за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами - 2

• 45 158
  • 961
  •   1
Отговори
# 870
И на Алекс дупето стана същото  Sad
От известно време му беше леко зачервено и реших да го намажа със Судокрем. Не знам дали от него направи реакция, но вчера беше пламнал  Shocked И ранички са се появили, а не е стоял с наакано дупе. Преди лягане го намазах със Здраве и днес е по-добре.

# 871
  • София
хм на коки дупето е мн червено тези дни, по принцип мисля че е от зъбите, но може и понаакан да стои в яслата. това което ме ужаси  е че снощи и кръвчица пусна, толкова беше червено.... а той милия лежи и не гъква, а предния ден от червеното като го пипнеш и почва да плачка.
намазах го с хума по съвет на една съфорумка- снопщи и днес сутринта. ще го видя следобед как е, но след цял ден в яслата, не знам дали ще има ефект. събота и неделя отново ще опитам и ще ви кажа. ако хумата помогне наистина, това ще е много добро и нелекарствено-козметично решение на проблема Peace

# 872
  • София
Извинявай ама зъби на дупето не растът...такъв филм от зъби да му е кървавочервено дупето просто няма.От зъби не стават нито диарии, нито хреми, нито червено гърло, нито висока Т.....

# 873
  • София
Извинявай ама зъби на дупето не растът...такъв филм от зъби да му е кървавочервено дупето просто няма.От зъби не стават нито диарии, нито хреми, нито червено гърло, нито висока Т.....
няма диария, нито червено гърло, нито Т  Rolling Eyes
абсолютен факт е обаче, че когато тръгне да пробива зъб и задника му става маймунски.
а може и лелите да са го пооставили насран по-дълго, не знам.
мен лично в случая не ме притеснява причината, а следствието- очаквам да видя дупе с по-блед цвят (дано!) след 2 часа като си го взема, защото ми е криво да го гледам така.

# 874
Моята бебка така пострада от едни кърпички на Хъгис, буквално за половин ден и пламна дупето. Веднага спрях да ги ползвам и за около 2 дни само я миех при всяко преобуване и мажех с Бочко. Когато се оправи дупето се върнах към старите кърпички, които ползвах Памперс Sensitive. Те са с лайка и алое и действат доста добре на кожата на бебчо.

# 875
Тази тема не е отчетна Rolling Eyes

не беше допреди известно време  Grinning поздравления за куража - да не ти пука, права си, а темата - все по-далеч от замисъла си  Peace

# 876
  • София
искам и тук да го напиша, за да може да е полезно и за други майки Peace
благодаря на катиАБВ за идеята за хума при подсечено дупе- за 2 намазвания ефекта е поразителен, дупето се връща в нормален вид и цвят.
прави се хума на кашичка, аз я направих средно гъста и се маже дупето с нея, това е. Peace

# 877

не беше допреди известно време  Grinning поздравления за куража - да не ти пука, права си, а темата - все по-далеч от замисъла си  Peace

С извинение за спама, пиша това и спирам.
Не знаех, че се иска кураж да напишеш нещо. Поздравления и от мен тогава.  bouquet И извинете, че благодарих за съветити ви. Е няма вече. Без благодарности.

# 878
  • София
newsm11 Ето кой оспами темата... Що се заяждате бре хора, нямате ли си друга работа - я по-ведро!

# 879
помощ,Има запек!
 на кърма и плодови пюрета е, но пюре от сливи или круша не помага, нито пък термометъра...
много се мъчи и напъва, чак със сълзи в  очите вече 3 дни и изкарва по съвсем малко,но едно такова сухо и направо като на възрастен... с извинение за подробното описание  Embarassed

# 880
  • Варна
помощ,Има запек!
 на кърма и плодови пюрета е, но пюре от сливи или круша не помага, нито пък термометъра...
много се мъчи и напъва, чак със сълзи в  очите вече 3 дни и изкарва по съвсем малко,но едно такова сухо и направо като на възрастен... с извинение за подробното описание  Embarassed

Дуфалак.

# 881
абсолютен факт е обаче, че когато тръгне да пробива зъб и задника му става маймунски.

Доколкото знам, когато растат зъби, имунната система отслабва. Затова децата толкова лесно вдигат Т, зачервяват дупетата и т.н. Не е следствие от зъбоникненето, просто то предразполага към лесно разболяване и разни други неразположения.

# 882
Кога мога да нося малкия в кенгуру (слинг?). Питам защото ми се налага да излезем за 15-20 мин., а имам точно такова нещо с което да се придвижим( още нямам количка - другата седмица ще си вземаме).

# 883
Със слинг може от първия месец, кенгуруто трябва да е с твърд гръб, който да му крепи главичката.

# 884
Сьс слинг може и новородено да се носи.За кенгуруто зависи какво е,има такива,които са 0+ и сьщо стават от раждането Peace

Общи условия

Активация на акаунт