за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 209
  • 961
  •   1
Отговори
# 780
  • София
да се включа и аз за захранването...
винаги ще се залепя за цицата, след като е кърмено и му харесва Grinning Peace и моят съвет е да опиташ още някой и друг ден с тези пюрета с които си започнала. след това изчакай няколко дни и му предложи отново. ако отново не ги иска, предложи друг вкус. и не бързай- пишеш че за седмица си предложила, макар и поотделно, морков и тиква. мисълта ми е че съвсем 1те вкусове му ги давай по-бавно та детето да свикне с идеята че има и други неща за хапване, и че има и други вкусове освен на мама цицата и кърмата Peace

# 781
възможно е и да има разстройство. педиатъра прегледа ли я? Thinking
Мда....направо, хубаво е да види и един пълен памперс....
Нямаше как да отидем на доки, затова попитах тук. За щастие, акото вече има същата консистенция, като преди. Така и не разбдах какво й имаше. Но, ако пак се повтори, ще питам вече докторите.
  bouquet

# 782
Най-полезният съвет който мога да дам получих съвсем скоро - когато бебчето започва да вдига висока температура ръчичките и краченцата му започват да изстиват. Досега съм си мислела че не е възможно хем да е с температура, хем да са му студени ръцете. Даже ми се е случвало да не й премеря температурата ако само челото ми се е струвало топло. При това положение лекарката ми каза че не трябва допълнително да изстудявам крайниците а дори да сложа чорапки на крачетата. Да прокарвам влажна кърпа по горещите места - челцето, слабините, вратлето, под мишниците.

# 783
Анима, по принцип е така, с малката корекция, че когато детето има Т и са му студени крайниците, тогава продължава да я вдига. Ако има разстройство и не можеш да сложиш свещичка Ефералган в дупето, единственото , което на нас ни помага(стига да го търпи детето) е компреси (кърпи), напоени със студена вода, на сгъвките- на слабините, на подмишниците и на главата. Това го знам от моята лекарка

# 784
  • в очите на дъщеря ми
 Мами,да ви попитам,когато давахте тиква на  вашите дечица,стомахчетата им разхлабваха ли се????Ние се захранваме и в двата дни когато , дадох тиква на бебка ака по 3-пъти и последното редичко.Направо ще се побъркам от притеснение. newsm78 newsm78

# 785
Мами,да ви попитам,когато давахте тиква на  вашите дечица,стомахчетата им разхлабваха ли се????Ние се захранваме и в двата дни когато , дадох тиква на бебка ака по 3-пъти и последното редичко.Направо ще се побъркам от притеснение. newsm78 newsm78

Да, тиквата разхлабва.

# 786
  • София
Ами аз тиквата винаги с картоф или морков я давах....
Но по принцип е разхлабваща храна, така че не е изненадващо....

А за Т - никога не съм забелязвала да е със стусдени крайници, като е висока  целия гори. Но обикновенно спада с калпол или свещички.... компреси не понася, пищи от ледената вода...така, че по-точно го къпя с хладка вода - също помага и е по-приятно за детето и не стресиращо за организма....може и със мокри със студена вода чорапки......а по принцип нали знаете - понаякога темепературата изгаря човек, друг път и възръстните ни втриса и ни обливат ледени вълни при Т...

Имам и течен аналгин....надявам се да не се налага никога да го ползвам.....

# 787
  • в очите на дъщеря ми
Много, много Ви благодаря,мили мами,за мен всичко е нова и много стряскащо. ooooh! ooooh!Май ще ходя на психиатър,че ще се побъркам от притеснения,а ще подлудя и домашните....  Sad

# 788
  • София
Много, много Ви благодаря,мили мами,за мен всичко е нова и много стряскащо. ooooh! ooooh!Май ще ходя на психиатър,че ще се побъркам от притеснения,а ще подлудя и домашните....  Sad
Пък аз си мислех, че съм голяма паника, но се успокоих, че не съм единичен случай  Peace
Споко, тиквата и крушата са разхлабващи, както са ти казали вече. Майка ми ми е разказвала, че като съм яла тиква като бебе, както съм я хапвала - в същия вид съм я изкарвала  Mr. Green
А аз да се оплача - вечер ни хрипти нослето и тази вечер повърна млякото. Май трябва преди яденето да пръскам Стеримар-а, за да предотвратя подобни случки. Толкова ми стана мъчно - цялата в мляко, излиза и през носа, а тя лежи милата и ми се ухилила  Hug

# 789
  • в очите на дъщеря ми
О-о-о,аз съм кралица на паниката,всеки ден съм нов номер,фантазия и то в сериал.Просто ще се побъркам както вече обявих на всеослушание

# 790
благодаря на всички,нормално е да не и харесва нивия вкус,все пак досега си е цокала само но аз ще продължа по малко реших утре да и смачкам малко сварен картоф с кърма да я видя,после моркоф с картоф,тиквичка с картоф и т.нно искам да ви попитам задължително ли трябва да почивам преди да и дам нов вид и също така винаги ли трябва да започвам с 1 лъжичка,после 2 и така

# 791
Никога не сьм правила почивка между храните,но винаги сьм почвала сьс сьвсем малко количество от новото(и да не е една льжичка,2-3 пьрвия ден,втория 5-6) Peace

# 792
Да и на Денис така му действа тиквата,ако е тиква с още нещо не чак толкова разхлабващо(по сьщия начин му действа и крушата Wink)

# 793
  • София
А аз да се оплача - вечер ни хрипти нослето и тази вечер повърна млякото. Май трябва преди яденето да пръскам Стеримар-а, за да предотвратя подобни случки. Толкова ми стана мъчно - цялата в мляко, излиза и през носа, а тя лежи милата и ми се ухилила  Hug
И ние бяхме така и пръсках Стеримара задължително преди хранене, определено имаше ефект Peace

# 794

Тиквата разхлабва.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт