Есен вече наближава, СЕПТЕМВРИйче на годинка става!

• 16 829
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
  • ВИДИН, 10 км след края на света
да се похвалим с първи самостоятелни плахи 4 стъпки на Валето! как смело се пусна, направо изтръпнах  Crazy
нашето папане е така:
сутрин - попарка с 3 сухара и половин банан (то не е съвсем попара де, нещо такова)
обед - 200 мл супа+1 сухар  и  200 мл манджа+1 сухар (от детската кухня)
привечер - 200 мл десерта от кухнята или готова каша (ганчев или хип)
преди лягане - ок 150 мл кисело мляко + 2 бишкоти плазмон
 и на мен все ми се струва че му е малко яденето, но повече не поема  Crazy

# 76
  • Асеновград
pebs,Анито яде доста по-малко от Лизи  Rolling Eyes
закуска- в най-добрия случай 2 сухара и половина ( примерно на 2 седмици се случва 2 пъти ), иначе обикновено изяжда 2 и то с молби.
обяд- около 150 г ядене ( от кухнята ), а в повечето случаи дори по-малко от половината буркан.
следобяд тя не яде нито крем,нито каша вече.Яде домати със сирене и хляб,или около 150 г кисело мляко с бисквити ( това е когато е много гладна )
вечеря половин буркан от супата от кухнята и 1 кафена чашка кисело мляко.
През ноща яде 180 мл АМ и между храненията гледам да й давам всеки ден плодче,бисквитки, или ако ние хапваме си хапва и тя колкото иска.Това е  Hug
Куши,честити първи стъпки  Hug Hug Hug
Анито от няколко дни се чуди дали да се пусне,но я е страх,седи стабилно права и видимо се чуди,след което се пуска на земята  Laughing
Аз преди малко получих вече 2 подаръка за утрешния ми рожден ден,1 от майка ми и от мъжа ми  Flutter Измолих го да ми го даде тази вечер  Laughing подари ми страхотен парфюм, и моя любим крем за лице и още по-страхотен букет Flutter

# 77
  • София
Куши, честити първи крачки  Hug !

Пебс, за каишките бях чувала, че са за вече проходило детенце, а не за прохождащо  Thinking ! Но при положение, че така или иначе нашите деца се задържат доста стабилно на крачетата си вече, не виждам причина да не се купят такива каишки. Не съм търсила все още, но утре ще ходя до Бебе Маркет и ще ги питам дали имат.
За яденето - моят яде като за световно (пу-пу на мама юнака  Heart Eyes ) , но гледам все пак цялото количество храна да не надвишава 1 литър на ден, както ме е посъветвала нашата педиатърка. Ето го нашия режим:
Сутрин - попара от 3 сухара  Crazy / кус-кус / овесени ядки - към 230мл, като навсякъде слагам пресен плод за вкус (ябълка, банан, праскова и т.н.); понякога давам и закуска от бурканче (Сънвал - каша грис с ванилия; Семпер - плодово-оризова каша; Семпер - йогурт с овесени ядки, банан и ябълка), но тогава в 10ч. му давам и 100мл чисто плодово пюре, защото не му стига иначе закуската.
Обяд - 100мл супа + 200мл месно / зеленчуково пюре
Следобяд - 1 бурканче ХИП с йогурт / извара или ХИП / Бебевита пълнозърнена каша с плод
Към 17:00-17:30 - му давам т.нар. от мен "глезотийки" - бисквитка, солетки, парченце пресен плод
Вечеря - 150мл АМ + 170-180мл каша "Лека нощ"
Ящнички сме си  Blush Laughing !

Беринка, супер мерки има Ерчо  Hug ! Хайде стига с тия болести при вас вече, аман от тях  #2gunfire ! Много се измъчихте!

vania_bg, чудни са снимките  Heart Eyes ! Имате същите буйки като нас  Wink !

Елси, на твое място бих ги "изяла с парцалите" тия неканените и несъобразителни гости  Crossing Arms !
Следващия път изобщо не им мълчи, да не би те да ти чистят къщата, а?Думи нямам!

Лекси, дано тази нощ да ви е спокойна  Praynig !

Лека нощ на всички   bouquet !

