Американски колеж-първа тема

• 222 648
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 035
Чета постовете по-горе и май нещо не разбирам.
Представете си следната ситуация. Пет РАЗЛИЧНИ /с различни дадености, умения, нагласа, желания, психическа устойчивост, общо физиологично състояние и т.н. и т.н./ деца посещават една и съща група за подготовка /например за изпита в АК/. Резултати от изпита : едното дете е в първите 10, другото - в първите 30, третото - сред приетите, четвъртото - в първите резерви, а петото - например на 130-то място. ДАЛИ СЕ Е СПРАВИЛ УЧИТЕЛЯТ ? Колко различни "оценки" за работата си ще получи?
Не трябва ли, преди да даваме квалификации, да сме наясно най-малкото със собствените си деца, за да можем да преценим дали учителят ги е извел на по-високо ниво, или не е успял...

При така описаната ситуация учителят реално не се е справил (вероятно е помогнал малко само за успеха на второто и третото дете). Би се справил, ако всички деца бяха или приети, или в първите резерви.
Реално най-добра подготовка дават математическите паралелки и гимназии, защото засиленото обучение по математика в продължение на години дава освен по-разширени познания, също така и рутина и съответно по-голяма бързина при решаване на задачите и въобще за организацията по време на изпита - кое да решиш веднага, защото го знаеш, кое да оставиш за после, защото има вероятност да успееш да го решиш и за кое не си заслужава да губиш време даже да го прочетеш. Затова и повечето приети деца идват именно от математически гимназии / паралелки. За едно есе повечето деца са си подготвени така или иначе.

# 1 036

При така описаната ситуация учителят реално не се е справил (вероятно е помогнал малко само за успеха на второто и третото дете). Би се справил, ако всички деца бяха или приети, или в първите резерви.

Хм, че той учителят да не е магьосник? Нали хората са казали - от всяко дърво свирка не става Twisted Evil А кандидатстването в АК е по-скоро израз на родителска амбиция, отколкото осъзнато решение на детето. Пък за родителя своето си гардже винаги е "най" и ако не влезе виновен няма как да е някой друг, освен учителят.
Изобщо много ми е интересно като чета (не само в тази тема де) как се търси вълшебният учител, който ще превърне водата във вино.

# 1 037
  • Абсурдистан
Може ли някой да ми отговори на най-вероятно леко тъпия ми въпрос:
кога става записването на учениците без финансова помощ
кога става записването на учениците с финансова помощ

# 1 038
# 1 039

леко тъп отговор не се "панирай"      http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=105

# 1 040
  • Абсурдистан

леко тъп отговор не се "панирай"      http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=105

аз това го четох,
но къде е информацията за тези, които не кандидатстват за финансова помощ. Ето това ми е чуденката?

# 1 041
Нямат друг краен срок за записване, освен общия  - 15.07.2010

# 1 042

Хм, че той учителят да не е магьосник?

Така е, но от друга страна виж колко хора си вадят с хляба с кандидатгимназиални курсове и школи. Това си е сериозен бизнес.
Аз все така поддържам мнението, че не е необходим курс, за да успееш.

Срок за записване без финансова помощ от първо класиране - 15 юли.
Срок за записване на първите резерви със или без финансова помощ - 6 юли.
Срок за предаване на удостоверенията за 7 клас за кандидати от първо класиране и за първите резерви - 15 юли.

# 1 043

[/quote]

Срок за записване на първите резерви със или без финансова помощ - 6 юли.

[/quote]

Май не е точно така.
Срок за записване на резерви с отпусната финансова помощ - 15 юли.

# 1 044
А кандидатстването в АК е по-скоро израз на родителска амбиция, отколкото осъзнато решение на детето.

Интересно мнение - аз пък познавам няколко деца, които кандидатстваха по собствено желание, а родителите им бяха ако не против, то поне доста притеснени с оглед на високите такси и как ще се справят.

# 1 045
  • София
А кандидатстването в АК е по-скоро израз на родителска амбиция, отколкото осъзнато решение на детето.

Интересно мнение - аз пък познавам няколко деца, които кандидатстваха по собствено желание, а родителите им бяха ако не против, то поне доста притеснени с оглед на високите такси и как ще се справят.

Абсолютно! Изобщо не ми е хрумвало дъщеря ми да кандидатства там - не заради цената, просто бях предубедена към частното образование. Но тя много държеше...

# 1 046
  • България
Абсолютно! Изобщо не ми е хрумвало дъщеря ми да кандидатства там - не заради цената, просто бях предубедена към частното образование. Но тя много държеше...
+1  Peace

# 1 047
  • София
+2..

# 1 048
Здравейте, извинявам се че нахлух така в темата, но искам да Ви попитам : Къде и как децата Ви се подготвяха за кандидатстване в АК? Има ли статистика с успеваемостта на дадена школа или частни учители?Благодаря ви   bouquet

# 1 049
Мили мами, дали имате представа какви речници са необходими да бъдат закупени за 8 клас в АК? Не ми се ще на 15-ти да тичаме из Славейков в последния момент. tantrum И изобщо всякаква допълнителна информация за "зайците" в АК ще ни е от огромна помощ.

Общи условия

Активация на акаунт