Отговори
# 45
ketty
изпреварили са ме Flutter

Amitola
 а какво е литотерапия? Thinking

NAMASTE!    bouquet
Звезди...ето малко за Литотерапия. Сори че е на руски.... Crazy надявам се не е проблем... Laughing

http://souz.se/index.php?option=com_content&task=view&id … 1616&Itemid=9

http://www.mag-i-a.ru/library/stonemagic/litoterapia/

# 46
ЧервеноВинце
знам какво е Литотерапия, ама съм забравила , че така се казва Blush Blush Blush

и аз затова много си харесвам Учителя, понеже освен основата и няколко настоятелни от моя страна въпроси, ме остави да се изграждам сама и сега разбирам колко ценно е това Heart Eyes

и само да добавя:
Работим и боравим  с Енергия, така че там няма ограничения... Peace
и опасност Hug

# 47

лечение с камъни. (в дадения случай с кристали)

# 48

аз даже прочетох почти една книжка...ама не съм запомнила името Embarassed

# 49
ЧервеноВинце

bouquet
за страхотното описание... на мен не винаги ми идва толкова дар слово Blush еее това за клуба е страхотно...  Hug

bouquet

Цитат
аз пък научих Хон Ша Зе Шо Нен точно след трето му изписване... а изговарянето му почти веднага....
Менталният символ го използвам също много често...
честно казано използвам и трите символа в комлект и рядко ги разделям...така ми дива отвътре...

Щом така ти идва, значи си намерила вече своя метод.  Hug И аз  работя по усет, тоест интуицитя ми подскава в момента какво да направя. Laughing

Много интересен случай, който няма да забравя и малко ме шокира, понеже ми се случи за първи път. newsm78

Моя позната има мигрена. Помоли ме за пълен сеанс.  Тя фактически е  и моята козметичка, и ми каза че  ще ми се отблагодари като ми направи масаж и почистване на лицето.  Laughing С удоволствие се съгласих.  Hug

Та легна тя на кушетката/ това се случва в нейния салон/  и ръцете ми нормално като за начало  са върху очите и челото.  Държах ги там около 4-5 минутки, после отидох към ушите...и там 5 минутки, после отзад  , зад темето, и там така... И тъкмо да се спускам към врата/ гърлото/  и изеднъж вътрешно чух  това.."..." яйчниците-десния"  #Crazy не беше никакъв  глас, ами по-скоро  като мисъл ми мина през ума... Rolling Eyes Явно "гласа"на интуицията ми... newsm78

Викам си,  ква става?  newsm78 Да подмина всичките други позиции  и да ида директно към яйчниците??? Викам си " отивам"/ с ръцете разбира се отгоре/

Лепнах ръцете отгоре... и от дяснта страна вначалото усетих  много силна топлина в средата на дланта, а после изведнъж хлад!  Shocked
Викам и "мисля че имаш проблем с яйчника, десния...  newsm78 ама го казах с половин уста... Rolling Eyes От срам да не съм изтърсила някоя глупост Embarassed щото жената ме моли да и помогна с мигрената, а аз вися 10 минути  над десния и яйчник... Rolling Eyes

Тя се изправи и  ми изтреля...Откъде знаеш?????!!!  Shocked  Защото тя наистина   за нищо  друго не ми беше казвала, освен за мигрената си, която доста я мореше.

Абе викам и " някак си интуитивно ръцете ми тръгнаха натам, и вътрешно го чух/ усетих."

Тогава тя ми сподели ,че преди седмица е ходила на гинеколог, понеже  от няколко дена усещала остри болки долу вдясно, не винаги, но като се изтягала например. И гинеколкога  открил киста, която трябвало да се изгори!!!

Да ви кажа честно момичета....бях в шок.  #Crazy  Кво нещо....  Thinking

Така че, ето доказателсво, че при Рейки няма правила.  Peace  Лековитата Енергия знае къде е болното място и отива точно там!!!  Rolling Eyes

Едно време така ми каза и моята мастер Рейки, и аз не си представях , как така енетгията  отива точно там, където трябва?! Ка става???

