграда и пред сградата усмихнато дете. Всеки си я тълкува както си иска. Тя е писала, че сградата е колежа, а детето е щастливо, защото ще учи там.

# 442
Да допълня  - дъщеря ми също е писала по картинка. Била е нарисувана сграда и пред сградата усмихнато дете. Всеки си я тълкува както си иска. Тя е писала, че сградата е колежа, а детето е щастливо, защото ще учи там.

Благодаря. Може ли и някой друг, чието дете вече учи в АК да ми помогне - каква беше темата на изпита на вашите деца?

# 443
  • България
Дъщеря ми кандидатства тази година. Темата беше - цитат от текст /художествена литература/ и разсъждения върху него. Ще я попитам какъв беше текста, че съм забравила.

# 444
  • Там, където ме обичат
До мамите, чиито деца ще учат в АК - как смятате да са облечени децата на първия учебен ден - официално или лежерно? Раница или нещо друго предвиждате?

# 445
  • България
 До колкото познавам дъщеря ми, ако не й е казано изрично да бъде с официално облекло, ще се яви с дънки и кецове. Simple Smile
 Тя ходи с раница - има малка и голяма, като и двете са нови, така че не предвиждам други. Тя има приятелка, която учи там и вероятно ще я пита какъв е "дрес кода" за 15.09.

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 15:16 от SofiaV

# 446
  • Там, където ме обичат
До колкото познавам дъщеря ми, ако не й е казано изрично да бъде с официално облекло, ще се яви с дънки и кецове. Simple Smile
 Тя ходи с раница - има малка и голяма, като и двете са нови, така че не предвиждам други. Тя има приятелка, която учи там и вероятно ще я пита какъв е "дрес кода" за 15.09.
Питай, моля те и после сподели Praynig
В раницата не ви ли се огъват тетрадките? Много мразя намачкани тетрадки, като баница са ми! И винаги съм тормозила децата да ги поддържат в добър вид.

# 447
  • София
На 15.09 всеки отива облечен така, както се чувства най-добре. Няма изисквания  Peace

# 448
  • България
В раницата не ви ли се огъват тетрадките? Много мразя намачкани тетрадки, като баница са ми! И винаги съм тормозила децата да ги поддържат в добър вид.

Раницата й е достатъчно голяма и не се огъват краищата, но в нашия случай няма да е много експлоатирана, защото девойката ще живее на общежитие, а то е в двора на колежа.

# 449
  • София
Фокси, синът ми също ще бъде спортен, с дънки, маратонки. Официалното облекло не му е по вкуса и ако няма изрично изискване, си ходи, както му е удобно.

Раница още не съм му купила. Като ходихме да подаваме документите за записването разгледах раниците на учениците, съвсем обикновени ми се видяха, големи, в тъмни цветове.

Общи условия

Активация на акаунт