с Рамадан карим и приказки от Шехарезада заповядайте при нас -83

• 27 426
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Да ви Пожелая малко в аванс RAMADAN KAREEM Момичета! Нека да е един месец изпълнен само с положителни емоции и мир на душата  Hug

Сигурно много имам да наваксвам с четене, но пак съм панталей пътник  ooooh!, а и все задачки задачки .....

Поздрави за всички, които са имали някакви поводи за празнуване    bouquet

# 76
Теди, сигурна съм, че ще си изкарате много приятно. Дори и самата смяна на обстановката ще ти се отрази благотворно. Прогнозата за времето също е добра. Така, че не го мисли. Лек път и се наслаждавай на компанията на щерките, сладките приказки с приятелката и морския шепот!  bouquet И никакви компютри!! Naughty

# 77
  • по пътеката
леле, представям си какво тупане, миене, 4истене  и пране е у вси4ки, готвещи се за рамадан! ама не се уморявайте!  Crazy Stop
стойте да си лафиме!  Crossing Arms
теди, лек път и весело прекарване! супер ще е за децата и тебе да смените въздуха! Peaceмерси за  софрата, този може ли да го метна през балкона ,дето ми е седнал на мястото? Mr. Green
лили, полу4их вестите от района ви, поздрави и  Praynig!
аз след малко профилактика на студиото и леш при компа! Laughing

# 78
Ох, момичета, едвам сколосах да  стигна до компютъра.

Такова чистене и тупане, миене и лъскане, вчера цял ден. Да знаете само как се пере килим в баня!!!   Laughing  Наслагах отрова за мишоци, пръсках с отрова за хлебарки, но без ефект разбира се  Laughing

Ние от гости не можем да се отървем, както винаги!!! Запасите дето ви ги описах, вече започват да намаляват  #Crazy 
Гледам една торба с лют пипер, момчето вика някой си я донесъл, казал, че ще идва да яде в нас, та да седял тука пипера   #Cussing out  аааа, викам, да ги нямаме тия.Постоянните гости  не са нито във финансовите, нито в физическите, нито пък в психическите ми възможности    #Cussing out  И заявих, че ако наистина почне на всяко хранене да идва в нас, ще си му сипя в една чиния лютия пипер и да си го куса сладко-сладко!!!
!Знам че не е в духа на Рамадана, ама всяко нещо си има граници. Веднъж седмично да идват, с радос ще ги посрещам, но всеки ден не мога, не сме цъфнали, та вързали.

Вие пък с вечните неизчерпаеми теми за мръсните араби  Laughing  Аз пък се ядосах на вестник 168 часа, брой от преди месец някъде. Имаше заглавие " Секс с фередже". Статията започваше с това, как много българки подлъгани от лукса и разкоша в арабските страни, отиват там, но скоро рая се оказвал ад. Арабите имали извратени сексуални потребности и т.н и т.н , описано в детайли как точно съпругата трябва да доставя удоволствие на мъжа си.....  Абе толкова гнусно и гадно ми стана, чудех се дали да скъсам страницата, то какво друго мога да направя.

Бе що не пишат европейците какви са извратени  Thinking

Манел, Деси, кажете за рейса на Зейтуни! Какво се е случило?

Саратед, не ме бъзикай за чистенето  Wink Да ти издам сега една малка тайна  - не че не ме домързява и мен , но гледам да надвия мързела, за да няма за какво да ме клюкарят  Twisted Evil И без това си мислят, че българките сме страшно мръсни, развлечени, само за дрехи и дискотеки мислим. И страшно ме кефи, като дойдат в нас и като видят, как почват  да се кокорят   #Crazy  Все  казват на моя, леле, такава българка като Катя не сме виждали,откъде я намери, ама тя да не би някакъв спорт да е тренирала,че  е толкова пъргава  Joy   
Така че, залсужава си да им гледам физономиите, ще лъскам и чистя до припадък ако трябва   Simple Smile

Моя любимец Кадафи пак се е престарал  Party  от днес почват рамадана там,а ? А за Бг знае ли се откога? То главния мюфтия ще се покаже след новините да почеса брада и  да каже " Братя муслимани "  Laughing 

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 13:31 от Шилан & Шиар

# 79
# 80

Ако на някой му е паднала кръвната захар  Hug

" Братя муслимани " , тц , тц , Катя , колко си лоша  Mr. Green Joy Joy Joy

# 81
Добре дошла на Ин Дреамс . Hug
Момичета , RAMADAN KAREEM !
Нека Аллах , ви пази  и бди над семействата ви !

Ние се приготвяме де излизаме , че сме канени на рожден ден .
А утре ще сме до консулството и едва ли ще имам време да пиша .
Манел , взимам си по две от всички сладки , това ми е болното място !

