Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 717
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 165
И аз не съм фен, да правим торта икебана. Аз икебана много харесвам и навремето имахме книжка за нея в къщи, но при тортите е друго.... Аз, примерно, ще направя цветя не каквито бих искала да сложа в една икебана, а такива каквито бих могла да изработя... Тъй, че и психопрофила отпада.
Надявам се български народни обичаи да дръпне.

# 166
Имах съмнения че ще ви стресна..... Трябваше да си мълча..... Голямо съм патенце.....
Икебената ще бъде една уникална възможност за новости в тортите. Много хора си мислят, че просто се взимат малко цветя, бодат се на кензана и готово. Не е така. Тортите биха изглеждали страхотно, защото:
Първо: Съдът който ще се подбере е необятна територия.... Чинии, гърнета, вази, купи, дори неща които въобще не са съдове.....
Второ: Самите китки са предизвикателство.... Идеята е да се подберат няколко вида растения - цъфтящи, клонки, тревисти, сухи, листа...
Трето: Декоративни и допълващи елементи - камъчета /каквито се сети човек/, кори от дървета, увивни елементи от сорта на спираловидни сухи треви и разни подобни, панделки, слама и други сухи треволяци....
Четвърто: Цветовото решение на цялата композиция. Съчетание на цветовете, преливането на цвета от елемент в елемент.....
Как ви звучи всичко това за торта???? На мен - уникално.... Невероятен шанс да научим много нови неща.... Няма ли да е интересно за вас да направите суха крива клонка.... или интересен съд..... или странно извито и преплетено цвете????
Ето на това аз викам предизвикателство.... Всяка от вас може да бръкне в нета и да си хареса композиция....
Останалото което бях написала, за коментарите ми които ще последват, беше шега.....
Пределно ми е ясно че ще бъдат много малко тези, които са запознати по отвътре с това изкуство. Няма да си позволя да критикувам и да се правя на професионалист. Това си е моя страст и мое хоби... Имам много папки с материали отпреди 100 години..... Може по-нататък да седна и да спретна един научен труд, въпреки че ако се разровите в нета, ще откриете много неща......
Но, това е краста голяма.... превръща се в страст, поне при мен беше така.... Бях вманиачена на тази тема.....денонощно и целогодишно.... Може пък да отворя една нова темичка и да си беседваме там. Всеки ще споделя какво знае, и ще се научим и на аранжиране освен всичко останало..... Но това ще го мисля по-натам. И не в тази тема....
Така че, съжалявам че съм ви стреснала и уплашила. Не целях това......
Честно казано, нямам конкретна идея коя тема предпочитам....
Гласувах малко..... ей така. Без да се замислям..... Иска ми се да е изненада за мен... Даже бях решила 3-4 дни да не поглеждам и да видя направо крайното класиране..... да видя какво се е паднало и какво би ми хрумнало първо за изпълнение, е да... ама не.... не издържам да не поглеждам..... Joy

# 167
  • София
1. сезони
2.бебенца
3.храна

# 168
  • София
Аз под икибана разбирам не торта, издържана непременно според строгите японски правила. А торта, която ще ме "попринуди" да направя малко повече и по-различни цветя, че иначе, все се измъквам с няколко розички или с измислени изрязани с формата цветенца...Пък и спокойният бял януари така ще ми стане по-топъл и цветен:))) Аз също си мислех да си харесам снимка на истинска цветна аранжировка и да се опитам да я пресъздам, или поне да си набележа видове цветя, които да направя и да си ги аранжирам според моето разбиране, настроение и Simple Smile)) психопрофил....Simple Smile, както и възможности....Но, каквото и да се падне, все ще намеря в него нещо да ме привлече, така, че гласувайте както ви сърце иска, пък каквото стане:))))

# 169
Имам един въпрос. Мога ли да направя тортата следващата седмица пък да си я публикувам, когато си му дойде времето? Така се получи, че следващата седмица имам повод, даже няколко и ще правя торти, а като дойде октомври, така, ще ме подпре работата, че знам ли как, ще се вместя.
В смисъл, ако направя торта, която да отговаря на изискванията, снимам я, дали може да участва в "предизвикателството" , независимо, че не е направена октомври?

Вече имам и идея Whistling

# 170
  • София
Мишел +,
не виждам защо не!  Peace

Да си кажа пак за икебаната - ами цветята не ме вълнуват особено като украса в момента, та...  Confused
Каквото решите, де.

# 171
Ванче,не сме се уплашили... Hug

Но ти си се интересувала и знаеш много за това изкуство,а аз например съм виждала 3-4 пъти икебана през живота си.И сега от теб чета за разнообразни съдове,камъчета,сухи клонки и цветя, и всичко останало...Та мисълта ми е ,че за да направя нещо,което поне малко да се доближава до идеята,трябва да прегледам ,да прочета доста информация...а не знам ще имам ли това време...

Но каквото излезе накрая...нали за това сте го нарекли ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО...

