За първа година в детската градина! - 2 част

• 14 742
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Пъзел, как така ремонт по това време? Не ви ли предупредиха поне предварително?
За вземането по обяд- майка ми ме убеждава и ние да вземаме детето първата седмица, докато свикне. /Не е ходил на ясла./  Още не съм решила обаче. Опасявам се донякъде, че след това може  да поиска пак да го вземаме.
В крайна сметка родителите познават най-добре децата си и преценяват как да постъпят. Учителката може да препоръчаа, но не и да държи сметка. Правила, правила, но това не е казарма в края на краищата и най-важното е детето да се чувства добре. Peace

# 241
Снощи бяхме на родителска среща. Директорката акцентира върху набипането на средства и спонсорство. Хвалиха се доста една-друга. Диракторката - учителките, мед. сестра - директорката и т.н. Похвалиха се,че са спечелени разни проекти и са получили финансиране. Нови пързалки, нови играчки. Боядисали са, доста свежо и слънчево се е получило.
Но пак ще си носим сапуни, кърпички, салфетки..... Учудвам се средствата, които отпускат общините , за какво се изразходват в крайна сметка. Това са смешни разходи в сравнение с тези за отоплението, заплатите ...
При нас още през май бяха поискали по минимум 50 лв.  без да обяснят защо. След протести от страна на някои родители се отказаха да събират пари. Много грозно.  Преди   "Добре дошли!" , "Дайте пари!". Съгласна съм да дадем и повече дори, но не е това начинът.
Иначе госпожите ми харесаха "на първо четене". Grinning Личи си, че ще се грижат за децата с любов.  Peace

# 242
  • Paradise
А тези пари кой ги стопанисва?
Има ли родителски комитет/настоятелство, което да отговаря за събраните средства и за тяхното изразходване?
От познати знам, че е редно да има.

Пъзел, детските градини са целодневни, а не полудневни.
Родителските прищевки за постоянно взимане на детето на обед нарушават редът в градината.
Има забавачници, които са по принцип до обед.

# 243
И нашия си го прибирам леко мръсничък, но поне само по дрехите. Първият ден просто беше като петниста хиена.
За яденето, май го обсъдихме вече, но то тия филийки следобед са толкова малки, че нямам думи, а и те закусват в 16ч. как да издържат до вечерта. Иначе нашия както не ядеше диня, вчера се похвали, че е ял, явно тази диня в градината е по-вкусна  Mr. Green
Днес обаче за първи път се разрева, много ме озадачи това, защото всяка сутрин тръгва с желание, без никакви протести и даже казва на баща си от къде да мине, сакън да не минем по друг път и да не отиде на градина. Но днес като влезна в двора и видя едно момиченце и се разплака. Подозирам, че е защото досега все първи отиваме, а днес му казах "ето вече е дошло едно детенце и те е изпреварило", изобщо не очаквах, че ще се разплаче. Вътре много бързо се успокои и влезна - даже и чао каза.

При нас пари още не са искали, единствено ни казаха по желание ако искаме да занесем 2-3 нови иглачки. Всъшност споменаха, че по наше съгласие и ако съберем пари, могат да сложат нови гардеробчета.

# 244
А тези пари кой ги стопанисва?
Има ли родителски комитет/настоятелство, което да отговаря за събраните средства и за тяхното изразходване?

Има, разбира се. Похвали ха се,че са доста активни в търсенето на спонсори.
Всъщност искането за 50 лв. било точно на председателката на настоятелството, за което ни се извини.  Mr. Green

И въобще имам неприятното чувство, че на родителите се гледа основно като на потенциални спонсори.  Confused

# 245
Сигурно яде човекът, но не му достига. А за следобедна закуска и той изял две филии, но при нас май филия наричат половинката. Видях на една сутришна закуска, че разрязани им ги дават. Имаме го за лакомник, та затова са ми притесненията. Сутринта му дадох закуска у дома. Настроението беше съвсем различно.  Grinning Закуската в градината всъщност ще му е втора. Да видим как ще е днес. ooooh!

# 246
жозефа, тя е права до голяма степен. Има си правила. Ако взимат Станислав по обяд, и другите деца ще искат.
Така е, на децата им прави впечатление и много се дразнят. Спомням си, че в градината искрено завиждахме на децата, които следобеда ги вземат първи, да не говорим ако някой си тръгне преди обяд  ........
Има и друга, по-сериозна причина - децата имат сутрешна и следобедна учебна програма - при нас е поставена на таблото, заниманията са по български език, природен свят, музика и т.н. И за учителките, и за децата ще се създаде затруднение, ако някои деца системно отсъстват от следобедните занимания.

Чудя се, много ли ще е нахално, ако помоля лелките да слагат лигавник на сина ми, като се храни - всяка вечер го вземам толкова лекьосан, че ме е срам да го прибера до вкъщи. Имаше май и някакви лигавници за еднократна употреба ... Не искам да им нарушавам много стереотипите на работа, защото ако ме нарочат за много претенциозна, негативното отношение към мен ще рефлектира и върху детето, ама това с опропастените дрехи много ме дразни ....

# 247
Относно изцапаните дрехи- децата ви вкъщи не се цапат, а само в градината. Така ли? Понеже нашият е голям чистник и все внимава да не се изцапа /недай се Боже!/  Crazy, не зная какво да очаквам от понеделник нататък.

# 248
абе и вкъщи се цапа, но 1. кашата си я яде вкъщи с лигавник; 2. като се изцапа, ужасен ме вика да го изчистя; 3. сменяме блузата, а не седи с нея през целия ден.
В края на краищата нали сме дали дрехи за смяна. Аз го уча да не се търпи мръсен, а там  ходи по петна цял ден, и ръцете не знам кога и как мият. Скоро ще престане да му пука като се изцапа.....

ама това са бели кахъри Simple Smile като почнат да боледуват, да се бият и да псуват, тогава ще се притесняваме Simple Smile

# 249
Относно изцапаните дрехи- децата ви вкъщи не се цапат, а само в градината. Така ли?

Да, точно така - в къщи винаги се храни с лигавник и просто няма начин да се получи това оливане по блузката и панталоните. Естествено, че се случва и в къщи да докопа нещо, подходящо за омацване, но ежедневно да ходи оплескан с мазни петна от манджа - това никога не е било.

# 250
  • София
жозефа, тя е права до голяма степен. Има си правила. Ако взимат Станислав по обяд, и другите деца ще искат.
Така е, на децата им прави впечатление и много се дразнят. Спомням си, че в градината искрено завиждахме на децата, които следобеда ги вземат първи, да не говорим ако някой си тръгне преди обяд  ........
Има и друга, по-сериозна причина - децата имат сутрешна и следобедна учебна програма - при нас е поставена на таблото, заниманията са по български език, природен свят, музика и т.н. И за учителките, и за децата ще се създаде затруднение, ако някои деца системно отсъстват от следобедните занимания.

Чудя се, много ли ще е нахално, ако помоля лелките да слагат лигавник на сина ми, като се храни - всяка вечер го вземам толкова лекьосан, че ме е срам да го прибера до вкъщи. Имаше май и някакви лигавници за еднократна употреба ... Не искам да им нарушавам много стереотипите на работа, защото ако ме нарочат за много претенциозна, негативното отношение към мен ще рефлектира и върху детето, ама това с опропастените дрехи много ме дразни ....

Ако това с лекьосването притеснява всички майки, защо не го обсъдите по между си и не помолите колективно...да кажем на предстояща родителска среща...нали сега септември трябва да има такава....така няма да има различно отношение към никой Wink

Днес ме е много яд - изпуснахме "задната проба" за изследванията, ама детето свърши работаат в памперса....сега трябва да чакам още 2-3 дни до следващия път като склони и дано този път оцелим...че той хич не е фен на вършенето на голяма работа извън памперс.....а всъщност защо е проблем да е от памперс така и не разбрах....

# 251
Относно изцапаните дрехи- децата ви вкъщи не се цапат, а само в градината. Така ли?

Да, точно така - в къщи винаги се храни с лигавник и просто няма начин да се получи това оливане по блузката и панталоните. Естествено, че се случва и в къщи да докопа нещо, подходящо за омацване, но ежедневно да ходи оплескан с мазни петна от манджа - това никога не е било.

Peace и аз така викам

а и вкъщи даже 1-ни дрехи носи 3-4 дена, защото не са оцапани, а сега вс. вечер всичко за пране.

тити е права, това са бели кахъри. Ншия онзи ден като пресичал с леля си и тя коментира "този шофьор сега ни обърка, накъде кара?" и нашия се изцепва "ей тъпанар", леля му  Shocked

# 252
  • София
Ние сме си вече в къщи след три дни на градина. Sad
Нослето ни протече мъничко и реших, че е по-добре да си
остане до понедлника.

Относно поведението на дъщеря ми, дори  и за тези
няколко дни вече виждам разлика. Кара се, посяга да удря и
просто се държи доста по-различно....Дано не продължи да се впечетлява от този тип поведение и за напред, че не знам до къде ще я докараме...

# 253
Здравейте!
Днес беше първият ден на сина ми в ДГ, досега и на ясла не беше ходил.Влизайки в градината си беше доста спокоен, но като влязохме в групата му две деца ревяха, та и той се присъедини към тях.Разбрахме се с госпожата да се чуем към 12 часа за да видя какво е положението и съответно дали да го взимам наобяд или ще остане за целият ден.Между временно към 10 часа минах покрай градината, децата играеха на двора и видях, че сина ми вече не плачеше, играеше си с децата.Когато се обадих към 12 часа, обаче госпожата каза, че като са влезли вътре се е натъжил и започнал да ме търси и да реве много.Чул от едно друго дете, че майка му ще дойде да го вземе и още по-силно заревал.Та днес го взех наобяд, прибрахме се и веднага заспа....

# 254
абе и вкъщи се цапа, но 1. кашата си я яде вкъщи с лигавник; 2. като се изцапа, ужасен ме вика да го изчистя; 3. сменяме блузата, а не седи с нея през целия ден.
В края на краищата нали сме дали дрехи за смяна. Аз го уча да не се търпи мръсен, а там  ходи по петна цял ден, и ръцете не знам кога и как мият. Скоро ще престане да му пука като се изцапа.....

ама това са бели кахъри Simple Smile като почнат да боледуват, да се бият и да псуват, тогава ще се притесняваме Simple Smile

мдаам, това все едно аз съм го писала...

но пък има и добри страни, Огнян вчера като се събу вкъщи си подреди обувчиците сам, една до друга, изравни ги... отнесе големи похвали, защото иначе сутрин ги търсим из коридора къде са се разлетяли  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт