АВГУСТ е към своя край и нашите бебоци са най-прекрасни знай

• 17 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте от мен!
Те нашите наистина най-хубавите!!  Laughing
На http://ivomaria.multiply.com/photos/album/8/8#8 има снимки на нашия Емил, ако ви е любопитно да видите още едно бебче... Още никоя мома не ни е заплюла  Simple Smile
Аз с всяко хранене слагам Lefax и досега от всички мами само добри отзиви съм чувала за него, обаче при нас резултат 0. Ето го, пак се превива  Tired

# 241

Мелфин, Инфакол се казва английското лекарство Wink

Си Кей, благодаря много   Hug

# 242
Много са красиви всички бебета. Добре дошли обратно на Стели-Мели и Мика и техните сладурски бебета!

Мерси на  mama_galka23 за комплиментите. Твоите деца са също много симпатични!  Hug

eya, ако смяташ, че няма да ти трябва много дълго везната, провери дали не дават под наем в аптеките. Аз обаче я намирам за добра покупка. Ето вече втора година я ползвам за Мартинито и сега за бебка. Много ми е спокойно, като я измеря всяка сутрин и видя, че е качила грамчета.

megan77, ти какво искаш да си държи главата на ляво ли, не те разбрах. Той сам ще свикне да сменя посоките, а е нормално да има предпочитания в едната посока.

Мика, защо само по 15 минути и колко често даваш? Толкова малко бебе на възраст бих оставила да си суче колкото поиска. Още повече, че Мина не е малка като килограми, така че трябва да има сили да суче. И на теб ти трябва везна, за да видиш как и колко наддава и да преценяваш добавката.

Някоя от мамите беше писала, че почиства с чист спирт  лицето на бебето.   #Crazy Тук има много майки за първи път и не искам да си мислят, че това е нормално. Новороденото не е малък възрастен! Не можем да го третираме като 20 годишен. Органите и най- вече кожата продължават да съзряват и след раждането. Кожата до 3тия месец все още се приспособява от водна към суха среда. Ние говорим тук, че не ползваме никаква козметика, а какво остава за спирт. Та това е алкохол. Пари на очичките, вдишва се и щипе нежната кожичка. Всъщност, аз не знам дали има някоя от нас мамите, която би си мазала лицето със спирт и то 2 пъти на ден.   newsm78 А ако действително е бебешко акне, то се дължи на хормонален дисбаланс, спирта не е решение!

Съжалявам, че чета и пиша по диагонал, но нямам никакво време. Реват и двамата. Доти не спи изобщо спокойно, през 15 минути се буди с рев. Марти започна да ревнува и той реве без видима причина.

Бизу, хайде, чакаме новини!

Следващата тема да я отворим вече в Родени, а?

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 16:44 от Martini mama

# 243
Здравейте мамчета и кандидат мамчета!  wavey

Аз направо потънах в забвение...при нас настана пик с коликите от 2 седмици /казва се че м/у 40-60 ден са най-силни/, почти постоянно ми се струва, че сме по лекари и изследвания и т.н. Съжалявам, че пропуснах толкова важни моменти като раждането на вашите бебенца /за което се извинявам, че не съм ви поздравила навреме/, но надявам се знаете, че желая най-сърдечно най-голямото щастие за вас и вашите семейства. Бебките още не съм успяла да ги видя в аблумчено, но надявам се да успея после.

За нас какво да кажа-реве милия та се къса. Тръгнахме от Инфакол, минахме през една хомеопатия , после на Еспумизан та сега сме на друга хомеопатия и да ви кажа все тази. Поръчала съм си Инфакол отново да ми донесат, че май в началото беше най-добре, но вероятно се дължи на това, че просто коликите си бяха по-слаби. Е дано свърши скоро, че от напъване и плач милия почти постоянно повръща и храната. На изследвания и контролни прегледи ходим поради това, че още борим жълтеницата и ниския хемоглобин и поради това че Мони е бързаков и се изстреля по-раничко. За сега всички контроли показват, че сме ок само кръвта трябва да оправим. Пратиха ни дори в болница за кръвопреливане, но се разминахме на косъм. В тази връзка Марта бих искала и аз да се възползвам от знанията ти. Билирубина ни беше 211 с хемоглобин 109 в началото, като при последните изследвания след 20 дневно пиене на фенобарбитал / за жалост / спадна на 63 но с хемоглобин 91. Спряхме фенобарбитала, но се притеснявам, че може пак да пожълтее и да не успее да вдигне пак хемоглобина. Възможно ли е ?

Ние също сме само на кърма и засега малчо си качва чудесно, но се налага да оводнявам поради жълтеницата та пием и водичка. Пишурата на мен ми казаха лекарите да не я пипам до годинката, но аз всяка вечер при баня лекичко я оголвам и я мия с водичка. Случвало се е да пропуснем баня един ден и на следващия ми е много грядно да я отворя пишата.

