Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 6

• 50 744
  • 547
  •   1
Отговори
# 195
И аз не вярвам да е генетично...
Аз също. Все си мисля, че при моето дете ваксина е изиграла лошата роля, защото до 1-1,5г. детето се развиваше нормално. Казваше- баба, мама, тати, дядо и кака. Малко по- късно казваше и -дай. Но в един момент детето спря да казва думички и започна да става много нервно и неспокойно. Бабите го отдаваха на това, че не можеше да говори, но като започне ще се успокои. Чаках до 3г., но нищо не се промени и едва тогава започнах да търся помощ Mr. Green. Това е моето мнение за причината довела детето ми до това състояние Sad

# 196
  • София
Като заговорихте за виксини..личната ми се обади,че на Бубка и е време за реваксинация ДТК и полио.А как не ми се иска да ги правя,особенно втората.Много ме е страх.Навремето като че нямах никаква информция за ваксините,на нея на годинка започнаха да ги слагат,страх ме беше едиственно да не вдигне Т.а сега толкова неща изчетох,че направо си ме е страх.

# 197
Чаках до 3г., но нищо не се промени и едва тогава започнах да търся помощ Mr. Green.
А аз до 4г.  ooooh!  Хем нямах баби. И за всичко логично обяснение намирах, включително и за това защо като отиде на градина и се свира сам в ъгъла и стои в него докато го взема вечер  Shocked
Аз немога да обвиня ваксини... обаче пък детето ми на 4 месеца като беше спря да диша за около 3 минути и никой неможа да ми отговори на въпроса дали и колко би се увредил мозъка от това. Това отделно от стреса със лежането по болници и един куп АБ венозно, кортикостероиди и т.н. Отделно на това разви и Алергия към млечния белтък, имаше забавено моторно развитие /на годинка не можеше още да си стъпи на краката като го поддържаме под мишниците/ и т.н. и т.н. Тогава казаха, че е от лежането по болници и всичко си му е наред на детето. Като мина годинката детето стана здраво като биче  Mr. Green на 18 месеца проходи, на 2.5 години махнахме памперса... обаче така и не проговори освен няколко думи. Аз все се успокоявах, че има и по-бавни деца....Нямаше сетивни проблеми за яденето - той беше "каризен", нямаше претоварване на сетивата - той беше "разглезен" и т.н... За неговоренето обвинихме многоезичието и готово. Всичко се нареждаше.  Mr. Green Само дето като стана на 4 и се оказа, че е прекалено капризен и разглезен и колкото и да е многоезичен, все нещо трябваше да е научил...ако не да говори, поне да ни разбира  Embarassed За СИД и аутизъм не бях и чувала... А за това че тея деца изглеждат ама съвсем като останалите да не говорим  Crazy
Аз отдавна спрях да се питам защо. Приех, че така е било писано. Това което не приех, че проблемите на сина ми ще са постоянни и съм убедена, че след някоя година и помен няма да има от проблемите му. Дали съм права времето ще покаже. Ама аз пак няма да се откажа след като съм изчела за толкова деца които са се възстановили напълно.
Това в което  ми се иска да вярвам, е че когато мозъка на сина ми не е получавал кислород някаква част от клтките са сдали багажа. Обаче нали ползваме само 7 процента от мозъка си - други клетки са поели функциите им. И заради това връзките в мозъка са се образували малко хаотично на рализни места. Което не значи, че с времето няма да може да "овърже" правилно всички тези центрове в мозъка и да няма проблеми. Може да е много невярна тая теория, но на мен ми харесва да звучи така  Mr. Green затова и не се опитам и да прочета нещо за това - да не би да ме разубедят (щото така ми е удобно да мисля  Crazy  малко като щрауса дето си забил главата в пясъка)

# 198
  • София и там където не се пуши
Абе какво генетично, колко много от вас могат да кажат и да си припомнят, че или по време на раждане или по-късно са задушени или ваксинирани неправилно. Валенце - бори се против ваксините.

