Януарската дружина гордо измина първата половина!

• 15 269
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Ох и аз съ в дилема за името - нашето момченце трябва да е или с В или с И. Няма ли някъде сайтче за имена та да погледнем там.
Момичета в чуденка съм, стомахът ми продължава да е ниско долу разположен и усещам бебчо ниско долу, приличав на круша изобщо не е хубав и кръгъл като вашите. Майка ми казва, че стомаха слиза така надолу преди раждане и не би трябвало сега да ми е толкова нисък - ох незнам веи какво мислите  newsm78
потърси в гугъл именник - излизат много. Сигурно ги изчетох всичките, но така и не мога да намеря име на моят Г....
Виктор или Ивайло - силни имена  bouquet
и аз смятам, че приличам на круша Crazy, а всички ми казват, че съм се разхубавила..... та ако не усещаш някакви неприятни бодежи, болка, по-добре си ги избий тези мрачни мисли от главата и си се радвай! Heart Eyes

# 211
  • София
Няма ли някъде сайтче за имена та да погледнем там.

Можеш да се "мушнеш" при Декемврийки...на първата стр. има 3-4 сайта с имена Laughing

# 212
Здравейте момичета!   Rolling Eyes Rolling Eyes  bouquet
Вчера започнах да усещам леки болки като че ли в самите опашни прешлени и около тях,вечерта направо не можах да заспя за малко да тръгнем до болницата,но пих едно хапче но шпа и ме отпусна малко.Днес ходих при моя доктор и той ми каза че едва ли не са нормални защото матката натежавала,тазът се разширявал и др.такива. Каза ми да пия но шпа и аналгин, но се притеснявам аналгина не е ли опасен за бременните.
Ако на някой му се е случвало нещо подобно нека да пише!
newsm78

# 213
Мами , не мога да ви изчета. Един месец ме нямаше, а то колко сте изписали. Вчера ми мина ФМ при доц. Томова -много мила и добра жена. Всичко измери и огледа на бебчето. Ще си имаме момченце. Моля, някой по вещ да ми сложи синьо щъркелче.
Аз съм за  името Георги  с "Г". Баща ми се казваше така  , а и съпруга...
 Това е един сайт.http://stratsimir.exsisto.com/names/ На търсачка  излизат много.
Другото което да ви питам какви витамини пиете, защото всяка сутрин получавам крампи-схващат ми се мускулите на прасците.Много е неприятно , а знам , че е липса на магнезии.
Предпочитам да пия комбинирани, а само за това да звъня да док?

# 214
Здравейте момичета HugЧРД на Тони,честито на bilqna за синъото щъркелче за името,Георги,Галин,Габриел,бръмна мен от жк ми изписаха зимафлоур сега от теб разбирам че главата "калцирала"и си го пия направо ме притесни newsm78,а колкото до нашите имена понеже съм с термин 5 януари и колко празници има около датата Simple Smileмоят мъж сънува преди че си имаме момченце и се казва Данчо дали е някакво съвпадение като е на 6януари йорданов ден ако се роди тогава съм обещала на мъжа ми че така ще се казва въпреки че не ми харесва кой знае колко ,но като се  е запънал Simple Smileче така е сънувал и това е някакъв знак Simple Smileсоня82не се притеснявай от сега бебето трябва да се качва на горе,Hris1981и аз имам болки в кръста  и таза от време на време от бременоста е , аз си имам и ишияс и ми се схаща и крака,но щом доки ти е казал пий аналгина но не прекалявай,няма страшно и  аз съм пила аналгин по някой път по предписание на лекар в малко количество е разрешено,Sunriceчестито и на теб за синъото щъркелче ,аз пия о'мами предписаха ми ги от жк но ми казаха да ги пия през месец за да си почива и организма,това е от мен лек ден и много усмивки Simple Smile

