с Рамадан карим и приказки от Шехарезада заповядайте при нас -83

• 27 424
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Ми ей ги на хайванчетата, забрави ги напълно  hahaha

# 61
Здравейте,пак ли станахме бели робини Tired

Ако се отвори тема да обсъждаме нещастните бракове и домашното насилие в България,поредица романи на ужасите ще има със сигурност.
Лично мога да напиша поне 5 различни истории,на които съм станала свидетел в моя град...
Обаче арабското е по-интересно,а мюсюманите са терористи...та така.

дтти-много хубава първата картинка и темата изобщо   bouquet

Надя-много мъдри думи в поста ти  bouquet

Светлето е добре,алхамдулилла!Скоро ще ми кацне да помоабедуваме(страшна дума Crazy)
и децата да си поиграят.Молете се за нея и беб!

Малко фотоси от плажа в моя град:Шаржа.Времето в петък не беше задушно и народа беше повлякал скутери,джетове,яхтички,бъгита-кой каквото има и се пляцикаха в кристалното море.Яд ме е,че не снимах,но профучахме ,а гледката беше интересна:към 7-8 Хамъра в различни цветове,но от един модел,паркирани един до друг на плажа PartyНямат финансови затруднения милк шей(х)ковете :на всеки син:хамърче,да си кара в дюните детето
Важното е,че като си платят заката(задължителен ислямски данък),ще се построят училища и болници,много пари се събират и отиват главно за бедните африкански страни.

Приятна вечер мили измъчени арабски съпруги,не се занимавайте с всичкознайни бели българки-шовинистки и ислямофобки Wink Wink Wink

# 62
Шехи, това първото най-отпред не е мойто много е бяло, на булята от България ша да е. И тя са омота по съседки, че и татю дойде

# 63
някои ще ми каже ли,че не ми е много ясно,защо примерно в ливан мюсюлманките може и да не се забраждат,а в дубай трябва?сетих се за това като гледах филма на карбовски и милена казва че неможе да ходи на плаж.а знам че в ливан има много силиконени жени и следователно ,не се забраждат,а може би са мюсюлманки.не ми е ясно нещо...

# 64
Лили, в края на миналата тема писах и се надявах да те разведря,но ти май не се появи. Виждам,че си била по плажовете с Хамъра (знам,че и ти имаш,не се прави..).
Наде, голяма рода,голямо чудо.Туй бялото е на Памела и шейх(к)а  Mr. Green

# 65
Абе С.момиче-не стана ли ясно,че голяяям % мюсюлмани не им пука за религията.
Кой е казал,че в Дубай трябва?!
Милена може да не ходи на плаж,но аз ходя.По  бански на половинки Mr. GreenЗабрадена съм,а плажа е на подходящо място Wink
И по ресторанти ходя и по хотели,ям,пия,даже се връщам в БГ когато черния ме пусне Crazy

Шехераедио-не съм чела темата

# 66
знам защото познавам такива които не пият,и такива които пият,пучат,и всяка вечер са с различни жени Mr. Green
ама ми стана интересно,иначе тая милена ми изглежда доста интелигентна жена,макар че постоянно повтаряше това си е техен проблем,това си е техен проблем
ами запознах се с жената на тоя певец рашид ал рашид и тя каза че било задължително,иначе имам приятел които живее в дубай и каза че не е задължително,пък и съм гледала мн филми и са си свободни както в бг.всеки ми казва различни работи

# 67
оф и аз я прочетох тая тъпа тема, че и мен ме хвана яд на хорскаа простотия и ограниченост, но толкова за тази вечер.
с такова упорито главоболие съм- второто за тази седмица и не ми се пие хапче, но пък място не мога да си намеря от болка. Embarassed
затова май си лягам и дано се наспя, че утре да не съм пак с главоболие.
лека нощ на всички от темичката и да си изкарате весело в неделя- любимия ми ден! Hug

# 68
В някои страни месец Рамадан започва от утре доколкото разбрах.Искам да пожелая на всички , които ще спазват поста да им е лек и молитвите им приети  Hug

Нещичко за самия Рамадан или Рамазан  Simple Smile Ако не ви е интересно , сега е момента да го пропуснете  Wink

Оручът е средство за възпитание на човешкото его ,както и начин за изравняване на социалното положение между богатите и бедните ,тъй като говеейки оруч богатите гладуват като бедните, което способства първите да схванат затрудненото положение на последните.
„Когато настъпи първата нощ на месец Рамазан, сатаните и джиновете се оковават във вериги, затварят се вратите на Джехеннема –Ада и не се отваря нито една от тях,отварят се вратите на Дженнета –Рая и не се затваря нито една от тях.л Тогава се провиква глашатай:”Нека се приближи всеки, който търси добро и нека се отдалечи/да престане/всеки,който търси /да извърши/зло.”

„Началото на Рамазан е благодат, средата му е опрошение, а краят му е освобождаване от огъняна  Джехненнема-Ада .”
„Наградата за всяко добро дело,извършено от човека се умножава от десет до седемстотин пъти. Аллах казва :”Говеенето прави изключение,то е за Мен и Аз давам наградата за него.Говеещият се отказва от страстите си и от храната си заради Мен,поради което за него има две радости:
Едната е по време на ифтар, а другата е при срещата с Господаря си.Дъхът на говеещия е по –приятен при Аллах от парфюм.”

Рамадан карим  Praynig на всички .

# 69
Момичета,в бг почва Рамадана от 1ви септември нали?  Grinning да се подсигоря все пакк  Grinning
Да Рамадан Керим,на тези за който месец Рамадан започва от утрее  Simple Smile
Наде Ели има толкова позитивен и лъчезарен глас!   Heart Eyes
Лили утре пак ще правя от Оризовия пудинг,този път ще сложа стафиди... Подготвили се ти? какво стана с тортата?
Шехи страхотни разказии!
 Манел  Hug
и за всичкии други  Hug
  bouquet

# 70
Мисля,че в повечето страни Рмадан започва в понеделник или по-точно след утрешния залез. В Северна Америка - с един ден по-късно.

# 71
  • Варна
Манел   Hug благодаря за обяснението за Рамадана, мислех аз да питам какво е, ама не питах, че набързо ще ме пратят някъде да си търся сама обяснението  Flutter

# 72
лили а какво стана със Светлето newsm78

# 73
Тук    съм    ако  на  някой  съм  липсвала   Mr. Green

момичета  коя  страна  започва  утре  рамадана    newsm78да  не  е  пак  Либия  Joy  ей   тоя  Кадафи   не  дава  на  хората  да  си  починат  Laughing

Деска   ,върнахте ли  с е    вчера  гледам  по  новините  в  Дамаск  40 гр  топлина   Grinning

Светлето  май  имаше   един  проблем  тези  дни   и  нека  да                  не  я  забравим  в  молитвите   Praynig Praynig Praynig   Направете  дуа    Алла  хфада   Praynig

Така  да  се  отчета  бяхме  на  море  за  2  дни    но  децата  се  опърлиха  ,затова  пък  ще  влязат  в  училището  с  тен  Laughing

ако  успея  утре  ще  пусна  и  някое  фото    нали   е  съща  паролата 

Някой  да  има  новини  от  Дуа  newsm78

хайде  лека    и  от  мен    а на  тези  които  се  подготвят  за   утрешния  пост 

Такабаалла   сияма  уа  кияма   Praynig

# 74
  • София
Добро утро ,момичета!
Я, каква съм ранобудна... WinkДа ви почерпя с една солидна закусчица за последно преди утрешния ден и на постещите да пожелая от все сърце Рамадан Мубарак!

Ето и обещаната закуска:

Сега ще опаковам 2 по-малки куфарчета с моя багаж и този на щерките.Само преди това ще трябва да застана пред стаята-склад и дълго да се чудя, кой от х на брой наличните куфари да избера Mr. GreenНищо де, това са бели кахъри..Най-накрая и аз щи се докопам до своево рода почивка/ако изобщо на главата с тези три девойки това е възможно/, че ме хваща чак яд как безмислено пропилях половината си отпуска, прекарвайки я предимно у дома, гонейки щерките да четата книгите от списъка и да решават задачи...Последното не е майтап, математичката на каката май си е въобразила, че сме в математическа паралелка, та за ваканцията им е дала 140 задачи за домашно - предимно геометрични и текстови и то от сборник за олимпиади.. ShockedТака като ги почна тя тез задачи едва преди два-три дни, та изписа една тетрадка  от 80 листа с чертежи и решения за това кратко време..Ама няма я да ме тормози с тях на морето..
Ха, едната близначка се събуди и почна да ме бори затова да ми помага при опаковането на багажа..А да видим, как ще се измъкна ..

Общи условия

Активация на акаунт