# 82

Запис и от мен в новата темичка..вече на 5 страница  Joy

Тортичката на Белбейчето обра точките-не можах много да е опитам,но свърши за 15 минути като и  допълнително си поиска съседа -италианец .Нека тя да  напише рецептата-ама вие сигурно ще се засмеете ,защото е адски лесна и бърза...  bouquet

Иначе,....трескава подготовка около мен за Рамадан.Моя ,като представител от централната Джамия проверява с Имама дали в мюсюлманските месарници месото носи червения печат на Халал...Дори в големите супермаркети извадиха щандове с храна за Рамадан,но ...е съмнително дали наистина месото е Халал!

Harira- накупих полуготова...в случай на нужда,иначе е правя добре вече,но и готовата е вкусна
Brick-също се специализирах,ама с готовите кори с плънка или от риба или с кайма
Не мога още да докарам Msmen  Rolling Eyes-все не се получава...
Сладките -също не стават...деликатна е тази работа-иска се наистина умение...Добр че ги продават и не са скъпи за празника.

Цяла сутрин обикалям из пазара да търся Фурми...ама от Сахара-че били най-хубави  newsm78 Най-накрая намери-те са едни такива кръгли,като топчета за пинг-понг ..и са скъпи-лелеееее...ама купих-няма какво сега празник е!Иначе се нагледах на фурми -големи колкото юмрук на дете.Вкуснооооооооо.

Иначе оттук гледам за Рамадан-за рецепти..и горе-долу какво се яде,че първата година приготвях спагети,пържен чипс с  пица и силно се разстройвах че ..не иска ми ги яде! Rolling Eyes а яде фурми с прясно мляко!
http://www.deylla.com/recettes-marocaines-ramadan.htm

Смениха големите постери из моя квартал с пожелания за Рамадана-сега ролките се сменят..отедната страна -.с предстоящата визита на папата отдругата с Рамадана Joy
Саркози ,както всяка година е поканен в централната Парижка Джамия -и Разбира се е потвърдил че ще присъства  Wink
Тук започва  днес в 7 вечерта
http://www.mosquee-de-paris.org/spip.php?article155

Да..е забравих -Добре дошла Мина-радвам се че се появи отново!
Добре дошла също и на  любителката  на арабската култура ,която е тук -надявам се че интереса и наистина ще е чистосърдечен и приятелски.

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 16:59 от dala

# 83
RAMADAN KAREEM
и от мене момичета и малка почерпка ама соленичко, че аз съм си зодия МЕСО
[/size][/color]

Момичета, разкажете какво и как се прави вечер по време на Рамадана? Със сигурност навсякъде традициите са различни...

# 84
Аз за първо приготвям сок от портокали , прясно мляко с фурми и бадеми или орехи , а също и прясно мляко с плодове микс . Багрер или мсъммен , баклава и други сладки поради липса на марокански .
Харера - супа от нахут , леща , месо и много целина или крем супа от каквито зеленчуци имам под ръка .
Също така  варени яйца .
А за второ ядене месо със зеленчуци или нещо на фурна в зависимост от наличните ни продукти .
Правя и много салати .
Тази година обаче мисля да готвя предимно на съпруга и децата , а аз да мина на много лек режим на хранене , защото не се виждам как ще ходя до Мароко в този вид .
Както казва Самира , буза - дъбуза .

# 85
Момичета,RAMADAN KAREEM и от мен !
Макар да се включвам малко късно ,чак на 5 страничка,все пак честита нова темичка  Hug
Манел,благодаря за сладките.Бързам да се добера до тях докато все още има  Grinning
Аз не чакам да ми пада захарта,подсилвам се по всяко време   Embarassed
Но ще оставя да има за всички  Hug
Сега ви оставям да се грижите за семействата си.Приятна вечер и  Ramadan Kareem  Praynig

# 86
Далааааа   така  отдавна  не  съм се  смяла   ама така  ги  определи  тез  фурми
 Joy   Joy   Joy

Да  не  забравиш   7  фурми  и  мляко   това  е сунна  въобще   нечетен  брой   да  са  фурмите  3   или  5 или   7     или  така   с добавка  

имяше  един  хадис  кои   фурми  са  вай  добри  но  моята  енциклопедия замина  на  работа  Thinking  аз  лично  предпочитам  иракските     после   тунизийските    а май  бяха   черните   от  саудия   но  както  и  да  е   важното  е  да  се  каже  дуа  за  закуската  и  Аллах  да приеме  поста   ако  искате  довечера  ше  го  пусна   

за  закуската  харера   и   варените  яйца  маслини     зейт  зейтун   Кири   и  хлебче    това  е основното   ако  искаш  да  добавиш  нещо   като  салати  по  желание  аз  ти  давам  минимума   Laughing    ей  ако    имам  време  ще  ти дам  една  транслация  за  мсиммем   Laughing Laughingили  харша

после  тажина   той  оправя  работатта   Joy  можеш  да  го  приготвиш  преди  закуската  и  след  салат   аиша ще  е  готов    на  слаб  огън   bowuu  chef  chef може  и мъжлето  да  помогне  с              подправките    ти само  приготви  зеленцуците   Laughing и  му  се  усмихни   ласкаво  Blush Blush

момичета  мнооооого  исках  да  пиша  но  не  мога  за  сега  

ами по спезиално  при нас   ако  утре  е  рамадан    е  ходенето  на  джамия  за  салат  тарауих  и  вечеря   задължително   Laughing   у нас   не  ядем  на  сухор  на  ставането  е  желателно  и  пиенето  на  чаша  вода   Hug  понякога    пропускаме  вечерния  тарауих  със  сутришния  Blush

пак  ше  се  вкл   Hug

# 87
  • по пътеката
при нас фурмите от 3.400 ско4иха на6.000 -казах на свекъра,4е народа по 6 кила взема, той вика споко! олимпийско споко ми е той, ина4е няма как да се издържи в 9 кръг на ада!вика ,кажи за какво за хукнали да изкупят вси4ко ,като, 4е ли ще го изядат? и е прав най-много храна се хвърля по рамадан и най-нездравословно се яде, ама няма как! ама нали съм си бг, и от социалисти4еското минало, кога зададе ли се празник и се по4ва запасяването, 4е след това дигат  цените!
от утре аз обявявам пост на светските ми прояви, тука няма как да се излиза, освен по жегата преди магреб! ще се пробвам да съм другар4е на мъжа ми, другите не постят! има ли някои, които ще стоят до сутринта и после ще лягат?
дала, голямо приготовление при тебе, аз ако бях, от вси4ко ще накупя, що е фурма!
аз ве4е писах за  готвенето, всяка година  по-скромни4ко и според джоба!

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 13:29 от marsy

# 88
Наде, ето един възможен отговор на въпроса ти, идващ от Гиза, Кайро:

Iftar(breaking of the fast)

-bottom corner 2 soups
-cooked vegetable in corner
-egyptian classic 'lisan asfar' ie yellow tongues (small egg shaped nodules in tasty soup) on it's right
-'mashy (stuffed) coromb (like spiced meat/veggy thin wraps) on the left
-stuffed eggplant & cucumber
- far right ; Egyptian 'Canelloni'
-centre: the ubiqutous roast chicken
- lahm baqry (stewed beef) 

# 89
Шехи, това ще е братовчеда на моите съседи Wink и ако да е на вестник сложено много вкусно изглежда. Ма и той как ма гледа, емен емен ша ма покани, то не че и аз ще се дърпам, де....
Мерси за инфото и за вкусотойките....
Покрай вашите постинги за фурмите си спомням, че едно време по ученическите ми години фурмите ги продаваха от щайгите на кило, по 0.80ст бяха и ги имаше бол, за разлика от портокалите и бананите, които си бяха деликатес. Сега банани и портокали бол, ама фурмите са доста скъпички...

Общи условия

Активация на акаунт