# 215
Sunrice, bilqna_dv , честити ви мъжленца  bouquet ЗГеорги и аз съм "За"- мъжа ми се казва така, а аз му казвам "Жоро", нещо "Гошо" не ми допада за галено. Аз не съм се замисляла ако се роди на празник, дали ще носи името- по-вероятно не.
Evjeni и аз преди 2 г. имах инцидент с колата- тогава съм била пак бременна, но в началото и още не знаех. Прибирах се с колата една вечер и нещо ми стана с фаровете и изгаснаха и познай- първия контейнер за смет беше мой Mr. Green Добре че бях с колан- голям удар си беше- бях го катурнала на една страна, ама важно е че на нас ни няма нищо- ламарините се изправят. След това доста време не смеех да се качвам да шофирам.
Аз питах моята док да ходя ли на ФМ, а тя каза, че другата седмица тя ще ми я направи, а аз си й имам доверие и ще й се доверя. Нищо не пия- може би след месец- два като няма много плодове и зеленчуци ще започна да пия витамини Rolling Eyes

# 216
На Ирко, също много здраве, не се притеснявай, на моя приятелка също и правиха амниосинтеза, защото не видяха носа на бебето, всичко мина успешно, роди на време и сега "бебето без нос" е на 3,6г.
С имената ние мислим само розови, нещо така сме настроени, ско е синьо щъркелче много ще се шашнем. Моите имена, разбира се турски: Ирем, Мерич, Алейна, Доа, Селин, Симге, Ипек.
За български имена харесвам Стефан, Габриела, Мария, Ирина....
Аз също не пия под формата на витами, но ям много плодове.

# 217
добър да е деня за всички...
и сега малко да ви се скарам...тук сме за да се подкрепяме и да си помагаме, но когато някой иска съвет относно хапчета и медикаменти според мен е най-добре да се обръща затова към лекаря си...защото ако слуша всички тук накрая може да сбърка...и аз поразпитвам, но си имам доверие на мойта доки и я слушам само нея, решила съм че и имам доверие и наистина се съобразявам с нея...щом са казали, че да се може пие аналгин, значи може...и относно витамините също е така...на мен ми каза док за О'мами, за Матерна и за Пре-натал...каза ми че последните са най-скъпи, но за сметка на това най-изчистени и добри и аз затова си ги взех...40лв са не са чак толкова скъпи...така че по-добре относно хапчетата моля ви съобразявайте се с мнението на наблюдаващите ви...и да ви кажа, не знам дали много силните болки са нормални, но мисля че при това което става вътре в нас не може да няма болка или напрежение или неудобство..все пак тялото ни се променя всеки ден...затова се усмихвайте много и си мислете за хубавото време през януари...аз само да ви кажа, че преди хич не обичах зимата...и всеки път като грейне слънце, ако не е лято ме обзема една носталгия по лятото и морето, а онзи ден като беше мрачно ми беше едно хубаво...някак си сега ме гони носталгия по зимата (нали си чакам първото детенце тогава)...явно доста се променя светогледа с децата...
а и за имената исках да ви споделя...аз мисля, че дори и да се роди на някой празник няма да го кръстя на празника...харесали сме Катрина и Йоан, така че когато и да дойде то вече си има име...не трябва да им взимаме празника на децата като имат имен ден и рожден ден в един ден...но всеки човек си има мнение...

# 218
Тони, да ти е жива и здрава госпожицата и да е много добра кака   bouquet Весел празник!

Ирко, радвам се че резултатите са добри  Hug А твоята госпожица колко е голяма, от снимките изглежда, че ще са с малка разлика.

Витамини - от вчера почнах на Хип сокчетата, че доста отпаднала се чувстах. За зимафлуора незнам дали калцира, но витамините ако са в повече могат да доведат до това. Иван му беше по-затворена фонтанелката като се роди и педиатърката каза, че са били повече витамините. Затова сега ще пия по-нарядко, 10 дни пия, 20 не пия или по-рядко, ако се чувствам добре.

За име - Иван е на свекър ми, бебо ще е на баща ми. И се надявам да се появи декември месец, че после наистина много празници, аз и Иван също сме именици и предпочитам всеки да си има свой празник ... но ще видим само да е живо и здраво Simple Smile

# 219
Здравейте и от мен с днешна дата!!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛЕКС! МНОГО БЕЗГРИЖНИ ДЕТСКИ ДНИ И ДА БЪДЕ ГРИЖОВНА КАКА  bouquet
Ирко браво за резултата,дано си по-спокойна вече Hug
За имената,при нас за мъжкото е решено-Иван(на свекър ми),а ние и двамата сме Йордан и Йорданка Joy hahaha,но винаги съм си мислела,ако се роди на голям хрисиянски празник,че си идва с името детето,но не знам дали бих се съобразила,може би в зависимост на кой празник се роди. newsm78 За сега трябва да мислим за мома,там е по-сложно.За сега сме се спрели на Йоана,Симона,Ралица,но не сме стигнали до консенсус Flutter
Относно болките и взимането на медикаментите има много мнения.Болките са нормално нещо ии аз постепенно свикнах с тях.Аз понеже съм във сферата на лекарствата,та ми е много ясно как става така,че доктора да изписва определен медикамент,на определена фирма и колко облага има от това.Та за това,че може да се пие аналгин,щом казват-така да е,но все пак си е лекарство и всяка излишна химия в нашия организъм не е мн полезна за бебо.Това важи и за Зимафлура например.Много доктори го изписват а-у,ама файда никаква,поне според зъболекарите.За болките,кото ми останаха след бъбречните кризи,казаха,че няма проблем да пия Спазмалгон,но предпочитам да потрая малко ако не е силна болката и откакто ме изписаха не съм пила,понеже не искам да се товаря излишно.Ама това си е мое мнение.
Лек ден на всички кукли  bouquet

# 220
Здравейте!
Честит рожден ден на Алекс . Да е весела и щастлива кака!
Мами, аз от вчера получих някаква болка в гърба, точно под дясната плешка. Чувство на схваната или прищипано . Почти не спах и сега се движа малко като робот. Но не смея да се мажа с нещо. Ако до довечера не ме отпусне  май ще се наложи да ходя на невролог. На вас подобно нещо случва ли ви се? И мажете ли с нещо? За сега пробвам само с горещ душ, но хич не помага  Sad  .
Ходихте ли на витална ехо кардиография? Аз трябваше другата седмица да ходя, но нямат свободни часове и остава за началото на октомври.
Относно имената , аз съм си втълпила едно име още преди да планираме Бебов ( преди повече от 2 години) , но сега нещо малко се колебая.
Приятен ден на всички!

# 221
  • София
Здравейте момичета,вчера бях на фетална морфология при Томова и ми каза,че бебето е   stork-girl но най-важното е ,че всичко му е наред и се резвива нормолно. Praynig

# 222
  • София
При предишната бременност бях при друга лекарка, която ми предписа Зимафлоур. Пих го, но Хриси няма никакви калцирания на главата... newsm78 Макар, че все му казвам, че е дървена hahaha
Абе, само аз ли останах в неведение за пола? Не че ми пука, че не го знам де Simple Smile Аз съм казвала, но да кажа и сега, за разлика от предния път, този още с 2-те чертички имената бяха решени...(Хриси седя 6 дни без име). Но почвам да се дразня, че почват разни агитации за имена и...С майка ми какви скандали сме имали в родилния дом-да съм го кръстела Христо на свекър ми(а мъж ми искаше Преслав и все мрънкаха какво било това име. Викам другото ако е момиче ще е Плиска Joy)И накрая, щото хем обичам традициите, но не и да ми казват какво да правя го записах Християн hahaha
Цвети, честита мома, Сънрайз, на теб мъж Simple Smile

# 223
tony1166 честит празник...пожелавам ти да ти е здраво и прекрасно детенцето и от януари да те радват двойно newsm51 newsm51 newsm51
Доника направо ме убиваш с твойте истории...сега като ти дойде момиче ще видиш една Плиска... Joy Joy Joy
момичетата с момчета сложих ви по един щъркел, но ако някой съм пропуснала или объркала да си каже...не е било нарочно...аааааааа Доника не си единствената без щъркел...това че си оставих розов, не значи че ще е такъв...в сряда на ФМ, ако реши да се покаже ще видим...снощи гледах Лас Вегас(сериала) и там залагаха за пола на едно очаквано дете и майка ми ме пита...ваш'те приятели не залагат ли вече...може и ние да си направим едно залагане...колко от показалите се ще останат такива докрай...щото имам приятели със 100% момиче преди раждане и със 100% родено момче...
Smiling_Sisi къде сииииииииииии...

# 224
Доника и аз също незнам пола на бебчо ,имам час за другата седмица и ще го видим тогава ако не е срамежливо де Simple Smileаз имам чувството и искам да е момче ,но каквото е Laughingнали е чакано и желано бебче !А пък за имената се колебаем Михаил,Валентин,Михаела и Йоана като наближи ще решим

Общи условия

Активация на акаунт