Слънчице вън грее, а в корема на мама НОЕМВРИйско човече лудее!

• 14 228
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Добро утро мамачета.

Лек и спокоен ден на всички Hug

# 91
petenceto  мерси за подсещането!
Честит Имен ден на всички и от мен   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 92
  • София
Добър ден!
Само да се разпиша и излизам до магазина, докато е още поносимо топло, че ще имаме гости довечера и ще трябва да приготвя нещо.
Хубав и спокоен ден на всички ви ! Hug

Ейййййй, вече и аз съм в 7-мото квадратче! newsm44 smile3535 newsm44 smile3503 newsm44

# 93
Честит имен ден на всички именници,да са живи и здрави   bouquet
И аз днес ходих да ми точат кръвчица и ще видя утре къв е резултата.
Успех на всички днес които са на преглед или чакат резултати.
Лек ден !!!

# 94
Здравейте и от мен! Относно четенето на книги за раждането и гледането на такива филми, лично аз не ви препоръчвам, лично на мен ми действат стресиращо.Тази книга която е препоръчва Мимето я имам и я четох първата бременост, сега даже не съм я отворила.

Относно спането, правете повече разходки, за да се уморявате.Аз снощи въобще не съм спала от ритничета.

# 95
Vita аз и аз не съм я чела, просто ми я препоръчаха, а в интернет се разрових и видях, че има интересни извадки за тази книга, така че дай съвет дали да си я купувам цялата  Rolling Eyes

# 96
  • София
Мамчета аз направо издъхвам вечерно време нямам сила за нищо. Пък и през деня не съм много във вихъра си. Добрече съм болнични от две седмици. Иначе... Просто незнам. Незавиждам на тези от вас, които още работят, а как ще издържите още незнам.

Шуши, ами аз в работата повече си почивам отколкото вкъщи Joy. Само това ранно ставане ме убива. Иначе като се прибера, малката си иска своето внимание, вечеря, къпем я, оправяме я за лягане, после тя ни вика по няколко пъти, докато заспи и вече към 23,00-23,30 ч. мога да се посветя на някои домакински задължения  #2gunfire и най-важното да изсмисля какво ще й готвя за следващия ден и съответно да го сготвя.

Отдавна си мислех да споделя тук какво невероятно облекчение е детската кухня. Човек не си дава сметка колко време му спестява, докато не му се наложи сам да приготвя меню за деня. Е, верно, че тя хапва 2 дни едно и също, но след това явно й омръзва и предпочита нещо друго. Та трябва да преценя добре и кобичествата, които можем да изядем за 2 дни, за да не остава. Преди като готвех само за нас беше лесно. Мъж ми за щастие хич не е претенциозен, а на мен също не ми пречи да ям 3-4 дни на вечеря една манджа. Сега по неволя и ние се храним по разнообразно  Mr. Green.

Всъщност не се оплаквам. На почти 3 г. малката е съвсем самостоятелна. Не знам как се справят мамите, които са с по-малки дечица и трябва нон стоп да се навеждат и да ги вдигат. Щерката знае, че не мога да я вдигам и когато е само с мен навън не трябва да се качва по разни високи катеруши, защото ако се наложи да й помагам, не мога с тумбака да се качвам сбед нея или да се протягам и да я държа. Абе, много ми е разбрано детето  Heart Eyes. Само да ми е живо и здраво  Praynig.

Очаквам тази седмица да ни докарат обзавеждането за детската стая. Вече нямам търпение да я сглобим и да подредя купищата играчки, които се търкалят навсякъде.

И да ви се оплача - този Малтофер ми докарва зверско разстройство. Вярно, че по-добре така отколкото със запек, но е много дискомфортно, защото става изведнъж и до 3 мин. трябва да стигна до тоалетната Close. Дано не ми се случи някоя издънка, че ще бъде голям срам  Embarassed.

Юле, със закъснение честита годишнина. Пожелавам много любов и щастие в семейното гнезденце и здраво и спокойно бебче през ноември  bouquet

Мишле, и аз си скъсих гривата драстично преди 10 дни. Фризьорката даже не искаше да реже толкова  Joy, но аз бях непоклатима  Mr. Green. И така ми е супер удобно. Освен това след раждането косата започва доста да пада, защото хормоните са я задържали през цялата бременност и след това процесът се ускорява. Та всичко става в косми  Mr. Green. Като се появи бебето, ще ми е само до дълги коси и опашки.

Още нещо исках да пиша, но тази пуста бременност ми е изпила акъла. Дано поне сивото ми вещество да отива в бебето  Joy.

А да, в предишната тема някой питаше за болница за раждането. Аз съм твърдо за Шейново. Останах много доволна от грижите при предишната бременност, както и като лежах в патологията, заради повръщането (тогава никой не ми поиска и стотинка). Ще раждам живот и здраве при д-р Богословова. Изборът на екип струва 800 лв., които се плащат на касата на болницата срещу фактура. В тази цена се включва и епидуралната упойка. Като раждах миналия път се възхитих от екипа в родилна зала, сред които и моята доки. За тях наистина нямаше разлика коя родилка е с уговорка и коя без. Никоя мама не остана без необходимата грижа. Единствено негативно са мизерните условия в тоалетната. Но това напълно се преживява за няколко дни. За мен екипът е по-важен.

За страховете - мен от самото раждане не ме е страх. Предишния път преживях раждане без упокойка на сухо и на система окситоцин и пак оживях  Joy. Два часа по-късно бях психически готова да родя още едно. Моите страхове са свързани по-скоро с това дали всичко с бебчо ще е наред, дали ще се обърне, дали няма да се наложи секцио и т.н. Физическата болка не ме плаши изобщо. Преживява се, а и в този момент жената има най-силната възможна мотивация - че ще си гушне съкровището, което 9 месеца е чакала. Така че, момичета не го мислете отсега. Няма смисъл да се паникьосвате. Ще мине и ще замине, а психическата настройка е много важна, за да мине по-леко. Само всичко с нас и бебоците да е ОК  Praynig.

Стига толкова, че стана много дълго и никой няма да ме изчете Embarassed. Приятен и не толкова горещ ден пожелавам на всички   bouquet.

# 97
  • София
Ох, много ми се спи  Tired

Гледам, че и други се оплакват от безсъние. iveto_11 и аз съм по същия начин - от 1 до 4 се въртя като пумпал. Все нещо ми е неудобно, все ми е горещо или въздух не ми достига, защото спим на климатик, понеже ми е горещо, а и като отворим вратата и нахлуват едни гадни комари, които само мед ядат  Crossing Arms Снощи пак два ме бяха нападнали и съкровището като стана към 7 утрепа единия, та до към 9 успях да поспя. Явно втория комар си беше похапнал порядъчно през нощта и не ме закачаше известно време, но в 9 отново ме атакува и аз не издържах. Сега ще чакам да стане обед, че да подремна малко.  Whistling

Да ви се оплача и от още една несправедливост. Трябва най-накрая да си сменя личната карта с новата фамилия и се оказа, че нямам никакви останали свестни снимки и ще трябва да ходя да се снимам. Каквата съм подпухнала вече, с тези +10кг отгоре. Направо не ми се мисли  ooooh! И като се сетя, че тази лична карта ще я мъкна със себе си 10 години .... уфффф  Crossing Arms

И сега да се похваля  Mr. Green Запазих си час за ФМ другата седмица и нямам търпение да си видя мъничето. То хич не е мъниче вече. Толко силно ме подритва. И като тръгне да се намества и целия ми корем се тресе и става на вълнички. Мисля, че започнах горе-долу да схващам кога какво ме ръчка - като са ниско долу са ръце и глава, около пъпа - крака, а когато е една голяма маса ще да е дупето   Joy

И като си говорите за раждане - мене си ме е шубе. Напоследък много ме е шубе да не родя по-рано. И ме е шубе, че още не сме си намерили доктор. Но другата седмица тази, която ме следи по ЗК, се връща от отпуска и ще я питам да препоръча някой и после ще карам на посоки, пък дано да имаме късмет  Praynig
Една позната ми се накра как можело такова безотговорно отношение. Колко било важно да го следи добър специалист детето. Че не било важно само това, че го усещам и че си отговаря на седмичките. Не знам какво точно имаше впредвид, но определено се опита да ме изкара безотговорна, че не давам по 40-50лв всеки месец за "качествен" ехограф  Crossing Arms А аз наистина си мисля, че няма какво толкова да му се гледа на този етап. Нали си мърда и главата му расте съразмерно, даже си върви 10 дена напред Thinking Какво още иска тая жена - не знам!  newsm78 Верно, че аз съм го дала по-лежерно последно време, но си реших, че така се чувствам по-добре, отколкото да му треперя на дребосъка и да си търся причина през 10 дни да ходя на преглед  Naughty 

И още нещо щях да питам - някой има ли инфо за курсове за бременни, където обясняват как да се напъва и как да се диша и някакви други подобни раждащи трикове? Тази същата позната ми каза задължително  Naughty да изкарам такъв курс. Ще кажеш, че без него не можеш да родиш  Crossing Arms Майките ни как са ни раждали без такива курсове - не знам.  newsm78  Joy Сега сериозно - някой малко повече информация и препоръки по въпроса?

Ох, много дълъг стана поста, за което се извинявам  Hug
Прхладен ден да всички и успех на прегледите!
И честито на имениците!   bouquet

# 98
Здравейте, мамчета!
Да се включа и аз след дълго отсъствие.Simple Smile
Моля ви който може да си пусне BTV и да слуша за раждането в къщи.
Simple Smile Страшна работа!!!

# 99
  • Бургас
Добро утро и от мен!
Честито на всички именници!  bouquet
И аз се будя към 1-1,30 през ноща и после заспивам към 5-5,30 часа ама сега като съм си у дома поцял ден - не ми е проблем! Heart Eyes
Чакаме отчет от всички мами, които са на консултация днес! Само добри новини! Praynig

# 100
Добро утро  Mr. Green

И аз се присъединявам към мамите на консултация днес - малко извънредно, щото направо не издържам вече и искам доки да ми даде няколко дена да си почина вкъщи. Не мога просто повече да седя в проклетия офис  ooooh!

Гаденето продължава, особено сутрин, но е доста по-леко отпреди. Пак си е гадно де  Mr. Green

# 101
Миме, според мен няма смисъл да четеш такива книги, раждането е естествен процес, като му дойде времето сестрата ще ти каже как да дишаш, а самото ти тяло ще ти подскаже кога да напъваш, няма смисъл да го мислиш от сега и да се стресираш, последния месц от бременноста ще се побъркаш от мислене за раждането.

# 102
  • София
Честито на всички именници!!!! Да сте живи и здрави!
Иве, спокойно мила, още мъничко остана. И аз съм същата ревла, мъжът ми по едно време го беше страх да си отвори устата, за да не почна да цивря Mr. Green  Аз все още си спя нормално, даже сутрин ми се спи още но аз ходя на работа и все пак си е някакво натоварване. Въпреки, че си бях 1 седмица вкъщи, изблизах цялата къща, щом и до гардеробите стигнах да преподреждам да гладя....но вечер не можех да спя. Явно офисът ми действа стресиращо hahaha
Мишле, честито 7-мо квадратче, и чакам снимка с новата прическа Heart Eyes
Май вече е време за заглавието Ноемврийската дружина мина цялата в последната третина

А за раждането, аз като не раждала да ви кажа: не се стресирайте предварително, ще има достатъчно време после Joy

Тонеска, стискам палци бързо да оздравява малкия разбойник Hug

# 103
  • София
  Честито на всички именници.
Добър и приятен ден на всички .

# 104
Комарче и аз избрах Шейново при д-р Василева там, но не знаех че в цената влиза и епидурална, така че много благодаря за инфото.
Vita благодаря, аз просто много взех да го мисля това дишане и напъване, щото и на мен една позната като ilka_D се опита да ме направи на луда че не се интересувам от повече инфо по въпроса.
А ilka_D да ти кажа че и аз нали се наложи да си сменя картата сега, та подпухнала съм си наснимката, все едно съм току що станала от сън hahaha Joy, ама преглътнах го, те и като ти я сканират малко замазват положението, та не е чак толкова зле  Wink.
А да питам който си сменява документите, шофжорската книжка сменява ли я?  Rolling Eyes Аз много се чудя  newsm78 , някои познати ми казаха, че нямало смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт