Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 250
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 450
Едно питане:
Ако използвам готова моделираща маса за покритие,мога ли да си направя и фигурките от нея?
Или за тях трябва да си забъркам смес?
Блатове и крем аз си ги правя.

# 451
Щом блатовете и крема си ги правиш ти, покритието може да ти е готово. А фигурките щом ще си ги правиш, а няма да са ти готови, има ли значение от какво ще са? За мен, можеш да си ги направиш от каквото поискаш  Peace

# 452
Здравейте момичета!
Влизам само да ви уведомя,че няма да мога да участвам в предизвикателството. Cry
Струпаха ми се доста проблеми и нямам никакво време дори да ви чета. Sad
Надявам се да ме извините Praynig

# 453
  • София
Fior, много жалко! Дано нещата при теб се оравят скоро!  Hug

# 454
Фиор, много съжалявам, дано всичко да се нареди при теб! Peace

Момичета, аз работя трескаво от 3 дни, адски бавно става Sad Направо се набутах здраво с това, което се хванах да правя, ама дано поне да си е струвало.
Иначе фигурките ми са почти готови, така както гледам обаче едва ли по-рано от утре бих могла да завърша голяма част. Другият проблем е, че май ще трябва да сглобя тортата и да довършвам фигурите отгоре.
Отгоре на това се хванах да правя една рецепта за блатове дето досега не съм я правила и адски се притеснявам, понеже нямам всички продукти и ще правя промени в самата рецепта без да знам нито как трябва да стане, нито какъв ще е крайният резултат на това, което ще променя...въобще....имам да ви разправям дето вика Ванчето приказки...
Стискайте ми палци поне тази вечер да успея да опека тортата, за да мога утре да сглобявам и евентуално вдруги ден да снимам. Направо ми побеля косата.. Sad

# 455
  • София
Тандури, ще се справиш!  fingerscrossed

Хайде да идва ноемврииииииииии!

# 456
  • София
Жалко, Fior! Ще има и други предизвикателства, важното е да се справиш с тези, които са ти в момента на пътя! Стискаме палци!

Тандури, нямам търпение да видя резултата...и да науча това, което стои зад него:)))

Румя, ти си в първите дни на обсъждането, нали...Wink

# 457
Фиор, съжалявам, дано облаците отминат по бързо!   bouquet

Тандури няма да се предаваш.  Hug

Мацки, аз запчнах тортата, обаче днес се ровнах в нета да търся модел, че другата седмица имаме годишнина и ми излезе подобна торта, каквата съм замислила за предизвикателството.Поразрових се на тая тема и друга такава не открих.Та въпроса ми е, да продължавам ли с тази си идея, като вече има правена такава торта или да почвам да мислвя нова?

# 458
  • София
Фиор, съжалявам, дано облаците отминат по бързо!   bouquet

Тандури няма да се предаваш.  Hug

Мацки, аз запчнах тортата, обаче днес се ровнах в нета да търся модел, че другата седмица имаме годишнина и ми излезе подобна торта, каквата съм замислила за предизвикателството.Поразрових се на тая тема и друга такава не открих.Та въпроса ми е, да продължавам ли с тази си идея, като вече има правена такава торта или да почвам да мислвя нова?

Ти за втори път я правеше тази торта, предната я изядоха ли какво стана...Може и да греша...Лично моето мнение, относно "копирането" на торти винаги е било едно такова...особено, да го наречем - няма начин да не летят в пространството, дори и в един и същи момент сходни идеи за каквото и да било, няма начин да спрем някой в Тайланд да направи това, което прави някой на другия край на света, дори и да не подозират един за друг...Прави това, което ти е на сърце и гледай това, което за жалост си видяла, да не ти влияе...Накрая ще ти тупнат една поръчка и няма да ти остане време за никаква торта...Мене тази, дето си я видяла, не ме интересува, не подозирам за нея, знам, че ни ти къса фантазията и техническата подплата, за да опреш до готови идеи...и последно - ние няма да сътворяваме нова вселена, ние си доставяме удоволствие като претворяваме мили ни в момента приказни хрумки в торти. Успех!

# 459
МОмичета, съвсем я оплесках! Фурната ми спря да пече! Опекох горните 2 етажа, долните 2 не можах да опека( с малък диаметър са).  Sad Сега се чудя какво да правя! Парфе е абсурд да издържи блатовете + фигурите, защото са много тежки, а сега фигурите ми идват големи за този размер блатове Sad Направо не знам....дайте някакви идеи? Няма от къде да купя готови блатове, абе въобще я втасах! Rolling Eyes

# 460
  • Пловдив
Tandoori, парфе наистина едва ли ще понесе, но защо не направиш торта мозайка или нещо като сладък салам. Такава правих за изписване на едно бебче и си я покрих и сигурно още 2 етажа би понесла  Mr. Green

# 461
Тандури, съчувствам ти за приключенията които си имаш!!!!!! Cry
От време на време, майка ми купува на децата едни готови кексове. Никой тук не ги яде, защото ухаят на Шанел 5. Обаче стават чудни тортички от тях. И са стегнати  и жилавки, та издържат на тежести...Така като знам, там при вас колко видове кексове, кейкове и незнам си какви имена още имате...... не можеш ли да ползваш нещо такова? newsm78

# 462
Пепи, и сладък салам няма да издържи Sad Много са ми тежки горните блатове, правих ги по една специална рецепта и са в пъти по-тежки от нормалните блатове, а като сложих и фигурите, които са доста големи, просто няма начин, а и аз трябва да я довърша най-късно утре, защото фигурите ми са много крехки и просто едвам ги опазвам в момента.

Ванче, освен да измисля нещо такова...продават се някакви готови кексове, ама те пък не са много големи като диаметър, пък ми трябва по-голям от средния ми блат.  Sad Ако успея все пак да пригодя нещо такова, ще има ли проблем? Все пак съм изпекла горните 2 етажа...просто няма как да изпека най-долния. Техника каза, че най-рано в понеделник може да дойде, а аз до тогава просто няма как да задържа тортата, сигурна съм, че нещо ще се счупи!  newsm78

# 463
Тандури имам готови блатове мога да ти пратя ако искаш...но ще отнеме сигурно 2-3 дена докато стигнат до теб. Останали са ми 2 пакета кръгли, мисля че са 10 инча, мога и още да купя. Чакам да кажеш дали ще ти свършат работа.
Ако не, защо не пробваш с дъми кейк, би трябвало да издържи  Peace

# 464
Clairette, тъкмо влизах да кажа, че намерих и аз!!! Оказа се, че има от къде да ги поръчам онлайн! Дори не знаех, че внасят тука, досега колко пъти съм търсила и все не можех да намеря!
Човекът ми обеща утре да са при мен...дано да стане! Praynig
Кажете само какво да правя сега с другите неща обаче, тъй като покриващата ми маса е готова, част от фигурките са с готова, част с домашно правена маса, горните ми два етажа ще са домашно правени, най-долният ще е купен.  Confused
Имате ли нещо против?
Ако не ми се беше развалила печката щях да си опека и третия етаж, ама кой да знае!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт