Отговори
# 150

Rainy_Day,  има общо - думата Енергия   Simple Smile

Различното обаче не е за пренебрегване - упражнението, дадено в линка, се отнася до използване на личната ти Енергия (ки, чи, прана)
С настройването в Рейки ставаш проводник и използваш не лична, а космическа енергия

Едно допълнение - НЯМА затворени чакри, които да се налага да се отварят. Има блокирани и небалансирани, и това е проблем, който се решава с Рейки или други методи на вибрационно лечение.

# 151
моля ви да ме ориентирате при кого да изкарам първо ниво рейки . Имам огромно желание но ми е трудно да реша при кого . Интересуват ме най-вече курсовете в Пловдив. Очертаха се няколко имена и почти никакви отзиви Диана Василева , Зора Петканчин , Катерина Колева , Дани Аргирова ...........- някой ако знае нещо нека сподели или препоръча

# 152

Здравейте, Alfina1

Необходимо е  единствено да слушате вътрешните си усещания, само Вие самата ще успеете да откриете точния за Вас Рейки мастер. Всичко останало е само чуждо мнение и може да Ви отклони . Отпуснете се и ще откриете своя Рейки мастер.
Успех!

# 153
alfina1
 може би съвета на  dani avramova ти се струва малко особено, но е много точен.. отпусни се и сами нещата ще се наредят, ако усетиш напрежение или колебание изчакй да дойде Момента Hug

# 154
мн благодаря на всички ви - ще се опитам въпреки че мненията валят отвсякъде и е почти невъзможно да не се повлияеш - явно наистина трябва да спра да питам др. и да се оставя на вселената и на себе си

# 155
alfina1...ще рзбереш кой е твоя Мастер, когато го срещнеш,той  определено ще ти хареса, защото  ще се откроява от останалите с нещо... Сърчицето ще ти  подскаже кой е. Довери му се!   Wink

# 156
Здравейте! Аз се занимавам с рейки от 1998г. По мнение на моя маестро /учител/ аз ставам за майстор, но докато в началото исках бързо да напредвам, в един момент си дадох сметка, че има много неща за научаване преди да се хвърлям към върха. Разбира се това е лично мое мнение. Едно от нещата, за които трябва да взема решение, а може би и да науча нещо, за да разбера точното решение, е заплащането. Никога досега не съм искала или вземала пари за сеанс! Според учителя ми, рейки трябва да се заплаща. Заради личния опит на Усуи е приета практиката на заплащане. Но според мен точно тази практика кара някои да се занимават с рейки. Дори някои от учителите правят настройки без да се съобразяват дали въпросния човек е узрял достатъчно за такава настройка. Само за да му вземат парите /познавам такъм маестро/. Другото ми съображение е, че лично аз не мога да взема пари, за да упражня рейки! Когато премахвам болката на човек и видя как очите му светват - това за мен е предостатъчно, парите само развалят отношението практикуващ-пациент. Ако един човек заплаща за рейки, той съзнателно или несъзнателно поставя някаква психична бариера.

# 157

В света около нас няма никакви случайности, всеки получава това, което желае , според неговите потребности и избори. Вашата гледна точка е ваша позиция, вие виждате през вашата призма и решавате кое е правилно и грешно- но пък грешно няма. Рейки настройките са свещен акт и те никога не са случайности- Рейки е енергия, тя отива там само и единствено ,когато е нужна.
А, относно даването и получаването мога да кажа , че Вселената е един динамичен  обмен на енергии, и той никога не спира. Мисля, че най-добре го е обяснил  Чопра:
''Вселената функционира посредством динамичен обмен. Даването и получаването са различните аспекти на енергийния й поток.
В своята готовност да дадем онова, към което се стремим, ние поддържаме непрекъсната циркулацията на вселенското изобилие на Живота.
Всички взаимоотношения се изграждат от даването и получаването. Даването поражда получаване; получаването поражда даване. Онова, което се издига, задължително пада; онова, което излиза, задължително се връща.
Всъщност, получаването и даването са едно и също нещо, защото получаването и даването са само различните аспекти на енергийния поток на Вселената. Ако прекъснем потока на което и да е било от двете - даването или получаването, ще влезем в противоречие с разума на природата.
Във всяко семе е скрито обещание за хиляди гори. Но за да се появят тези хиляди гори, семето не трябва да бъде скрито и заключено с девет катинара; то трябва да предаде своята информация на плодородната почва. Чрез даването невидимата енергия на семенцето се излива в материално проявление.
Колкото повече даваш, толкова повече получаваш, защото по този начин позволяваш на изобилието на Вселената да циркулира в живота ти.
Най-важно в акта на даването и получаването е намерението.
Когато даването е безусловно и от сърце, връщането е пропорционално на даването: енергията, с която е подплатено даването, се увеличава многократно.
Да се прилага Законът за даването, е много просто: ако искаш радост, дай радост на другите; ако искаш любов, научи се да даваш любов; ако искаш внимание и признателност, научи се да даваш внимание и признателност; ако искаш материално благополучие, помагай на другите да забогатяват.
Всъщност, най-лесният начин да получиш онова, което искаш, е да помогнеш на другите да получат това, което те искат.
Ако искаш да се радваш на всички добри неща в живота, научи се да даряваш всички с добрите неща на живота.
Дори мисълта за даването, мисълта за здравето и благополучието на другите или простичката молитва имат силата да въздействат.
Това е така, защото нашето тяло, сведено до своето основно състояние, е локализирано натрупване на енергия и информация. Ние сме натрупвания на мисъл в един мисловен свят. А мисълта има силата да преобразява.
Най-добрият начин да пуснеш в действие Закона на даването, е, като вземеш решение всеки път, когато влезеш в контакт с някого, да му дадеш нещо.
Най-мощните форми на даване са нематериални. Дарове като загриженост, внимание, привързаност, признателност и любов са измежду най-ценните, които можем да предложим.
Когато срещнеш някого, можеш безмълвно да го благословиш, като му пожелаеш здраве, щастие, радост и веселие. Този вид мълчаливо даване крие огромна сила.
Давай, където и да отидеш, когото и да срещнеш. Докато даваш, ще получаваш. Колкото повече даваш, толкова повече ще получаваш, а това ще ти даде възможност да даваш още повече.
Истинската ни природа се отличава с изобилие. Ние сме богати по природа, защото природата подкрепя всяка необходимост и всяко желание. Нищо не ни липсва, защото нашата природа всъщност е природата на чистата потенциалност и безкрайните възможности.
Полето на чистата потенциалност е съзнанието, което знае как да осъществи всяка потребност, включително потребността от здраве, радост, любов, веселие, мир, хармония и знание. Ако се стремиш към тези неща не само за себе си, но и за другите, всичко останало ще дойде спонтанно при теб.''

# 158
Някой би ли ми обяснил на какво се дължи ситуацията, в която попаднах! През 2003г получих внезапно силни световъртежи, придружени с паники. Продължиха близо две години /паниките все още ме спохождат, но световъртежите ми изчезнаха чрез хомеопатия/. Откакто получих тия световъртежи, аз спрях да си правя рейки зареждане и изобщо спрях да се данимавам с рейки. Моят мастер ми беше казал, че има неща и болести, които са кармични и за тях рейки е безсилно. Понякога си мисля, че подсъзнателно не съм потърсила помощта на рейки, за да оставя кармичното да си свърши работата, да науча урок, който ми се дава. Но не съм сигурна дали наистина е така. Преди месец-два активирах чакрите си, за да проверя дали още имам усещане в активираната ми длан - имам. Не съм го загубила, в смисъл нямаше нужда от продължителна работа, за да си възвърна усещането в дланта. И все пак не мога да си отговоря защо точно когато аз имах нужда от рейки, аз спрях да работя с рейки!

# 159
... По мнение на моя маестро /учител/ аз ставам за майстор.

Namaste, tonimar

Твоето вътрешно усещане е по-важно. Какво е то - ставаш ли за Мастер?

Цитат
Ако един човек заплаща за рейки, той съзнателно или несъзнателно поставя някаква психична бариера.

Може би това твое мнение е причината за последвалите те проблеми?

И честно, как би се почувствала, ако по време на Рейки-сеанс те завладее паническа атака?

Рейки е начин на Живот, а струва ми се, ти си далеч от него. Ще си позволя да те посъветвам, ако възнамеряваш пак да се занимаваш по-сериозно с Рейки, да започнеш все едно току-що си минала в Първо ниво. Би трябвало да знаеш и това, че способността да канализираш Рейки не се губи вследствие на неползване, а просто си била в застой.

# 160
Amitola, както писах по-горе, в началото, на първо ниво, аз имах желание бързо да отивам напред, да минавам нивата. После обаче си дадох сметка, че трябва да науча и други неща извън рейки, включително да работя над себе си, за да минавам на следващите нива. Аз не разбирам хората, които за няколко месеца /3-4 месеца/ минават трите нива! Аз ги минах за 7 години и пак не знам дали не съм избързала... Наистина рейки е начин на живот и най-вече това ме забави през годините - промяната и в начина ми на живот, и в мен самата. И още имам да променям.
...Не знам дали съм готова да стана мастер. Имайки предвид някои мастери, които познавам - да, дори отдавна съм готова. За мен самата обаче - не, още не съм готова. И не само, че не съм готова, но и това не ме притеснява. Дали ще е утре, или след 10 години не е от значение! Единственото нещо, което има значение е да продължа да работя над себе си, да се опитвам да разбера какви уроци ми предоставя живота, да съм наясно с всичко, което искам или не искам, какво мога и какво не, да се уча...
И аз неведнъж си помислих да се върна към първо ниво. Мислех си това, защото първото ниво при мен беше доста силно и ползотворно. При второто - дали защото работех много, или не съм била на нужната психична настройка на отпускане, на отдаване, на разтапяне... Не го усетих силно, освен по времето на самата настройка. Оттам май ми се появиха пробойни. Но и около 7 месеца след като взех второ ниво, аз изпаднах в това състояние на чести световъргежи и панически разстройства, което според докторите е болест, засягаща вътрешното ухо - лабиринта; по тази причина и болестта се нарича лабиринтит. /Междувременно и сключих брак, и преживях някои нежелани и неприятни ситуации./ По мое мнение пък всичко беше резултат от силна шокова ситуация. Така или иначе аз оттогава спрях. Спрях за себе си, а когато съм имала възможност да помогна на някой с рейки - съм го правила. Не ме притеснява толкова, че спрях - ако съм узряла достатъчно за рейки и ако имам нужда от рейки /а според мен почти всеки има/, то пак ще подновя някой ден редовните си занимания. Искам обаче да си отговоря защо точно, когато бях зле - аз спрях. Това мисля е важно. Има си някакво обяснение и аз искам да стигна до него. Може би най-добре е да разговарям с моя мастер и ще го направя, но и приемам всякакви ваши мнения и идеи.
Колкото до паниките - точно по време на рейки сеанс не вярвам да ги получа. Те се случват по време на стрес и напрежение, по време на претоварване, а рейки е далеч от това.
Да, знам, че веднъж след като съм получила настройките, не мога да ги загубя; каналите веднъж отворени - си остават такива. И все пак имах чувството, че след като дълго време не съм практикувала, може да не усетя второстепенната чакра на дланта си по време на рейки сеанс /което не означава, че не мога да работя с рейки - някои хора изобщо не усещат топлината в дланта, когато практикуват/.
Пишеш ми, че може отношението ми към заплащането на рейки сеанс да е причина за проблемите ми. Но проблемът ми е, че спрях ЗА СЕБЕ СИ да практикувам, а не за останалите около мен. /Не че често ми се случва през годините да правя сеанс на друг, но когато ми се е случвало, не съм имала задръжки. При мен обаче - да, аз спрях. Аз спрях за мен да го практикувам, аз спрях на себе си да помагам чрез тази космична енергия и то точно в момент, когато имах сериозни здравословни проблеми.

# 161
Здравейте, Tonimar,

Вие всъщност не сте спрели да работите с Рейки, самиият факт,  че се стремите да помагате на други хора чрез Рейки , означава че Вие  канализирате Рейки. Когато работим с Рейки/отдаваме енергия на хората около нас/ -Рейки протича и през нас и ''работи'' и върху нашите енергийни полета. През тези години Рейки винаги е протичала. Рейки се активира , когато друг около нас има нужда от тази енергия, дори и да не е  активирана  целенасочено.
Относно желанието ви за работа с Рейки върху самата Вас, това просто е избор, който е бил провокиран според мен от страх, сложили сте бариера, която не е била нужна .Имали сте съпротива към Рейки и никой друг, освен Вас не може да я открие. Само чрез личностно осъзнаване и връшане назад в годините бихте намерили отговора- а , защо не и в медитация. Потърсете отговора в себе си- той е там. Желая ви успех! Simple Smile

# 162
Благодаря, Дани Аврамова!
И аз от време на време си мисля за медитацията и е крайно време да спра да мисля и да свърша нещо!
Аз също имам чувството, че съм си сложила бариера, а ми се струва лоша идея да пресилвам нещата и да си налагам да правя рейки върху себе си. Ще се върна назад в годините и ще потърся себе си там и тогава...
Сега ми хрумна: Ако някой от вас пътува в самолет - нека активира рейки по време на полета! Никога не съм усещала рейки толкова силно, колкото по време на полет! Имах чувството, че ми изгарят ръцете, но и беше много приятно!

# 163
Имах чувството, че ми изгарят ръцете, но и беше много приятно!
моите ръце савинаги много много горещи по време на Рейки сеанс.... и ми се ще да пробвам и в самолет, ама с малкото ми юначе едва ли ще имам възможност Rolling Eyes

# 164
Звездичка,
Дано твоето юначе ти позволи! Аз в един момент прекъснах сеанса, защото не издържах повече Grinning
Тогава си спомних как моя мастер ми сподели за своето усещане - че ако сложи между ръцете си бутилка студена вода - за секунди тя ще заври. Може би всички мастери имат същото усещане за много силна топлина. При мен нормално е много силна, но не и такава, каквато я усетих в самолета. Дали близостта ми с енергиите на Космоса е оказала влияние...

Общи условия

Активация на акаунт