Септември на вратите чука!Трeтокласници,желаем,Ви сполука3!

• 24 605
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
Аз също съм ЗА училищните лекари, но наистина да бъдат професионалисти. Не просто някой, който не може да работи другаде по професията си, а трябва да вземе пенсия, да кара няколко години в училище.
В нашето училище имаме медицинско лице, но не лекар, даже са две, но когато и да ги потърся никой не намира. Не дай се боже нашите деца да чакат помощ от тях, те докато се появят и нещата ще са приключили.

# 76
"За" лекар в училище по съображенията изказани от мисис Уизли.

....Та младите майки и с правописа са скарани, какво остава за други интереси, извън ежедневието...
Simple Smile Бъди снизходителна, ние сме от старата генерация, т.е. - остаряваме...

Искрено се надявам да имаме възможността да се съберем и запознаем. Ако организацията сега пропадне, не се съмнявам, че ще намерим и други варианти.

Видяхте ли новите бележници - сини едни такива. Цялата бумащина се сменяла за първи път от десет години насам.

В момента по различни програми на МОН на училищата се предоставят страхотни възможности за финансиране - от спортни площадки, през униформи и "ритуализация на училищния живот" до... каквото се сетите.
Надявам се ръководствата да четат сайта най-малкото... и да са инициативни.

# 77
Ако изобщо се включим в срещата, на нас ни е по-удобно за към 20.09. - на голямата дъщеря идната седмица ще ́и слагат брекети (утре на горна челюст и не знам кога на долна) - не знам как ще свикне детето и не смея да планувам пътуване. А и ако е в Трявна едва ли ще можем да дойдем - продадохме си колата, сега сме само с моята, а тя е малка, а и не сме пътували с нея извън града. И все пак да попитам - някой дали ще води по-големите си деца?
Искрено се надявам да имаме възможността да се съберем и запознаем. Ако организацията сега пропадне, не се съмнявам, че ще намерим и други варианти.
И аз. Но все пак ако организацията за голямата среща пропадне, поне една мини пловдивска среща да спретнем, а?
При нас профилактичния преглед включва само мерене на ръст, тегло и обиколка на гърдите.
Това плюс прослушване на гърдите, мерене на кръвно, опипване на лимфни възли, преглед на очите, проверка за гръбначни изкривявания. Кръв и урина - по преценка на лекарката ни.
Гаргамела, вчера проверих в магазините на Diamond, следвайки съвета ти, обаче няма такива якета.

# 78
Птица, гледам, че сте малко по-големи от нашата беба. Мен все още ми е притеснено да я пускам на ясла, чудя се за догодина, когато ще е на  около 2 години....
Ами при мен се наложи,не че не искам да си гладам детето. Cry
Но поради семейни и финансови причини,ще посещава яслата! Mr. Green
Ако искате, да сложа и датата след 21.09.за да се съберем! Hug

# 79
  • София
Птица, гледам, че сте малко по-големи от нашата беба. Мен все още ми е притеснено да я пускам на ясла, чудя се за догодина, когато ще е на  около 2 години....
Ами при мен се наложи,не че не искам да си гладам детето. Cry
Но поради семейни и финансови причини,ще посещава яслата! Mr. Green
Ако искате, да сложа и датата след 21.09.за да се съберем! Hug
И аз ходя на работа, отдавна... Споко, сестра ми тръгна на една година /имаме голяма разлика, та помня, оправяше се много добре за разлика от сина ми, който тръгна чак на 4 г. на детска... Сори за оффа...
Може би е добре да има дата и след 21.09. newsm78

# 80
  • Майничка
Честит ви нов месец, момичета!
От два дни ставам през нощта да завивам девойките, та все това ми се върти в главата... Joy

Вчера се възползвах от нишана, който дадох на Блещулка и сдобих каката с пролетно-есенно яке. Laughing Остана само бележника и личната карта.

Мамо Цоцоланке, аз също съм ЗА училищните лекари. Освен това с отпадането на потребителската такса от 01.1.2009, не е ясно дали и за джи пи-тата няма да е по-изгодно да работят като училищни лекари, поне наем и режийни няма да плащат.

# 81
Много яко сте се разписали тези дни Laughing
Аз най-после си прибрах момченцата от баба им и ми е много радостно да са край мен.
Сега ще трябва да се пазарува Tired
За срещата: Нашият татко се опитва да ме уговаря 6-7 да довършваме ремонта. А ги дават супер слънчеви и летни дни, така ми се ходеше някъде....Но като гледам и гласуването, ще се присъединя към датата 21, за да е по-убедително, че ще стане:)

За училищните лекари - аз съм за! Ясно е, че няма да лекуват децата, но мисля, че е наложително да има медицинско лице на територията на училището.