Ето този случай ми го обясни... Laughing  На някоя от вас случвало ли ви се е така "ръцете ви  да ви поведат към мястото?"  newsm78

Веднага се обадих на моятя рейки мастер да и кажа, че това се случи и че съм в шок. Тя ми се усмихна иказа; 'Ще свикнеш,винаги в началото е шокиращо"  Laughing

Цитат
когато учих Чо Ку Рей... гледах. гледах и недоледах и го въртях по часовниковата стрелка, но честно казано на мен ми дава по добри резултати въртян обратно на час. стрелка Thinking

И при мен така... Hug

Цитат
и аз като учих Хон Ша Зе Шо Нен е третият символ, а Чо Ку Рей е първия... но сега в практиката си винаги използвам първо Хон Ша Зе Шо Нен, за да мога да превъзмогна времето и разстоянието, а със Символа на Силата  подсилвам  Thinking

Да, точно така. За разстояние, Хон Ша Зе Шо Нен е първия който с еприлага, а със Силата подсилаш. Hug

Цитат
а винаги ли присъстват на сеансите пръчица, свещ, купичка вода и сол? Thinking

Не , не е задължително. Само ако желаеш. Но е много приятно да ги ползваш,помагат , както Amitola е казала вече. Hug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 01:13 от ЧервеноВинце

# 50
ЧервеноВинце
знам какво е Литотерапия, ама съм забравила , че така се казва Blush Blush Blush

...
Работим и боравим  с Енергия, така че там няма ограничения... Peace
и опасност Hug

Абсолютно никаква!  Hug

# 51

Ще изкараш ли Рейки и ти?  Laughing

# 52
ЧервеноВинце
когато успокоявам някое нервно напрежение... ръцете ми напрво пулсират.... Rolling Eyes

# 53
Звезди, много интересно... Laughing На мен никога не ми се е случвало да ми пулсират...  Laughing Къде точно ти пулсират? В дллните ли, или китката...?

# 54
Звезди, много интересно... Laughing На мен никога не ми се е случвало да ми пулсират...  Laughing Къде точно ти пулсират? В дллните ли, или китката...?
имам чувството , че правят леки движения като на пружина навътре навън като пулсация... а де факто ръцете ми изглеждат спокойни... и с намаляне на напреженето у лекувания движенията намалят Blush

# 55
имам чувството , че правят леки движения като на пружина навътре навън като пулсация... а де факто ръцете ми изглеждат спокойни... и с намаляне на напреженето у лекувания движенията намалят Blush

Много интересно усещане. В Рейки клуба, има една мацка, която има твоето усещане.  Simple Smile  Интересно е , че при всеки е различно усещането... Laughing

Лека от мен, че утре ще се става рано!   bouquet

# 56
NAMASTE!     bouquet

Amitola, явно не съм се изразила коректно! Моята мастерка е наистина изключително прецизна , но в положителния смисъл на това. 

Колкото до реална среща - с истинско удоволствие. От София съм Simple Smile

Ketty, всяко изключително независимо в кой полюс - (+) или (-) и в коя област е опасно ... Защото БАЛАНСЪТ е ВИНАГИ по средата!

Остава тогава да питаме има ли други желаещи и да се уговорим за среща.

Amitola , да литотерапията е много интересно нещо. Никога не съм пробвала, а искам много да опитам. Но за целта ми трябват по-голми камъни и кристали. Сегашните които имам, са прекалено мали за тази цел.

И не знам откъде да намеря...Тука в моя град няма Embarassed  Ти пробвала ли си литотерапия? Сподели моля те  Hug

ЧервеноВинце, непременно опитай! Не се заблуждавай, в случая размерът не е от значение Wink Става и с малки Tumb stones. Обикновено (в началото на практиката) се спазва цвета на кристала да е с цвета на чакрата - напр. карнеол - за втора. Можеш да вземеш камъка в ръка и да го "попиташ" къде е най-добре да го сложиш. След време все повече започваш да не разсъждаваш, а се доверяваш на интуицията си, без да се питаш "Ама как така да сложа този ... камък на тази чакра?!?"

При теб няма езотеричен магазин, обаче сигурно има достатъчно on-line такива. За начало може да имаш примерно червен яспис, карнеол, цитрин, авантюрин/розов кварц,  халцедон (син ивичест ахат), содалит,  аметист, планински кристал. Или друг набор от червен, оранжев, жълт, зелен, син, тъмно син, пурпурен кристали. Възможностите са много. Планинският кристал е подходящ за всяка чакра.
Пречистваш ги, пускаш им Рейки, "лепваш" им подходящ символ и си готова. Simple Smile
Ако искаш, ще ти дам някои линкове за Crystal properties. Една добра книга е  Crystal Healer by Marianna Sheldrake - виж в eBay или в Amazon.

Цитат
Кетти... и аз като Amitola   ще ти кажам внимавай с прецизната мастерката ти.  Laughing  В  Рейки НАМЯ ПРАВИЛА за работа. Има много практики, различни които за всеки са индивидуални.

Мстера е твой учител, който те посвещава в Рейки и ти показва само  основта. От там нататък ти повече нямаш нужда от своя мастер.

Защото ти вече имаш силата в теб  Heart Eyes  И  ще трябва да работиш сама и  да пробваш всякакви парктики и да се доверяваш на интуицията си, докато намериш своя метод.

Още нещо искам да те попитам, ketty. Почти винаги говориш в мн.число - ние, групата. В какъв вид се събира грипата ви - в състава, в който сте били на семинара ли или е по-свободен, нещо като клуб? Събиранията ви седмични или месечни са, как протичат?

P.S. Моля ви, винаги изписвайте Рейки с главна буква.

# 57
Звездичке, първо да ти благодаря за темата  Hug
От едно известно време ми се върти из главата да пусна питанки на тая тема, ама като хич не съм в час, все не го правя и все отлагам. Embarassed
Ако трябва да отговоря как стигнах до рейки-ще ви кажа, че просто нещата се случват. Искрено и силно вярвам, че когато човек е готов за нещо, то му се случва.
Не че съм запознала курс по рейки, но поне стигнах до извода, че искам да изкарам такъв. всъщност стигнах до извода, че традиционнната медицина до никъде няма да ни доведе и явно ще трябва да попрочета повечко за лтернатичните методи и да се образовам, за да помагам поне на близките и семейството си-засега това са  ми амбициите.
Сега обаче от вас научавам, че трябва да си търсиш мастер. Когато търсих за рейки курсове, информацията която намерих е че във Варна провеждат такива до Делфинариума и си мислех, че просто се обаждаш и готово. Вие всъщност как се свързахте с вашите мастери, как ги открихте, къде на намеря кои са хората,които се занимават с рейки във Варна?
И ще съм ви искрено благодарна ако публикувате книгите, които прочетохте за рейки и които ви помогнаха да се усъвършенствата, защото смятам, че ще ми бъдат полезни не само на мен, а и на всички, които сега са едва в началото на своето обучение  Praynig
Можете да ги пуснете тук или в Библиотеката, където се мъча да систематизирам всичко по-интересно относно Алтернативната медицина, родителство и философия на живот.

# 58
Amitola, събираме се веднъж месечно - не само хората, с които съм била заедно на курса по Рейки, но и предишни, и следващи ученици на моята мастерка. Срещите ни са неформални и на тях говорим за нещата, с които сме се срещнали при практикуването на Рейки.  Simple Smile Усещането по време на тези срещи и след тях е прекрасно...  Simple Smile
IvelinaAtanasova, идеята ти за подобна библиотека е страхотна!  bouquet Ще помисля какво бих могла да прибавя към нея... Вярвам, че ще откриеш своя мастер! Както сама казваш, когато човек е готов за нещо, то му се случва.
Надявам се, да успеем да се организираме и за среща извън форума Flutter

# 59
IvelinaAtanasova

хм... виж колко странно е всичко... аз, която съм на 2 крачки от делфинариума не съм и чувала за рейки курс наоколо Thinking...
обади им се, говори с тях и  следвай чувствата си... възможно е там да е това, което търсиш, ако не продължавай да търсиш Hug

Библиотеката е  страхотна идея  bouquet

ketty

наистина е страхотна идея това за срещите Hug

NAMASTE
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт