Първо зъбче има вече АПРИЛското ни буболече!!!

• 12 006
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте пак, лекарката на самуил го прегледа и каза, че нищо му няма, аз я питах за акането и тя каза само за термометъра в дупето, за такива малки деца лекарства не давала. Та думата ми е към мамите пробвали с термометър-как точно се прави тази маипулация? Тя каза да го намазним с нещо-аз знам за свинска мас, ама нямам, пък и не ми се ще с нея, та с какво друго мога да го намацам тоз термометър? И после какво да го правя? Просто ги слагам в дупето, трябва ли да седи определено време или го вадя веднага????
 Извинявайте за глупавите въпроси, ама наистина не знам  Embarassed   bouquet

# 211
  • Пловдив
Здравейте Grinning При нас почти нищо ново.
Проходилки- всеки решава за себе си, ама няма ортопед, който да каже, че са ок. Разбира се, може и нищо да не се случи, но пък може и да се случи и то точно на моето дете- доказано е, че (някои) деца после ходят на пръсти, замятат едното краче все едно се оттласкват, стъпват неправилно... Племенницата и досега стъпва на криво с единия крак (тя е на 13) и обувката на този крак се изяжда за месец няма, но при нея не е тежък случая. Вярно, удобство и малко спокойствие осигуряват за малко, ама рискът не си заслужава, според мен. Каишките за прохождане са почти по същия начин- ами около мен няма дете, което да се е научило да ходи с тях. Те са за ече проходили деца, още в началото, когато много падат и е по-лесно и бързо за реакция така. Ако се сложат на прохождащо дете то или сяда на дупе и не иска да мръдне (моето беше така) или почва да "тича" на пръсти и дълго не може да се избави от тази си походка. Виж, за ластичните скъчалки никой не казва нищо лошо, пък и са голям купон за детето  Peace
cow, ние качваме в Пикаса Гугъл https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?hl=en_US&contin … &passive=true, супер ми е удобен за разлика от Снимка, уеб шотс и т.н.
За чувалчето- според мен освен да не се отвива има още 1 важно предимство  Mr. Green не може да прекрачва и да излиза/пада от кошарата докато не се научи да го прави без да пада  Peace
Емма, мацай със зехтин/олио Peace

# 212
Емма аз не съм за термометъра ,затова когато и ние бяхме така да не акаме по няколко дена давах Лактолоза Мип напълно безвредно е и с него се оправихме  Simple Smile
hrisi-pisi виждам в табличката че Марти много добре наддава вие на кърмали сте или на АМ ?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 16:50 от m_a_g_i_vs

# 213
M_a_g_i_vs и аз май реших това да взема, но като излезем. Предполагам на вас педиатър ви го е препоръчал? На опаковката пише ли как се взема или ако може-пиши ти как го даваше и по колко пъти  Hug
А понеже се разговорихте за бебешко облекло-аз много харесвам това боди на Самуил дето леля му му го подари (демек сестра ми) , а това е една смешна (за мен де) снимка
 Сори за големите снимки. Какво ще кажете да пуснем кой каквито смешни снимки е правил та да разведрим американско-българската тема????

# 214
Здравейте, ,момичета !!!

Емма , съчувствам ти , мила , добре , че на Самуил му няма нещо. Такива шофьори има , че ти иде да ги  #2gunfire #2gunfire
За термометъра - аз не мажа с нищо , само му го пъхам в дупето и завъртам леко.Съветвам те да ядеш круши и сиви сливи и др.разхлабващи плодове.
много е сладък Самуил.

За захранването - аз съм захранила със сокчета и плодови пюрета.Каквото е подходящо за Косьо ( заради алергията ) съм му дала и много ги харесва. Ще видим по-нататък със зеленчуковите дали ще е така. Иначе е голям лакомник. Нищо не отказва.

Сиси - и Косьо спи с боди , а за зимата ще купя пижамка.

Столче за хранене - на Косьо му подариха колегите на мъжа ми. Голямо е - с 2 табли , няколко нива , че и играчки има даже. А - и е много тежко , добре , че е на колелца.

За спането през деня - 2 или 3 пъти по половин час и един път по-дълго ( около 2 часа ).

# 215
hrisi-pisi виждам в табличката че Марти много добре наддава вие на кърмали сте или на АМ ?

Само на кърма сме. Иначе милото ми детенце като го видят все по-често ме успокояват "не се притеснявай, няма да си остане толкова дебело, като проходи ще отслабне  Joy". Иначе имам една снимка в един леген как го къпем и е само гънки - човечето на Мишлен пасти да яде Simple Smile Но аз не се притеснявам де, просто и мъжът ми е бил дебело бебе, а сега е един снажен снажен и спортен.

# 216
Джул, благодаря! Вече се регистрирах и качих снимки. Той и мъж ми там сърфира, ама аз чак сега забелязах. Wink
Термометъра мажа с крем "здраве".

# 217
Емма  да педито ни го каза,има листовка за дозите спрямо месеците има и мерителна чашка,но аз и давах 5 мл.  от Лактулозата разредено с малко водичка сутрин .Да питам Самуил немрънкали когато му обличаш такива боденца през главата дето нямат отстрани конченца тик так ,защото нашата Габи въобще не ги обича и почва да се гърчи и мрънка че и някога и плаче

hrisi-pisi много сте си добре нека все така да расте малкия разбоиник , пу да не му е уруки

# 218
Добро утро! Hug

Да се включа и аз за Щатите Mr. Green
Че са много развити - така е, че имат съдебна система, която наистина действа - така е. Но има много "НО"-та.
Първо, за да живееш добре, трябва да бъхташ като луд, да работиш 12-14 часа на ден.  Tired Иначе живееш обикновен живот на обикновен американец, който определено не мож ма грабна Naughty Naughty
Второ , Европа е далеч по-социален континент, има добра пенсионна система, здравеопазване. Гледала съм филм на Майкъл Мур (така ли беше) за американското здравно осигуряване, което просто е някаква ужасна система, даже американци от северните щати ходят до Канада, че да им обърнат внимание ooooh! ooooh!
Целта на управляващите е да създават нация от немного образовани хора, които се управляват лесно!! Затова са така ограничени, това е целта на образователната им система.
Ритка, стискам палци Peace
Иване, честито на рожденничката ти! Hug
Честити месечинки на празнуващите!  bouquet
Емма, ние тази нощ НЕ спахме между 4 и 6... 1 час вилнях из форумЯ Laughing Laughing

lurdes
права съм с теб за това че се стремят да създадат лесно управляема нация.Но сега се замислям че има значение къде живееш в Америка.Например както вас-ПОвечето живеете в София и взимате хубави заплати например.Там има купища частни добри клиники и всичко друго от което се нуждае един българин.Но я си представете ако живееш на село или в някой по малък град където болниците са с ниска хигиена и прочее.Така е и с Америка.Ако живееш в Ню Йорк например(тук американци няма Grinning )ще живееш много добре.Но ако живееш в Провинцията на Америка-еми там сигурно са с промити мозаци.Честно да си призная аз тук май контакти с американци съм нямала и това е много вярно което казвате,че тук всеки е дошъл от някъде.Да но като дойдеш трябва да се бориш да успееш.Радвам се че ние успяхме.И аз не искам да плюя България,просто за мен и моето семейство на този етап от живота ни се чувстваме много добре тук и не смятам че това е престъпление.Много българи са избрали пътя на емигранра и не са съжалили.Други пък са разочаровани и се прибират в Бг.Айде КРАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Темата е закована вече.  Laughing Laughing Laughing JoyСтига че вече май наистина ще излезе спор от цялата работа.Нали знаете-хора различни 100 мнения различни.....

# 219
 Здравейте и от нас!

Ние се изгубихме по терена, но татито ни си беше тук и гледахме да сме повече време заедно, а пък и вчера следобяд и днес постоянно ми се губеше нета.
 Дочетох предишната тема и от тази само първата и последната страничка, но реших първо да се отчета и се връщам да ви изчета.

Честито първо зъбче на малката АВА!   bouquet   Hug

Честито и на всички, които са имали поводи за празнуване!

На анкетата отговорих, че съм захранила. Нещо ме прехвана и реших да не чакам до края на 5-тия месец. Онзи ден му купих "Първа каша за бебето" на HIPP и на него му хареса. Също така пие и сокче от ябълка, грозде, лайка и копър по 60 мл. на ден. И в тоя ред на мисли ЛУДРЕС, благодаря за съвета, за сокчетата. Аз затова му взех и такъв с лайка и копър. Дано да не дразни толкова много стомахчето...

Кръсти спи по боди потник, а снощи щото ми се стори хладно с пижамка и тениска с къс ръкав. Иначе и аз съм се навила да купувам за по-нататък спално чувалче.

За проходилката. Дядото ни е обещал да му направи подарък за Кръстовден. Вчера пък гледах бънджитата в детския магазин в квартала. Имаше само един вид и ми се стори доста нестабилно. С пластмасови щипци се закрепва за касата на вратата. И вашите ли са такива?  newsm78

Столче за хранене съм се спряла на два модела. Едното е на Cangaroo - SWEETY, a другото е Woody Blue-Bertoni. Вие кои предпочитате - пластмасови или дървени?

Ето и от нас смешни снимки: /поне за мен/  тук се напъваме, за да а....ме       а това е талибанчето на мама

Айде, че дълго стана. Връщам се да ви чета..  lovekiss

# 220
Защо толкова пусто тази вечер във форума?

anilinda, много готини снимки  Simple Smile

Аз имам един въпрос към варненките. Някой знае ли за някакво общежитие в началото на Златни пясъци, което някога е било хотел пък сега е пригодено на общежитие? Мисля, че нещо Чайка ми споменаха. Та проблема ми е следния. Понеже сме на сватба на 06.09. в Златни и на нашите са им запазили места в това общежитие на много прилични цени и сега се чудим дали и ние да отседнем там с тях за да сме заедно. Чувал ли е някой нещо за условията там и стават ли за малко бебе. Благодаря ви предварително.

# 221
Дороти не стига че са и красиви ами и са на много достъпни цени! Как мога да си поръчам нещо, по телефона ли, щото май адрес с магазин    нямат  newsm78 Харесах си доста неща, ама сега ще видим като се върнем от почивка дали няма да сме се одрусали повечко и ще си поръчам някои нещица  Mr. Green Благодаря ти за мейла и за труда  Hug Hug Hug

Акварелче, мисля,че може по телефона и по мейла. Доколкото разбрах се пращат с наложен платеж   bouquet
Емма #Crazy За тоя гадняр  #2gunfire smile3554 fight

# 222
Днес се спукахме от ходене с Васко, обиколихме Илиенци- по специално детските бг магазини. Леле че еФтиния, ужас! Купихме дебело спално чувалче за 10 лв, бодита с дълъг ръкав от много хубав памук за 5 лв. Комплектче блуза дебела с дълъг ръкав и панталони с дълъг крачол за 13 лв, имаше и за 8лв WinkИ най-важното всичко е бг Wink Взехме кошарка - е тя е вече е китайска, сгъваема, много е сладка с едни меченца Wink За 100 лв с всички джаджи Wink Абе повече пари в Джъмбо и Пигис аз няма да оставя за дрешки  Peace 

После бяхме на разходка в парка, Габи цял ден спа  Peace

Дороти  Hug

cow мерси за комплимента   bouquet

кокетка видях че имаме едни и същи чаршафчета- зелено със слончета с балончета  Hug Crazy

Kогато е по-хладно спим така :

А като е жега така , и отгоре с бархетна пеленка само на крачетата (ама тя си я изритва сле 5 мин)

# 223
Bebkobub – добре дошла...и ние утре ще се теглим и ако пак е наддала под 200, мисля да дохранвам с адаптирано и това е...миналия месец – 170 г наддаване – срамота – коремът й хлътнал...
Мусито – дай малко картофки в Сф деееее... Praynig и без това ще наминавам покрай СтЗ скоро (това е моят студенстки град – краяй всеки ъгъл си имам спомен)...
Акварел, Ясмина, Лурдес и т.н. –еее, то пък да не ви даде човек дедлайн – като осмокласнички му се нахвърлихте  Crazy (или по новите схеми 6-класнички???)...Стефанийо – стига пи бира на халос (тъй ли се пише) ами след това като ти стане “фриййййй” и айдееее- готово...  loveuuu fertilization EFP
 Абе какво мърморите, че се е върнало нощното хранене – при мен от нощно стана пак на 3-часово...не знам как ще се отучва...
Айрин – мисля че е изключително генерализирано да наречеш някой сдухан, защоро не захранва първо с каша! САЩ е изключителна страна... изключителна...само да допълня, че в САЩ НЯМА детски кухни (и в Ню Йорк няма – сигурна съм)!!! Това как ви се струва??? Ами чичо МкДонълдс е платил на лелките да нямаааа. Освен това великата ‘Американска” схема за късно захранване как съществува в САЩ, като там се връщат на работа след 1-2 месеца??? Замисляли ли сте се? Аз винаги съм се чудила – Айрин, колко е майчинството там? В Детрой е 2 месеца – имам кумица от там – преди 1 седм ми каза – 2 месеца – ами как така кърмят до 6??? И като захранвят с каша – ами много ясно защо ще има термин “американски тип затлъстяване”!!!
Ародет – ти пуснала ли си някъде снимки от сватбата??? Или аз съм изпуснала??? Бъди мн щастлива!!!
А днес да ви се похваля че тъкмо се бях запътила да купувам кенгуруи съседката ми ме видя и ми даде чисто ново - страхотно - и цял ден арзмотавах малкото с кенгуруто и то гледа любопитно - като една клюкарка ми е...

# 224
Верчо - дано не ти се зъби много-много един ден щерка ти Laughing Нали ни обеща снимки??????
А за смученето - аз така дадох на Елица да си "смукне" диня и това като я засмука и се отчупи голямо парче в устата и - голям ваку, голямо чудо...
днес оставих за 5 минути Елица при пра-баба й - тя е на 85 (баба ми Елена) и недовижда и недочува...и влизам в стаята - Елица маже с крак и ръка крем Бочко по леглото и се хилоти на баба си, а тя нищо не вижда и и пей песнички...

Общи условия

Активация на акаунт