# 199
  • София
Деси, готина теория  Wink.Харесва ми.Аз имам също теория и не ща да прочета нищо дето може да ме разубеди, че не е вярна.Мисля, че вследствие на нещо - може и заради твоята теория - кръвопотока в тялото им не се движи равномерно.Вследствие на това мозъка не се храни добре.Също така чат пат в отделни участъци на тялото това кофти кръвообращение ги дразни и те имат нужда да раздвижат съответният крайник за да го масажират.Ето ти пляскането с ръце или подритване или галопиране.Това е сензорния проблем - лошо кръвообращение.Също така вярвам, че организма би могъл сам да се справи с тези неща, ако не е зает с нещо друго.Обаче от особеният им вкус тези деца ядат основно една и съща храна в резултат на което в тялото бъка от бактерии и кандиди.И тялото е активирало основно там съпротивителните и защитни сили на организма за да ги оправи.Отделно от това мисията е затруднена от токсините.И моята идея е следната.Убивам по всякакъв безопасен начин микробите, и чистя токсини с чай, билки, и основно с пълноценно балансирано хранене.Регулирам кръвното налягане пак с билки, и правя яко масажи на тялото за да помогна на кръвообращението да върви нормално.Останалото е работа на защитните сили на организма - да се самосезира и активира.Аз чат пат го подсещам с някоя и друга добавка.
Не ми казвайте, че е тъпо - не искам да знам, харесва ми  Crossing Arms

# 200
За ваксини не ми говорете, аз съм им от най-върлите врагове. Mr. Green
И аз като деси, все намирах логично обяснение за поведението на Мими.  Embarassed Не играе с другите деца, защото си има характер, гледай, всички се водят по акъла на другите, пък моята си има собствено мнение. Embarassed Имах си обяснение дори за подскачането на едно място с лице към вратата и вдигнати на горе ръчички (този стериотип отдавна изчезна), придружено с викане - ами това си е някаква нейна игра, има фантазия детето. Embarassed Виж за това, че не говори, подведох се, защото ме разбираше и изпълняваше някои команди (със сигурност не е разбирала всичко, а малка част, но достатъчно, за да се заблудя). А и имаше малък речников запас от някои основни думи.
Свекър ми забеляза, пръв че има някакъв проблем, когато детето беше на 3г. Да, но на нас ни трябваха още 8 месеца отгоре, за да "видим", че това е самата истина. Embarassed Вече имам друго дете и сега си мисля, че трябва да съм била не сляпа, а кьорава 9извинете ме за израза, но съм бясна на себе си), за да не забележа.  Embarassed
Както и да е! Минало, бешало, както казват хората. Важно е какво може да се направи сега! И аз като Деси и Катина предпочитам да вярвам, че проблемът един ден ще изчезне (момичета, да, аз съм това Mr. Green). Онзи ден директорката на ДГ ме повика на разговор и ми каза, че имам прекрасно дете. И знаете ли какво, взех че и повярвах! Даже се и възгордях, защото каза, че освен, че детето е много красиво, то е много умно и с феноменален интелект. Че всичко е гени, а Мими била взела най-добрите. bowuu Мдааа, такива са нашите дечица!

# 201
Аз за всеки случай в последните години спрях каквито и да било ваксини, но не вярвам, че за нещо кой знае какво са ни допринесли. По - скоро вярвам в гените и математическия мозък. Не случайно най- голямата концентрация на аутисти е в Силиконовата долина и Бостън - най- много са програмистите там, те самите са доста аутистични, а децата им- още повече. Казвала съм ви, мисля, че в математическата поне половината момчета ни бяха аутисти, които тогава наричахме с простото "странни", "особняци" и трудно контактни или пък ако влизаха в контакт, си създаваха повече неприятности, отколкото добро. Някои от тях сега работят в Силиконовата долина, други - в някои представителства на Майкрософт в други страни и при всяка възможност ги контактувам и разпитвам. Един от тях тази година ми каза, че изобщо не съжалява, че няма деца, защото на всичките му колеги там и на най- добрия му приятел, децата са аутисти. Но там са и най- добрите училища за аутисти, идвали ресурсни учители всеки ден и ги вземали от дома им и вечер ги връщали.
Друг съученик, който е в Майкрософт в Париж пък ми казва, че той е най- малко аутистичен сред колегите си, казва, че ако съм влезела в офиса им и той ме представи, някои от тях, само щели да ме изгледат и някой да ми каже, че имам кал в ушите или пък, че съм се изцапала ( да забележи някое дребно петно, което никога не бих забелязала...
Затова упорито работя върху разширяване интересите на Марти, заради склонноста им да се вглъбяват и зациклят...аз за разлика от Деси и Катина не вярвам, че ще дойде ден, когато и помен няма да има....но вярвам, че ще овлядеем основните дефицити в поведението и девойките ще си падат по Марти точно заради различносттта му....Simple Smile

