Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 259
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Хайде от утре  да обсъждаме януари-февруари, че има още малко време за двете прекрасни торти днес:))) (не че за мен има особено значение кога точно тези два месеца и имам кой знае какво да кажа, но да не нахлуваме в деня на Клер и Корни с технически уточнения твърде много)

# 1 051
И двечките ми скрихте шапката.Ще кажа само това-ПЕРФЕКТНИ И ИЗПИПАНИ!
Съжалявам, но явно в момента речника ми е силно ограничен-защото изчетох предните коментари и за мен не останаха думички!
Много ми харесаха и двете тортички.Вече втори час разглеждам снимките и чета обясненията и все още не ми го побира акъла, как сте ги направили!
Поздравления и за двечките ви, аз отивам пак да ви чета, че ми стана страшно интересно, особенно с тоя Пинокио  Heart Eyes

Тандури, и аз искам да ти благодаря, за положения труд, за отделеното ти време към нас и не на последно място-цялостната органицазия на това хубаво нещо-предизвикателството!   bouquet
Надявам се да не станем досадни и с много претенции, но ако не дай боже станем-ритни ни по един ритник виртуално, белким се усетим, че сме прекалили  Mr. Green

Мацки аз съм съгласна когато кажете тогава ще е следващото.Аз така или иначе от сега започвам да мисля, коя поръчка да си нароча за следващото предизвикателство.Само да питам-то нали беше Сезони?  newsm78

# 1 052
Хоп, аз пак се присетих какво не съм разбрала, та да питам-

Корни, казваш, че си написала с шрифта на Пинокио, напиши моля те по подробно как след като го изпринти на хартия как точно го прекопира върху моделиращата маса?Аз до сега само рисунки съм прекопирвала, а искам да правя надпис тия дни с някакъв по-така шрифт, и сега ми дойде тъкмо навреме, твоето произведение.

# 1 053
Clairette и КорНиШонка тортите ви са прекрасни.  bouquet Фигурки, цветове, въобще всичко е супер!

Tandoori дълбок поклон  newsm20 и от мен. Много се радвам, че участвах в това предизвикателство.

# 1 054
Клеър много хубав малък Принц. Поздравления . Втората фигурка наистина е много по сполучлива ( от фондан ли я прави или от гъм пейст?) Много ми харесва и идеята за звездния фон на тортата . Друго какво да допълня ( ще те заболи рамото от толкова хвалебствени потупвания  Mr. Green )
Корни Идеята за Пинокио и то част от книга -веднага се копира. Тъй че ако видиш своята торта в мое изпълнение да не се чудиш  Laughing. Надписа е идеален , а това с прокъсаното старо листо - шапка свалям .
 Само че и аз като Блуай не му харесвам носа - наистина ми го прави да изглежда по-стар . За ръцете какво се притесняваш - той е дървена кукла все пак.
 Колко голям беше като размер Пинокио( на мен ми изглежда доста масивен )

За следващото предизвикателство - когато кажете. Тъй или иначе като ни скове студа тук до март мърдане навън няма ( торти ще правя и дебелея  Mr. Green )

# 1 055
  • на брега на Дунав
Ванчето спусна завеските, ама аз след като всички край мен заспаха викам да надзърна какво става в темичката.  Mr. Green
Значи за шрифта. Шрифта си го избрах от наличните в компютъра предимството беше, че в идеята му бе вмъкнато всяка буквичка да стои в едно скосено отдолу и отгоре правоъгълниче ... то се вижда де. Та, на практика аз направих следното. Принтвах си текста толкова голям, че да ми пасне точно на размера на листчето и след това, единственото което ползвах от принтването, бе да отрежа това прословуто правоъгълниче и него да ползвам за шаблонче за да наредя еднакво големи буквички. След като на правих това вътре буквичите нямаше как да направя освен да ги нарисувам на ръка, обаче с молив ...  както казах това ми е недостатък защото после този лист не е добре да се яде. не че ще им стане нещо на хората от малко молив  Joy, ама все пак. После с четчица и търпение голямо оцветих първо буквите отвътре със златно и след като изсъхна остатъка с червено. Другия надпис си е пълна импровизация  Crazy. На практика мисля, че не съм открила разковничето в смисъл, че ако  нямам подходящ писец с безвредно багрило с който да направя съвсем леко контурите нямам идея как да си очертая надписа за да остане всичко все пак подходящо за хапване  Confused. Поне до тоя момент не ми дойде нищо наум, но не съм се отказала да мисля  Flutter
Иначе за нослето на Пинокио е съвсем вярно  Mr. Green, да си призная беше ме страх да го оформям, че тъкмо си беше залепнало ... викам ако го бутна и падне  Joy. Аз доста се съмнявах да не се отчупи, че доста длъжък го направих, но като залепна и наистина не посмях да го бутна, само го понатиснах и до там  Blush
Рая, ей сега специално за теб замерих Пинокио , че ме хвана неподготвена  Joy в седнало положение до върха на топчето на шапката си е точно 11 см. горе долу толкова е замерено на ширина или от края на обувките  до подгънатия край на мантенцето.
Ей, все ще пиша още една издънка на човечето и забравям, ама никой не е забелязал май  Joy. хайде като за край да заключа, че съм забравила да сложа копчета на мантенцето  Joy hahaha .... хем си мислех и пак съм ги пропуснала накрая  Joy.
Отивам вече да спя, макар че хич не ми е до сън, че одеве ми сервираха една неприятна новина  Confused, но както и да е това е друга тема.  Пожелавам лека вечер на всички ви   и отново безкрайно благодаря bouquet Hug Heart Eyes

# 1 056
Толкова се надявах да стигна по-бързо до вкъщи, за да мога по-навреме да се включа...но накрая попаднах в задръстване и то станало утре при вас  Rolling Eyes . Извинявам се, че така се забавих, но всъщност май няма много въпроси към мен, така че не съм ви държала в неведение много дълго  Laughing

Корни тортата ти е абсолютно прекрасна   bouquet аплодисменти от мен...Не знам какво да кажа много ми харесва...не знам надписа как го направи...всъщност знам, защото прочетох обясненията ти, но главата ми не го побира-толкова пефектен изглежда. Страницата е брилятно направена. Пинокио също е чудесен, някой беше споменал, че носът му седи малко като морков, наистина има нещо такова- може би акио нямаше толкова разлика в диаметрите на основата и върха, щеше да е още по-добре. Очите много ми харесват, сподели как ги направи.
Другото, което много ме заинтригува е рецептата за тортата- след като направиш сместа как я оформяш? В случая използва ли форма за книга, или на око я прави? Трябва ли да престои в хладилника, за да стегне или веднага може да се покрие  newsm78 ?
Друго, което ми направи впечатление е, че с теб както сме в един ден за обсъждането, явно сме имали и телепатична връзка  Laughing . И двете сме ползвали остатъци от блатове, тортите ни са с по един герой от мъжки пол  hahaha и имаме надписи. Ако бях направила книга или ръкопис под планетата, както възнамерявах, щяха да ни заподозрат в конспирация  Laughing .

Шемет, Пепи, Барсела, Радинна, Дими, Блуай, Силрай, Стаси - благодаря ви момичета   bouquet

Анда, много ти благодаря замилите думи; питаш за цветовете- всичките ми боички са на Уилтън ( геловите), само тази тъмно-синята с която съм направила фонът-небе е на Америколор, златният дъст с който са правени звездите, също май беше на Америколор  Peace . Фигурката е от фондан ( готова моделираща маса). Надявам се за следващото предизвикателство да се включиш в нашите редици   bouquet

Алана благодаря и на теб   bouquet . Не предполагах, че може да има някой, който не е чел "Малкия принц"  Wink , но явно има хора, които не са. Тази торта я подарих на едно момченце, което навърши 3 годинки и някои от гостите ( от възрастните ) изобщо не знаеха за какво става въпрос. та така Малкия Принц беше наречен "човека"  Sad ...сигурно са се чудили каква е тази планета, какви са тези вулкани и какви са тези звезди...а пък аз така се сдухах, че нищо не им обясних  Laughing . Препоръчвам ти да прочетеш тази приказка за възрастни, аз съм я чела сигурно 60 пъти, всеки път съпроводено с голям рев  Laughing Дори не знаех, че има анимация  Thinking

Пина аз досега го рекламинарам моя герой, пък ти да не харесваш произведението  Laughing Брей, явно само аз съм нещо чалната, та толкова да го харесвам  Heart Eyes

Краси.мира благодаря и на теб за милите думи, за боите по-нагоре съм обяснила. Както казах много се измъчих с оцветяването, иначе боичката си е тъмно синя, но все пак бая месене си трябваше и доста пъти добавях, за да стане тъмно  Peace

Леле Тандури какви комплименти  Embarassed ...направо съм на седмото небе да чуя такива суперлативи от теб  Blush . Наистина започнах скоро, първата ми торта в живота беше в началото на март тази година ( няма да споменавам чии торти ме вдъхновиха да опитам, предполагам и сама ще се сетиш  Wink ) , но в този дух на мисли- Рая започна дори след мен и смятам, че нейният напредък е направо  Shocked Май нещата при мен са малко на приливи и отливи- някои неща се получават, други не...с цветята например хич ме няма  Cry . Не знам дали имам талант, но определено смятам да опитам да се занимавам с тортоправене, не само като хоби  Wink

Драгон наистина е плосък отзад, няма извивки за дупе де, иначе всичко си има, не е търсен (д)ефект, но и не съм имала за цел да му правя дупе  Laughing

Силсав за розата не знам дали точно ти разбрах въпроса. Нея я няма на рисунката всъщност, това е някакво друго цветенце. Но аз си я направих розата, защото тя е централен елемент в цялата приказка  Peace . Иначе нямаше как да е типична роза, защото всичко по тортата е много мъничко, самата роза е около 3 милиметра в диаметър- иначе си прилича на роза, но на снимките не си личи. Стеблото е тънка спагетка, боядисане в зелено  Peace

Ванче благодаря и на теб   bouquet . Жалко, че не харесваш и не възприемаш книгата  Sad

Относно Януари-Февруари на мен лично ми е далеч по-удобно да е януари, защото съм ваканция, но аз така или иначе мога да си я направя Януари и да си запазя снимките, тъй че май ми е все едно. Все пак тайничко се надявах да направим предизвикателството по-рано, а не по-късно  Wink

Иска ми се да доразвия предложението на Анда за импровизирано предизвикателство по КОЛЕДА. Така и така, ако не всички, то поне повечето ще правим торти на Коледно-Новогодишна тематика, можем да си отворим фото-албум на някой сайт и там да публикуваме тортите. За да не ангажираме Тандури, може да се направи албум с парола ( всеки, който иска да участва ще я получи) и всеки ще си качва сам снимките  Peace . Всеки ще си има папка където да си сложи снимките. За да се запази конфиденциалността на идеите ще определим един ден, в който всички да си качат снимките. Аз евентуално бих могла да се заема, с направата на албума и папките и с разпращането на паролата  Peace Ще си отворим и тема да си обсъждаме и споделям кой какви техники е използвал. Кажете какво мислите  Grinning

Тандури и от мен хиляди благодарности, че отново се нае с тази нелека задача да организираш и ръководиш целия процес  bouquet

# 1 057
Ох, аз докато си напиша чаршафчето и Рая се появила.
Всичко, включително и фигурката е от Уилтънски фондан  Peace И благодаря за комплиментите  Grinning

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 04:20 от Clairette

# 1 058
  • Plovdiv->Toronto
Кларет, много нежен принц Simple Smile. Точно като в книжката изглежда, перфектен е. Планетата съпо е супер, вулканчето, розата, нищо излишно или липсващо. Със фона е просто прекрасно, повече блясък и обем придава на проекта, страхотно  Peace!
Корни, пинокио е много изпипан, книжката е изящна, струваше си чакането наистина! Всичко си обяснила, отивам пак да прочета, но ако не си споменала за тревата и тези рошавите туфи как са правени, моля, обясни  Grinning!
Дааа, хубаво беше, но свърши. За мен февруари е ок. Може и коледно-новогодишни да си обсъждаме  Grinning. Да кажа само на Блуай че моите колежки най-много муминтролите харесаха и една даже си я изпечата да я поръчва в някаква сладкарница  Shocked Laughing. А офцете на Стаси76 се наложи аз да ги правя, защото Алекс много го поиска  Rolling Eyes .... Още от една торта на Пепи мисля си ги беше харесал и сега вече не ми се размина .....
Някой знае ли нещо за Румия  Simple Smile ? ...

# 1 059
И благодаря за комплиментите  Grinning
Ай сега пък комплименти - нИдей тЪка. Ще вземат да ни заподозрат в Х'американска конспирация Laughing
Кажи за това златното на Америколор - те нямат гелова златна. Тази на прах ли е ,или от тези за еърбръш?

Идеята за Коледните тортички ми харесва. Да видим какво ще излезе ( аз поне 3 ще правя, ако сме О'К в къщи)

# 1 060
  • Vaudreuil Canada
Тандури благодарности за труда който положи и времето което отдели   bouquet 

Момичета аз още не съм наваксала с четенето и разглеждането на първите торти така че ще гледам да се включа с още някое и друго изречение.

При всички случаи тортите са фантастични и имам още много да уча от Вас. Благодаря Ви за споделения опит и техники  Hug

Аз не възразявам за изместването на следващото предизвикателство както е удобно на мнозинството и най-вече на Тандури, че тя го отнася най-много. Чак ми става тъжно, че цели 3 месеца и половина няма да дъвчем торти  Mr. Green  така да се каже. Поне не такива от предизвикателствата.

# 1 061
Рая подвела съм те  Blush , не е на Америколор а на СК, ето направо линк http://www.fondantsource.com/oldgoludu.html . На прах е и разреждам с алкохол...аз май бях писала някъде из обясненията, но може и да съм забравила. С това същото златно оцветих и втория етаж на тортата за сватбеното предизвикателство, ако си спомняш  Peace

# 1 062
Clairette - Не че не го харесвам, просто не разбирам философията му. И съм много против да се изучава в у-ще в малките класове. Иначе си е много сладък като визия.
eli_c - Руми е изписана и вече си е в къщи с малката бубичка. Добре са, бебчето засега е добричко. Баткото също. Надявам се че скоро ще се завърне в темата и ще разкаже повечко.

# 1 063
  • София
За януари-фувруари - каквото решите, т.е. аз нямам против да е февруари правенето и обсъждането март...макар, че зимата е по-скучно, ама то кой е казал, че март ще се запролети в началото...ще си обсъждаме...
За коледните торти - не знам, мисля, че тортената тема ще приюти всичките ни творения и там също може да се обсъждат нещата, нищо не ни пречи...още повече, че по Коледа какво друго ще се показва там, ако не коледни сладки творби:))))

# 1 064
  • варненка от София
Вчера нямах възможност да похваля Клеър и Корнишонка. Две уникални торти, но Корнишонка ми спря дъха. Заслужаваше си чакането и на двете момичета!

Иначе май аз съм единствената ,която искам да си остане предизвикателството за януари. Аз даже тези дни смятах да си правя тортата, та ако сега си я направя ще гъбясам да чакам до март  Tired Ще изчакам решението ви в такъв случай.

Но каквото решите в крайна сметка. Ама преди си говорихме, че нещата са решени вече и да не изменяме, а да си планираме времето според сроковете и темите, които са известни много преди самото предизвикателство.

И не на последно място дълбок поклон и благодарности за Тандури, че ни организира нещата, качи снимките и прояви търпение. Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт