ДЕКЕМВРИ

• 12 732
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Я кажете каква супа давате на бебоците?
аз давам всякаква супа, която няма черен пипер и много сол, просто с вилица или с лъжичката намачквам каквото има в нея. Така давам и някой от нашите манджи, като днес имах пълнени тиквички с ориз и телешка кайма - изяде половин тиквичка.

Иве добре дошла! чакам снимки!  Hug  Heart Eyes

и понеже съм блейка, вчера честитих зъбчетата само на Крис, та за тва днеска ЧЕСТИТИ ЗЪБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАЛКИ БЕБОЦИ!

един въпрос: имам нови обувки,които съм купувала преди бременността, сега страшно ми стягат , някой да има идеи как да ги разширя???

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!  bg

Разбира се пред нея не ядем храни, които са опасни за нея (фъстъци, цитруси, риба).  smile3507
ЗАЩО НЕ ДАВАШ РИБА? аз давам само да не е пържена. Давала съм от пъстърва печена във фолио, или риба на скара.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 10:57 от munieca

# 211
Честит празник!

Нелка, да кажа и аз за твоето свеки, че също ми е много забавно да чета умотворенията й Simple Smile Така, че продължавай в този дух, вярвам всички разсмиваш. А пък това, че мъж ти те подкрепя, по-хубаво няма  Hug

Аз още не съм дала супичка, но мисля да почна. Ама да видим кога ще се наканя да направя. Дейв, и аз бих те посъветвала просто да я оставиш гладна. И когато вече видиш, че наистина е много гладна, пробвай с пюре или нещо друго, но не и кърма. И аз мисля, че вече е нужно да яде други храни за да си набави всичко необходимо. Но ако си я кърмиш редовно, няма да яде. Така си мисля. А и няма бебе дето да остане гладно, щото не иска това пюре. И ти като си гладна, а в хладилника има нещо дето не ти е мн по вкуса, но нямаш друг избор ядеш. Та пробвай ката. А опитай и да готвиш, както Макси каза, може да има и това ефект. Ше чакаме да кажеш как върви яденето.

Иве, чакаме сничици.

Друго...вчера мислех да пиша, ама бяхем при майка ми и нямах време, а сега вече не помня.

Шаналче, дано се оправи малката Мони, по-бързо  Praynig

П.П. Муни, купи си нови  Mr. Green

# 212
Така ... добър ден

Тактично си мълчах тия дни , щото иначе щях да изрека много истини , пък от тях най-боли.

Та по темата за ПАПАНЕТО , и при нас го има тоя проблем. Единствено кухнята и домашните гозбички спасяват положението. От два дни отказва закуската , но пък така откри вкуса на маминия сандвич и прояде пак на закуска. Правя запечен сандвич с кашкавал, после махам коричките и му давам средата и той си умира от кеф, пие айранче да притиква залъците  Mr. Green . Ми голям е вече и храната почва да е като за големи. Днес например като няма кухня пюрето беше : чушка ,домат , морков, картоф, тиквичка, царевица, грах, 1/4 жълтък, сиренце и магданоз. Урте ще е същото , но ще прибавя и пиленце.

Утре в Русе идва Царството на МИЛКА и ще заведа Филип да зяпа , пък майка му може да намаже някой шоколадче , че това дупе иска поддръжка. Laughing

# 213
Я кажете каква супа давате на бебоците?
 С какво мога да заместя следобедната каша, че вече й писна?

Супи правя  зеленчукова и  пилешка  , приготвени за нея и пасирани .В зеленчуковата общо взето слагам от всичко , което имам в наличност морков , грах , домат , чушка, лук, картоф , броколи, карфиол ....В пилешката и фиденце слагам .Иначе вчера яде и супа топчета от нашата , без да пасирам , но тя се беше наяла преди това и само опитваше , но много и хареса и си хпана бая , при това без да е мачкана или пасирана , и само се облизва като лисичка.
Взимала съм и и пилешка с фиде от един полски магазин в който готвят и и я пасирах с един сухар , омете я завчас Grinning

Следобед разнообразявам с йогурд аз. Преди купувах Данон , но сега открих един бебешки - органик и сега яде от него, омита го за време baby_neutral , оня ден и крем нишесте и правих и него яде с кеф.Бе общо взето , всичко , което не е купено и харесва, грис също и варих и него яде, но нещо не ми се получи , та мисля следващия път да се постарая повече

# 214
Дайв, що не я вземеш за по-дългичко, а?! Joy С кашон уиски при това я давам. Няма такива филми при нея не яде. Естествено на Ая ги приложи номерата еднократно и за последно пред мен, но често гледа и комшийското, та наблюдавам.... Сяда се в стола за храна, ако там не върви яденето, гушва детето "ала бабин капан" - двете крачета между нейните крачища, едната ръчичка зад гърба й, другата - хваната с нейната ръка, която държи пюрето и с последната възможта тъпче. Ако случайно плюе, то това става в купичката и продължава яденето.....Извинете!!! Дайв, още ли я искаш??
ЦветиHug!
Скорпи, по въпроса за супата - давам зеленчукова, пилешка, пуешка - с надробено половин сухарче, малко масло и пасирана почти напълно. Ако има зеленяш - спанаци и т.н. тревички разни слагам и малко сиренце и пак така.
След обяд давам освен каша плодово пюре с бисквитки и 30 мл АМ, царевичен грис във всякакъв вид, овесени ядки.

# 215
не съм и очаквала да се състави някакъв списък. само исках да намекна колко е абсурдно да се правят такива крайни изказвания по адреси на хора, които не познавате. аз нямам против присъствието на никой тук. това е свободно пространство. просто темата стана твърде "нездрава". далеч по - приятно и полезно е да се чете за захранването и кой как постъпва и подобни. например 'ала бабин капан', което много ме развесели
аз все още храня никола основно с пюрета, защото захранвам бавно и ми е трудно да подбирам продукти от общата храна, но той все повече проявява интерес към различен тип хранене. ще видим следващото замерване на желязото какво ще покаже, защото се 'разпуснахме' напоследък. има 4 зъба и яко гризе, но не дъвче и често се дави. чакам с готовност с извит пръст да бръкна в гърлото и да извадя, каквото се е запречило. иначе ме е страх

# 216
Сетих се да кажа, че и сутрин и следобяд ядем кус кус във всякакви варианти.

# 217
  • София
....... пък и те тръгват да напускат, пък се връщат......

Е тука, освен да позная себе си за друг не се сещам. Скорпи, що така?

Нели, кажи за тия кус куси.
И ние сме много трудни с яденето напоследък, не че преди беше супер, ама сега хептен не е.
Днес пробвах кисело мляко с бисквита Закуска. Три лъжици и край. Омръзна ми да се боря  Sad

Забравих да питам, Шанталче, как е Монито? От сряда те няма в скайпа...

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 19:53 от macata

# 218
Маце, веднъг!
Сварявам 3 мерителни лъжички кус кус Плазмон топченца /щото имало и пръчици и незнам още кво си/. За около 2-3 мин е готов. То си личи. Още топъл го прецеждам и добавям равна чаена лъжичка кафява захар, малко сиренце на око и резенче масло. Разбърквам хубаво и ако ми се стори едро сиренцето пасирам съвсем леко. Топченцата си остават. Обикновено на първа лъжица Ая прави физиономия все едно ще повръща, но явно се сеща, че трябва да дъвче и после няма проблем. Давам й и същото количество кус кус с прибавено 1/3 бурканче плодово пюре. Или пък само с масло и сирене без захар. Всякак го ядеме. И последно само за уточнение номер две от напускащите и завръщащите съм аз, не си само ти. Hug
А ти я сподели какво кисело мляко даваш?

# 219
  • София
Розова Елена пробвах днес, но не би. Ама то си киселееше баш като кисело мляко. Вкъщи имаме винаги Данон, и аз бях забравила какъв е вкуса на киселото мляко. Ама на мъжа ми му го дават от работата и не се е налагало да купуваме за нас.
Иначе аз добре следобядвах с бискивата Закуска и кисело млекце. Ама то било вкусно бе  Joy

Последна надежда съм стаила в душата си за една каша на Семпер с ябълка и манго. Всичко с манго й харесва, ако харесване може да се нарече половин бурканче дневно, като го яде на два пъти през деня. Значи едно бурканче предлагам 4 пъти.

А нещо много странно ми се случи вчера. Отварям едно Семпер-ско пюренце - кайсия и круша. Взимам й от тях защото са много финно пасирани и едни такива гладички и нежни.
Та отварям го аз и ми мирише на химия, пробвах го, никаква захар не усетих да е имало. Киселееше, ама не като на развалено и не разбрах къде са крушите и кайсиите. иначе капачката пукна.  newsm78

Мерси за рецептата. И кус кус ще купя. Мъжа ми вече ще ме изгони с всички кутийки и бурканчета дето така стоят. ooooh!

# 220
Моята бебка също яде кус кус.Пробвала съм и с този на Плазмон,но еднакво добре си хапва и обикновенния,който го правя за баткото.Аз днес и предложих също кис.мляко-Родопея(3.6%),с малко водичка и бисквити закуска.Хапна си с охота приготвеното количество.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 22:03 от dsterzieva

# 221
Маце, никво гонене. #2gunfire
ДТерзиева, ще ми кажеш ли в какви пропорции горе долу го сготви и за следобедна закусчица ли го даде?

# 222
Да ви кажа и аз за яденето...
В общи линии детето си хапва мноого добре, но...това става дума за млякото, плодовите пюрета и зеленчуковите купени!
Но пък като реших да сготвя аз и да направя пюре....забрави!!!Човека си затвори устата и не ще. Реве, стои гладен,но тцък #Cussing out
Пробвах различни неща- картоф с морков, тиквичка с ориз, картоф с цвекло, комбинирано с какво ли не и копър...абе няма и няма!
Та сега минахме пак на купени ми яде ги, но да не си мисли че ще му се размине....ще пробвам скоро пак с домашни.
Плодове яде всякакви- като му направя с каша или с бишкоти мноого ги харесва....
Супи трябва да понаправя май...дано ги хареса...

# 223
lionkata, и ние сме така с домашните пюрета...хем са определено по-вкусни от купените, но диването като е свикнало на безвкусните Ганчевски пюрета и това е положението. От понеделник мисля да я запиша на кухня, та ще видим как ще й се отрази...
nellie75, какви мерителни лъжички ползваш за този кус-кус и колко излиза като количество с тези 3, които слагаш?
СкорпиHug и да наръфаш дупето на Янчето от мен Flutter

# 224
Здравейте - първо всеки, който прочете поста ми първо да плюе и тогава на татък.

Та - идея си нямам за какво говорите - нашинкия яде като ламя - няма нещо, което да се откаже - купешко, домашно, за големи, за бебета и т.н. Всичко се омита с широко отворена уста и после - след мин. 200гр. се започва луд рев за още - но то това последното е според мен, защото яде много бързо и не разбира, че се е нахранил.  Като постои с биберона 1 - 2 мин. му пристига импулса, че се е нахранил и  спира да реве.
Супи ядем пак всякакви - не пасирани, а само смачкани. Но проблема ни е, че като си затвори устата и на фонтанче излиза                " сокчето ".
За закуска давам - попара, грис, кус - кус, юфка или елда с масло и сирене. Кисело мляко с бисквити, каша, кисел. Имам и една много вкусна закуска, която в оригиналния си вариант се прави с прясно мляко, но малко ще почака. Засега я правя с препечено брашно, масло, вода и сирене. Иначе се прави с карамелизирана захар и прясно мляко. ООО забравих и овесени ядки - но аз тях само ги накисвам от предната вечер с кисело мляко. Или ги варя сутринта с вода и пак с масло и сирене. Очаквам скоро да започне да мучи с това масло и сирене всеки ден, но .... - тука е така. Между другото да кажа, че маслото ми е препържено - може да не е съвсем по книгите, но има страшен вкус и аромат. А киселото мляко си го правя сама.

УУУ брей, брей - колко съм компетентна. Чета си поста и си се радвам на акъла. Но дано съм била полезна на някого с нещо.

Шанталке - къде изчезна - чакаме си още добрите новини.
Максимилиянке - Ами то - Криска освен красиво, си е и умно дете - че кой нормален човек яде готова американска храна - освен ако не иска да печели конкурс за " голеееми " хора.

А да и за СОлетите - ами какво да Ви кажа - Атанас веднага започва да преглъща и мляска като види нещо около него да се яде - така , че му давам от солетите на баткото, ако той яде. Махам му солта и той повече си чеше венеца с нея отколкото да я яде. Така яде и обикновени бисквити.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 23:35 от paloma_x

Общи условия

Активация на акаунт