# 202
Мари_Анка  Hug за Мими и за миг дори не съм си помисляла, че нашите деца са глупави, напротив много са умни дори, и един ден ще се гордеем много ама много с тях

# 203
Проекта е Autism Genome Project (AGP), взети са ДНК  проби от семейства с повече от едно дете засегнато от спектъра.Има и вече първи резултати,но от тази статия :
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-09/econ-tfa082708.php
разбирам ,че са търсени мутации в 2,7,6 ,15 и секс хромозомите...И за регистрираното ниско ниво на мелатонина говорят при АСД.Ама ни трябва някой биолог ,за да ни разтълкува на човешки език . Embarassed
Моя въпрос е дали, ако открият мутирал ген ще ни дадат "правото на избираме" в 20 седмица на бременността? #CrazyЗащо не се съсредоточат средствата в посока влияние на околната среда-храни,ваксини,и т.н в/у А-ма,а се прехвърля бремето в/у родителя? newsm78Аз не спирам да се шокирам от количествата багрила, консерванти и захари в детските храни..и от тези "мощни" тройни ваксини на 20 месечна възраст.Аз вярвам ,че с ранна агресивна терапия много от симптомите могат да бъдат овладяни до поносимо ниво.  bouquet Hug

# 204
Веселче, какви ли не теории имаше по отношение на аутизма... И след като явно не успяват да докажат на 100 процента истинността на някоя или може би предпочитат да скрият някои неща, естествено е, че ще се насочат към гените. А и Нобеловата награда не е за изпускане, нали? Mr. Green

# 205
  • ВАРНА
Здравейте:)
Мегиварна-аз не разбрах 2 неща:
-Освен трудното проговаряне има ли детенце други поведенчески  несгоди-да отбягва социален контакт,да се прехластва от въртящи се обекти,да не реагира на името си... newsm78
-Не ви ли насочиха до сега към логопед ,който да се опита да отхвъли такива неща като апраксия...и да започне да работи за развитие на речта,за координация на лицевите мускули,на езичето...дано и Софсан да се включи или Оля със съвет-те са грамотни и отзивчиви специалисти:)

основното е че до преди няколко месеца той не изговаряше никакви звуци при молба. иначе спонтанно му идваха при смях или игра например. вече изпълнява командата "кажи" дори и със срички и кратки думи. преди две години наистина липсваше силен очен контакт и не се обръщаше на името си. за което проверих първо слуха и е ок. други поведенчески проблеми нямаме. а и вече втора година посещаваме специалистете в карин дом и отделно логопед и проблема с очния контакт вече го нямаме.
така че работим и с много спрциалисти но съм решила да направя ямр за да елиминирам /дано/ по сериозни проблеми.
поздрави на всички

# 206
  • София
Е ,то всяка от нас си има теория за аутизма, което си е в реда на нещата. Не мога да допусна за миг,че който и да е специалист ще познава по-добре детето ми от мен.
Обаче ,като се замисля, май има генетичен момент в цялата драма...
За присъствие на обремененост говори не, ами направо крещи фактът,че повече са засегнати момчетата  Sad
Момичета,кажете,без да уточнявате,във вашия род има ли случаи на шизофрения?
Правя си собствено проучване,и дума няма да кажа на кандидатите за Нобел  Mr. Green

# 207
Kezaja-това с математиците ,програмистите и аутизма ме притесни ;-)Aко идеята ти е ,че едно високофунционално аутистично дете с Аспергер( да речем )трябва да бъде насърчено да се развива в посока програмиране или научна математика съм съгласна... HugНо, да оприличаваме уменията необходими ти, за да бъдеш програмист като аутизъм -не съм съгласна. newsm78
Avicom-в сегашното семейство 2 от децата са с диагнози,братовчедчето им е със спектър...Майката ми разказваше за една баба  страдала от жестока депресия през целия си живот.Аз работя за еврейско семейство.Бащата има силно избухлив темперамент,даже плашещ понякога Sad

# 208
И моята теория съвпада с тази на Кezaja, затова ми беше интересно , когато в началото се запознавах с някой от майките пишещи тук, какви са професиите им, било то и непрактикуващи в момента. И има програмисти, ама моята теория е с математици Wink, все пак програмистите са математици. Факт е, че и двете ни деца са специални, Роско започна да говори, броейки от едно до 10 преди да каже мама и тати, а Йони- тя, тя е откривател. И двамата с татко им сме математици, и бабите и дядовците им са също, не съм си и помислила за миг, че ще ги влече нещо коренно различно.

# 209
Хм...моето дете тогава е с тежка двустранна фамилна обремененност Joy от математични и програмистови мозъци  Joy Калежа аз не съм забелязвала в МГ-то такива съученици навремето  newsm78 Всички бяхме луди глави.... А най-големите ни гении и умници (които станаха точно програмисти и ги взеха рано-рано от БГ да работят в чужбина) въобще не бяха аутистични  newsm78 Ама незнам ккви са били като деца де.
Моя мъж казва, че като малък е бил злояд, каризен, много свит и не е играел с други деца. Той и такъв си беше и като се оженихме де  hahaha И сега има неща у дома, които не трябва да му ги пипаме... програмист  Mr. Green Като зацепи да пише нещо - не го търси с дни - какво става около него малко го вълнува, обаче бурно се сърди, ако се опитвам да го закачам в тези му моменти.
veselcheto, според мен не трябва да ги насочваме - те сами ще се ориентират натам Simple Smile
Нашата терапевтка примерно на занятията се е отказала категорично да броят и смятат - казва, че той знае много повече отколкото се иска за възрастта му в тази област. И си мисли, че аз съм го учила  Crazy а аз не съм. Говорим за неща като колко е 4 плюс 3 ....Между другото моя син брои и смята до 12, обаче с 12 свършват числата за него. Никога не сме му казвали, че има числа и след 12  Joy Просто картите с които играеше са до 12 ... Ще взема да му покажа  Mr. Green Големия ми син също е с много математически ориентиран мозък - най добрия е в училището си в неговата възрастова група вече няколко години подред. Обаче това за аритметиката - сега като почнаха геометриите виждам как се оплита на текстовите задачи.... Той не е с проблем, но също късно проговори. (2.8 първите думички). Най малкото ми дете е на толкова - ако не го бях водила на логопед също късно щеше да проговори(на 2 имаше 10 думи - от рода на ам-ам  Mr. Green) и и при двамата това късно проговаряне не беше продружено от нарушен пасивен речник.
Така,че може и да има нещо вярно за генетиката, обаче не съвсем. Защото има неща които са общи за 3те ми деца(късно проговаряне), "математически" мозък, обаче определено само 1 от тях има сериозен проблем  newsm78
По скоро това е нещо като рисков фактор може би, по-вероятно да се случи на таквиа деца...
За това, че са предимно  момчета не вярвам  Mr. Greenв теорията - според мен е случайност. Иначе мога да извадя теория, че човек има "предимно" момчета ако съдя по себе си Joy

Аз друго да ви питам - понеже аз съм със сериозно имонулогично заболяване - има и други майки с такива? Според мен това влияе много също като рисков фактор  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт