® Португалия - тема № 8

• 29 250
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
да,  олео де амендоа амарга Peace
поразрових се- то е даже много добро за хрема от алергичен произход!
оправяйте се бързо Heart Eyes

# 196
  • В голямото море...Живот
 ooooh!
Колко много съм пропуснала  Blush
Светле,ЧРД на Теди със закъснение   bouquet .Все така да те радва  Peace
Деси,малките мишки са маного сладки  Crazy Докато ги гледах се разтъжих за моите племеннички  Tired Ама нали не си говорим с брат ми от август....
Зои,Крис се е променил...става все по-хубав  Peace
Вики,чудесни снимки!И продължавам да ти завиждам за БГ  Blush

# 197
  • Стара Загора
Зойче, Дани е пораснал много, голям сладур е! Hug

# 198
Зои,Крис се е променил...става все по-хубав  Peace
Доре предполагам Дани имаш предвид LaughingА защо не си говорите с брат ти?
А Яна откога не е писала,от лятото май4е Rolling Eyes

# 199
  • В голямото море...Живот
Зои,Дани имах в предвид  Embarassed
Гледах всички снимки и...  ooooh!
Ми с брат ми не си говорим заради Борис и заради това,което стана лятото с него.ИдвА у нас да се моли да оттеглим оплакването в полицията и след като го направихме никога повече не се обади.Аз няма да го потърся  Crossing Arms

# 200
Деси мерси за информацията. Реших да пробвам капките с бадемово олио. Само незнам дали дозата ми е правилна. На една чаена чаша чай от лайка сложих около 1 с.л. бадемово олио. И може ли по повече да се слага като физиологичния разтвор или по 3-4 капки само 3-4 пъти на ден.  newsm78
Няма да пиша повече че нещо ми се е прецакала кирилицата. Сега пиша в прозорец на Скайп и го копирам тук.  #Crazy

# 201
Аз пък не мога да го намеря това бадемово масло,в нашите аптеки няма и хомеопати4ни лекарства няма,оба4е утре ще ходим до Коимбра и се надявам там да намеря нещо Praynig
Bom fim de semana Hug

# 202
Здравейте! Както бадемовото масло,така и физ,разтвор са безвредни и не може да се предозират!колкото пъти се сетя слагам-по 4-5 пъти на ден,2-3 капки!
Зойче,а не може ли да поръчаш?какви са тия  ненормалници!
какво ли питам?-тук с поръчка ми докараха Вит.А!
Ако имаш нужда от нещо хомеопатично-,и не могат да ти го доставят-пищи ми,ако искаш на лични-ще ти дам тел.да ми звъннеш,ще поръчам в нашата аптека, до 2 дни идва,а после ще ти го пратя!

Пробвай на тези-от там поръчват нашите лекарства
21 495 30 48-farmacia Melo -Amadora.
но ,пак казвам-ако искаш нещо-не ми пречи да ти го намеря!

# 203
Деси, мерси ще, пробвам че от 2 седмици се влачат едни сополи, ужас и се стичат надолу и почва да кашля, а и нослето му се е напукало от бърасне. Капем и капки от аптеката, и физ. разтвор, и сироп за кашлица му давам.
Зои, майка ми го взе от една аптека в която няма много лекарства, само разни универсални и козметика, незнам как се казва но не е точно аптека, например лекарства изписани от болницата няма. На опаковката пише олео амендоаш досе

# 204
Вики, за парафармасия сигурно става въпрос!и от там става-между другото при нас от парафармасията си вземам хомеопатията

# 205
Последно oleo de amendoa amarga или  oleo de amendoa doce? newsm78Обърках се нещо newsm78Ами тука в аптеката се обаждаха по телефона да поръ4ат,но ми казаха,4е то4но това лекарство и олиото ги нямат.Сега видях в интернет,4е доставят по домовете,поръ4ах да видим дали ще ми доставят.Искам само да кажа,4е ли4но аз съм много по доволна от морската вода,отколкото от физиологи4ният разтвор PeaceИ да кажа колко съм доволна от едно лекарство,което ми донесоха от Бг,дава се при хрема и кашлица,когато дробовете са 4исти,за да се предотврати антибиотика,казва се умкалор,още на вторият ден спря да ми прави кризи нощем,оба4е хремата при нас нали е хрони4на,та нямам идея как да я преборим.Големият проблем е,4е португалците смятат сополивото дете за здраво дете и яслите са пълни със сополиви деца Rolling EyesИ друго поръ4ах сега от БГ,една помпа,която се вклЮ4ва към прахосмуа4ката,4е моето диване още не се е нау4ило да си духа сам носа.Ох въобще незнам какво е това парафармация,как се пише на португалски newsm78

# 206
Здравейте!
 Да се впиша и аз в дискусията за лекарствата.
Умкалор е много добър,хомеопатично е,извлек от африканско растение-Пеларгониум.Действа имуномодулиращо,мукокинетично и дори бактериостатично. В последния брой на медицинска практика имаше реклама и пишеше как е открито:някакъв болен от туберколоза полковник пътувал до Африка и там местен лечител го лекувал с някаква отвара.Като се върнал след 1 година и  се изследвал се оказало ,че е излекуван и го патентовал.
А за бадмовото масло честно казано малко се изненадах,странно ми звучи,все пак е маслена емулсия и не знам...а нямам време да се ровя за инфо,някой лекар ли ви го е изписал или е домашна рецепта???Особено пък сладко бадемово масло никак не ми звучи добре....
Днес при нас зимата дойде за един час....в 7 сутринта на тераста по пижама се чувствах освежена,беше около 7-8 градуса и два часа по-късно заваля дъжд,който премина в снежна буря ,застудя,задуха,натрупа и зимата пак ни свари неподготвени,както винаги го сега. Confused
При вас как е времето?Усещате ли кризата по някакъв начин?
Майка ми казва,че в хипермаркетите постоянно има 60% намаление,което за хората е супер,например купи на Инес за Коледа компютър за 15е,вместо за 45 и бебе за 7е,вместо за 20е.
Тук няма намаления,напротив,но днес гледах новини,по принцип нямам време и навик,и казаха,че съкращават много работници от фабрики ,които до сега за работили добре,за почвени торове например.Безработицата ще е най-големият проблем,също много хора се връщат от чужбина,защото са си загубили работата.
Ох,дано премине по-бързо Praynig
Приятна Неделя ви желая!!!  bouquet

# 207
Зои,какво ще включваш към прахосмукачката?Дани ще се научи да си духа носа,само се иска постоянство...

# 208
Меди, интересно ми е твоето мнение като мед. лице. Какво те притеснява в бадемовото масло. Кажи ако знаеш друг метод за хрема.
Зои и при нас почти всички деца са с хрема. Също и мнозинството англичанчета са сополиви, даже не си правят труда да им ги бършат  ooooh! Ще си взема от това лекарство от БГ.
Ние днес сутринта се разходихме с Крис по плажа. Почти няма хора и е супер. Той се ровичка като прасенце в пясъка а аз си мързелувах на слънце. Някои се замерят със снежни топки а други ходят на плаж  Mr. Green Иначе вкъщи ме побърква. Толкова е злояд. На обяд на мотора навън с паничката едвам изяде половин купичка пюре  ooooh! Следобяд пък го оставихме на баба му и отидохме с мъжа ми да пинем по едно и да гледаме мач. На мен обаче не ми се пиеше алкохол и пих едно кафе и бананов шейк, а една бабка отзад ми се присмя че пия мляко. През цялото време говореха крещейки отзад като пияни селандури, както англичаните си умеят. На всичкото отгоре викаше за другия отбор. Исках наще да бият за да и се присмея, но уви нямаше голове  Mr. Green
Меди, определено и тук се усеща кризата. Намаления по магазините има(миналата седмица така купихме на Крис акомулаторен мотор с 50 % намаление), но по заведенията има по-малко работа, по-малко и по-бедни туристи, което се отразява и на търсенето на персонал и заплащането.

# 209
 Hug меди.кажи за маслото,че и мен ме интересува,да не правя нещо грешно!
инъче са сладки бадемите!
като имуностимилатор ползвам само клеева тинктура/тинктура от прополис,както писах по-горе/-всичко останало е доста по-силно и не е за нас Peace
да ви се оплача-Карина от четвъртък през нощта ми вдига температура- 38-38.5,само един път 39,ама е постоянна
не съм спала от тогава и направо съм парцал вече ,да не говорим за детето!
какво ли не й дадох, вече не знам... newsm78
а нищо друго няма -нито нос,нито гърло...,а и сестра й е добре...
та съм в голяма чуденка #Crazy

за кризата-не знам как е при вас,но тук се усеща, и то доста!има вече и фалирали фирми,и хора на борсата...

Общи условия

Активация на акаунт