Чета за колички и слингове си пишете. Аз живея на 3-я етаж и всеки ден я мъкна тази количка с чантата и бебенцето надолу и нагоре. По цял ден сме по разходките из морската ни градина /излизам към 9 и се прибилам към 6-7 вечерта/. Аз също си закупих слинг, но моето диване не иска и да чуе да стои вътре-пищи и се мята. Та засега сме само по ръцете на мама и тате.

Та така де...купон е при нас. За безсънието няма да говоря-я ми се съберат 3-4-5 часа сън на денонощие, я не, акто в повечето сешоара работи та се къса у дома-само това му помага да не плаче и да се успи. Стигнахме до там, че за да не се подпаля нощем някое време го записахме на диск и го пускам нощно време на телевето  #Crazy...ама прави разлика-да знаете!!! ЧУДО!
Но си го обичам, на мама патенцето. Така ще е-чувала съм, че като тръгнат на училище всичко си идва на място... Joy

Целувам ви и ви мисля през деня докато бутам количката, пея успокоителни песни и друсам Мони за да се успокои.
До скоро!   bouquet

# 244
Маминки моят сладур е Кирил, а на барабар е Емо Wink

За кърменето сме на поискване, след кърмене изцеждам по още около 40-50 мл, та си мисля, че му стига, само дето заспива на гърдата ми и суче по около 6-7 минутки, та след 2 часа пак е гладен, ама нищо, ще изчакам малко да се осъзнае и то миличкото колко и кога да яде!  Flutter
Май от днес и колики си имаме, доста му се бушува коремчето и докат не се изака не му минава, сега ще взема едни капки от аптеката да имам под ръка за довечера, че знам ли как ще писне  Whistling Иначе от преди си знам, че спасение от коликите няма, пък са си и до тип нервна система, всеки човек различно понася болката, с Вальо беше ужасно, Кирчо ми се вижда по-спокоен за сега, дано да ги изкараме по-лекичко!
Със спането иначе се справям добре, още не съм се изтощила  Flutter Пъпа ни падна този път още в болницата, ще си имаме лекар  Mr. Green
Малко разбъркано пиша, че се каня всеки момент да скоча от компютъра, така че извинявайте  Hug
Вода не иска да пие, педиатърката пък мв съветва да съм му я подслаждала,  Crossing Arms Даде ми едно принтирано листче със съвети...  ooooh! Само глупости и на мен като на Ellle! От втория месец сок, че да достигнел приема и до 40 мл  Shocked Аз обаче нали си чета стабилно форума и не се плаша!  Mr. Green
Бизу, прегръдки мила с теб сме до последно!  Hug Heart Eyes Hug Само да не го докараш до Везничка  Wink

# 245
  • София
Милички, здравейте Hug как сте?

Ние сме добре и си се гледкаме доволно.. за съжаление все още чакаме включване на интернета /имаше авария.. някои беше срязал кабелите на доставчика/. Като го пуснат ще ви пиша повече и ще ви разкажа и за моето раждане Peace

Целувки на всички и много поздрави на бебчетата ви от бебе Мартин Grinning

# 246
Здравейте и от мен  Crazy

Лелеее колко много сте изписали, не мога да ви изчета  ooooh!

За пъпчиците - на Вики по гънчиците и бяха излезли и педито каза да ги мажа със Судокрема. Еми минаха за един ден и не са излизали повече.

Ние днес се събудихме около 10 и в 11 излязохме на разходка. Заформихме си една импровизирана форумска среща с Граци днес, а онзи ден с Мамадона Simple Smile Ето и малко снимки:

Вики и момъка Денис Simple Smile Вики и мадам Ния Simple Smile

Дойдоха ми гости после пак ще се включа Wink

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 21:06 от Asija

# 247
  • Лондон
Тук досега всички живеем на 3-ия етаж.  Grinning
И аз съм на 3-ия, без асансьор...  Crazy

Мартини, аз реших да си взема кантар с голяма платформа вместо везна - после може да си го ползваме за нас.
Ей този съм харесала.  http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/8328571/Trail/s … text%3ESCALES.htm
Дали ще стане? Какво мислиш?  
Ох, много ме е яд, че ще се разминем във Варна... Освен Феб и Слънчогледката кои бяха другите варненки?

Интрига и Феб, добре дошли обратно!

# 248
Ея, това 'везна' дето съм го употребила, май не е много правилно в случая.  Rolling Eyes Та бебешкият кантар е определено платформа, на която се слага бебето да лежи или седи седнало. Важното е да мери през 10 грама обаче. Това на линка ти не го виждам. Моят кантар мери от 3 до 20 кг през 10 грама. Ето такъв е>

И аз много съжалявам, че ще се разминем. Направо ме е яд. Close  Не може ли да направите паспорта с експресна поръчка?
В първото мнение в темата можеш да видиш кои са от Варна, но за съжаление агитката ни в темата е много слаба. Само Верчето е на линия за среща!  Heart Eyes

# 249
Здравейте и от мен на всички Simple Smile
Вчера бяхме на първа консултация и съм много доволна, млката Алекс е наддала доста
роди се 3150кг, а ни изписаха 3000кг, сега е станала 3680 Simple Smile и е пораснала със 1.5 см Simple Smile 53.5 е станала Simple Smile
предписаха ни Вигантон против рахит и препоръчаха много разходки  хубавотот време Simple Smile
Коликите вече започнаха, не са силни но като се ханрани я заболява коремчето и към 20-30 минути плаче докато се иззака, ама има един проблем това моето дете неиска да се оригва и това е ........ Лекарката каза , че затова толкова много хълца ....Някакви препоръки за оригване мами Simple Smile? Да ви кажа купих и тези капчици Колийф, не съм особенно очарована, сега немога д аазбера може би не са и толкова силни коликите но при нас не действат собенно много, сега като сваршът понеже те са за 1 седмица а цената им като за 5  Crazy ще и давам Сап симплекс , някои ползвал ли ги е:) ? Ами това е засега че много се разписах , приятна вечер на всички мамчета и спокоини сънища довечера Simple Smile

# 250
  • Лондон
И аз много съжалявам, че ще се разминем. Направо ме е яд. Close  Не може ли да направите паспорта с експресна поръчка?
В първото мнение в темата можеш да видиш кои са от Варна, но за съжаление агитката ни в темата е много слаба. Само Верчето е на линия за среща!  Heart Eyes

Ами да - можело! Обаче беба има контролен преглед при хирурга в края на месеца, а за да изкараме акт за раждане първия свободен час е чак на 25-ти...   Sad
Като не може във Варна - ще дойдем до Германия! Миката как отидохме да я видим....  Wink

# 251
  • София
Цветелинка, това за настроението ми е напълно познато. Онзи ден ей така от нищото като ми се дорева и си ревнах, ама ей така без повод  Rolling Eyes Казвам му на половинката, че не съм в час и явно играта на хормоните и този път няма да ме подминат. Хем имам опит от първия път и сега се бях зарекла да не се поддавам, ама ей го на - пак същата работа  Confused Ще ни мине на всички, споко Wink

Барабар, много е сладък Емил, пу пу  Simple Smile А таткото как искри само  Grinning

Феб, не знам, но на мен ми се струват много ниски стойностите на хемоглобина. Понеже и Мая в болницата нон стоп я боцкаха, за да изследват билирубина и хемоглобина с какви стойности са, та ми обясниха лекарите някои неща. Например като ми казаха, че хемоглобина бил 136 (и аз се зарадвах), но било нисък за новородено, трябвало да е към 150. Билиубина пък до 212 бил нормален, над това били високи стойностите. Нека Котката да си каже тя мнението, че може и аз да не съм разбрала съвсем правилно, но за кръвопреливане ми обясниха, че се налага, когато хемоглобина е нисък и в същото време билирубина е висок. Ние на няколко пъти бяхме все на границата, но за щастие се разминахме. В момента давам Малтофер на капки на Мая, 2 пъти сутрин и вечер по 2 капки преди ядене. Така ще е за месец време и после ги спираме. Другата седмица ще видим резултатите от кръвта какви ще са.

Интрига, драго ми е да те видя Simple Smile

Ася, пусни ги снимчиците в голям размер, че така не се виждат бебоците Simple Smile

# 252
Феб, споко - няма да пожълтее пак. Но за хемоглобина все пак някаква терапия не ви ли изписаха?

# 253
Марта, Си Кей, пием от около месец Малтофер също. Почнахме от 2 пъти по 2, после 2 пъти по 3 а сега 2 пъти по 4. Но за желязото зная, че трябва да се пие поне 2 месеца за да има резултат /така поне ми казаха неонатолозите с които се консултирахме/. Незнам вече да ви кажа, това с тези стойности е единственното ми притеснение. Следващите кръвни ще бъдат чак след месец и до тогава ще сме все така. Вече 3-ти път ги правим и след всеки един се чувствам все по подтисната, защото пусти хемоглобин все пада. Отдават го на това, че жълтеницата продължава дълго предвид кръвногруповата ни несъвместимост а и на по-ранното раждане.  Cry

# 254
Марта, Си Кей, пием от около месец Малтофер също. Почнахме от 2 пъти по 2, после 2 пъти по 3 а сега 2 пъти по 4. Но за желязото зная, че трябва да се пие поне 2 месеца за да има резултат /така поне ми казаха неонатолозите с които се консултирахме/. Незнам вече да ви кажа, това с тези стойности е единственното ми притеснение. Следващите кръвни ще бъдат чак след месец и до тогава ще сме все така. Вече 3-ти път ги правим и след всеки един се чувствам все по подтисната, защото пусти хемоглобин все пада. Отдават го на това, че жълтеницата продължава дълго предвид кръвногруповата ни несъвместимост а и на по-ранното раждане.  Cry

Да, не е необичайно. Пийте си Малтофера и гледай да не се стресираш. Ако детето иначе ти изглежда добре и е жизнено, всичко е ок. Ще го израсте.

Брит се затри някъде. Да се отчете Wink

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 20:25 от Котката Марта

Общи условия

Активация на акаунт