# 78
Pebs, не мисля, че е малко хапването ви. Само на обед ми се струва, че малко тънко минавате, ако е без сухар, но пък сутрин си наваксвате с 4 сухара Wink Нашият режим е:
8:30 - попара с 2 сухара и сирене или 2 сухара с АМ + плод (половин банан, една ябълка или там каквото има)
12:30 - 100 мл супа + 200 мл манджа от детската кухня + сок или малко плод
16:30 - десерта (кремче, грис) от кухнята
20:30 - 210 мл АМ с две бисквитки на Плазмон или (досега само два пъти) една каша Лека нощ на ХИП (190г)
Сега да кажа, че това с вечерното хранене става вече малко проблемно, защото от доста време се опитва като че ли да откаже млякото, което между другото става общо 240 мл с бисквитите в него. Засега успявах да го дам на два пъти преди и след къпане. Да видим за напред как ще е... newsm78
Това е при нас, малко казармен режим, ама аз предпочитам да ми е 'подредено', че да мога си организирам времето  Rolling Eyes На разходка като сме следобед й давам царевични пръчици.  Mr. Green

Пожелавам зъбките на Алекс и Ерайчо да изникат час по-скоро и да се успокоят и дечицата и майките им  Praynig Hug

Ст. Ангър, честита втора бременност на кумата ти - пожелавма й лека бременност и още по-леко раждане  Grinning

Торта не съм избрала още. Трябва да ходя да разгледам, ама как като все не остава време. В последно време разходките са все свързани с някакви уговорки, поводи, други задачи за свършване и т.н.... Ама то не остана време, трябва да се свърши и това.

Павлинка, питахте ли докторката ви за пишката? На мен ми изглежда като да си я е дръпнал той и да се е самозабелил... Според мен е добре да се консултирате. Дано всичко да е наред и бързо да се оправи  Praynig

И да ви похваля Деси днес. Купих й книжка от онези малките с твърдите страници с животните (майка + детенце, напр. котка и котенце). Започнахме да я питаме тази вечер с майка ми Къде е писито, пиленцето, кученцето, кончето, прасчо и тя всичките ги посочи правилно, без сме й показвали  Shocked Направо ме изуми. Вярно, че ги знае тези животни я от плюшени и други играчки, които има, я от онези клатещите се и свирещите играчки около заведенията, но как успя да ги разпознае на картинка, която вижда за сефте?! Та така, малките ни съкровища поназнайват много повече отколкото показват Wink

# 79
Ески, не сме, утре ще го водя, че май само видимо е по-добре. А не я е забелил той сам, понеже тя си му е перфектно забелена, и разкървяването е доста външно- просто кожата е много възпалена и с цепи до кръв.
Люска, и аз нямам търпение да видя снимчиците.
Лека и спокойна нощ, на рождениците- честито.
Нашата нощ обаче се очертава доста тежка. Целувки на всички.

# 80
Лелееееееееее момичета, по толкова по-малки количества изяждаме от всички други, че дори ме е страх да си призная по колко Embarassed
И пак не е слаб, над 10 кила е при това малко ядене, сигурно като порасне вечно ще има проблеми с килограмите Mr. Green

# 81
  • София

Едуард и Бояна !!!
Да имат много щастие в живота, да са живи и здрави!!!

КРАСИ !!!
Пожелавам ти да съхраниш хармонията и любовта в твоя дом,
да се радваш на всеки миг от твоя живот и винаги, когато
обръщаш поглед назад във времето, да си казваш с гордост:
 "Доволна съм!"
Прегръщам те най-сърдечно! Весел празник!!!

Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

# 82
Честит рожден ден на  Боби и Еди  nbirthday  Gift Gift

Честит рожден ден с малко закъснение на Вики,Алекс,Радостинка,Влади,Ивета,Марти,Пепи,Константин,Дамян,Антон Tada  bigdance2 baloni

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КРАСИ! bdbaloni

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 08:37 от mirta

# 83
# 84
Краси-Честит рожден ден!!!!!Много да си здрава и щастлива и мъжа ти и Ани много да те слушат!!!
ЧРД на Едуард и Бояна!!!!

# 85
  • Асеновград
Набързо да почерпя,ставам на 26  Crazy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕДУАРД И БОЯНА!!!!

Благодаря ви!   bouquet

# 86
Честит рожден ден на Едуард и Бояна!  newsm59    ura
Да са здрави, усмихнати и много щастливи!  newsm51

Честит рожден ден на Краси!  baloni nbirthday baloni
Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет, любов и всичко най-, най-!   bouquet

Честити месечинки!   bouquet

Страхотни снимки видях!  Heart Eyes bravy честито християнче!   bouquet Хекси, Алекс много е пораснал - голям сладур! Heart Eyes Hug Относно гостите не се ядосвай - важното е, че децата са се забавлявали. И за рождения ден на Михаил почти половината от гостите няма да могат да дойдат Sad, но поне ме предупредиха още като ги поканих. Чудни снимки и на Кали и Ани! Ани празничната ви трапеза изглежда страхотно!  smile3501

Ескарина, Hug

Големи сладури са Косето и Мити! Hug

И моето момче хапва много по - малко, но и той е над 10 кг. и изглежда едър. Аз като цяло гледам да му давам по-калорични неща и може би се засища повече.  Thinking

Пожелавам ви хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 87
Честит рожден ден на Едуард, Бояна и на Тони (на патеричка) Нека бъдат много усмихнати, весели и здрави дечица  Hug

Краси, честит рожден ден мила   bouquet Бъди все така щастлива, много обичана и да те радва твоето слънчице Ани   bouquet

А с тези режими и количества храни, направо ме изумихте  Shocked Ние това за три дена го изяждаме  ooooh!
Щом се чувстват добре сладурите не му мислете толкова. Аз Криска не я насилвам, тя си знае колко е гладна.

Ескаринка, браво на Деси. Наистина знаят доста човечетата, сега са като гъбки, попиват всичко, което чуят и видят, а когато преценят го показват  Hug
Ние сме вече на вълна изправяне в кошарата, слагам я да спи, но веднага се изправя по решетките и ходи из кошарата. Заспива чак когато няма силички да се вдигне и започне да пада от умора  Laughing
За каишките за прохождане, аз съм купила на Кампул, (Криси беше с мен за проба, наистина са много широки повечето и неможе да се стегнат хубаво на гърдичките) но още не е достатъчно стабилна, за да ходи с тях. Като я пусна е като нивеляшка  Mr. Green така че съм ги оставила за по-късен етап  Peace
Приятен ден на всички, ставам да се приготвям за разходка, докато не е станала адската жега

# 88
Краси, Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет и любов ти желая да имаш винаги!

Честит Рожден Ден, мили дечица, Еди и Бояна! Да растете здрави, умни, красиви и послушни деца за радост на мама и тати!

nbirthday newsm67  Gift  ura Tada  bouquet

# 89
Честит рожден ден на Еди и Бояна, както и на Краси!    bouquet Hug  Hug  Hug  Дечковците да бъдат много здрави и усмихнати за радост на мама и тати, а на Краси пожелавам все така щастлив семеен живот, мъжът й много да я слуша и обича, а Анито да я радва с крепко здраве и много белички.  Hug  Hug  Hug

pebs, не мисля, че Лизи яде малко. Хем е момиченце, хем не е от най-едрите, така че количествата ми се струват ОК. А и солетите и коричките хляб между яденета също се броят за храна. Алекс примерно яде само 4 пъти и нищо помежду, защото не иска никакви гризини. Количествата на храната му са една идейка повече от тези на Лизи (но все пак е момче и е по-едричък, така че нормално) и мисля, че са му добре - изглежда добре и си качва по 300-400 гр месечно.  Peace
Закуска - попара от 4-5 сухара със сиренце и масълце или кус-кус или овесени ядки
Обяд - 220-240 гр ядене, понякога със сухар (ако е по-редичко)
Следобед - каша/кремче ок. 200 гр или голямо плодово пюре с бисквитки
Вечеря - 250 мл АМ

КалиМей, ама твоят Тони голяма ламичка се очертава.  Mr. Green След няколко години не можете го изхрани.  Mr. Green Пу-пу, да ти е жив и здрав сладура!  Hug

Куши, честити първи крачки на Валето!  Hug

Ески, браво за постиженията на Деси!  Hug  И аз така от време на време се изумявам Алекс вече колко неща разбира. Общо взето като му говоря ми се струва, че разбира всичко. Друг е въпросът, че предпочита да си прави каквото си иска.  Crazy

Хю, не се притеснявай за количествата храна. Мисля, че прекалено много сме се вторачили в тези килограми и колко ядат и пият децата. Да се развиват добре и да са жизнени - това е най-важното. Габи на срещата ни лятото си изглеждаше супер, в никакъв случай не е слаб, даже си е едричък. А и ти още кърмиш, така че не можеш да знаеш точно колко храна поема.

Общи условия

Активация на акаунт