Американски колеж-първа тема

• 222 804
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Знаете ли дали АК издават фактури за платените такси?
Таксите се плащат по банков път, платежното не ти ли върши работа?
Платежното не е разходооправдателен документ, фактура си трябва!

# 1 186
  • София
Издават като предупредиш и после си поискаш Peace

# 1 187
  • Там, където ме обичат
Знаете ли дали АК издават фактури за платените такси?
Таксите се плащат по банков път, платежното не ти ли върши работа?
Платежното не е разходооправдателен документ, фактура си трябва!
Май си права newsm78

# 1 188
Не !
РАзбирам те  Wink искаш да го минеш за разход ама нестава УВИ !

# 1 189
  • София
Има опция да те "спонсорира" фирма и тя да ти плаща обучението и тая фирма няма проблем да е семейна Peace Моето се плащаше като фирмен разход на баща ми Mr. Green

# 1 190
здравейте,мами на седмокласници!Интересувам се от добър учител по литература за София,който да подготвя за кандидатстване в АК,т.е как се пише есе.Ако някой знае,моля за инфо.Благодаря

# 1 191
  • Там, където ме обичат
Moже ли малко споделен опит за обучението по немски език? Доколкото знам има само една преподавателка и това, което чух до сега е че е много взискателна.  newsm78 Въпроса ми е дали е взискателна в разумни граници?

# 1 192
За фактурите - да, както е посочено по-горе има възможност да се подпише не двустранен, както е стандартното, а тристранен договор - училище, фирма и ученик (родител на ученика съответно).
просто трябва да се обади човек в бизнес офиса и да предупреди, че иска да мине по тази схема, съответно му правят нов, вече тристранен договор и се издава данъчна фактура. Парите се превеждат по банков път, а фактурата те дават на ученика.
Моята щерка беше по тази схема, имаше договор с фирмата, чиито управител е съпругата ми, че ще работи после там, естствено като завърши замина да следва и нямаше грижи, но за фирмата това се зачита за разход - там обучение ако не бъркам...
така че, няма проблем.
Звъннете в колежа и ще Ви упътят - откъде при кого и на кой телефон, аз имам някакъв, но минаха вече две години, едва ли са същите хора...

За немския - бяха две, не знам коя я няма вече, но ако тази една учителка е Кремона (Петкова или Петрова - губи ми се как точно й беше фамилията, всички я знаеха просто Кремона), тя е невероятен педагог и човек и я обожават децата, много, много е добра и си струва да учите при нея.

# 1 193
  • София
Кремона е наистина много добра. Макар да не съм учила немски, зная, че е много силна. Изобщо - от всички езици в Колежа, най-силно учат немски. Името й е Кремона Павлова. Wink

# 1 194
  • София
Кремона Павлова е изключителен учител и човек. Тя е едновременно взискателна и безкрайно добра, би обучила по немски всеки желаещ до много високо ниво, но ако ученикът няма особено желание за езика би му прощавала много и би му помогнала да завърши с добра оценка без да се натоварва особено. Когато по мое време едно момче се проваляше зашеметяващо по предмета й със сълзи, време и упоритост успя да го научи като за 3ка и му писа 4ка. Има защо да я обожават! newsm51

# 1 195
  • София
Кажете нещо за преподавателката по френски. Може ли да се научи на добро ниво?

# 1 196
  • Там, където ме обичат
Кремона Павлова е изключителен учител и човек. Тя е едновременно взискателна и безкрайно добра, би обучила по немски всеки желаещ до много високо ниво, но ако ученикът няма особено желание за езика би му прощавала много и би му помогнала да завърши с добра оценка без да се натоварва особено. Когато по мое време едно момче се проваляше зашеметяващо по предмета й със сълзи, време и упоритост успя да го научи като за 3ка и му писа 4ка. Има защо да я обожават! newsm51
Благодаря за подробната информация.  bouquet Моето дете с съвестно и много се надявам да понаучи и малко немски, аз също съм с втори език немски и го намирам за много полезен език в Европа.

# 1 197
  • София
Кажете нещо за преподавателката по френски. Може ли да се научи на добро ниво?
Аз учих френски при Румяна Маламова, но има и още една, чието име винаги забравям - май беше Милева - тя не ми е предавала, но за нея съм чувала великолепни неща. Строга е, но, кажи-речи, е като Кремона - прощава, макар да се прави на супер сурова. Wink И много изисква. Маламова, за жалост, се пенсионира, за да гледа внучето си в Пловдив, но пък съм супер доволна от нея. Изкарах 750 от 800 на SAT2 френски и взех B2 френски от Френския институт само с нейното обучение - никога преди това не бях учила френски. Wink

# 1 198
  • София
Благодаря за информацията. По каква система се учи френския? И пак ли са по 18 човека в клас?
Има ли смисъл да ходи предварително на курсове по фр. език? Или е по-добре някое от следващите лета?

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 17:28 от zuri

# 1 199
  • София
Благодаря за информацията. По каква система се учи френския? И пак ли са по 18 човека в клас?
Има ли смисъл да ходи предварително на курсове по фр. език? Или е по-добре някое от следващите лета?

Първо се обърках от писанията. После схванах, че става въпрос за подготовката за изпитите. Все пак да спазваме добрия тон.
Зависи как ги разбърка Колежът. Всяка година е различно. Може да са разпределени целият клас да учи френски - тогава може и 20 души да са заедно (така е кофти, ама...). А може и да са само осем души, ако класът е наполовина френски, наполовина друг език, или пък разпределен по профил (който почва от 10-ти клас). Wink

Предварителни курсове ще помогнат. Веднага препоръчвам Френския институт - да почне детето от първо ниво, доста по-лесно ще му бъде през първата година. Wink После, ако се наложи за доизясняване на нещо, пак може да отиде на курс следващите лета. Wink

Общи условия

Активация на акаунт