ДЕКЕМВРИ

• 12 731
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Ивче, ползвам си мерителната от фризолак, защото ми е по-удобно. Иначе на кутията пише 2 супени лъжици. Помня, че веднъж сравнявах и толкова излезе - 3 мерителни са 2 супени. Ти ще видиш колко ще ти изяжда Инка и ще увеличиш или намалиш малко.
Паломка, плюх, четох и да ти кажа бива си те. Hug

# 226
  • Sofia
Паломка, плюх, четох и да ти кажа бива си те. Hug
и аз, и аз! а пък какъв сладък бисквоядец е само!

ще пробвам кус кус, а дали ще стане в МВ. Да си призная сутрин многооооо ме мързи и за тва не ми се вари нищо...  Embarassed

А що се отнася до педагогическото захранване,майка ми много го практикува и то без мое позволение! Ама като искам да си почивам или ще се примиря или няма да си давам детето. Май второто няма да стане! Та сега каквото види за ядене:сладолед, салата и тнт почва Ам-АМ и мляска с уста! По кръчмите и ресторантите хората си мислят,че гладна я държим!  Crazy

А да хубаво е да свикнат и на двата вариянта купешки и домашни, за да са подготвени за всяка ситуация!

# 227
 Embarassed ЕЕ много благодаря.
Ами то тази вечер нещо съм се влюбила в мене си - и понеже си намерих една снимка от морето, на която се харесвам, а аз от години нямам такива - какво да се прави грозничка съм си - та не мога да се сдържа и да не ви я покажа.

И много моля, който не ме хареса - тихооооо.

Много ми е приятно - Габриела Гюрова

Между другото - казах ли Ви, че децата освен реклами - умират и за НАРОДНА музика - има един канал - фолклор тв. Чувала съм от майки със злояди деца, че ги хранят като им го пуснат.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 23:18 от paloma_x

# 228
Паломка,ПУ-ПУ. HugЩе пробвам закуската с брашното.Иначе солетки и снакс колкото и да не искам да и давам,няма начин като замляска гледайки бете да не и дам.Мъж ми често ми напомня за вредата от солта,но душичката иска от всичко по малко.

# 229
  • Sofia
Леле, направо като ви чета и срам ме хваща  Flushed
Моника до сега не е вкусила нищо домашно сготвено. Майка ми казва, че е "консервено бебе", защото яде само купени манджи. Другото , което констатирам е, че явно сме бая назад със захранването - освен че не е опитвала "човешка" храна, не яде още глутен, вкл. попара, грис, кус - кус ... , риба , телешко . Но пък проблеми с яденето нямаме, всичко се изяжда до последната лъжичка.
Кашля още, но ми се струва, че вече не й излиза от корема кашлицата. Надявам се, че се оправя. Има още 3 дни сироп и 7 дни капки и после ще видим.
Сега като пие тиЯ илачи ми е още по - кофти, че заминавам без нея. Защо не си я взех с мен  Banghead Ма то мо'Е ли на всички да се угоди ... айде няма да се оплаквам ...
А, да не забравя , чак тръгнах да чета черния списък на Максито   Joy Joy Joy

# 230
Привет, момичета, ето ни и нас, пресни пресни от Гърция, а вие вече цяла тема сте изписали. Първо да се извиня, че не съм писала нищо от там, но си бях забравила зареждачката на компютъра и бързо-бързо угаснах Simple Smile)) И снимки няма да имате от мен, защото пък си изгубухме фотоапарата на третия ден. Sad Някой мазен руснак го е прибрал и не го върна на рецепцията, ако бяха го открили от персонала, сто процента щяха да го върнат. Иначе Сани е страхотен курорт, много МНОГО съм доволна. Естествено, имахме произшествия. Коко направи някаква алергия, идея си нямам от какво. После се разкашля. Косьо като никога си остана здрав и по цял ден в басейна и на морето - като циганче е станал. Таткото ни го заболя зъб и той един ден беше в лоша форма. Аз си останах здрава, но ми дойде за сметка на това и не влизах във водата, само се пекох малко. Но като изключим тези дреболии, беше прекрасно, наистина, не ми се тръгваше днес.

Коко се обажда. Отивам да го храня. Утре ще ви чета и ще пиша повече.

Липсвахте ми.  Hug

# 231
Стеле,добре сте се завърнали Hug!

Честит рожден ден на Магинти! nbirthday

Палома,пу-пу. newsm22

Наско яде добре,но не от всичко.Не яде месо на пюре,но пък сварено си го яде.Жълтъка недолюбва,попара и кус кус -също.Но все пак яде по-добре от кака си Crazy.
Дайв,откога се каня да ти пиша за злоядството.Това,че правим цирк пред тях само и само да ядат е една от най-големите ни грешки.Ако детето откаже,трябва просто да махнем паничката и да оставим за после(но е много трудно).Джи пи-то ни обича да казва:"Няма дете,което да е умряло от доброволен глад".Ще се опитам да ти намеря един цитат от един друг форум,относно злоядството.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 09:35 от mamaYanni

# 232
Имам опит със злоядството, доколкото аз самата съм била много злояда. У дома са ме хранили с лъжица и съм яла. В детската градина никой не ме е хранил и не съм искала да ям, затваряли са ме при мръсните съдове в кухнята за наказание или са ме насилвали да ям, което е водело до повръщане.
По съвет на лекар са ме спрели от детската и дядо ме отглеждаше у дома, както почна да измисля приказки и всякакви истории и обърна яденето в игра. Като тръгнах на училище, учителката ни съветваше да си носим закуска от къщи, за да не ни блъскат големите ученици на опашката, и така покрай децата полека проядох.
Като стана време да имам свои деца, вече бях твърдо решила да не допускам грешките на майка ми и учителките в детската.

