Първи бебета се появяват, СЕПТЕМВРИйската ни тема озаряват!!!

• 14 529
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Веч, в Тина Киркова е въпрос на избор - може при теб, може и отделно. Павчо си беше при мен!  Heart Eyes В МА раждах Мони преди около сто години, но и той си беше при мен.
Мире, това са (извинявай предварително  Praynig) пълни глупости, дето са ти ги наговорили. И аз млъквам обаче  Wink

# 76
Аз съм решила да гледам бебето си както аз чувствам как е правилно и както то самото ми подсказва... Даже довчера обяснявах на майка ми нещата, които научих от Асето тук и отделно които чета... Тя учудено ме гледаше, но сподели мнението ми, че явно нещата са се променили, за добро. Сега е обучена отвсякъде с лекции Simple Smile Даже и дадох една брошурка за кърменето да прочете  Mr. Green
Та... аз като съм била бебе, са ми давали вода естествено и познайте - рева, рева и хоп вода - след малко като ми остърже стомаха тая вода и айде пак рев. А аз съм била гладна вероятно, и колко по-лесно ще е и за майка, и за бебе, ако то е нахранено, вместо да му лъжеш стомахчето с вода... и то със захар  Sick  Затова си има кърма, тя ще му задоволи потребностите и от вода, и от хранителни вещества. Само мисля след накърмване да му изплаквам устичката с лъжичка водица, за да не се появят гъбички. Решила съм да кърмя на поискване - не под режим.

За болниците - какво има дават, незнам. Сигурно и тук им дават АМ отначало... Но разбрах, че бебетата стоят при майките, така че ще си го кърмя. А Дими, добави ме на 1ва страничка - МБАЛ Велико Търново, нормално раждане ( Praynig )    Hug

Мирка, и на мен това ми се струват пълни глупости... Да, ще гледам детето да си свикне в неговото легълце... Но да го лиши от гушкане, милувки и т.н., щото можело да се разглези, ще ме прощават... Те, бебенцата, имат голяма нужда от майчината ласка и аз нямам намерение да си лишавам детето от нея... Затова много майки харесват слинга - хем бебето е до сърцето им, хем то се чувства сигурно и защитено, гушнато до мама.
И не ми се струва кофти да гледам как някоя майка бута празна количка, а носи детенцето си. По ми е отвратително да гледам как детето на някоя плаче неистово, а тя го влачи след себе си с една такава физиономия, все едно е ненужна вещ, и не го поглежда даже. Един път станах свидетел на една такава случка и ми стана лошо.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 16:14 от моарейн

# 77
Nia, виждам те!!! Похвали се нещо! Взе ли нови чершафчета за бебка - Зайка?  Laughing

Мисля и аз, че ще си гушкам беба когато плачка. Айде наистина мамите с опит да кажат. Защо ще мълчите? Нали няма така да я науча все да е на ръце.

# 78
За стоенето на бебето нощем-Да в Т.Киркова може по желание на мама!Което е страхотно според мен!Аз само първите 24 часа ще съм лишена от бебка!Но съм решила ако съм в кондиция да си я поискам да ми я дадът! Praynig
Веч Ирина ами аз като не съм имала дете няма как да знам дали са глупости или не!Знаете,че ние първескините се доверяваме на опита на вече раждали жени!!Как да отсеем кое е глупост или не? newsm78Нямам нищо против да ми се обяснява!Все пак не съм имала дете и няма как да ги знам тези неща-съгласете се Hug

# 79
jojo&vik   bouquet благодаря за комплимото... hahaha викаш щом са оцелели.
За останалото съм съвсем съгласна с теб, от един сорт сме май   bouquet.
Иринка, ти колко време си кърми момчетата?
За гушкането аз гушкам и обичам и мен да ме гушкат.
Това не ми пречи да съм много категорична в поставянето на граници.
Нашата спалня е табу, тя си е за мен и мъжо, децата си спят в тяхна стая и според мен им харесва именно защото са много гушкани и резервоара им за любов гледам да е пълен, та да нямат нужди и липси.
Обичам ги силно, емоционално и ми харесва да го показвам, да ги разнасям в кенгуро (слингове още нямаше) ако имат нужда и по цял ден дори, но ако усетя, че се лигавят си имам зверовит поглед... Mr. Green и разни други техники за да поставя ясна граница, а децата са умни и разбират до къде е разумно да стигнат.

За болниците и преспиването на децата с мамите тук май във всяка болница си имат собствен ред, хич не можем да се сравняваме с чужденеция, което е много жалко, но пък с 10 лв. можеш да си купиш благоразположението на инак дзверовита сестра... ей това не прозвуча много добре, но аз съм решила, че си заслужава да си платя за да бъда с детето си това ще бъдат първите 7 дни от живота му Heart Eyes.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 16:25 от Мариям

# 80
Мире, ми те и те не са имали деца някога, душо. Инстинкти нямаш ли? При тая информация, която тече отвсякъде - ами четеш и отсяваш според себе си и според детето.
В Майчин Дом - София бебетата са при майките от момента, в който се качат след раждането (след 2 часа някъде). Непрекъснато (естествено - при идеалния вариант).

# 81
Мире, споко, бе пиле!  Hug
Затова сме заедно, да си помагаме. Ама такива приказки на разни "разбирачки" на детския характер, дето им се иска да си върнат свободата и да забравят, че си имат детенце, просто ме дразнят от дъното на душата ми.
Дъщеря ми спеше при нас в спалнята, но в собствено креватче. Като се научи да прескача, идваше при нас. Гушкали сме я, колкото иска. Като порасна на 2г я преместихме в нейната стая - нямаш хър нямаше мър.
Със сина ми процедирах обратно. Сложих му кошчето в детската стая при сестра му. Като му отесня - го преместих в детско легло. Гушкан е колкото си иска. Дето има една дума - кърмене и гушкане на поискване.
Нито един от двамата не е разглезен. Обратното - растат изключително самостоятелни и независими от нас деца.
Когато имат нужда сега (единия на 5, другия на Sunglasses си казват, че искат да бъдат гушкани. Но в останалото време си се занимават сами и не ни търсят.
Когато откажеш на едно бебе да го гушкаш то се чувства изоставено и несигурно. А няма по-страшно от такива чувства за едно бебе! Т.е. то не може да разчита в живота дори на собствената си майка. Естествено, че по-късно ще си разиграва коня ...
Млъквам, че станах досадна с тая лекция по възпитание. Embarassed

# 82
Мире, извинявай, но и аз съм съгласна с Веч и останалите.

Вече има много изследвания и доказателства за психическото развитие на детето. Едно е да има нужда от любов, друго е да го задушаваме с нея. Тези разбирания за "разглезването" са от нашето бебешорство и ИЗОБЩО не са верни.
Първичните нужди на бебето са от храна, топлина, ЛЮБОВ и ЗАЩИТА. Ами защо ще се грижим само за първите две, а за другите не???

Извинявам се, но на всичкото отгоре уча и Психология, и много се ядосвам, когато някой пълни главите ни с глупости, които са отречени преди ПОНЕ 10 години. Има си и доказателства, и експерименти и така нататък.

Не можем да разглезм бебе, което е под 1 годинка. Та то не осъзнава, че е човек и "нарочно да ни прави номера". То има естествена нужда от любов и закрила. А ние нямаме ли?  Hug

# 83
Ами честно да ти кажа-нямам инстинкти все още на майка!!Чета и слушам различни мнения,и колкото повече толкова по-добре за мен!Всеки опит ми е ценен!И да нямали са деца но сега имат по две и трето на път и за това питам,защото са минали през много неща и са преценили кое е най-добре на базата на повече опит! Hug
Даа Веч благодаря ти!Много хубави и полезни за мен неща си написала!!!Аз това исках,да споделите опита си на родители!!!И да си преценя сама къде се виждам аз като такава!!

# 84
Мириям  Hug така де!!!..но определено ми се виждам тези неща прекалени..колко глупови въпроси се задават в "Майки бъдещи и настоящи" и не само аз се възмощавам ами и Жожо..а той все пак не е жена, незнае какво е да си бременна и как се чувстваме!!!...ама извинявай те ама въпрос от сорта "водите ми изтекоха и какво да паравя?" ужас...ами отивай да раждаш  #Cussing out!

Мирка по горния си пост го редактирах и написах какво точно имах предвид ама докато го направя вие изписахте половин стряница!!!  bouquet

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
 #Crazy
днес неможе да си смогнем  Crazy

# 85
  • София
Миренце, права си. Много съм бъркала аз самата и продължавам да го правя. Затова от опит ти казвам, не прави като мен и не слушай тези, които ти казват, че бебе може да се разглези от гушкане и хранене на поискване. Не съм пробвала дори още тази начин на гледане, но съм убедена, че е правилен. Мириям, само по 4 месеца и двамата съм кърмила.
Шмат, инстинкт, инстинкт, ама колко грешки се правят  #Crazy

# 86
Свекърва ми е хранила бебе на дни с кисело мляко Shocked грешка или не ама той е жив и здрав като бик hahahaТова и е бил инстинкта на жената така е постъпила!!
Вярно е Иринка много може да те подведе и инстинкта!Все пак той не ни учи на много от нещата,които само поитни хора могат да ни кажат!!!Абе детето оцелява въпреки майка си-така че съм спокойна!Жилаво ще ми е детето/дай Боже/ Joy hahaha

# 87
Абе и аз да си кажа. Ми аз не намирам за нормално бебето да спи с майката или да няма никакъв режим......... странно ми е някак.... Thinking Което не значи, че няма да сигушкам бебето. Ама  24 часа в денонощие ми се вижда прекалено.

# 88
Хъх, точно вчера свекървата за пореден път ми изнасяше лекция как бебето нощем не се храни, как му се дава подсладена вода, биберони не се ползват, не се гушка като плаче и т.н. Аз, честно казано, си мълча- нито се съгласявам, нито отричам. Правя се, че слушам.  Joy
Майка ми ме кара да си търкам зърната с тривка, леля ми- да не съм купувала козметика за бебето, а само със свинска мас...

Оставям ги да си говорят, засега не споря с тях. Само на майка ми дадох да прочете "Близо до бебето" на Василенка и книгата й хареса.

Кой знае ние като станем баби, тогава пък какви промени ще има и какви ли не други неща, които сега са "правилни" после ще бъдат отречени...  А ние на свой ред ще играем същата роля като сегашните баби и ще мислим, че знаем кое е правилно.  Mr. Green

За мен е важно, че нещата са казани с любов  Heart Eyes, не за лошо, а това кое ще спазваме и кое не си зависи от нас, от нашите преценки и инстинкти. Нали така  Simple Smile

Моарейн, добавих ти данните за болницата.  Peace

# 89
Абе и аз да си кажа. Ми аз не намирам за нормално бебето да спи с майката или да няма никакъв режим......... странно ми е някак.... Thinking Което не значи, че няма да сигушкам бебето. Ама  24 часа в денонощие ми се вижда прекалено.
Едното няма общо с другото. Моите си имат режим, но към годинката чак им го направих. Преди това са ни рак, ни риба. Единия например се будеше по нощите по 2-3 пъти за хранене, а другия от родилното спеше като буба нощно време. Следиш детето какво ти предлага и се ориентираш по него. Не може да го гледаш спартански и да му налагаш удобни за теб самата часове, от което допълнително да се изнервяш, че видиш ли чедото не ще да те слуша и си прави квото си иска.

Общи условия

Активация на акаунт