Така голяма е радостта - да чуем АПРИЛСКИте сърчица!

• 15 147
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
Мами здравейте отново!
Знаете ли на 13.08. ходих на док. защото имах зацапване и той ми изписа Дуфастон но не ми уточни до кога да го пия.Следващото ми ходене ще бъде след 15дни.Чудя се до кога ли трябва да го пия?Някой го пият до третия месец.При вас уточниха ли до кога ще приемате това лекарство?

# 61
Добър ден  Grinning

На първо място добре дошли на новите попълнения в редичките ни   bouquet

Болки- аз също имам (по- скоро някакво придърпване и дискомфорт). Снощи за пръв път взех едно хапченце Но- шпа, че след това ръчкане на гинеколога ме достраша. Повече няма да позволявам никакви палпации. Вече от страх мисля да се презастраховам и да се черпя с Но- шпа при нужда.

Течение- и при мен има. Бях на гинеколог около ову-то и тогава на микробиологията всичко беше чисто, макар след това да ходихме на басейн и сега се надявам да не съм си лепнала нещо точно като за начало. Ще пусна изследвания на 8-ми сигурно, но мисля, че е съвсем нормално бременността да е съпроводена с леко течение, стига то да е без цвят (т.е. бяло), без миризма и да не като пресечено (егати темата, ама  ooooh!  Laughing ). С първата си бременност имах през цялото време, родих нормално и детето нямаше проблеми никакви, слава Богу. Ако има притеснение то по- добре е да се пусне микробиология все пак  Peace

WC тревогите- нормално е да се получат такива сега. Само правилно хранене и движение помага- освен пресните зеленчуци и плодове, храни богати на фибри с висока степен на неразтворимост (пробвайте овесени трици- макс. 3 супени лъжици на ден), вода на 1.5-2 литра, по- малко захарни изделия, и може също да се приема по една с.л. зехтин студено пресован сутрин на гладно (първо даже може да се на жабуркате с него, за да подпомогнете и венците си, които също ще започнат да страдат покрай бременността, така да се каже 2в1 ще е ефекта). И повечко разходки  Wink

пп. Ако приемате много фибри, то задължително трябва да пиете доста вода, иначе ще направите положението още по- лошо  Wink

Пфу, то стана досадно поучително  ooooh!

neobiatna , странно е защо нищо не се е видяло, но пък може техниката да е по- стара или доктора по- неопитен в толкова ранна бременност. Не знам. Пожелавам ти обаче скоро да се разсеят страховете ти и да си останеш неразделна част от Априлките    bouquet

Аз днес бях на шопинг- терапия, защото иначе само гадни мисли ми се въртят в главата.....Ефекта беше приятен, но временен.  Confused

# 62
Ами, Пининка, аз по принцип съм на утрогестан и ще го пия така да се каже до второ нареждане.......Не е проблем, но защо не са ти изписали Утрогестан? По принцип Дуфастона е синтетичен прогестерон, а Утрогестана е естествен, но.....това не е от голяма значение.....Моят доки, миналият път каза, че може да се наложи да го пия и през цялото време  Shocked, но за съжаление не се наложи!!! А сега пак си го пия така....за неограничен период...Споко не вреди, дори помага  Wink
Милейди, относно но-шпато....доки ми е казвал, че мога да пия до 8 на ден при нужда, естествено, а не по схема....не вредяло!!! Така, че усетиш ли дискомфорт....знаеш  Wink
А относно 00, да чукна на дърво за сега нямам никакви проблеми и затова не мога да дам някакъв съвет!!! Но пък преди имах доста проблемен стомах и се оправях с хляб Бонус(6 зърна) и доста ми помагаше!!!

# 63
tai,благодаря за хубавата темичка  Hug

Мария,липсваше  Hug Не изчезвай вече така  Hug

И аз мисля като Мария,че Дуфастона допълнително засилва гаденето,поне при мен беше така първият път,дано сега не се налага да го пия,че вече ми е лошо само вечер  Rolling Eyes ,иначе беше ад по цял ден....

Пининка,аз предният път го пих по 2 на ден,до края на 3-ти месец,знам че повечето пият по 1 на ден,но звънни най добре и питай доктора си за по сигурно!

Аз със 00 ,също си имам проблем и точно сега се чудя дали SENNA-та със вит.Ц,която преди я пиех и сега по време на бременност мога  Rolling Eyes,че много добре ми действаше  Rolling Eyes

Aз няма с какво да се похваля,само ще се оплача,че кавказката ми овчарка е болна Sad,шансовете са 50/50....

Желая ви прохладен и слънчев ден  Hug

# 64
ха здравейте и от мен в новата тема...  bouquet
На мен май гаденето малко ми попремина...И безкрайната сънливост също...Въобще доста по-добре съм.
Пожелавам Ви и на вас ...
Щерка ми беше почти месец при баба и дядо, и от онази вечер си е пак при нас (но яслата им още е в ремонт #Cussing out)
Добре че се пооправих малко, че не мога въобще да й смогна на енергията. Тя е много запленена от бебето, разбрахме се, че ще е скрито още няколко месеца, а после много ще помага.

Aз няма с какво да се похваля,само ще се оплача,че кавказката ми овчарка е болна Sad,шансовете са 50/50....
Съжалявам за болестта на кучето ви. Стискам палци всичко да се оправи.
Хайде лек ден! Работата ме чака....

# 65
Мами здравейте отново!
Знаете ли на 13.08. ходих на док. защото имах зацапване и той ми изписа Дуфастон но не ми уточни до кога да го пия.Следващото ми ходене ще бъде след 15дни.Чудя се до кога ли трябва да го пия?Някой го пият до третия месец.При вас уточниха ли до кога ще приемате това лекарство?
поне до края на 3-ия месец трябва да го пиеш, Пипинка. Внезапното му спиране е опасно, ако действително си имала нужда от прогестерон (щото много пъти го изписват превантивно)
iliana2 - хубаво е че си добре  Hug
Дея - съжалявам за кучето ти, гледай да не си много около него, да не е нещо заразно... А то дано се оправи Peace
За WC-то знам, че е добре да се пият много течности, плодове, зърнени храни, овесени ядки - ама някой вече го беше написал. А, да, и Активиа помага.

Хубава вечер, момичета, аз ще си тръгвам вече   bouquet

# 66
Здравейте момичета, днес се чук с моята док микробиологията ми е чиста, но аз си имам течение.  Проблеми с WC нямам но имам с хемороид от първото ми раждане. Иначе и аз гледам да хапвам плодове преди хранене - те ми помагат.  Относно но-шпа док каза че мога да взимам при болка до три на ден.
neobiatna- мен първо ме гледаха на вагинален и тъй като мехура ми беше пълен почти -нищо не се видя. При коремния видяхме дори пулса на плодното сакче. Hug

# 67
3драсти 3драсти дай пари 3а пасти...
И 3а се присъединявам...На 3.9. ми е датата при доки и тогава сте гледаме бебчо ама а3 да си се 3апиша вече при вас ..да не съм сама..
На 4.8 е станало 3ачеването 3начи съм в третата седмица някаде в края..
До скоро и на всички "наборки по бременеене" едно Hug

# 68
  • Пловдив
Здравейте на всички  Hug , относно Дуфастона аз го пия по 1 на ден ( но при мен нещата са по-различни, че си го самоназначих и като казах на доки ,ми каза добре пий го така, докато дойдеш на преглед - който е след 3 дни) , а Но-шпато си го пия 3х1 регулярно независимо има ли болки или не ( то страх лозе пази ) , а проблеми с WC-то все още нямам (да чукам на дърво), което е доста странно понеже преди време си имах доста сериозни проблеми ( включително и операция )

# 69

Добро утро на всички!   bouquet

Дея  Heart Eyes  Hug !Много съжалявам за кучето ти  Praynig Надявам се да се възстанови. Напълно те разбирам, защото моето куче, немска овчарка почина, когато Алекс беше бебе на 3 месеца. От тогава си бях казала, че повече няма да вземам домашен любимец, но Александър е луд по кучетата и от една година  всеки ден мечтае на глас за свое кученце  Thinking

Някой замислял ли се е за Фетална морфология? В понеделник си уговорих час за средата на септември. Чета, че повечето мами се насочват към София, аз за първата си мисля да не ходя чак  до там, пък и Варна е  по-близичко.

Тай, благодаря ти за сърчицето!  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes

Приятен и спокоен ден на всички!

# 70
Здравейте и от мен!Приятен и изпълнен с емоции ден на  всички ви пожелавам! Grinning

# 71
Здравейте момичета   bouquet
Извинявайте, че ви се намесвам в темата... Blush ..от февруарските мами съм.

Искам да ви споделя за Училище за бременни в гр.Пазарджик.... Входа е свободен, не се заплаща нищо.
Организиран е от МБАЛ Пазарджик (държавната ни болница) и Център за социални услуги.
Помня че тук във форума имаше и други Пазарджишки мами , така че ще се радвам ако дойдат, поне ще се запознаем.
Следващата среща е на 03. септември от 18часа. в Центъра за социални услуги, където се помещава и Закрилата на детето.
Ако някой иска повече информация може на лични

Лека бременност ви желая   bouquet

# 72
 Здравейте Heart Eyes
Вчера чухме сърчицето! Hug
Доктора каза, че с бебчо всичко е наред. Вече се видя много по ясно, дори и аз го видях...
Каза ми, че ако ДЕГАН не помогне и продължавам да повръщам и слабея, ще ми приемат в болницата. Станала съм 40-41 кг, аз съм нисичка 1.56, но обикновено съм 44-45 кг.
Вчера с мъжът ми се скарахме малко за глупости и много ме заболя ниско долу стомаха...предполагам от притеснение...
Кико вчера ми се обади по телефона да каже, той колко много обича бебчо и кога ще дойде да си играят...Сладур Heart Eyes
До скоро Simple Smile

# 73
Добър ден мамита   bouquet
Ох, вече ще се гръмна  #2gunfire - сто пъти писахме в старата априлска тема, че има нова - и пак там пишат, абе все едно никой нищичко не е написал Crossing Arms Моля, кажете ми, нормално ли е това?!

Добре дошли на новите момичета - само моля ви , за да ви впишем в списъчето с бременни пишете термин, коя поред бременност ви е,и  ако искате от кой град сте!
Благодаря на всички, дето го правят   bouquet
Мария - попита относно ФМ - аз засега си мисля да правя само това, което гинеколожката ми сметне за необходимо. По-принцип не обичам да се вманиачавам в нищо, включително и в безброй нужни или недотам нужни изследвания. Не казвам, че има нещо лошо в това, но за себе си така съм решила. Но всеки сам си решава  Hug
 Eli-G[/b] - честито сърчице   bouquet
Хайде, приятен ден   bouquet

# 74
Добро утро!

Eli-G, браво на малък бебчо с голямо тупкащо сърце  Heart Eyes Все такива хубави новини да ви носи- че е здрав и растящ  Wink
А за нервите- ти и сама си знаеш, че трябва да се пазиш! Не позволявай мъжката ти половинка да те изкарва извън нерви точно сега и гледай по- от високо на нещата  Heart Eyes И да спираш да отслабваш, ей! Тепърва имаш да постоиш цяло бебе  Grinning

Дея, стискам палци кученцето да се оправи. От личен опит знам колко е гадно това очакване какво ще се случи.  Confused
А Сената не е подходяща сега. Тя дори и за самата сена (растението) се чуват все по- често слухове, че е токсична.

Мария_, не е ли раничко за фетална? Аз май наистина съм позабравила как вървят нещата, но мислех, че е някъде след 13-14 седмица...

pipi66, мерси за успокоените за Но- шпато  Hug

Аз днес отивам на "лов" за надуваема лодка с принцеси и после ще събирам багажа, че утре, живот и здраве, посока Гърция  Simple Smile

ПП. tai, аз отново писах там да престанат, но писах и на модератор да я заключи, че иначе няма оправия  Tired

Общи условия

Активация на акаунт