С голямото дете съм следвала няколко основни правила:
1. Никога нищо насила! Ако не го ще, не го яде и толкоз.
2. Ако посегне да яде с ръце или с лъжица - дава се - ако ще да се маже - затова са лигавниците, а и винаги може да се облече някоя по-стара дреха за целта, лятото пък може да е само по памперс.
3. Седи с нас на масата и яде заедно с нас. Това е откакто може да седи стабилно в столче (използвах един модел, който се завинтва за плота на масата)
В детската изрично предупредих да не я карат насила за каквото и да било. Резултатът от всичко това - сега е в тийн-възраст и сама си прави сметка - не се налива с газирано и не тъпче чипсове.
С малкия беше доста по-трудно - роди се с отворено небце и не можеше да се кърми, не можеше да се храни с биберон и се налагаше да цедя кърма и да го храня със сонда в стомахчето. Тревожех се много как ще се научи да се храни и въобще как ще я караме с него. Открих, че лекарите нищо не разбират от механизма на хранене, но пък намерих логопеди, които разбират. Постепенно научихме бебока да яде с лъжица, някъде към 8 месец, на 9 мес. махнахме сондата от стомахчето. След направената операция пак имаше труден период, защото го болеше, но после се захрани постепенно с твърди храни и на година и половина вече ядеше нормална за възрастта му храна. Сега е доста ящен, бих казала. Обича много кисело мляко, плодове, картофки, зелена салата...

Какви са причните за злоядството?
Насилването е най-честата причина. Дете, което е физически здраво, няма да се остави да умре от глад. Бебетата ядат относително много спрямо теглото си. Ако на 1 год. детето яде 4-5 пъти по 250 мл каша, пюре или мляко и тежи около 10-12 кг, то това означава, че яде за ден около една десета от теглото си. За възрастен с тегло 60-70 кг знаи да яде 6-7 кг храна на ден, което е огромно количество.
Някъде около втората година количеството храна, което се поема, намалява, и майката, която знае, че детето до скоро е яло пълна купа с каша, изпада в ужас и гледа да го натъпче. Резултат - съпротива и превъщане на яденето в мъка.

Неправилно дъвкане - ако детето не умее да сдъвче храната, то я мотае в уста, докато тя стане гадна и накрая съвсем не иска да я гълта. В такива случаи по-добре да не се насилва, а да се изплюе хапката. За да се научи да дъвче, трябва да гледа големите как се хранят, а ако не става с подражание, да се консултира с логопед - хранителен терапевт.

Неправилна храна - има родители, за които е въпрос на чест да кажат, че отрочето им на година и 2 мес. примерно е яло кебапче, пържени картофи, и какво ли не още.
Силните вкусови усещания от подобни храни объркват детето и нормалната супа не му се вижда вкусна. Такива деца ядат избирателно - само шоколад, само туршия, само саламче (саламчето за разлика от месото лесно се дъвче, но е натъпкано с овкусители и прочее химия) В тези случаи е редно да се спре даването на пикантни храни и постепенно да се премине на плодове, зеленчуци и ястия без много подправки.

Това е цитат от темата,която бях пуснала в един друг форум.

# 233
  • Варна
MамоЯни, МЕРСИИИИИИ! Полезна както винаги! Hug
По принцип не се тревожа, че ще ми умре от глад детето, защото се кърмим, но ме е страх, че не си набавя нужното само от кърмата вече. Иначе от 2,5 месеца я слагаме винаги с нас (с мен) на масата, ако гледа като сомалийче към нас й даваме от нашата храна (държа да отбележа, че ние се храним доста здравословно - без пържено, полуфабрикати, мазно, кисело, горчиво...). Яде плодове и зеленчуци всякакви, пилешко (от пържола на скара), телешко (от задушеното), хляб, сиренце, масълце (от моята сутрешна закуска), но все по малко количество. И като чета/гледам нейните връстници какви количества храна поемат с лъжичка - започвам да се притеснявам за наш'то гардже! Иначе расте добре (мисля) - около 8,5кг е и е мноооого активна.
Мисля да пробвам довечера с домашно кисело млекце - сега й го квася, дано да й хареса!
И последно: и аз съм много против насилването на децата да ядат. Аз самата съм била много злояда и още помня как бягах от филиите с лютеница! Затова предлагам, предлагам, пък като не яде - хвърлям (кремчетата ги хвърлям в моя корем!). Но признавам, че се е случвало няколко пъти да бутам лъжици докато тя реве - не ми издържаха нервите! Embarassed Явно, както каза Чигес, имам очаквания, които не покрива детето и затова се нервя!
Нелка, пращай я тая баба с кашона уиски! Аз като пийна няма да й търся кусури Joy
Паломче, да не съм чула/прочела, че си грозна! Naughty  Я каква сладка мама си! Peace
Магинти, честит рожден ден! Да си много обичана и глезена ти пожелавам Wink

# 234
Maginty, Peoopi /която не е писала много отдавна/, честит рожден ден, бъдете здрави и да нямате несбъднати мечти!

# 235
ето ме и мен и аз завърнала се от Гърция Wink ще пусна снимки и заради стелчето, защото минахме покрай този хотел и се снимахме и там. наистина е страхотен и мястото също, но струваше много пари и се отказахме от него. нашия хич не беше кой знае колко по лош но за половината сума.
ние също загубихме една блузка на Ема и една топка. по точно някой ги открадна, защото имаше цял панер забравени дрехи на бара и нашата блуза липсваше. егати хората да свият дрехата на детето едва ли струва повече от 3 евро. като се изключи това си изкарахме страхотно - по цял ден в морето и цяла вечер в детската дискотека. Ема беше невероятно щастлива да пее и танцува, даж екупихме диска и от 2 дена само това слушаме в къщи  Party
бебето си беше в къщи и като ви чета сме много назад в яденето. трябва да се поправя и да почна и аз да му готвя. отивам да купя марля да му изцеждам сокове че досега почти само купешки на Хип е пил.
да знаете колко е лесно на чужбинските мами - децата им непрекъснато и само ядат спагети с някви сосове и нищо друго  Grinning newsm78 да взема и аз така да го науча и си решавам проблемите с храната  Joy

http://picasaweb.google.com/Irena.Roussinova/Greece2008#

# 236
  • Sofia
МАГИНТИ ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, ВЕЧНО УСМИХНАТА И ЛЮБЯЩА МАЙКА! НЕКА КРИС ТЕ РАДВА ВСЕКИ ДЕН, А ПЪК СЛЕД ГОДИНКА ДВЕ ДА ГО ЗАРАДВАТЕ И НЕГО С БАРТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧКА!

внимавай с балончето!

# 237
Честит рожден ден, Магинти! От сърце ти пожелавам само хубави емоции, късмет и любов !

Смятам утре да дам на Калина за първи път попара, досега го карахме сутрин и следобед бананова каша с плодово пюре а на обед зеленчуково или месно. Гризка си с голям кеф и бишкотите на Плазмон но не изяжда много - около една на ден. Имам едни подозрения че съм я свикнала на сладко покрай кашите, ще видим утре дали така ще се окаже. Тези дни смятам да пробвам и пюретата с по-едри частици. Нищо не й готвя за момента, от нашата храна и давам само трохички хлебче като седнем да ядем. Да ви споделя и една рецепта за бебешки бисквити която открих днес във форума, звучи лесно и смятам да я пробвам някой ден като ми дойде вдъхновението:

1ч.ч готова бебешка каша
1ч.ч брашно
3с.л. олио или зехтин
около половин чаша студена вода
Смесват се сухите неща,добавя се олиото и по малко от студената вода,докато стане на тесто.Омесва се за кратко,точи се на кора,изрязват се бисквитки или направо с ножа на квадратчета и се пече 15-тина минути на 200 градуса във фурната.За половин час става готово от началото до края,не изисква никакви умения,а само малко от времето на мама и поне знаеш,че всичките продукти са годни за консумация от бебета.При това бисквитите са твърди и са чудесни за чесане на зъбки!
Може да се направят и със сок вместо олиото и водата - тестото ще стане лепкаво и ще изглежда сбъркано,но така трябва - добавете още малко каша,ако е нужно,докато заприлича на тесто и се действа по същия начин с оформянето и печенето.

# 238
Честит рожден ден на Магинти и Пеопи , бъдете много здрави и много щастливи.   bouquet  bouquet

# 239
Честит рожден ден на Магинти и Пеопи. Аз ще ви пожелая, да ви се сбъднат несбъднатите мечти  Hug

Ние се върнахме преди малко от Джъмбо, и на бебка толкова й се спеше, че дадох цица и заспа, а е яла само в 10ч попара. Нищо като стане ще си дояде Simple Smile

Дейв, а пробва ли, да не й даваш кърма по-дълго да видиш дали няма да яде пюрета или нещо друго?

Явно вече ще се готви. Аз само плодовите пюренца й правя сама с блендера. Като направя повече, слагам във фризера, после вадя сутринта и й давам през деня, като се стопли. Ако остане нещо го изхвърлям. Но явно и супичките трябва да почна, а и кус-кус, ще взема. Днес мисля да пробвам да дам грис или утре.

А някой каза за триколките 3 в 1. Има такива и в Джъмбо по 99лв. Взех си от там и предпазители за контактите. И въобще....поне 2ч сме били вътре и пак не разгледахме всичко, но 80лв отидоха Simple Smile Обувчици не й харесах, ама нищо.

Общи условия

Активация на акаунт