ФЕВРУАРЧЕТО мечтай лятото да няма край

• 25 291
  • 279
  •   1
Отговори
# 180
Със закъснение- ЧРД, Стефи, жива и здрава да си!   bouquet

Нищо ново при нас, т.е човече пак е болно-тоя път е на Панцеф, ще го пие 10 дни  ooooh! Чакаме резултата от носен секрет,че му се стичали "страшни гноищаци" в гърлото. Почнах Изопренозин, както и едни нови витамини Yuommi bears.

# 181
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug

Честит Рожден Ден, Стефи! Много любов и по-малко ядове!

Много болнички гледам и главно дечковците  Sad Бързо оздравяване им пожелавам!

Ние бяхме с гнойни сополи доста време (от 15 септ.) и ходихме да изследваме секрета - Стафилококи ареус. Обаче понеже друго няма и ще лекуваме само с кремче Бактробан. Дали ще има ефект, някой пробвал ли е  newsm78 Поради тия работи я задържам и да не ходи на ясла, доки беше против, каза че веднага щяла да се разболее и то сериозно, така че да не я пускам. А като четох какво е писала Иринополис, май ще си я гледам колкото и да ми е трудно поне до 3 год. Казват, че имунитета след 3 год. вече бил съвсем друг.

Иначе ново покрай нас няма, аз вече влезнах в 5 месец, другата седмица живот и здраве се надявам да ми кажат какво е.

Лек ден на всички!

# 182
май ще си я гледам колкото и да ми е трудно поне до 3 год. Казват, че имунитета след 3 год. вече бил съвсем друг.

То хубаво да си ги гледаме, ама аз ,като сег апочнах работа, не виждам кой ще го гледа. Бабите не могат, работят, освен да забременявам  Laughing

# 183
  • Пловдив
Е, аз мога да се похваля с една свободна баба - свеки нищо не работи.  Grinning Освен това имаме и една работеща баба (майка ми), която разполага с доста отпуска за ползване, обаче не винаги я пускат, когато ми трябва.
Въпреки това, вчера свеки дигна температура и се наложи аз да си остана вкъщи да гледам малката Rolling Eyes Добре, че днес и утре майка ми успя да си вземе отпуска, щото на мен не ми дават точно тия дни.
Вчера таткото се прибира и пита Руми "Знаеш ли кой ще те гледа утре?" Руми казва "Искам мама да ме гледа", "Кой те гледа най-хубаво?", "Мама. Ние цял ден бяхме самички"
А забременяването не е трудно, ама след това как се гледат две наведнъж в една къща - още си го мисля...едното заспи, другото почне да реве, събуди първото и почват и двете да реват. Голям екшън ще е  #Crazy Все се успокоявам, че и други са минали по този път, ама като си помисля какво ще е и ми става зле. По-добре е да ходи на ясла или градина според мен и от гледна точна на възпитанието също. Само тия болести да ги нямаше или да следят по-стриктно да не влизат болни дечица в заведението, както и да не играят изпотени, да ги преобличат и т.н.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 15:41 от Катерина78

# 184
  • БГ
Хей, мамета, привет!!!   Hug  Благодаря на всички за хубавите пожелания, да ви се връщат стократно!!!   Hug  Как са днес бременелките ни?   Heart Eyes

Тези дни нямах служебен нет, проблем с оптиката, и направо луднах, еййй, така съм свикнала да си ровя, добре че, подготвях документи за участие в един конкурс, та времето ми беше запълнено, иначе, трябваше цял ден вестници да чета.

Бабите не могат, работят, освен да забременявам  Laughing

Atrakcia, ми то както е тръгнало, вече май на пръсти се броим тези дето още се чудят?!?   Laughing

elix , благодаря за инфото, относно противогрипната ваксина!

irinopolis, много   Hug   за Райчето, как е тя? Дано се възстанови бързо и отново да се радва на добро здраве!!!

И при нас явлението "нехайство" важи с пълна сила. Вчера отиваме да вземем Марти в 18,15ч от яслата и за моя огромна изненада той с една госпожа на двора, люшка се на люлките?!? Вече се смрачаваше и беше достатъчно хладно, а той само по блузка и ватирано елече и по пантофи!?!?!? Е, както се чудех как да се червя и извинявам, директно минах в атака и госпожата го отнесе, ами поне да му беше облякла якето, аз се чудя как да го закрепя да е здрав, тя обратното - как по-бързо да го разболее, еййй...

nevenska, снимките ви са чудесни, като картички са, толкова е красиво! А госпожиците ви са много чаровни, да са ви живи и здрави!

Хайде, мамета, чао от мен!    bouquet

# 185
Стефи, честит рожден ден, ти си родена с моя мъж на един ден, коя година си? Много здраве, щастие и късмет ти желая!
Дикси, честито бременеене, стискам палци всичко да е нормално и от тук нататък да няма никакви проблеми с бебчето!
Невенска и аз разгледах снимките много са хубави, как избрахте точно Куба за почивката, гледам мъж ти яко е пушил кубински пури  Laughing и двете красавици са много чаровни  Hug
Аз пък да ви се оплача Мони е със херпес зостер, луда работа, едната кожна лекарка каза, че за пръв път вижда на толкова малко дете, после обаче ходихме при детски дерматолог и тя каза, че е нормално като се има предвид колко малък кара варицелата. Иначе не го боли, малките деца не ги боляло, а като цяло било точно обратното. Както й да е има огромен обрив, направо ме е страх да го хващам, че му е на гърба на гърдите и под мишниците, едни такива мехури, луда работа, дано бързо минава, гледам днес вече има малко корички.  Sad Пак се оплаках, но кво да правиш, тревожа се.........., хайде лека вечер.

# 186
  • София, България
Краси, много гадно звучи тоя херпес,  ooooh!,  къде пък го е пипнал него  newsm78 от животни ли се предава, от какво, нали няма да му остави последствия

# 187
Не това е вирус, всеки карал варицела го носи в себе си и в един момент просто решава да се появи. Един на всеки пет човека преболедували варицела, боледуват и от херпес зостер.

# 188
  • БГ
krasykm06, права си, този вирус остава в някой хора след преболедуване на варицела и определени фактори го активират - срив в имунната система, напрежение, стрес. Иво преди три седмици се обрина в горната част на едната ръка, с ужасни мехури и страхотен сърбеж, имаше и уголемени лимфни възли. За около седмица туширахме обрива със силни лекарства и мазахме с гентамицин (по лекарско предписание), сега остана белег, но това да е, повече да не се повтаря. Дано и при Мони бързо отшуми, а най-хубавото е, че не го сърби и боли.

# 189
Краси, скорошно оздравяване на малчо  Hug

Аз водих Бужи на УНГ, че не стига другото,ами педиатъра каза,че  е задръстен от кал. Че като бръкна жената,малеее, около 2см тапа извади, твърда, дебела, тя се шашна,каза ,че за 1 път ижда такова нещо в практиката си - на 2 г, дете. Та и от там минахме.

# 190
  • София, България
Атракция, а по въпроса с чистенето на ушите ... Аз почнах да си ги чистя преди няколко години, докато станах студентка не бях и чувала, че се чистят. И преди нищо ми нямаше, а и сега, да чукна на дърво, нямам проблеми с тях .... На детето му ги чистим, но чувам много противоречиви мнения, казват че калта била необходима за ухото, спирала мърсотиите да не навлизат навътре .... и какво ли още не. После спрях да ги чистя .... абе не знам .... вие чистите ли ги  newsm78

# 191
Чистих с клечките , бебшките,с ограничител. сега лекаркат ами каза,да не чистя,а само да подсушавам у.мида след баня.

# 192
.... вие чистите ли ги  newsm78

Да, винаги съм се чистила. И Ивана я чистим от самото й раждане-отначало с бебешките клечки, сега с обикновени.

# 193
  • Пловдив
И аз ги чистя от самото раждане на Руми, отначало ме беше страх и ползвах бебешките, но после минах на обикновенните. УНГ докторите казват, че в повечето случаи майките натъпкваме калта навътре, вместо да я вадят навън и ставало по-зле, та затова минах на тънките клечки и гледам да ги завъртам в ухото и вадя навън. Друг вариант било да потопиш клечицата в спиртен разтвор (спирт и вода) и така да обереш каквато кал има, но не съм го правила така  Rolling Eyes

# 194
  • БГ
Хм, накарахте ме да се замисля сериозно!  Thinking  От раждането на Марти, си му чистя ушите с бебешките клечки и то почти през ден. Чувала съм за проблеми със слуха в следствие на натрупване на ушна кал и образуване на тапа, ама си мислех, че това може да се случи на по-големите, обаче случая на Бужи направо ме хвърли в тъча. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт