Отговори
# 60
NAMASTE!     bouquet

IvelinaAtanasova... Hug  Много е хубаво , че имаш интерес към Рейки. Рейки е вълшебство, което те прави щастлива да помагаш на себе си и на другите.

Жалкото  е, че много хора почват и после зарязват Рейки настрана, Казват" Нямам време за Рейки" . Живота наистина се подобрява с Рейки, ако се използва систематично и с любов.

Независимо , че не се занимаваме професионално с Рейки, може да го ползваме във всекидневния си живот. Аз лично го ползвам постоянно! Не само за лечение, ами и в различни житейски ситуации...Дава страхотен резултат.

Подкрепям  Amitola, да изписваме Рейки винаги с главна буква!  Peace

Това е благодарсност и уважение към това лечителско изкуство и към Енергията, /както изписваме Бог с главна буква./ Забележете , че във всички книги, Рейки наистина  се записва с главна буква.  Wink

Ивелина...книги има много. Идеята за Библиотеката е стархотна!   bouquet

Ще постна тук моите книги , които аз съм прочела , после ще ги сложа в Библиотеката.  Laughing

1.РЕЙКИ-Цялостно ръководство за Едно Древно Лечителско Изкуство.  Даян Стейн - тази книга е просто задължителна! Тя е основата.

Други мои любими автори са...

1.Валтер Любек  и Франк Арджава Петер" Рейки- Най-добрите практики" /Прекрасни лечебни методи за 1-во,2-ро  и 3-то ниво.

2.Духът на Рейки/ Пълно Ръководство за лечение с Рейки/ пак на същите автори...

3.Ръководство по Рейки на Д-р Микао Усуси/ малка полезна книжка за всички позиции на ръцете . Като спомагателен материал е./

И сега предлагам  две, просто невероятни книги, които  ми станаха настолни ;  Heart Eyes

1.Пенелопе Куест "Рейки за Цял Живот"/Пълно практическо ръководство за РейКи  за 3-те нива/ Страхотна книга!!!

2. Мориийн Кели "Степените на Рейки" / Невероятна Книга!
Там е описано всичко и са дадени много хубави практики и  примери за всякакви ситуации в живота , които аз се научих да ползвам ежедневно в живота си!  Heart Eyes  Там е описано как  Рейки помага за вашия бизнес, работа,здраве, успех  и използване на Рейки върху неодушевени предмети.

И двете книги са много полезни!

Аз имам навика като чета книги, да подчертавам, удебелявам пасажи които ме впечатляват и ми се струват важни за мен.
 Та всички книги са ми надраскани...ужас... ooooh! Joy

Амитола...ще опитам с кристалите и камъните които имам.  Peace

Ако занеш някой сайт, откъдето на прилични цени могат да се купят кристали, моля те,  дай линкче.  Hug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 18:33 от ЧервеноВинце

# 61

1.Пенелопе Куест "Рейки за Цял Живот"/Пълно практическо ръководство за РейКи  за 3-те нива/ Страхотна книга!!!

абсолютно -  настолни книги са ми Peace
само, че моите са "украсени" с бележците Crazy

# 62
NAMASTE!     bouquet

Амитола...ще опитам с кристалите и камъните които имам.  Peace

Ако знаеш някой сайт, откъдето на прилични цени могат да се купят кристали, моля те,  дай линкче.  Hug

[/b]

ЧервеноВинце , знам доста немски сайтове с неприлични цени, след като знам цените тук и за 8 - 10 лв. си купувам чудесни екземпляри, а малки tumb stones има по 0,50 до 2-3 лв. Ако мислиш, че ще ти свършат работа - о.к. Simple Smile Ще ти пиша някои по-късно. Ти не си ли някъде из Скандинавските?  Shocked

Към твоя подбор книги ще добавя само Барбара Симонсон - РЕЙКИ Основи, философия и практическо приложение"

Amitola, събираме се веднъж месечно - не само хората, с които съм била заедно на курса по Рейки, но и предишни, и следващи ученици на моята мастерка. Срещите ни са неформални и на тях говорим за нещата, с които сме се срещнали при практикуването на Рейки.  Simple Smile Усещането по време на тези срещи и след тях е прекрасно...  Simple Smile

Надявам се, да успеем да се организираме и за среща извън форума Flutter

Hug Hug

от няколко години се интересувам от Рейки. бях се засилила да се записвам на курс даже, но забременях и реших да отложа...
искам да ви питам как си избрахте рейки мастъра при който да отидете?
...
И понеже съм по-склонна да се доверявам на изпитани, класически методи и практики, избрах нея (тя е единственият мастер в България, който преподава класическата Рейки традиция).
Ще ми бъде интересно да разбера другите към кои направления практикуват Рейки, тъй като ясно личат някои различия...

ketty, не е вярно - повече сме 

# 63
NAMASTE!     bouquet

абсолютно -  настолни книги са ми Peace
само, че моите са "украсени" с бележците Crazy

Wow, Звeздич...Супер!  Hug  Ти сега в България ли си си?  newsm78

NAMASTE!     bouquet

ЧервеноВинце , знам доста немски сайтове с неприлични цени, след като знам цените тук и за 8 - 10 лв. си купувам чудесни екземпляри, а малки tumb stones има по 0,50 до 2-3 лв. Ако мислиш, че ще ти свършат работа - о.к. Simple Smile Ще ти пиша някои по-късно. Ти не си ли някъде из Скандинавските?  Shocked

Към твоя подбор книги ще добавя само Барбара Симонсон - РЕЙКИ Основи, философия и практическо приложение"

Амитола, да в Скандинавия съм, по-точно в Норвегия. Тук има един-два сайта, но там цените са  #Crazy

А тази книги която на Барбара Симинсон ще си я закупя! Благодаря!  Peace

# 64
ЧервеноВинце

ммммммм дааа все още... някъде около месец още Tired

Amitola
 сме? Flutter
...... не е вярно - повече сме 

# 65
IvelinaAtanasova

хм... виж колко странно е всичко... аз, която съм на 2 крачки от делфинариума не съм и чувала за рейки курс наоколо Thinking...
обади им се, говори с тях и  следвай чувствата си... възможно е там да е това, което търсиш, ако не продължавай да търсиш Hug

Библиотеката е  страхотна идея  bouquet

ketty

наистина е страхотна идея това за срещите Hug

NAMASTE
  bouquet

Щом познаваш Варна ще ти кажа, че до колкото разбрах става дума за някакви курсове, които се провеждат в района на Клиниката за пластична хирургия.
Трябва да звънна най-накрая в Рейки обществото и ще ви кажа после какво точно са ми обяснили. Цялата информация,която ви споделям е от прочетеното из нета, не съм звъняла още на никой-в понеделник ми е защитата за магистратурата, да ми се маха от главата и ще се отдам на по-приятни и интересни за мен дейности  Laughing

Да питам нещо? Моята хомеопатка каза, че когато била бременна с дъщеря си завършила второ ниво Рейки, та сега и дъщеря й е Рейки, как става точно това и ако не е специално обучавана, малката може ли да владее енергията? Питам ви защото се замислям дали да не завърша и аз евентуално второто ниво, когато забременея с второто, ако така ще мога да му помогна за напред в живота  Heart Eyes

# 66
IvelinaAtanasova
 това за детото в утробата и Рейки за първи път го чувам Thinking
при коя хомеопатична докторка ходиш -  пиши ми на ЛС, моля Hug
като се обадиш, ще споделиш впечатления , нали? Hug
 и успех в понеделник Peace

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 01:03 от звездичка

# 67
IvelinaAtanasova...това за бебето в утробата с Рейки, за първи път го чувам?  newsm78
Сигурна ли си ?

Звезди, блазе ти, че си в БГ Hug

Момичета , лека от мен! Лягам, че утре рано се става...

NAMASTE!    bouquet

# 68
IvelinaAtanasova...това за бебето в утробата с Рейки, за първи път го чувам?  newsm78
Сигурна ли си ?

Точните й думи бяха "Тъй като завърших курс за Рейки второ ниво, докато бях бременна, сега и тя е Рейки". Принципно може и да е така, защото докато се е обучавала тя се е обучавало й детето, поне според Пренаталното възпитание, обаче как малко дете може да контролира наученото и изобщо прави ли го, и ако го прави за правилни цели ли ще го използва?  newsm78

# 69
според мен получаването на ниво по време на бременност може да повлияе и на аурата на детето, но все пак настройките са правени на майката, и смятам че когато детето малко порасне и може да разбира някои неща, тогава да му се направят и на него отделни настройки.
(от първо ниво)
Това е мое мнение. Някой срещал ли е от каква най-ранна възраст се смята за подходящо да се прави настройка?

# 70
Някой може ли да ми каже какво са тези инициации  Rolling Eyes Не съм запозната много с Рейки, срещала съм няколко човека, които се занимаваха с това и честно казано никак не ми допаднаха като хора. Сега съм по-склонна да се запозная с това въпреки,че имам някакви негативни впечатления.

# 71
Здравейте, инициацията доколкото ми е известно касае определени промени в аурата, така че да може да се работи с Рейки и може да се прави от някой, който има 3 ниво в рейки(с използване на мастерския символ). Не съм сигурен че е подходящо да се публикуват подробности за това в интернет.

Използването на самата система може да даде много положителни резултати, и според мен не трябва да се изгражда мнение за системата на база някои представители. Хората са много различни, рейки се възприема и като духовен път - трябва работа, пречистване, за някои неща настройките дори на 3 ниво може да не са достатъчни.

# 72
NAMASTE!   bouquet

ЧервеноВинце, тези цени как ти се струват?

Обаче не те съветвам да купуваш On-line кристали. Това е личен избор, и много често кристалът избира теб! Wink Случвало ми се е да изпусна кристал, който не е за мен, а някой друг пък направо залепва за дланта ми.

Amitola
 сме? Flutter
...... не е вярно - повече сме 

... тя е единственият мастер в България, който преподава класическата Рейки традиция

Горното твърдение не е вярно, защото аз преподавам USUI SHIKI REIKI RYOHO, и познавам още доста хора.

според мен получаването на ниво по време на бременност може да повлияе и на аурата на детето, но все пак настройките са правени на майката, и смятам че когато детето малко порасне и може да разбира някои неща, тогава да му се направят и на него отделни настройки. (от първо ниво)
Това е мое мнение. Някой срещал ли е от каква най-ранна възраст се смята за подходящо да се прави настройка?

Pease, много си прав!
Майката получава настройка за себе си, детето в утробата й НЕ Е Рейки! Вярно е, че когато бременна си дава Рейки, това се отразява благотворно и на плода, но само до там. Настройката, както ти пишеш, е индивидуална. Миналите обучението ще са наясно, че инициацията няма как да се "поеме" и от плода.

За възрастта на детето ... чела съм, че може да се прави Рейки 1 настройка дори и на бебета. Вярно, че няма да му навреди, но ще минат години, преди съзнателно да го "ползва", Рейки ще си стои в латентно състояние. Аз лично считам, че това е безсмислено.

Някой може ли да ми каже какво са тези инициации  Rolling Eyes Не съм запозната много с Рейки, срещала съм няколко човека, които се занимаваха с това и честно казано никак не ми допаднаха като хора. Сега съм по-склонна да се запозная с това въпреки,че имам някакви негативни впечатления.

*Nessa*, не съди за Рейки по хората, които си срещала!
Макар че не уточняваш с КОЕ точно са се занимавали и кое ниво имат. Рейки е чудесен метод за самолечение и лечение. Ако наистина ти допада, абстрахирай се от негативните си впечатления и си търси Мастер - сигурна съм, че ще намериш най-подходящия за тебе! (Винаги така става Wink )

С инициацията човек става Рейки-канал  -  може да канализира лечебна енергия според нивото си.

Рейки Е лечебен метод, Рейки Е начин на Живот, Рейки Е Път...

Рейки Е    LOVE & LIGHT

# 73
Нямам представа кое ниво са имали. Къде да го търся този Мастер?

# 74
Нямам представа кое ниво са имали. Къде да го търся този Мастер?

Ще го намериш, когато си готова.

Според мен още не си готова да го намериш - "...Сега съм по-склонна да се запозная с това въпреки,че имам някакви негативни впечатления."  Почети повече, запознай се, защото тръгвайки с негативизъм ... не си е работа.

Когато за пръв път чух за Рейки, реагирах с: "Това съм чакала откакто се помня! Това е за мене!"

С което отговарям на един от въпросите на звездичка в началото на темата - "какво ни подтикна да изкараме РейКи курс"

Моят подтик беше желанието да мога да лекувам.

Малко off  (за вярващите в прераждането) - в две регресии се видях така ...

Общи условия

Активация на акаунт