Първи бебета се появяват, СЕПТЕМВРИйската ни тема озаряват!!!

• 14 492
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Мила, Муце да сте живи и zдрави с голямата госпожичка, много, много прегръдки и целувки.И едно голяма БРАВО на теб newsm51
Малеее, я каква била мама герой, наша Муца, пък секцио щеше да си иска. За 3 часа е свършила работа и хайде  Crazy Hug Ох, как се радвам... Обаче как верно се каzва туй детенце, дано някой осветли Blush
Честито и на мама Гери zа малкия Мартин, много щастие от тук натам zа двамата  newsm51
Егати му и работата, много интересно стана в нашата тема, не трябва иzобщо да се иzпуска, че винаги има новини. Дано са все така хубави  Praynig
Стеле, вие с Уандата, и като родите ли ще тичате на работа? Може да скокнете от масата да посвършите нещичко, ако има време  Wink Hug . Уандето я раzбрахме, ама ти какво работиш, а? Аz и каzвах, ма и на теб ще кажа, въzхищавам ви сА  bowuu

# 241
Ееееее още бебета какво става, супер супер newsm44 newsm44 newsm44
Съншайн да ти е жив и здрав малкия Мартин, да расте много щастливо детето newsm51
Чакаме Мирето да даде отчет как са нещата при нея Hug
Това креватче снощи ни взе здравето ooooh! До 2:30 го е сглобявал мъжа ми, то такава система е измислена че нямам думи, но сега е готово и му се радвам, само дето се дразня че ги няма предните части на кекмеджетата ама ще изчакаме понеделника какво да се прави.
Относно болежките аз пък се събуждам с болки във врата, явно от неудобното спане се получава.
Айде чакаме още бебчета, на който му е ред да действа Flutter
Лек ден на всички  love001

# 242
  • при моите любими
Здравейте момичета. Честито на всички мамчета и нека бебоците бъдат добри и кротки и да слушкат много мама и татко. 
Ние с Нона сме много добре, кърмим се успешно, даже имам кърма в излишък и малко ми понапръщяват повечко, но като цяло увладявам положението. Но все пак да питам Асето, за 3 часа (горе долу на толкова се кърмим, на поскване +/- 30 мин) много ми се пълнят гърдите. Давам само едната, понякога като пусне и позадреме след 5 мин като иска пак , давам малко и от другата, ама после тази която трябва да чака 6 часа направо ми се пръска. Не искам много да цедя, защото в началото като цедях и те се пълнеха още повече. Взимам топъл душ, слагам зеле след кърмене и си правя редовно масажи да не ми се образуват бучици. Но кога ще ми се регулират. Уж има малко подобрение, ама имам много кърма все още. Но иначе бебка е много добричка, само хапва и спинка. Може би има много леки колики, но от днес ще даваме по малко капки , за да не се усложнят нещата.

Прегръщаме ви всички и скоро пак ще пишем   bouquet

# 243
Честито на следващата мама - Съншайн Гери! Ихааааа!    bouquet  bouquet  bouquet

# 244
Да се отчета - докторът ми ме викна заради кръвното да ме види. И понеже наистина е високо за мен ми изписа Диаспорал (1 на ден...като го погледнах - ми то и то магнезии) и Магнерот (3 на ден). Плюс Тотема, че хемоглобинът ми си е все още доста нисък.
Хубаво де, ама съм в деветия месец - толкова магнезии няма ли да ми прецака процеса на раждане после  newsm78
Та така - ще си се наливам с лекарства баш на финала - дето толкова се радвах, че малко хапове пих през бременността. ooooh!

Сидония, добре завърнала се! Да нагушкаш малката Нона от нас!

# 245
Я какъв бейби бум е настанал рано сабахлем Hug
Муцооо да ти е жива и здрава момата!!!Виж какво голямо парче излезе!!!Много да ви радва и да порасне кат майка си!! Горда съм с тебе,че прояви такава смелост!!Ти си ми героят да знаеш! Hug
Мамо Гери да ти е живо и здраво момчето!!!Да расте палав и силен!!
Мълии колко бебета!!!
Аз съм уж добре за сега!!Имам си стягания ама са толкова нерегулярни,че чак им се ядосвам!!МНого благодаря,че ме мислите сладурки! newsm51Утрес съм на ЖК и ще видим док какво ще каже!!Ама се надявам да си чака момичето датата!!
Свекърва ми сутринта и честитили бебе-че нали имаше дрешки на терасата LaughingТя се притеснила че съм родила и не сме и казали! Sick #Crazy
Сиа се фащам да глада и ще ви следя изкъсо!! Naughty
Шмат пий си хапченцата,че не е хубаво това с кръвното!! Hug

# 246
Ехааа какво плодотворно денонощие сме имали и май все по-натоварено ще става  Grinning.

ЧЕСТИТО НА МИШЛЕНЦЕ, МУЦИТО и СЪНШАЙН ГЕРИ! Много здрави и прекрасни да растат БОРИС, МАРСИАНА и МАРТИН и много любов да ви носят!

Муцето да сподели как се казва малката принцеса и как толкоз бързо я изкара толкоз голяма.   bouquet А и другите мами дано скоро се включат с разкази.

Сид браво за кърменето! Според мен е по-добрия вариант да имаш повече кърма, отколкото да нямаш и да гладува мъничето или да се дохранвате. Пък Асето 100% ще даде добър съвет как да се пооблекчиш.

# 247
Абе Мире, тия ваш`те комшии друга работа нямат ли?! Ей аман от клюкарки бееее. И к`во?! Минала свекърва ти и те и честитили бебето? Ужас!

# 248
  • жителство на место
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА НЕНИ СЪНШАЙН МИШЛЕНЦЕ И МУЦА!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И ДА ОСМИСЛЯТ ПЪЛНОЦЕННО ЖИВОТА ВИ!

# 249
  • София
лелеее, ама то вече на надпреварване ми прилича  smile3501 браво!
да си ви здрави и много късметлийски бебчетата и вие покрай тях!
аз малко късно за гушкането да се включа-също съм на мнение, че трябва да им се дава мноооого любов ... ама за целуването нищо не казахте  newsm78 моят мъж и майка му се целуват .... по устата  Sick и до ден днешен!!!  #2gunfire страх ме е от такива гледки! иначе не мога да си представя, че до вчера съм го "гушкала" в корема нон-стоп и сега - айдееее-всеки да си знае мястото! горкото ... та то мен ще чувства най-истински, и мен ще познава, ако и аз го зарежа да си плаче ... и си "изляза от стаята"  Cry
за водата - и от други места съм чула, че излизат гъбички в устата от млякото, като не му се дава малко водичка след кърмене ... а не искам да давам ... АСЕ???
гръбче на ляво - сигурно не помага винаги, но знам че трябва да се лежи на ляво - вече ми е като изгнила лявата страна  ooooh!
за изписването - събирате ли се после у вас  #Crazy че моята свеки сглоби следното изречение: за изписването ще донеса торта от Сливен - много хубава  #Crazy на мъж ми единствения проблем беше - е, от Сливен торта  newsm78 ама аз попитах какво значи това и тя ми обясни, че като ме вземели от болницата щели сме да се събираме У НАС - така се правело  Joy да ама не -  Joy нали се сещате, че ще трябва и да спят после тук  Twisted Evil пък и без спане -пак не става!!! аз си мисля, че ще съм бая притеснена и вместо да си настаня новото човече вкъщи и да си му обръщам внимание ... ще имам гости и ще мисля кой ще срещна по коридорите, в банята, как да се обличам  #2gunfire пак се ядосах  #Cussing out вие какво мислете? може пък аз да съм зла снаха  newsm78

# 250
Адиктче, режи докат е време. К`ви гости бе, тая луда ли е? Само ще ти е до гости...
Ама говори с мъж си първо, че като го гледам и той не вижда къде е проблема.

# 251
Сид, първата редукция е около 20-тия ден. Втората около 40-тия. Общо взето редукцията на кърмата съвпада с кризите на растежа на бебето. Като цяло организмът не работи дълго време в преразход, тъй че - споко. Това, което правиш е чудесно. Справяш се добре по описанието Hug

ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МУЦАТА И ГЕРИ!!!
Муцооо - обичам те, обичам те, обичам те! Чакаме подробен разказ и най-вече името на Марси Hug Надявам се да имаш приказни спомени от раждането и да ме споменаваш с добро... Hug А на принцесата - приказно детство!
Гери - хиляди целувки за теб и малкия бонбон! Да расте здрави и да ви изпълва дома с обич Hug

Адиктче, виж сега - аз на Любо му дадох 5-10 глътки вода в болницата... ей сега ще обясня защо Wink Laughing Първо тъкмо го бях накърмила и той върна лекичко и пак се поразмъца, та за да не го връщам пак на гърда му дадох една глътка и той след това заспа Wink Цялата таз процедура, щото, за да се разместя на пружиненото легло след секциото Confused да го вдигна от кревата  пак да го кърмя... просто много усилие Wink
Иначе да кажа - ако бебето е около 3 кг и по-малко, температурите навън са такива и то спада по-бързо на тегло (виждате колко неща трябва да се съберат като признаци) може да му се дава водичка между храненията, ако промърква Peace Защото по-малките бебоци по-бързо се дехидратират Peace И жегата може да направи голуми бели. Но всичко е по преценка.
Млечницата или опасността от нея е най-мижавата причина да се дава вода на бебето, пък дори и две глътки.
Всичко е по преценка и според ситуацията Peace

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 13:01 от Асенцето :)

# 252
Аз за клюките да кажа.... едно време като завърших и почнах работа една личност, която май се гласеше за моето място  Wink , взел че казал на шефа ми: " Не я взимай, тя е бременна, ще поработи малко и ще напусне"  hahaha . Моят шеф поразпитал този-онзи и докато се усетим разни познати и приятели взеха да звънят на милото да му честитят  Joy Joy Joy !!! После ходи обяснявай, че нямаш сестра......

# 253
ЧЕСТИТО НА МИШЛЕНЦЕ, МУЦИТО и СЪНШАЙН ГЕРИ! Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват! Hug
До сега има ли изненади в пола на бебетата? На някой да са му казали момиче пък да се родило момче и обратното? newsm78

# 254
Ми то се пусна преди да напиша всичко. Дзвинете.

Леле много майчета станаха. Бавно бавно, се пълни кошарката Wink

Флучия, така ти се пада като се правиш на секс бомба и даваш на разни хора да ти бъркат по красотите - хи хи хи. Дръж си краката прибрани като Иринии и няма да имаш проблеми  Joy

Шматарок, не се тревожи, ако е само магнезии, няма да спре раждането ако е тръглнало.

Сид, радвам се че кърменето върви добре. Браво, това е първата стъпка. Сега ще отнеме няколко седмици всичко да се регулира, така че не се притеснявай. Колкото по-малко се стискаш, толкова по-бързо ще се получи съобщвнието че не трябва циците да произвеждат всичкото това мляко.

За връвта оплетена около вратлето или тялото - това не е проблем. Случва се в 1/4 до 1/3 от ражданията и не е причина за проблеми - връвта е разтеглива и природата го е измислила. При 3 или повече увивания, може да спаднат тоновете или да е по-нисък първият Апгар, но проучвания, след проучвания са доказали че не е причина за плашене.
Ето ви не едно, не две, а четири резултата от научни проучвания които казват същото - увиването на връвтта не е опасно:
Първо
Второ
Трето
Четвърто
Че се използва като причина за секцио, да. Но не е подплатено от фактите. Айде да не се плашим без нужда.

Адиктед
, не съм давала вода и нито една от моите не е имала гъби. Кърмата е антибактериална - слагам я на гурелясали очи и където има раничка или нещо. Гъби ще да са подпомогнати от нещо друго.

Мирка, верно твоите съседи друга работа нямат ли си? Горката ти, с шпиони около теб които докладват на свекитата. Как се справяш? Wink

Гери, купих си гипс днес и тия дни ще си направя отпечатъка и аз! Дано да стане, ама поне съм готова.

Взех си още работи за подготовка на къщата за голямото преживяване. Почти всичко си имаме сега. Четвъртък ще миеме мокетите и след това последна подготовка. Ура!
Утре идва акушерката да се видим и пийнем кафенце.

Общи условия

Активация на акаунт