Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 789
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, мили дами! Аз нямах много възможност да влизам тези дни. Виждам големи страсти,около предизвикателствата  Laughing 

van444eto, аз съм тази, дето ще прави тортата сега. В събота трябва да е готова, но вече не съм сигурна, че това, ще е тортата ми за предизвикателството, но поне, ще е прекрасна генерална репетиция  Peace

# 256
  • Plovdiv->Toronto
Ксто видях че ванчето вече почти си е направиля фигурите малко се #Crazy и започнах и аз, сега малко се пооформиха нещата Simple Smile, вече има надежда за целия проект. Един въпрос, как си приготвяте фигурките за снимане, защото моите сега седят малко засъхнали и поизбледнели Sad, може ли да ги спрейна с нещо, вода със захар? Или с четка с малко белтък, или желатин  newsm78...

# 257
  • София
Eli, вода с мед или само алкохол става, но внимателно, да не омекнат. Може и малко цвят да добавиш в алкохола.

# 258
  • Plovdiv->Toronto
Мерси Grinning!

# 259
........Ксто видях че ванчето вече почти си е направиля фигурите малко се #Crazy и започнах и аз, сега малко се пооформиха нещата Simple Smile, вече има надежда за целия проект.....
Приемете това като съвет!!! Ако вече имате оформени идеи, започнете с изработването на някои неща. Не ви ли беше като обичка от първото предизвикателство? Не чакайте последния момент за всичко. За да няма провали, направете си това което можете предварително....
Аз бях започнала едни фигурки, но с тази поръчка ми се объркаха нещата.... Вече окончателно реших, че това ще остане моята торта за участие, защото се оформиха някои неща като идеи, които ще бъдат невероятно предизвикателство за мен... а предполагам че ще бъдат интересни и за вас..... Днес даже пробвах, но не съм доволна.... утре пак ще опитам.... имам време, така че ще правя.... ще троша... ще бъркам... но ще му хвана цаката на това което искам... но няма да се откажа...... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 260
  • Vaudreuil Canada
Не ви ли беше като обичка от първото предизвикателство? Не чакайте последния момент за всичко. За да няма провали, направете си това което можете предварително....

Ъхъ ... беше ... даже започнах преди месец и нещо направих първия елемент ... проблема е че до там си и останах  Embarassed втори няма още.  Blush
Взимам си бележка!!!!!

# 261
  • Plovdiv->Toronto
Така е, едно нещо да се направи  идват още идеи Simple Smile...
А и не е лошо овреме да си се разочаровате на спокойствие от някои нещица закупени Crossing Arms. Златен глитър дъст направен от суха арабска гума - има една голяма черта от мен, нанася се трудно, върху мокра боя се стопява, трябва да посипваш с ръка или да топнеш цялото нещо в него, а като го извадиш прилича на изпуснато в прахта, и никакъв нито златен, нито блясък  #2gunfire...

# 262
Хей,момичета творите ли? Моля ви кажете ми как да постигна този черен цвят,че забравих а стигнах до детайл с този цвят, хайде кажете и за кафяво кои цветове да съчетая.

# 263
barcela - по някакви правила се смесва червено и зелено и се получавало кафяво. Но аз лично никога не мога да постигна този ефект. Явно си зависи и зеленото и червеното какво са - нюанси много. Правя си кафяво от какао. Кипвам го с малко глюкоза или мед. Може и малко водичка да добавиш. Пробвай мъничко количество, ако ти хареса, забъркай си повече. Ако ще боядисваш с четка, може малко водка да добавиш вместо вода. Хем ще се изпари, хем няма да размекне колкото водата....В екстремна ситуация, съм оцветявала кафяво с разтопен шоколад Peace
Черно..... пак по някакви правила се смесваха червено, зелено, синьо.... По принцип се твърди че черното е съвкупност от всички цветове, но и там получавам една мътилка..... Спасението си е черна боя.....за съжаление.....
Пепи беше дала хубава схема на смесване, но не я намирам. Дано някоя мама, да я открие или самата Пепи да се включи. Пусни едно питане и в тортената тема. Може повечко хора да откликнат....

# 264
  • Пловдив
Черно правя от: червено, синьо, зелено и кафяво. Ако синее се добавя зелено, ако зеленее се добавя синьо.
За кафявото няма какво повече да добавя от това което е писала Ванчето. Може би само това, че зеленото трябва да е много малко.

# 265
van444eto, _Пепи_ точно от вас чаках отговор,БЛАГОДАРЯ ви.Пепи сега вече ще си копна това,което писа. newsm51

# 266
  • Plovdiv->Toronto
Какво стана последния път всъщност, имаше ли победител  newsm78 ? Тандури ли ?
Интересно щеше да ми е да видя тортите на Наталина и Танита на това предизвикателство всъщност, защо не участват Sad, нали е по-скоро да оплакнем окото а не за някакви места и награди  Laughing ...
Което на нова идея ме навежда, освен първо второ и трето място трябва да въвъедем няколко допълнителни поощрения, например  Thinking най-прекрасен детайл, най-оригинален замисъл newsm78:lol: и такива други разни ...

# 267
  • София
eli_c, още от самото начало решихме, че Предизвикателството ще има семинарен характер, а не състезателен /което за мен лично беше огормен +/. Нещо си се объркала, че има класиране, я си виж първия пост с правилата.

# 268
  • Vaudreuil Canada
Интересно щеше да ми е да видя тортите на Наталина и Танита на това предизвикателство

И на мен би ми било интересно но по някакви причини не са се включили - дано ги видим в някое следващо предизвикателство. Въобще има много момичета от тортената тема които са показали големи красоти и не се включват - всеки си решава защо но е жалко че няма да видим и нещо по темата сътворено от тях.

# 269
  • Plovdiv->Toronto
А, няма победител значи. Много телевизия гледам сигурно Laughing, по фуд чанъла доста предизвикателства дават, все побеждава някой накрая. Изпуснала че това е различно  Grinning. Ама хубави торти имаше  Peace. Пък за следващото направо не ми се мисли. Тандури, пак ли ще даваш по 1-2 на ден само Sad?

Общи условия

Активация на акаунт