МAРТенчетата прекрасни викат с гласчета ясни !

• 10 864
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
Привет и от нас!

Отчет след вчерашната консултация- достигнахме заветните 6 кила, качила е цели 100 грама за последния месец. Иначе на дължина е добре-65,5 см според сестрата, обаче аз като я опъна на повивалника у нас и я изкарвам 68. Расте на дължина и става все по-елегантна... като започнахме памперси 3ка, лепките отстрани ги залепвах встрани от тройката, сега ги прехлупвам една върху друга... като й гледам кръстчето, всички панталони са й широки, две Бели могат да влезат там...

И така реших, че ще започна по малко да й давам и други храни, и й сварих малко картофче, пасирах, разредих с кърма. Прие го детето- снощи няколко лъжички, днес малко повечко. Доки каза, че след като направим Пентаксима другата седмица, да започваме с каша. Искаше ми се да изкараме на кърма докато навърши 6 месеца, но дотогава може да започне и да сваля Shocked

Ето как хапнахме картофче днес:
http://kikiniki.multiply.com/video/item/4/Bela_hapwa_kartofche

# 16

Чили, много ме кефиш да знаеш.

Сега почвам да се оплаквам: малката се е превърнала в голяма глезла, направо актриса от Балшой театър, само да я оставя сама за минута и почва едно пищене, реване, чудесия. Взема ли я и се нахилва до ушите.Освен това е минала на диета, не иска да изява дори 130 мл., не знам какво да я правя вече, сигурно и грам не сме качили от предния месец. Още има да се оплаквам - не ще да се обръща, не пружинира с крачета, абе притеснява ме с други думи, поне взе да си хваща краката, ама не си цели устата още.

newsm47

А да се похваля и с другата ни магария Laughing Вчера си говоря с една съседка през оградата и съм му обърнала гръб, той в количката легнал, обръщам се пича - дрисльо седнал и ми се хили, аз  newsm09 . Тръгвам към парка, пак си говоря с една мама обръщам се той пак ми се цъкли седнал и аз пак newsm09. Започнах да го наблюдавам, а той умника се подпира на лакти (количката е повдигната на 30') и се изправя Mr. Green Ама Доки каза не Naughty след навършени 6м. Сега как ще го удържам още месец не ми е ясно newsm78

Wiwi спокойно бе жена  знаеш ли забелязала съм , че след като смени обстановката моя мъник и веднага научава някой нов тарикатлък. Докато не заминахме на почивка, изобщо не знаеше че има и крака, и че може да се обръща, е на 2-рия ден там си намери краката и започна да се върти като пумпал Joy
И с тез' амбиции - стига! Онзи ден сиктирдосах едни снобарки. На питка бях - ни на една не и се откъсна от устата да е здраво детето .Всичките, айде в Кембридж(така ли се пише newsm78), Айде в Харвард, нам к'ви глупости, бизнесмен и т.н. слушах ги слушах ги и като ги насметох, се сетиха кое е важното Whistling

Ох прекалих ама днес съм щастлива  bouquet Дано и ви сте Hug

# 17
Здравейте,ето ни и нас.
Честито на празнуващите днес.
Минавам за малко че имам много работа.
Дима 78 - на коя фирма са тези тиквички с ориз.И дали мога да си првя в къщи такова нещо.Т.е. ние много ги ядем,но незнам за бебетата дали няма нещо по-различно при приготвянето.
Момичета от кога могат да се слагат бебетата в проходилка,днес го сложихме нашия за малко и обиколи хола сам,и беше много щастлив.Ухилен до ушите.Натиска там едни бутони и се разхожда с нея.-Но повече от 3мин.непосмях да го държа.
Споделете моля.
Аз съм до тук.По-късно може пак да се вкл.
Щом детето само сяда ,значи е готово да седи.То само си показва.

# 18
Деси, на моята.Сложих заедно тиквичката и ориза и после пасиране.

# 19
Честита 7-ма месечинка на Лилиан,да бъде жива,здрава,да прави мама и тате с много щастливи  всеки  ден !
Честита 6-та месечинка на Дарина-на мама terre,Габриела-на мама аз,Елизабет-на мама Льо Пингвин!
Честита 5-та месечинка на Виктор на мама Chili ,Любина-на мама jul ,Виктория на мама-daniminiug!

Мами  terre,аз,jul  защо не драсвате по някой ред.....да знаем ,че сте добре и растете безгрижно?!.....

# 20
Деси, на моята.Сложих заедно тиквичката и ориза и после пасиране.

А ,добре.Благодаря.

# 21
  • Тук и там
КикиНики - картофчето определено е харесало на Бела, чак ме амбицира и аз да се пробвам с домашно пюре тези дни  Joy
А малката е голяма сладурана, и как си те слушка само  Peace

# 22
  • София
КикиНики - картофчето определено е харесало на Бела, чак ме амбицира и аз да се пробвам с домашно пюре тези дни  Joy
А малката е голяма сладурана, и как си те слушка само  Peace

Даааа. Толкова е сладка и послушна Бела, пу-пу. Не като моето диване  Twisted Evil. Исках и аз да ви покажа клипче как ядем, за да видите разликата но...фотоапаратът получи шут и сега си имаме "file error"  Rolling Eyes

Последната седмица ми разказва играта направо...Не мога да я оставя за секунда дори-премята се, върти се като пумпал...А как дере  Shocked Лицето ми е като на Жори-все едно сме били заедно на война  hahaha Даже от днес си имам и кървава драскотина на шията...

Честито на порастващите ни дечица!!! Ех че хубаво-имаме си и на 5, и на 6, и на цеееели 7 месеца вече. Да са ни живи и здрави! Да растат умни красиви, безгрижни и щастливи!!!

# 23
  • София
Честити месечинки на всички бебенца!!!
 Здравейте и от нас! Завърнахме се благополучно от Пампорово. Изкарахме си страхотно, направо не ми се прибираше. Направихме Рали пещернячка Grinning. Заедно с Любчо и татко им покорихме Дяволското гърло и Ягодинската пещера. На бебка й хареса, даже в Ягодинската пя Laughing. Ходихме и до Смолян, където се срещнахме с isihia80 и нейния сладур Heart Eyes. Ето и малко снимчици:

А ето я и Раличка 

Ех, сега видях на предварителния преглед, че доста съм намалила снимките, обаче нямам време да ги оправя, че децата ме зоват!
Да не пропусна- Кики Ники, много е сладка Бела като папка. Чак ми се прииска и ние да се захранваме вече!
Айде чао, че стана страшно!

# 24
  • София
Ники,браво на Бела-хубавела,всички храни така добре да папка!
 Жори не му харесва тиквичката и това е.Днес сложих и АМ,пак си отваря устата,не се сърди,но така му се гади,че имам чувството,че ще повърне.Реших да не го мъча,нищо че не мрънка като яде.Утре ще смеся с морков и картоф.
Nadka Sladka ,много хубави снимки.И на мен така ми се ходи доДяволското гърло и Ягодинската пещера-казвали са ми,че е много красиво.
desitka* ,аз режа нокти по 2 пъти в седмицата и все има с какво да ме драсне.
 Ние се замисляме за бънджи вече,защото Жори много обича да ми скача в ръцете и го прави с часове,а вече бая си тежи.

# 25
Здравейте и от мен! Температурата спадна след 12 часа, слава богу, но зъб няма Wink

Да ви се оплача. Никола си иска цицата и това е. Не иска други манджи. Вчера, докато го кърмих, заспа и ай съм мръднала - рев. 2 часа Shocked бяхме така. Досега не се е случвало подобно нещо. Добре, че имах дебела книга и каката я нямаше. Whistling

Чили, по-често да пишеш, че доста ме развеселяваш с твоите постове Wink

Да ви се оплача и за още нещо. Прословутото обзавеждане за детската дойде и като го видях щях да падна. 2-та цвята изобщо не са избраните от нас. Абе нищо не е както го искахме. Нашият майстор решил, че ще вкара неговия си вкус. Сега върнахме за дооправяне една част от мебелите. Така че, внимавайте за в бъдеще.

# 26
# 27
Пропуснах да честитя месечинките днес! Особено се впечатлих от 7та месечинка на Лилиан... и честно казано ми стана мъчно, че така бързо лети времето- кога тестове правихме, а вече половин година мина... Така неусетно ще проходят, ще тръгнат на училище...

Бела днес си изяде всичкото картофено пюре, което й приготвих. Утре може да й сготвя морковено. Ще се възползвам от селските ни зеленчуци, докато ги има . Дано само после не ми откаже готовите, че не знам какво ще правим Mr. Green

# 28
Добър вечер, мами и бебета  Hug

Честити месечинкина всички малки сладури.

На нас, като най - малки във форума, най - далечно ни се струва 7-я месец, ние още 5 нямаме  Crazy

Моето малко момиче върви добре със захранването - добре приема и плодовите, и зеленчуковите пюрета. Е, някои зеленчуци не ги иска, например тиквичка, а за тиква умира, много я харесва. Като стане на 5 месеца ще и вкарам и кисел, и я пускам на детска кухня, дори днес взех бележка от педито.

На Сияна любимата поза за спане и е по корем. Колкото и да се опитвам да я обръщам по гръб, не става.
За повдигането - вече се возим в количката повдигната на първата степен, но не и стига - пак е постоянно напрегната напред, но за сега ме е страх да я повдигам повече.

Миналата седмица направихме кръщене на малкото ми калпазанче. Тя беше много послушна и разбира се, много красива. На празненството имаше мноооооого хора и тя получи много подаръци. Качих доста снимки в албума, не бях качвала, откакто Сияна беше шаферка.
ПП Ще сложа линк малко по - късно, че все още се качват

# 29
  • Sofia
Привет и от нас!
Алек вече има бънджи. Но на мамин глупчо още не му идва на ум да подскача, а си стои вътре, оглежда се, пипа играчките по него, а ако го залюлея се смее с глас.
Да се оплача: кърмата ми май доста намалява. А и Алек май предпочита вече другите храни.  Cry
Да ви кажа нашият график на хранене и да давате съвети какво да променям, за да запазя кърменето още малко:
-8ч кърмене /понякога може и към 6ч да папка и после в 8 отново/
-около 10ч плодово пюре/изяжда си цяло бурканче на Хип/
-12-13ч зеленчуково пюре и жълтък през ден, около 150-180 гр
-15-15,30ч млечно плодова каша, около 160гр, ако е от суха смес или цяло бурканче на Хип-190 гр, давам му от тези нощните млечни каши
-после евентуално между 18-19ч може малко кърма
-21ч кърма след баня, понякога отказва изобщо да яде
откакто татко му го няма спи при мен на спалнята и използвам всяко премрънкване през нощта, за да му дам да суче.
Кажете къде греша. Майка ми казва да махна следобедното хранене и тогава да му давам да суче мляко. А на обед да редувам зеленчуци+жълтък и каша през ден. newsm78
Давайте съвети...Моляяя...Тази вечер след час и половина цедене изкарах 90 мл, а това никога не е било.  Sad
Честити месечинки на малки и големи бебета!
Много големи ни станаха децата,ай! Прекалено бързо лети времето.

Общи условия

Активация на акаунт