Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 47

• 43 020
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте Hugаз съм пълна невежа в сладкарското изкуство,но честичко се радвам на 'творбите' ви.Какво е покритието на тази торта

Пали, момичето е писало по=горе, че е фондан.  Peace

Благодаря ви много момичета за палците! Дано да мога да се похваля, че всичко е ОК.  Praynig

# 31
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте Hugаз съм пълна невежа в сладкарското изкуство,но честичко се радвам на 'творбите' ви.Какво е покритието на тази торта

Пали, момичето е писало по=горе, че е фондан.  Peace

Благодаря ви много момичета за палците! Дано да мога да се похваля, че всичко е ОК.  Praynig

Ще я поправя, покритието не е фондан, а бързосъхнеща маса Peace

# 32
  • София
да се отчета пак с една тортичка за домашна употреба. Simple Smile Станала вече любима Смърт от шоколад. Украсата не ми стана особено добра, но малката падна и се разплака и трябваше да претупам нещата. А шоколада си е деликатен за работа и с бързане работата не става. Следващия път, по-добре.  Wink

# 33
kony, Страхотна роза от готова маса ли е?
svetlane, много красиви тортички!!!
LEI, много Весела тортичка!!!
Пепи, Страхотна е въпреки, че на мен ми е малко семпла, но в тоя конвейр, в който си в момента едва ли имаш време за много украси, а Любчо при теб ли е докато майсториш. Кажи сега, че едновремено го гледаш и майсториш и ще ме хвълиш на черешата!!!  bouquet
Тандури - Good Luck!!!

# 34
Ето и моят малък принос към темата  Wink
Нищо особено, но нямах време за повече... И аз като Пепи съм на авто-мото тематика  Laughing

# 35
  • Варна
Момичета,аз пак се включвам с молба за малко помощ.Мъжът ми другата седмица има РД и не мога да реша каква торта да му направя.Ще съм ви благодарна за някакви идеи.

# 36
  • Vaudreuil Canada
Tandoori дано всичко да е ОК. И чакаме снимките на тортата. А ти най-голямата оценка вече си я получила.

Супер торти сте показали - много надобряхте момичета в моделирането и в разни други техники и похвати.

# 37
  • Пловдив
LEI, браво. Много добър първи опит Simple Smile Да ти е живо и здраво момченцето.

petia_tag, много обичам такива домашни торти. Супер е  Simple Smile

Clairette, ау че красив жълт volkswagen  Simple Smile

laskova, нали знаеш, че желанието на клиента е закон. Та за това е семпла. А Любчо много често си е при мен. Ако тортата е за неделя естествено че в събота го пращам при нашите. Но ако пък е за събота или делничен ден няма как. Съботните ги завършвам в петък, а в събота само нареждам фигурките. Ни ако човек си изгради начин на работа не е проблем. Фигурките ги правя вечер като заспи. През това време може да се пече и някой блат. А сглобявам като заспи през деня. За моя радост спи около 2.5-3 часа  Mr. Green

Tandoori, стискам и аз палци всичко да е наред  Peace

Днес цял ден ме нямаше- бях извън града и не успях сутринта да ви покажа последните 2 торти за този уикенд. Ето ги и тях:

Да не ви е скучно пак Ферма

И една плодова за 1-вата братовчедка на майка ми, направна по спешност за 3 часа вчера късно вечерта. Майка ми се сети в последния момент  ooooh!

# 38
Ето и моят малък принос към темата  Wink
Нищо особено, но нямах време за повече... И аз като Пепи съм на авто-мото тематика  Laughing

Clairette много ми хареса колата, разгледах ти албума, гледам че си я ползвала и за друга торта, ще кажеш ли как я направи , има ли шаблон ?
Друго което ме интересува това на което е надписа, моделираща маса ли е или таблата е такава? Както и на тортата с обувките жълтото на което е надписа, дали е моделираща маса или се прави от нещо друго като декорация?
Съжалявам за въпросите на нали съм начинаеща.

# 39
Пепи поздравления и двете торти са страхотни. На плодовата торта това отстрани бишкоти ли са?
Petia_tag  смърт от шоколад, добре изглежда, само да мие тук ще и видя сметката.

# 40
Естрелла, за колата няма шаблон, пълна импровизация е  Wink . Първо размачквам едно готово руло ( тип българските 7 дейс) и го меся докато не стане хомогенна маса. Става напълно гладка топка, след което я оформям в желаната форма, за съжаление нямам снимка от този етап на приготвянето, но можеш да видиш тук http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Svatbena%20torta/DSCF2984.jpg . Формата в която правя топката от рулото е лилавия корпус на колата, като отпред заоблям, отзад заравнявам а отгоре в задната част издълбавам дупка. ( ако не искаш да е кабрио можеш откоре да си направиш формата на колата, даже ще ти е по-лесно с покриването после). Слагам в хладилника да стегне, обикновено за 30 мин. е готово, после намазвам с много меко масло и пак за малко в хладилника. След това покривам, а всички останали части са от моделираща маса- гуми калници и т.н., като гумите ги закрепям или със спакетки или с клечки за зъби....абе нищо особено много е лесно и сравнително бързо- за около час и половина става някъде.
Обувката е направена по-същия начин от руло, само формата е различна и не съм покривала с чаршаф а само с лентички.
Долното покритие , за което питаш е моделираща маса разточена върху картонена подложка. Първо разточваш леко на друга повърхност, когато си достигнала почти желания размер прехвърляш на предварително изрязаната в желаната форма и леко навлажнена ( с водичка) с четка за рисуване картонена подложка и там довършваш разточването, после изрязваш остатъка и така  Peace
Пепи фермата ти е супер както обикновено   bouquet

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 04:39 от Clairette

# 41
Пепи И Фермата и Плодовата са  супер и киви щом успя да желираш, противно на всички теории, направо ме хвърли в оркестъра. Laughing Аз също последните две торти правих докато спи малката, ама като се събуди ми изяде всичката окраса и я експедирах у мамини, на тоя етап мирува само ако и дам половин кило моделираща маса и точилка ( купих й една малка) и не е гаранция....., ноооо не се давам.

# 42
момичета благодаря ви   bouquet
оранжево небето тортата е от шоколадови рула и шоколадов крем
petq_taq много вкусна изглежда тази шоколадова тортичка
tandoori най-сърдечно стискам палци за ели  bouquet в очакване сме и за тортата Simple Smile

# 43
  • София
Момичета ентусиазирах се от вас и вашите произведения! Просто сте страхотни! Сладкарниците са нищо спрямо Вас. Сътворих и аз първата си тортичка доста време ми отне, не стана перфектна,но все пак направих нещо.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=277551
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=277551&pid=7153790
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=277551&pid=7153792

Това е моеята малка тортичка надявам се да ви хареса.

# 44
petia_tag,направо ме нави да я пробвам и аз тази тортичка!
И без това от доста време и се каня Wink
Clairette,хубаво си обяснила и тортата ти е супер! Peace
Пепи,фермата е ясна,но плодовата просто ме съблазнява ужасно много!
Еvка,добър първи опит! Peace

Общи условия

Активация на акаунт