може да е обсъждано някъде, но не можах да го открия
![Embarassed](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_redface.gif)
Ако някой прави зимнина във фризера нека сподели как.
Става въпрос за чушки, патладжани, моркови, тиквички. Попарват ли се или се замразяват сурови
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)
А дали може да се съхранят по някакъв начин във фризера ябълки, круши, сини сливи, праскови или други плодове
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)
Питам защото декември-януари ми предстои захранване и много ми се искаше да е с домашни пюрета. Обаче много голяма част от плодовете и зеленчуците няма да им е сезон и просто не ми идва на акъла как за ги запазя до тогава.
Печени чушки-обелени и в плик.
Можеш да си нарежеш на кубчета и тиква/жълта/ и пак сурова в пликове.
За плодовете аз лично слагам боровинки/измити, да не са мокри/ направо в плик.
Няма пречка да си сложиш и сини сливи/без костилки/.
За другите плодове не съм слагала и не мога да ти бъда полезна.
Зимата когато ми трябва домат за някоя манджа направо вадя от фризера, слагам домата под течаща вряла вода на мивката и веднага го беля с една ръка. Люспата пада без проблем. После в купичка го оставям настрани докато дойде време за него за да омекне малко. Не го чакам да се размрази съвсем, а леко да омекне. Когато го режа се троши на сол и става като рендосан. Супер е . Вкуса му е на свеж домат, а и цената лятото е в пъти по-евтина дори от консервените зимата, а и е по-здравословно все пак.