Мишел + , и аз не виждам причина да не може...само ще трябва да почакаш с показването... Simple Smile

# 172
Мишел, абсолютно никакъв проблем няма! Важото е само да не я публикуваш никъде другаде докато не я публикуваш тук.  Peace

Ванче, и аз се бъзикам бе жена! Напротив супер ми е интересно и с желание бих се разровила да си харесам неща и да прочета Simple Smile Права си, просто е необятно като изкуство, с толкова много възможности! Не с самото изработване на цветята ами  всичко! Аз с удоволствие бих се включила в това предизвикателство, единствения проблем е, че ние Ноември ( 8ми) си вземаме кученце и аз идея си нямам как ще се прави торта с куче на 4 месеца.  Laughing Голяма икебана ще падне! Joy

Другите не се дърпайте така! То затова е предизвикателство! Simple Smile Ако беше всичко да знаем и можем какво предизвикателство щеше да бъде. Тя Ванчето не се усети как си вкара автогол, щото сега иска не иска ако се падне икебана ще трябва да изнесе една лекция ( Ванче, почвай да събираш мат'риал  Laughing) за основните правила в икебаната Laughing.

Отивам да ви попълня гласуванията.  Peace

# 173
Оооо, чудесно! Благодаря ви за отговорите! Тази седмица, започвам с украсата! Що се отнася до публикуването, аз и без това май, много, много не показвам, какво правя. Всички сте такива майстори, че чак се учудвам даже на хъса си да се покажа редом с вас Embarassed, но ми е приятно и ми е хоби тортоправенето... Бройте ме за новак-ентусиаст! Laughing

# 174
1. Shemet_neveroiaten- Дантели, Икебана, Празници
2. Clairette
3._Пепи_- Български народни обичаи, Сезони, Посуда
4. Blueeye- икебана, сезони, цирк
5. Violetblue- Бебешки торти (Бейбишауър), Ваканция, Цирк
6.Silrai - Герои на Дисни, Цирк, Сезони
7. Pina - Държава, Етно, Български народни обичаи
8. RumyaБългарски народни обичаи, Цирк,Нетрадиционни предмети от бита
9. Van444eto- Космос,Икебана, Нетрадиционни растения
10.Radinna - Икебана, космос, сезони
11. Dimitrina73 Икебана, Български народни обичаи, Посуда
12. Краси.мира - Сезони, Професии, Ваканция
13. Thedragonbg- Икебана, Нетрадиционни растения, герои на Дисни.
14. Tandoori- Етно, Икебана, Български народни обичаи
15. Fior- Български народни обичаи, Празници,професии
16. Джемма
17. Анда етно, космос, цирк
18.Алана- Професии, празници и ваканции
19. stasi76Бебешки торти, сезони, професии
20. Atalanta Сезони, Етно, Професии
21. Raya_usa- Цирк, Икебана, Професии
22. ЕленаК
23. Eli_c - Етно, Икебана, Български народни обичаи
24. Petia_tag- Сезони, Икебана, Космос
25. Barcela- Сезони, Посуда,Професии
26. Софи
27. Kornishonka Сезони, Дантели,Храна
28. Silsav- Сезони, Бебешки торти ( бейбишауър), Храна
29. Marulka_s - Герои на Дисни, Цирк, Храна
30. Мишел+ - Държава, Етно и Цирк

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 23:47 от Tandoori

# 175
  • София
Държава   2
Етно   6
Континенти   0
Торти числа   0
Икебана   9
Български народни обичаи   7
Бебешки торти ( Бейбишауър)   2
Нетрадиционни растения   2
Нетрадиционни животни   0
Нетрадиционни предмети от бита   1
Празници   3
Герои на Дисни   3
Екшън герои   0
Филми   0
Книги   0
Картини   0
Плодове/зеленчуци   0
Сезони   10
Плетива   0
Дантели   2
Свещи   0
Посуда   3
Снимки, спомени, албуми   0
Храна   3
Ваканция   3
Дрехи   0
Мебели   0
театър   0
професии   5
Космос   4
цирк   7

# 176
Цирк
Икебана
Професии

# 177
Държава   2
Етно   6
Континенти   0
Торти числа   0
Икебана   10
Български народни обичаи   7
Бебешки торти ( Бейбишауър)   3
Нетрадиционни растения   2
Нетрадиционни животни   0
Нетрадиционни предмети от бита   1
Празници   3
Герои на Дисни   3
Екшън герои   0
Филми   0
Книги   0
Картини   0
Плодове/зеленчуци   0
Сезони   11
Плетива   0
Дантели   2
Свещи   0
Посуда   3
Снимки, спомени, албуми   0
Храна   3
Ваканция   3
Дрехи   0
Мебели   0
театър   0
професии   7
Космос   4
цирк   8

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 23:48 от Tandoori

# 178
1.сезони
2.плодове
3.икебана
4.зеленчуци
5.приказки

# 179
1.сезони
2.плодове
3.икебана
4.зеленчуци
5.приказки

Софи, имате право на избор само на 3 опции.  Peace Освен това къде видя опция приказки? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт