За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 741
  • 301
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Това за обувчиците наистина е много сладко.  bouquet

Дъщеря ми още докато ходеше на яслата се събуваше,
слагаше си чорапките в обувките, обувките или пантофките
една до друга и тогава продължаваше дейноста си.

# 256
  • Mediterraneo
Аз пък съм разочарована от госпожите  Crossing Arms Вече 5 дни децата са на градина, а не са им показали носовете вън! Нито за минута. Имало 2 деца, които плачат по цял ден и бягат( едното моя приятелка го завърнала вчера от входната врата) и заради това не смеели да изведат децата  #Cussing out В това хубаво време е грехота, бе!!!

Относно ходенето до обед- нормално е да се сърди персоналът  Peace Още в началото ни предупредиха, че изобщо не съществува опция вземане по обяд  Naughty Освен в случаи на внезапно разболяване на детето, планирано пътуване на семейството и подобни.

Тази сутрин се оказа, че в нашата група вече има поне 2 болни деца  Tired

За лекетата по дрехите не ми се говори  Sick Дъщеря ми се храни сама от съвсем малка. Повече от година не използваме лигавници. Но такова освинване никога не е било. По дрехите й разбирам какво е било целодневното им меню  Mr. Green

И само на чорапи и фиби не мога да им насмогвам  Crossing Arms За една седмица ни ги няма 2 чифта чорапи и поне 5 щипки от косата  Crazy

# 257
Вечер моят син е страшно кисел и уморен. Снощи заспа в 19:30. Днес се облещи в 6:30. Тотална смяна в поведението Cry

# 258
Малее, Тарталета , коя е тази ДГ. Всеки ден ги питайте, днес извеждахте ли ги? Като не ги извеждат, говорете с директорката.
За болните деца, върнаха ли ги? Или болни си ги оставиха?

nellykoyo, при нас е същото. Вчера в 20:30 вече лежеше полу спяш в скута ми и стана много раздразнителен и мрънкащ.
Ще трябва и с това да се съобразим, няма как, ще се нагодят мъниците, но си трябва време. Аз понеже съм по избухлива и като не стане с молби и викам мъжътми, че иначе ще го напердаша, а знам че точно сега трябва да сме по-спокойни и внимателни. Все пак първо това е нещо съвсем ново за тях, чужди хора и деца, нов режим и т.н. То на нас ни е криво като си сменяме работното място, пък си представям на тях какво им е.

# 259
  • София
Много търпение трябва наистина.
По нашите дрешки петна от храна почти няма, но пък
ги изведат ги оставят да се търкалят като прасенца. Mr. Green

Това с връщането на болни дечица, честно да ви кажа, не съм
го виждала. newsm78 И за родителска среща нищо не се чува.

# 260
  • София
Нас ни предупредиха още на родителската среща, че ще започнат да извеждат малките навън към края на м. Октомври, началото на Ноември...ако е хубаво времето, защото иначе нямало как да се справят с 30-35 малки деца едновременно понеже са във филиал в блок, а самата градина с двора е на около 30-40 метра от блока !
Незнам какво да си мисля и кое  е по-добре.

# 261
  • В средата на времето
Аз пак за надписването на дрешките да попитам - всичко ли се надписва? Бельо, чорапи, дрехи, якета, шапки..? Чудя се къде по-точно да драскам по дрехите  newsm78 Не ме бива в бродирането хич..

# 262
  • София
Защо всичко ще надписваш? Нали нещата им седят в техни си ранички и шкафчета?
Та според мен - надписи само на раницата, водата и евентуално на кърпата.....иначе и мен ме няма в бродерийте, няма и да се пробвам Simple Smile

# 263
Миналата година, когато дъщеря ми тръгна на градина, казаха че няма да ги извеждат 1-вия месец докато посвикнат децата и започнат да чуват учителките. След това всеки ден бяха навън.  Лека и успешна адаптация на всички малки ученици Simple Smile

# 264
  • Някъде на път....
Леле, като ви чета и се чудя ние каква ли картинка ще сме.........  newsm78

# 265
  • Mediterraneo
Ох, днес сутринта ги извеждали! Даже си обелила коляното моята лудетина  Laughing

Болните деца не са били на градина, аз от майките им разбрах, че са си вкъщи- бяха дошли да си плащат таксата и ми казаха, че дечицата са болни.

Днес се прибра сравнително чиста. Но и гладна  Rolling Eyes Което означава, че наистина почти не е яла, понеже друг път не иска нищо да яде и пие като се прибере.

# 266
и нашият е с обелени колене, всеки ден идва с нова драскотина. Но той се спъва и като върви с мен. А днес са били май само вътре, защото в двора е пръскано против кърлежи.

абе защо госпожата не излиза да ми каже две приказки  newsm78 не че имам какво да я питам, ама не е ли редно срещи тет-а-тет поне в началото? Винаги излиза една друга жена, която още не знам каква е, но винаги е там на линия; или лелката - едно усмихнато младо момиче.

аз избродирах буквичката Д в лилаво на няколко чифта бельо  Mr. Green ужасно грозно, но ефективно, надявам се. Голяма съм смешка. Иначе първите два дни му сложих лепенка с името на блузата и якето и раницата, другаде не.

# 267
Миналата година за яслата надписах всичко с перманентен маркер, на вътрешните етикети. Хич не съм се занимавала с бродиране, няма да го правя и сега.

# 268
Здравейте, мамчета, минахме първата седмица, дай Боже здраве и занапред  Praynig Hug

За надписването - надписала съм раничката, суичера/якето на етикета и пантофите за там  Peace В яслата един път беше с пантофи 2 номера по-малки след сън и казвала на лелите, че не са нейни, ама те не и повярвали Crazy надявам се гащите да не им объркат, тях не ги свалят по принцип, освен в тоалетната де  Mr. Green

Нашите излизат всеки ден, сега докато е топло, след закуската веднага и до обяд  Hug според мен така е супер. Даже едната госпожа им чете книжки навън и играят доста игри Hug После обяд, сън и след това пак навън  Peace
Обаче зимата знам, че рядко ги извеждат, ама какво да се прави........

За болните - има една бележка, че болни деца и деца с лекарства не се приемат, а мед.сестрата ги приема сутрин и видимо болните се връщат - така трябва да е(надявам се да е наистина така Thinking)

Поздрави и успех на всички ученичета!!!

# 269
Освен раницата, пижамата (на етикета) и шишето с вода, друго не съм надписвала. А ни не са ми казвали. А да и кърпата, в която си бърше ръчичките.

Нашите ги извеждат всеки ден и сутрин и след обед, госпожите са невероятно мили и усмихнати и винаги всичко ни обясняват. Пу-пу, за първата седмица която измина съм доволна.

За съжаление обаче вече сме с Т-ра и сополи  Cry Направо не ми се вярваше, че толкова скоро ще сме сивкъщи. Реве ми се.

Общи условия

Активация на акаунт