за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 225
  • 961
  •   1
Отговори
# 765
На смесено хранене сме, но напоследък не иска и да помирише Фризолак-а. Какво АМ давате /освен Фризо/?

Аз давам Аптамил, доста й хареса. Не съм забелязала да запича. По-скоро  се запече от самото заахранване. newsm78

# 766
На смесено хранене сме, но напоследък не иска и да помирише Фризолак-а. Какво АМ давате /освен Фризо/?

Фризолака запича. Аз давам Хип от време на време, като добавка. Моя приятелка смени Фризолака със Нан и е доволна.
И аз давам фризолак - запече я само в началото, когато замених кърмата с АМ, но мисля, че е нормално все пак, каквото и АМ да се дава. Така че, не съм съгласна, че запича на 100% и при всички деца. Иначе имаше и момент, в който отказа да яде Фризолака. Пробвах да го заменя, но безуспешно - не искаше и да вкуси друг вид АМ.

# 767
Мами, аз да се включа с един малко миризлив въпрос. На мойта щерка от 3 дни акото е много рядко, без онези малки "бобчета", които винаги ги имаше. Мирише и по-странно и е по-кафеникаво от нормалното... На кърма е само, не е болна, няма Т, жизнена е, папка, спи... Имам ли повод да се притеснявам или това е нормално? Прилича ми много на разстройство.  newsm78

# 768
  • София
възможно е и да има разстройство. педиатъра прегледа ли я? Thinking

# 769
  • София
възможно е и да има разстройство. педиатъра прегледа ли я? Thinking

Мда....направо, хубаво е да види и един пълен памперс....

# 770
Може от нещо дето е яла или сокче Thinking

# 771
  • София
мама ли? може да....
а по-често ли е???

# 772
До сега съм давала сокчета и плодови пюренца.
 От зеленчуковите-пробвах тиквичка с царевица, спанак с нещо си  newsm78, картофи с моркови... И двамата с баща му не ядем такива работи(имам впредвид манджички). Възможно ли е да се предават генетично вкусовите качества??? newsm78 Морковите си ги кльопа много. Сега се заредих с ябълка и морков и ще давам само така. А ще потърся и тиква, морков и т.н. поотделно. Сега му купих картофи и утре ще му сваря с АМ и мн малко сол. (вкъщи не готвим  Embarassed)

# 773
  • София
Аз лично не мисля, че вкус, "харесвам това", "не харесвам онова" (за храна) се предава генетично. Но пък може да се възпита Simple Smile

# 774
  • София
Ооо тиква и пъщърнак са сладки и сигурно ще се харесат.
Филип например доста дълго яде вс с тиква....просто във всяко пюре слагах тиква за да мине Wink
Най-обичаше тиква с пиле на бебевите.....

Сол няма защо да слагаш, до година не се ползва. Както и захарта....
Надали генетично не обича манджи просто не сте нацелили още какви харесва...а и няма как да ръсте на плодове и сокове цял живот....

И още последно съвет - въвеждай само по 1 нов продукт....като яде моркови - дай пюре морков и картоф, после тиква и картоф, после нещо друго....ама царевица и тиквичка...и двете неща нови....ми ако направи някоя реакция как ще схванеш от какво е????

# 775
Права си, благодаря за съвета. Ама за всеки случай ще го изчакам малко да поотрасне и тогава ще го пробвам. Сега ще си караме на моркови, картофи и тиква.  Peace
AnMary, ми и аз мисля, че няма как да стане това унаследяване, ама знам ли. Аз гледам да му създавам положителни емоции като му ги давам , а отвътре ми идва   Confounded

# 776
да се включа и аз за захранването,аз също започнах преди около седмица да и давам по малко да опитва,всъщост досега съм и давала само морков и тиква поотделно но и на двете се мръщи,а като и предложа цицката веднага се залепя,и се чудя дали не избързах ама аз неискам да и замествам все още 1 кърмене а просто да опитва нови вкусове и да ви попитам мога ли са и давам и плодови по късно? newsm78

# 777
  • ул. "Мечтание"
да се включа и аз за захранването,аз също започнах преди около седмица да и давам по малко да опитва,всъщост досега съм и давала само морков и тиква поотделно но и на двете се мръщи,а като и предложа цицката веднага се залепя,и се чудя дали не избързах ама аз неискам да и замествам все още 1 кърмене а просто да опитва нови вкусове и да ви попитам мога ли са и давам и плодови по късно? newsm78

Щом не ги харесва изчакай поне седмица и пак опитай. Възможно е детенцето да не е готово още.

# 778
Може да не се мрьщи,защото не му харесва,а от новия вкус.
Синьт ми от самото захранване се мрьщи на всичко ново.Яде го,но прави физиономии.И до сега си е така,като дам нещо,което не е ял се мрьщи.След 2-3 пьт спира.

# 779
  • ул. "Мечтание"
Е да де, ама момичето пише, че вече седмица ги предлага нещата... Значи ако е от вкуса би трябвало вече да е свикнало бебенцето. Поне аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт