Първи бебета се появяват, СЕПТЕМВРИйската ни тема озаряват!!!

• 14 514
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Абе мамета стана ми много интересна темата "Къпете ли всеки ден бебето си?"...то много различни мнения  #Crazy много нещо....все си мислех че бебето се къпе всеки ден ама явно има доста майки не смятат това за задължително Shocked...а за чужбина какви работи пише -1 седмично? тия за хигиенни навици чували ли са? newsm78

# 151
Охх ето ме и мен!!Пууу до сега се пра,простира и така нататък!!3 перални опатках!!сега чакам да изсъхнат дрешките и ги прибирам!Утре ще гладя цяяял ден!! Peace
На Муцата и желая бързо и леко раждане!Стискам и палци всичко да мине като по ноти! Praynig
За къпането-аз ще я къпя всеки ден! Peace

# 152
  • София
Честит син Борис на мама mi6lence !
Кога се е родило това бебче?  newsm78

# 153
Иринка и аз това се чудя newsm78
Мишленце родила ли е вече? Thinking
Някой има ли вести от нея?

# 154
  • София
Флучия, нормално е към края на бременността да ти се появи такова зацапване след преглед на шийката.  Peace
Общо взето, си е знак, че раждането наближава, но не се притеснявай- това не означава, че ей сега ще хукнеш към родилното.  Simple Smile Може след няколко дни, може след седмица. А тапата Вечерница я описа много точно в миналите темички- като голям сопол, белезникаво-жълтеникава гъста слуз. Не мисля, че има смисъл да ходиш пак на лекар- все пак си в 36-та седмица, не си в шестия или седмия месец, че да се притесняваш- ако ще тръгва бебето, ще тръгне, а може пък нещата да се успокоят засега.  Peace

Пееща, и на мен много взе да ми писва! Напълно те разбирам! Тези дни коремът ми сякаш изхвръкна още повече.  ooooh! Тромава съм като целия свят! Благородно завиждам на всички майчета от темичката, които вече се освободиха от коремчетата!

Колкото до мама мишленце, към 20.20ч. някой ми е звънял на мобилния, но не съм чула.....може пък да е била тя.... newsm78 но нямам оставен СМС.....

# 155
Честит син Борис на мама mi6lence !

На всички останали живи и здрави бебета, по-малко да си слушате педиатрите и повече да четете кърмаческия!  

Щъркелче, дай повече инфо!
Термина на Мишленце е за 15.09.

Да не забравя да честитя на Нени и сладкото и момченце!  bouquet

Жожо, не зачеквай темата за къпането днес. Нека да я обсъдим утре, става ли? Има причина да се къпят рядко бебета на Запад

# 156
  • Пазарджик
Стискам силнто палци на Муца   Praynig !!!

# 157
Честито момченце на мама Мишленце! Да расте здраво, усмихнато, борбено като името си, щастливо дете! Бързо везстановяване на мама!
Леле, ми6ленце е с моят термин...днес се оказва много плодотворен ден от към новини за родили се бебенца, върнали се мами и тръгнали към болницата.  
Жужа, моето мушмороче преди 1 седмица се беше надупило на дясно и стоя така няколко дни, сега пак се е врътнало с гръбчето наляво. Явно си намира място за маневри все още. Не че има някъкви гаранции, че няма да врътне гъзето в дясно пак. Дано и при теб направи маневра.
Веч, туй за къпането и мен много ме вълнува. Разбрах, че тук не препоръчват ежедневните бани. С голямо удоволствие ще следя темата.

# 158
jojo&vik, за нощното хранене можеш да си спокойна. Синът ми спря да се буди нощем на около 50 дни. Децата на някои от приятелките ми също спряха да се хранят нощем горе долу на същата възраст. От друга страна има деца, които се будят и на 2 години. Аз на Виктор му давах вода. Понякога не искаше да пие, друг път пиеше. Никога не е бъркал водата с мляко  Naughty. Освен това имаше слаби колики и то не всеки ден, а уж водата ги изостря. В родилния дом бях решила да не му давам вода, точно защото бях чела, че на бебетата не им е нужна. Там ни даваха по едно шише, пълно с вода и глюкоза (май) за бебетата. Та първите дни аз не му давах. Резултатът - ами беше се поозбезводнил. Първите дни сучат по 10гр на кърмене. Беше голяма жега, въпреки, че беше ноември. Чак на 3-я ден започнах да му давам и вода между храненията и тогава започна да суче по 50-60гр на кърмене. Другите деца, които бяха в нашата стая и си сучеха и си пиеха вода - изписаха ги малко под теглото, с което се бяха родили. Виктор го изписаха с повече от 300гр по-ниско тегло. Та това ми беше поуката от родилния дом. Реших да си му предлагам вода - ако иска да пие, ако не иска, негова си работа. Пак казвам - на него водата с нищо не му е попречила. Сега отново ще предлагам, а бебо ще решава дали иска.

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 23:07 от ston

# 159
И аз настръхнах като прочетех!Ама пък да няма никакво инфо newsm78Ама ако е родила мога да кажа само едно-Малеееее тя е с моя термииин #Crazy
На мен краката ми вече не могат да носят товара!!!Корема изведнъж порасна и натежа много и те горките едвам издържат напрежението!!Но не се подуват и добре че!Потя се като прасе и не ми е удобна никоя поза-това са ми неразположенията!!
Флу добре,че мен не ме и няма да ме бъркат!Само остава да ми предизвикат нещо!Колко мами са родили след преглед за разкритие!Мисля че твоето си е тапата ама знам ли!!Какво друго може да е-не знам дали ако е друго е нормално!!
Аз имам тъпа болка навътре във влагалището-това дали е нормално newsm78Мисля че може да е от тежеста на бебето вече не ми се вярва да се разтварят и подготвят нещата-не си го представях по този начин newsm78

# 160
А сега де, какво става??? Дано скоро се раzбере.. Ако се е родило бебче, да е живо и zдраво  Mr. Green
Флучия, не zнам и аz какво да ти кажа, ама в общи линии мисля като Суит( добре дошла на теб, че пропуснах), в 36 седмица си, най много да родиш  Wink
Момичета, много сте мили пак.Ще си чакам, искам, не искам...
А Кристиян преди малко така ми отрови нервите, че още треперя.. Боже, децата могат да те побъркат (собствените  Naughty )...

# 161
Деси, не бъди нетърпелива, на човек си му е добре вътре  Hug
Wink не че аз нямам търпение и даже си мисля, ами ако трябва да се чака до термин, ами това са почти две седмици, как бих издържала на нетърпението

аз изпих 1/2 фервекс, че нещо на настинало се чувствам, а никак няма да е добре баш за операцията. мисля, че за интубирането особено едва ли ще е добре болно гърло, пфууу иначе поне се захлади

# 162
Мишленце е родила Grinning НА 12-тия етаж е в МД. ПРеди малко говорих с нея за кърменето, че бебко е малко вял Heart Eyes Не знам подробности за бебето, но да й е живо и здраво!!!
И съм толкова оглупяла, че забравих да питам за подробности Embarassed ooooh!
Момичета, лягам, че съм каталясала. Дребния вече има леки колики... дано продължат да са леки Praynig

# 163
Ех, че добри новини  smile3508
Честито бебче Калоян на мама Нени и бебче Борис на Мишленце!!!  bouquet Да са ви живи и здрави малките мъже и да израстнат личности, с които да се гордеете! Скорошно възстанояване!!! Муцо, стискаме палци и на краците   fingerscrossed Praynig fingerscrossed
Флуч, , Суит е права  Peace В деветия месец се случва след преглед или след секс да се появи кафеникаво течение. Ако не е прясна червена кръв - няма страшно  Hug Все пак ако нещо започва сме в деветия  Wink И помисли, че си го получила по по-добрия начин  Wink Аз лично не давам да ме бъркат гинеколози, но от секса, не се отказвам  Blush Поне да знам малкият защо излиза  Joy
Моя бебо и той е с гръбчето на дясно и не виждам как ще се обърне  Thinking А от два дни си е вдигнал и краката и имам страшни киселини  Sick

# 164
Момичета нещо взех да се стряскам!!
Преди 25мин имах стягане на корема с болка-лека-ниско долу и като че ли във влагалището повече,сега се повтори!!
Дали не се започва и при мен!!Нямам зацапване или изтичане на води,но много се уплаших!! #Crazy Cry

Общи условия

Активация на акаунт