Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 8-ма тема

• 42 099
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Добра вечер Hug
Много вкусотийки тук, а сливовият сладкиш вечеееееее, лиги ми потекоха ooooh!Мнооого апетитен Peace
Т_Илиева,   bouquetЧудесно е това което правиш, да храниш семейството си с домашно приготвена храна Peace
При нас е това положението  Wink

Салатка от маслини с млечен дресинг,

Мариновано ярешко с чеснова коричка и смачкани картофки за гарнитура
  chef

Хубава вечер!  bouquet

# 136
Пълнени чушки с ориз ,сирене и ароматни подправки и питки-мързеливки

# 137
  • София
LOVE, няма да съжаляваш ако направиш сладко от сини сливи на фурна. Става страхотно. Аз го правя 3 кг сливи заливам с 2 чаши захар и 1 чаша вода. Направила съм си само една доза досега и тя вече отиде Laughing
Благодаря за информацията. Тъкмо се чудех колко захар ще трябва да сложа....и мислих даже 1кг.
От това количество, което си посочила колко количество излиза?

Ако пък му сложиш и орехчета - на четвъртинки...едва ли ще дочака зимата  Wink

# 138
И аз да се включа скромно. Blush
Тия дни най-накрая намерих пщърнак и направих
Супата на Бордовски с домати и пащърнак               Кюфтетата с доматен сос на Pep-4o                Моята любима салатка със сурови чушки

Пилешки бутчета с картофи                                                 Порцийка

Pep-4o, вече 3-та твоя рецепта изпробвам. Няма грешка!  bouquet

esy, то твойто си е направо изкуство! bowuu

Labrex, след толкова много реклама, вече се точа на твоя сладкиш в най-скоро време. Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 03:32 от yagodka

# 139
Вчера правих салата от печени чушки с чесън и копър
Пилешка супа
А днес за закуска пържени филийки

# 140
SvetletoS
как се правят тези картофени кюфтета на фурна Thinking
Правих ги по рецептата на мама Катя на втора страница  bouquet

# 141
мама Катя как се правят на фурна. Аз досега само пържени ги правя. Каква е панировката за във фурна. Сподели  Flutter
Не правя панировка, а към сварените на пара картофи добавям подправки - сол, кимион, чесън или др./ по желание/, 2-3 яйца/зависи от количеството на картофите/ и малко царевично брашно или грис /в общи линии тази рецепта е моя измишльотина  Laughingи търпи всякакви промени/.Омесвам хубаво продуктите. Намазнявам ръцете преди оформянето на всяко кюфтенце, подреждам ги в намаслена тавичка и ги пека на загрята до 220 градуса фурна за около 20 минути.
По тази рецепта ги правих Звездичке!!!

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 11:20 от SvetletoS

# 142
Направо ви се възхищавам как готвите толкова много и все интересни и красиви неща  Peace! Аз тези дни не съм готвила, защото дояждахме разни полуфабрикати, а днес от ей тези две неща каталясах докато ги сколасам Sad: .
 Първото се вижда, че е мекици / благодарности отново на ilrai78  bouquet /, а второто е Картофен кекс, който видях в едно списанийце. Ето рецептата, дословно преписана оттам:
1 кг картофи
2 кренвирша
1 буркан кис. краставички
100 г топено сирене
100 г кашкавал
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
черен пипер, сол
 Картофита се обелват и сваряват в подсолена вода / аз - в микровълновата с много малко вода/, настъргват се на едро ренде /аз ги намачках/ и се смесват с подправките, яйцата и млякото.В намаслена кексова форма се поставя половината от картофената смес. Отгоре се нареждат нарязаните кренвирши, краставичките и топеното сирене. Върху тях се изсипва останалата част от картофите и се заглажда. Пече се в предварит. загрята фурна на 200 градуса. Пекох около 30 минути. После готовият кекс се изважда от формата и се поръсва с настърган кашкавал.  Даже успях да го извадя цял от формата /имах съмнения, че няма да мога/ Laughing.

# 143
Полина,кекса изглежда много добре,май ще го опитаме Laughing

# 144
Mari^, още не съм го опитала /силици нямам от умора/, но сигурно е вкусен, предвид съставките. Благодаря ти!

# 145
Polin a кекса ти е страхотен става и с кайма вместо картофи. Горе долу като рулото Стефани е само ,че по-красиво на външен вид. Поздравления доста примамливо изкушение.... Hug

# 146
 Абе много огладнявам от този раздел, отивам да хапна нещо  Laughing

# 147
Абе много огладнявам от този раздел, отивам да хапна нещо  Laughing
Joy

# 148
  • На небето
Закуска: мекици на deata: основното е спанак с ориз в бутер тесто: десерт: печени палачинки с шипков мармалад: и с шоколадов крем:

# 149
Ето и аз успях да наготвя за обяд ,дано да остане и за вечеря,  Laughingвкусно и традиционно - пълнени чушки  chef

Общи условия

Активация на акаунт