ДЕКЕМВРИ

• 12 732
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Привет,
Тони, продължавай да мислиш позитивно и вярвай, че което е добро за вас това ще стане! Hug
Ние от два дни вземаме храна от детска кухня. Исках Невена да свикне, защото аз се връщам на работа на 27.09, а държа детегледачката да се занимава само и единствено с нея. Ще включват вземането на храната към сутрешната разходка, поне докато времето позволява. За сега Невена приема храната добре, и аз я опитах, разбира се. Съвсем поносима е, дори за мен е вкусна, защото си падам по безсолни ястия. От вчера и Хриси, нашата детегледачка е у дома. Така един месец ще бъдем двете заедно, за да се запознае с навиците и характера на бебка, пък и Невенка да свикне с нея. Доволна съм, попаднах на сърдечно и доброжелателно момиче (на 26 години), интелигентна и все пак майка - има опит и подход. Вече усещам как едно огромно бреме, което носех на плещите си от месеци (дали ще намеря подходящия човек, как ще поверя детето си на непознат, добра майка ли съм?) малко по-малко ме напуска и вече съм много по-спокойна.
И да не пропусна :Честит празник на всички, които не съм успяла да поздравя тези дни !

# 91
Тони  Praynig нека всичко да е наред.Обикновено много хубавите неща се случват когато най-малко ги очакваме.При нас не се случва нищо ново и затова не съм писала.Бебка е мързеланка и още не седи стабилно,в проходилката се застоява за 2-3 мин.Работа няма да започвам скоро,защото ще се отказвам от предишната.Знаете ли, дали ако сега подам молба за напускане,ще ми се отрази понякакъв начин на майчинството?Поздрави на всички.  Simple Smile

# 92
Защо трябва да напускаш? Изчакай да ти свърши майчинството, аз така направих като ми свърши с Деян.
Честито на Моника въпреки, че не съм чула за такъв празник, но пък празниците винаги са хубаво нещо.
Тази сутрин срещнахме в парка едно от момчетата с кучето, което облиза Анита и го попитах дали му дават редовно лекарства за тения и всичко, което трябва, оказа се, че кучето е питбул и стопанинът  му е ветеринарен лекар, увери ме, че не би си позволил да занемари здравето на животното, много по-спокойна съм.
Тони, чакам добри  новини, аз много дълго кървях с Анита заради отлепено плодно сакче, но тя си имаше сърдечна дейност, растеше си и така ми останаха само притесненията, дано и при вас всичко е наред!!! Hug

Въпрос: как приготвяте овесени ядки за дечицата?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 17:55 от MarinaZh

# 93
Шантал,според мен съвсем спокойно може да си кара детето на пюрета до 1 година.Има достатъчно разнообразие.Това от кухнята е преходна храна,с цел постепенно до 2 години да се премине на "човешка"храна,както и викам аз Laughing  Естествено,кухнята е около 8-10 пъти по-евтина от пюретата за месеца,което не е за пренебрегване Simple Smile

# 94
Момичета, сега бях в Джъмбо и там видях огромен избор на обезопасителни приспособления за бебета, така че освен Комо и там има и също са на прилични цени.

Утре ще пробвам нова рецепта с овесени ядки, специално за бебета, ако стане добре, ще я напиша.

Galinanik, къде я намери тази детегледачка, аз организирах поне 10 интервюта, изслушах 20 кандидатки и нищо. Намерих една, иначе идеална, но трябваше аз да се съобразявам с работното и време и да и плащам, когато е свободна!!!

Shantal , естествено, че можеш да караш на бурканчета, още повече, че самите фирми си имат такива и за 12, и за 18 мес. бебета. Храната от кухнята е много по- зле, а съвестта на готвачката в кухнята, когато е болна да си взима болничен, а не да готви, или да си мие редовно ръцете....Повярвай ми знам за какво говоря. А бг контролните органи никакви ги няма...

# 95
А бг контролните органи никакви ги няма...

Да определено е така,наскоро даваха по новините за бебета заразени със салмонелоза от детската кухня  Shocked .
Лично аз нямам намерение да записвам Марти на кухня,и аз мога да му готвя,а и има доста голямо разнообразие от готови пюрета,така че гладен няма да остане.

# 96
.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 19:10 от СкорпитУ

# 97
  • Варна
Скорпенце, защо бе мила ни напускаш всички заради някоя жалка-откачалка?! Недей, моля те! Помисли - утрото е по-мъдро от вечерта! И ела утре на закуска и кафенце в темичката! Hug И аз чак на глас извиках: "Ай стига бе! Кой може да е такъв идиот!" като прочетох поста на Макси и за пореден път се убедих, че българите сме много завистливи! Обаче, като се замислиш, май това й е целта на тая особа - да сговни всичко край себе си! Айде да не й се даваме, а?  Stop Ясно е, че тя няма да си признае сама, ама нека сме великодушни към нея - която и да е! Все пак природата я е лишила от толкова много - от възможността да се радва на живота! Просто един (дано е само един!) душевен инвалид сред нас! Нека й съчувстваме - тя от завист сигурно не може да се зарадва и на собственото си дете! Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!

# 98
  • София
Скорпс, и аз се бях отказала да пиша, тайничко, негласно, реших си го и спрях.
Но заради Тони се включих, вчера май беше.
Сега го правя заради теб! Остани!!!

П.П. Моля не коментирайте решението ми, няма да кажа защо.

И на Макси да кажа, да не ти пука душко! Цункай Криската като й сложиш оная готината твоя шапка. Аз си заплюх тази снимка и за нея гласувах!

# 99
Шанталче, честита ти именничка!

Ей, какво става с нашия форум? Спомням си някой беше писал, че с 1-вото дете, така си пишели във форума, а вече след няколко години се обелва по някой и друг пост от време на време, и се били изпокарали повечето. Тогава си помислих "е това в нашия форум няма как да стане, всички майчета са толкова готини, и е толкова хубаво да си споделяме първите трепети с бебчетата ни", а то какво започна да става? Лошото е, че точно готините хора започнаха да напускат форумчето, а си мислех, че това никога няма да стане, и на есен - зима пак ще изписваме темичка за по няколко дена.
Аз лично много ви обичам всичките, и толкова много сте ми помогнали, съзнателно или не. И при мен има моменти когато не ми се пише (макар, и да са малко Simple Smile), но като цяло, ако не си видя форума, значи не ми е минал деня.
Край на коментара.

Рори, и аз си бях наумила да ходя в Джъмбо и от там да си купя всичко, от което имам нужда, защото там има всичко. Пък и тъкмо ще го разгледам по обстойно.

За работата и аз от 15-ти почвам, но взех отпуска, та от 13 окт. Хич не ми се ходи, ама няма как. Нони, а ти защото не започнеш новата работа? Само дето се сетих, на старата не трябва ли да си пуснеш 1м предизвестие? Та по този начин, ще можеш ли да започнеш от 1.10? Освен да пуснеш отпуска от другата. Объркано стана, ама дано ме разбра.
Аз се надявам и на нашия тати да му потръгне с рибите, ама бавна работа са тия риби, но пък хубавите неща бавно ставали, макар, че и на мен тия 9м ми минаха като 9 сек.

# 100
Тони,  fingerscrossed
Жайгарова, честит рожден ден, макар и със закъснение!   bouquet Здрава, щастлива и обичана бъди!  Hug
Честито и на именяците, месечинките и всички малки и големи с поводи за празнуване!
Мъчно ми стана и на мен за това, което пише Макси, но съм склонна да допусна, че е станало недоразумение при натискането на звездите. Щото, както мъжът ми казва, първо натискам бутоните и после чета, та може и на други да се случи. Не и в този случай обаче  Wink.
Снимки от Бургас ще кача, само малко да се съвзема и да си почина от почивката  Laughing. Много хубави хора сте, момичета. И мъжОВете ви също   Mr. Green. А за малките шушулки- думи нямам  Hug

# 101
Тони, силно стискам палци за малката точица да стане една голяма топчица.  Hug
Скорпи, моля те не си отиваааай, ще ми бъде тъжно.  Hug
Не позволявай на простаците да тържествуват.
Макси, Криса заслужава не само първа страница, а цяло списание само за нея. Почвай да фоташ. А ония еднозвездните, на тях има кой да им сипе в паничките.
Обичайте се!
Чиги, ти що не спиш?  Mr. Green

# 102
Така ....днес не ми е ден , писах , писах и не стига , че цял ден нета ми прави проблеми , ми за капак на това и си затворих страницата и затрих всичко изписано.Толкова мъдрост , толкова мисъл ,заминаха на вятъра.Тц, Тц ,Тц  язък.....
Сега немога да се повторя буквално , а така добре го бях написала.... Sunglasses
Накратко , че детето иска да спи и ме вика
Ставаше дума за това как СкорПичка, трябва да си стои тук и да не ходи никъде , защото без нея този форум не е същия.
Имаше и обръщение към Мацатада си наляга парцалите и да пише по-често, както и въпрос към Шанталу отностно малката Моник, надявам се да е добре вече.Също изказах благодарности към Боретоза прекрасните думи по адрес на Криси , както и на всички останали , които досега не съм назовала поименно.
Накрая имаше кратко слово за това как да мислим позитивно и да загърбваме неприятностите ...бля бля ...и утре ще допиша , че току виж съм си изяла боя
Чао целувки и до утре

# 103
Момичета, нали вече Амадис "призна", че без да иска е натиснала една звездичка, защото е мислела, че трябва да ги натиска една по една, кой визирате в тези постове, дето е злобен, неумеещ да се радва наживота и заслужаващ възмездие? На мен никой тук не ми е противен, незаслужаващ уважение и т.н. Разбира се, има мнения, които не съвпадат с моето, има хора, които са ми по-симпатични от други, но това не ме кара да се озлобявам. Тук ли беше написано нещо толкова лошо или в чата се е случило нещо, че има толкова много обидени?
Продължавам да не вярвам, че някой умишлено е оценил Криси негативно.
Чигес, благодаря!  Hug

# 104
Добро утро,дами!Надявам се да е наистина добро!Защо така Скорпи и Маца не искат да пишат при нас,НЕ НЕ НЕ.НЕ е хубаво така,вие сте част от тази тема и ще ми е тъжно и все нещо ще ми липсва.И аз съм като Цветито,не отворя ли форума не минава денят.Не забравяйте какво ни свързва-бебчетата.Тези малки нежни същества,за които ние сме всичко.
Спомням си как чакахме първите ритничета,после как една по една се сдобихме с безценните си рожби.Не искам да вярвам,че някой от нас би нарекъл детенце "противно"
Това е цитата от поста на Макси Искам също да благодаря и на онези от вас , които определиха дъщеря ми , като грозна и противна сваляйки и по този начин рейтинга .Опитвам се да ви разбера и вас , и ви благодаря ,че все пак сте направили усилие да влезете и да гласувате , пък макар и негативно Мисля,че никой не е давал определения.Дори се върнах на поста,специално заради това.
Имам още да пиша,но Наско напира и той затова спирам.

Скорпи,искам те на линия  bouquet!
Мацка,също  bouquet!

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 07:56 от mamaYanni

Общи условия

Активация на акаунт