# 82
При нас профилактичния преглед включва само мерене на ръст, тегло и обиколка на гърдите.

Точно това правят при нас в училище. От сина научавам с точност колко още дълъг трябва да му е панталонът и дали да го пускам да скача вече по матрака в спалнята.  Laughing Иначе аз лично ежегодно пускам кръв и урина и на двамата при педиатърката, но резултатите от тези изследвания не ми ги искат в училище.
Аз лично се радвам много, че в училището на сина ми има и лекар и зъболекари, може да се окаже дори жизненоважно, дано не се налага! За мен съвременното училище следва да разполага с такива, както и с психолог / училищен педагог. Това беше и една от причините да предпочета това местно квартално училище пред други. Басейнът си е налице, два физкултурни салона, липса на омразните ми смени /сградата е голяма, училището е на около 30 години, т.е. строено е по времето, когато имаше мно-о-ого деца, фитнес, сауна, има дори масаж в крилото на басейна и фитнеса. Има си актова зала. А І-ІV клас учат в отделно самостоятелно крило със самостоятелен вход с часове и почивки, незасичащи се с големите ученици. СОУ е, не е основно училище.
За срещата- лично аз не знам, на 06.09 ще посетя 90- годишната си баба, ще й заведем двамата пра- внуци, които не е виждала от миналото лято. Вече е много стара и трудно се движи. А до преди 10 години все още шиеше на село... С нея шихме сватбената ми рокля /леле, беше към 80 годишна тогава/.

# 83
Аз съм "ЗА" училищните лекари. Те са за помощ в спешни ситуации, не за самото лекуване, така че, според мен, няма защо да се сравняват с личните лекари. И много се радвам, ако през цялото време "си клатят краката" и намят какво да правят  Laughing
А в допълнение могат да се натоварят и с профилактични прегледи и с имунизации - тъкмо ще отменят малко джипитата.

Цитат
екип за физическо (не че в нашето училище има истинско такова   Mad
  Защо? Какъв е проблема?
[/quote]
Проблема е комплексен: физкултурния салон е много малък, не стига за всички, под всякаква критика е, двора също е малък и е бетониран, разбира се, без каквито и да било уреди;
часове по физическо, поради липса на кадри, водята госпожите, имам предвид обикновени госпожи, не тези с квалификация - педагог по физическо възпитание;
няма гардеробна, децата са принудени да се събличат в собствената си класна стая, поради което се налага да се редуват момчета с момичетата, междучасието заминава  заедно с половината време от самия час по физическо, често въобще не се преобличат;
заради липса на физкултурна инфраструктура, отсъства и нагласа за спорт у децата;
в най-добрия случай часът минава в колективни игри от сорта на "нродна топка".

Judi, какво е това приказно училище, което описваш - с лекари, басейни, физкултурни салони, направо ме връщаш в детските спомени... въпреки многото отрицателни страни на самия строй, съветски училища бяха на доста високо ниво и откъм инфраструктура и откъм образование.....

# 84
Nastasja, виждам ,че си от София. За Бога, за кое училище говориш???? Shocked Това е безумие!!!! #Cussing outКакво се прави от училищното ръководство и настоятелството ,за да се подобрят нещата?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 20:10 от radivdani

# 85
Дами, благодаря ви за позицията за училищния лекар! Hug

Предаването ще се излъчи на 09.09., не съм доволна от себе си да си призная, трябваше да кажа още неща, но...уви! След снимките се поразприказвахме по-добре и си казахме доста неща, но....всичко бе зад кадър.......Жалко!

А днес се сдобихме и с бележници......Едни зелени-сини...абсолютно като миналогодишните, само леко шрифта е сменен и цвета. Нищо друго!

# 86
Здравейте и от нас! Много благодаря за топлото посрещане!  bouquet Мойта щерка сега се сети,че освен списъка с книги има да прави хербарий и да попълва някаква ваканционна тетрадка. Хербария го започнахме,сега обаче не знам къде да търся тази тетрадка . Някой да има представа ? 

# 87
Мойта щерка сега се сети,че освен списъка с книги има да прави хербарий и да попълва някаква ваканционна тетрадка. Хербария го започнахме,сега обаче не знам къде да търся тази тетрадка . Някой да има представа ? 
Това вероятно е "Ваканционно другарче", автор: Райна Стоянова, Пенка Даскова, издателство Вион.
Ралица не й обърна особено внимание, макар че е приятно помагало.

# 88
  • Майничка
...да попълва някаква ваканционна тетрадка. ...

Има и една "Ваканционна книжка за бъдещите третокласници" на издателство "Парнас", автор: Стефка Кръстева

Днес каката замина с таткото за София, утре й е последната операция на пръста и, живот и здраве, поне показалецът на дясната ръка ще й се освободи, че да тренира писане в екстремни условия до началото на училището. Иначе последните две седмици правим диктовки като пише на клавиатурата с лява ръка и не й търся никакво време, само правопис.
А едната баба я светнала, че някъде има функция "Проверка правопис", но не знаела къде е. И сега момата усилено издирва това полумитично спасение. Mr. Green Още не го е открила,обаче.

# 89
Благодаря ви,утре ще ги търсим. Дано ги има още някъде.

Общи условия

Активация на акаунт