Юли отмина, но общ рожден ден ще празнува юлската дружина

• 11 109
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • sf
нищо не купихме за 1ви клас. всякакви други болуци- чантички, кукли, топки и бля, бля. Ние за 15ти сме почти готови. Само малко дреболии останаха.

# 121
  • BG
Dundurela, не е чак толкова слаба Вероника. До колкото си спомням и Кати на ТОМАСЕ е с подобни килограми. Peace Колко сантиметра е дълга?

# 122
  • София,
Stephy за сантиметрите сме си добре цели 72 см. е,  а се е родила 41, пораснала е с 30 см за една година.

# 123
  • София
Мининума за момичета на 12м е 7кг максимума 11,така че това ти оплакване не го приемаме Wink Ходи ли вече?
Вики приемам го за лична обида и избягване щом не се обади а си идвала до Джъмбо.

# 124
  • София,
ГОце, не все още не ходи сама, само като я държа за ръчички, но бързо се изморява, а и не може да се изправя, не пълзи. Лекарите ми казаха, че щом не се изправя значи още не е готова да ходи, така че, да не я мъча и аз не си давам зор, и в проходилка не я слагам. Сега гледам, че започна да се върти и да свива крачетата и прави опити да се изправя, ама няма сили  Laughing, няма мускули, нищо че е лека, но има време ще се изправи и ще проходи. Още повече, че коригираната и възраст в момента е 11 месеца, така че има време. Той и батко и не ми пълзеше и проходи на 1г. и 2 м. А и мен така ми е добре, докато са в количката децата и кротуват е най добре, то иначе човек не може и едно кафе да пие като хората Mr. Green, така казва моята приятелка. Нейната е на 9 м. и е 10 кг. вече се изправя и се опитва да ходи и все иска да е на земята, тя направо се вижда в чудо с нея, а моята е много кротка тя си седи мирно в количката, гушка си някоя кукла, постоянно се смее и си бърбори, много ми е послушна, пу пу. Само дето все ми е болничка милата и така много се разглезва, все се гушка, иска да я целувам и да я галя, а вечер ако не си легнем двете гушнати не иска да ляга и да заспива. Много е сладка. Ще се опитам тези дни да кача малко снимки, като ми остане повече време.

# 125
Място за 20 колички не знам дали ще има, но предполагам, че не всички ще сме с колички. Има едно помещение, в което могат да се сложат, ще измислим нещо
Дундурела, съвсем добре си е, не може всички деца да са с гривнички. И племенницата ми вървеше слабичка, сега е на 3 г и 3 мес и тежи 13 кг, а е висока иначе  Peace гушкай си принцеската повече и да не ти пука  Hug
И като стана въпрос за лепки в парка да разкажа: Храня аз Никола (вече 30 минути примерно,ама това си е нормално за него, той си е бавничък), идва една баба с внуче при мен, завира с в количката и пита "още ли ядете, е какво е това чудо"...явно ни наблюдавала. Аз си замълчах. На следващия ден същата се изтипосва пред Никола пак докато го храня и ме хваща точо как се опитвам да му завра лъжица в устата, съответно той стиска, че не си е сдъвкал. Коментарът беше "е защо така трудно с яденето?". Тогава аз я питах на колко години е внучето й, тя каза на година и три месеца и аз изкоментирах "е много малка изглежда, защо толкова малка изглежда?"...много добре си беше детето, ама баба й ми задава тъпи въпроси и аз така на нея. Повече не ни заговаря. А днес един дядо, приятел на Никола (все се закачат) ми обясняваше да не давам на Никола да бута колички за кукли, че съм щяла да "изкривя" детето...

# 126
  • София
Марти ти не попита ли дядото по себе си ли съди?Вчера една баба ме заговаря "А това ли са близнаците отдавна не съм ги виждала,добре си ги ОТГЛеДАЛА"Все едно свине в кочина угоявам.
Педито не иска да ни даде направление за ПКК,ще вървя да си плащам

# 127
  • sf
Иве, абе мислех си за тебе, ама нали се местихте и не помня дали пак бяхте в същия район. Иначе мъж ти вече няколко пъти го виждам с кучето рано-рано, когато ние с мъжо почваме работа из Гоце-то. Ама той сигурно не ме помни.
А как така няма да ти даде направление, ти по желание ли я искаш тая ПКК?

# 128
  • София
Аз ще дойда без количка. Стефи, нали знаеш, че си зачислена към нашата кола.  Laughing нЕма къде да ходиш.  hahaha
Дундурелке, познавам няколко деца, които на 1 год. нямат 8 кг, а всичко друго си им е наред. Изобщо не се притеснявай, ще навакса. Пък дори и да остане по-слабичка, тъкмо няма да пази диети като порасне  Laughing. Имам приятелка, която роди 2 деца и пак си е 39 кг.
А за бабите-лепки. Тъкмо днес отрязах една дето ми говореше за нумерология и как Софи била Богоизбрана  Crazy. Сиктердосах я съвсем учтиво, но изглежда я настъпих по мазола, защото тя побягна като дявол от тамян.
Иве, май преди да се преместите ви видях с близнаците и мъжа ти до СБА магазина, ама докато зацепя, щото говорох по телефона... и отминахме. Ти пак в този район ли си? Свеки живее там в експерименталния комплекс.
БилиHug Hug Hug Стига си повтаряла, че не се справяш. Не си го втълпвай. Ще се справиш. А твоята приятелка, дето викала, че Тедо е бебе, просто нЕмам думи.
Аз си излизам с 2 мами, които са ми приятелки от преди /от Софи/ и то от по-големия бебешки период и си ми е много добре с тях. Днес, ходих на бебешката градинка в квортала и ми направи впечатление, че страшно много баби, дори и дядовци си гледат внуците. Говоря за бебета и малко по-големи бебета. Стана ми мъчно, че майките са принудени да ходят на работа, вместо да са с децата си.

# 129
  • sf
Надявам се,че нямате нищо против още една мама с юлче да дойде в петък. Малката е Галя и родена на 17ти юли.

# 130
  • София
Поднасям извинения на Камитата   bouquet Crazy Май не ми е за първи път да поздравявам грешния човек  Whistling

Николета спа следобеден сън до 6.30 и кога ще отпътува с вечерния Сънчо...малко ме притеснява въпросът.  Mr. Green

Много ме разсмяхте с градинските истории  Laughing Хора всякакви...

# 131
  • USA
Хихи. Аз така и не разбрах какъв е етикета по градинките в България. Един път много се учудих как една майка ми се скара (!!!), че не давам на Кристиан да си играе с тяхното колело и му обяснявах, че не е негово. Не че имах нещо против ама така от куртоазия ми се струва, че е добре първо да попитам може ли да детето да играе с чужди играчки. Не съм очаквала да ми се карат.  hahaha
За биберона ми правеха забележки в БГ още като беше на 3 месеца.  Laughing
Прави ми впечатление, че тук по площадките родителите повече ходят след децата си и гледат да се намесват ако има караници за играчки. Повечето искат да учат децата си да си споделят играчките. В БГ децата малко на самоуправление си карат децата, което не е лошо, но е просто различно.

# 132
Добър вечер!
И аз да благодаря на Марти за организацията Hug
Аз също веднъж се ядосах на една позната в парка скоро. Дели нещо се разплака и тя започна " Ревльо, ревльо, ах колко си смешен, смешник и т. н.! ". При което на мен направо ми причерня, едвам запазих самообладание. Тя сигурно си мислеше, че ми прави услуга. Направо нямам думи #Cussing out
Незнам, за споделянето на играчките. И  там ми се струват сложни нещата. Моя много близка приятелка нещо се беше притеснила за момченцето си и някои негови реакции и го заведе на детски психоаналитик. Едно от нещата, които я смущаваше беше, че детето не си даваше играчките и доста плачеше, ако някой му ги вземе. Докторката и беше казала да не се намесва, че детето не трябва да се спира да си отстоява интересите, да защитава вещите си. Аз по принцип смятам, че трябва нещата да са уравновесени. Хубаво е да учим децата да не са егоисти, но не и прекалено свити.

# 133
  • sf
еее чак пък на психолог- аз даже бих се притеснила повече ако детето си дава доброволно всичко и не смее да си пази нещата. Хората са егоисти по природа.

# 134
ето малко морски снимки
http://kadamska.multiply.com/photos/album/1/Eva_#36
Марти ,може ли на лични да ми обясниш горе долу къде е клубчето за РД ,нещо по карти аз не се ориентирам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт