Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да отуча котката си да влиза в спалнята и какви са най-добрите методи за това?
Как мога да разгранича размерите на бебешките дрехи, след като съм премахнала етикетите?
Какви са най-добрите методи за отглеждане на кученце в дома?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да отуча котката си да влиза в спалнята и какви са най-добрите методи за това?
Отучаването на котка да не влиза в спалнята може да бъде предизвикателство, но не е невъзможно. Един метод е да се предостави на котката алтернативно място за сън, като къщичка за котки или кашонче с любима кърпа. Може да се използват спрейове с феромони, репеленти или кори от цитрусови плодове, които да отблъснат котката от вратата. Постепенно, котката може да се научи да не влиза в спалнята, но изисква търпение и последователност.
-
Как мога да разгранича размерите на бебешките дрехи, след като съм премахнала етикетите?
След отстраняване на етикетите от бебешките дрехи, може да е трудно да се направи разлика в размерите. Един подход е да поставите дрехите в отделни торбички, обозначени с различни възрастови групи. Освен това дрехите от биопамук обикновено нямат етикети и могат да бъдат маркирани с водоустойчив маркер по месеци или сантиметри за по-лесно разграничаване.
-
Какви са най-добрите методи за отглеждане на кученце в дома?
Отглеждането на кученце в дома изисква постепенно запознаване с новата среда, социализация и обучение. Важно е да осигурите подходящо място за сън, редовни хранения, игра и физическа активност. Също така е важно да насърчите желанието за излизане на открито и да научите кученцето да не влиза в спалнята, ако е необходимо.
-
Как да се справя с проблема за гладене на бебешки дрехи?
-
Какви са препоръките за гладене на бебето през нощта?
много нещо....все си мислех че бебето се къпе всеки ден ама явно има доста майки не смятат това за задължително

Може след няколко дни, може след седмица. А тапата Вечерница я описа много точно в миналите темички- като голям сопол, белезникаво-жълтеникава гъста слуз. Не мисля, че има смисъл да ходиш пак на лекар- все пак си в 36-та седмица, не си в шестия или седмия месец, че да се притесняваш- ако ще тръгва бебето, ще тръгне, а може пък нещата да се успокоят засега.
Тромава съм като целия свят! Благородно завиждам на всички майчета от темичката, които вече се освободиха от коремчетата!

. Освен това имаше слаби колики и то не всеки ден, а уж водата ги изостря. В родилния дом бях решила да не му давам вода, точно защото бях чела, че на бебетата не им е нужна. Там ни даваха по едно шише, пълно с вода и глюкоза (май) за бебетата. Та първите дни аз не му давах. Резултатът - ами беше се поозбезводнил. Първите дни сучат по 10гр на кърмене. Беше голяма жега, въпреки, че беше ноември. Чак на 3-я ден започнах да му давам и вода между храненията и тогава започна да суче по 50-60гр на кърмене. Другите деца, които бяха в нашата стая и си сучеха и си пиеха вода - изписаха ги малко под теглото, с което се бяха родили. Виктор го изписаха с повече от 300гр по-ниско тегло. Та това ми беше поуката от родилния дом. Реших да си му предлагам вода - ако иска да пие, ако не иска, негова си работа. Пак казвам - на него водата с нищо не му е попречила. Сега отново ще предлагам, а бебо ще решава дали иска. 
НА 12-тия етаж е в МД. ПРеди малко говорих с нея за кърменето, че бебко е малко вял
Не знам подробности за бебето, но да й е живо и здраво!!!
Поне да знам малкият защо излиза