Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 726
  • 574
  •   1
Отговори
# 195
Дай Боже всекиму такава късметлийка у дома! Praynig

# 196
Между другото такова име Варвара е много рядко май.Нямам друг познат с такова име  chef

# 197
Между другото такова име Варвара е много рядко май.Нямам друг познат с такова име  chef

Варвара е руско име въпреки че е с древногръцки произход. Мисля, че западния аналог на името е Барбара. Малко архаично, среща се по руския фолклор и приказките. Чувала ли си "Варвара краса- длинная коса"? Има филм по тази приказка.  Grinning

http://autofreechoice.com/Obloshki3/varvarakrasadlinayakosa.jpg

На галено Варвара я наричат Варя.

Жива и здрава да е вашата Варя и много щастие да донесе в семейството! Явно има много силен ангел-хранител. Heart Eyes Между другото, има светица с име Варвара:

http://days.pravoslavie.ru/Life/life6475.htm

# 198
  • Далечният изток

Да, и аз, освен   chef

Наистина чудна история. Дано все така да му върви на детето! Peace

# 199
Може да има много силен ангел пазител детето наистина.За светица с това име също съм чувала.На мен няколко пъти ми се е случвало вътрешния глас да ми казва да внимавам какво правя.Примерно като излизам от банята си казвам внимавайте да не се подлъзнеш на мокрото и внимавам и в следващия момент именно това става, но някак си успявам да се хвана за вратата.Колко пъти така съм се разминавала с разни падания, имам чувството, че нещо ме предпазва, не знам какво е, но определено има нещо /сила някаква/, която ни закриля в такива кофти моменти.

# 200
Гледах доста отдавна едно предаване. Та това предаване беше на гости на Вера Кучовска. Жената обясняваше за мъртвите ни близки, които били сред нас и ни закриляли. Даде следния пример:"Не ви ли се е случвало, когато тръгнете да пресичате улицата, но не сте видели, че има кола и нещо като че ли в последния момент ви дръпва назад и се разминавате на косъм? Това са те - хората, които бдят над вас." Та човека като се замисли над това осъзнава, че може би има нещо странно в действията ни в тези ситуации. А може би тези ни инстиктивни действия не са продиктувани от съзнанието ни, а зависят от други фактори. newsm78

# 201
И аз. Ужас.  Confused Дано да има съвсем тъпо и смешно обяснение цялата работа.
Да не би да ви се е развалила вратата и да не се затваря? Аз си имам една такава врата у дома - ако не я затворя плътно, си се самоотваря.

Знам ли я тая тъпа врата,отогава не е правила така,ама знам ли я може тогава механизма и да се е отпуснал,дано е това и от преумората такъв гаден сън да ми се  е явил,макар,че вътрешно все  се замислям тази земя отдолу каква е  била и имало ли е къща или нещо друго... Що се питам и аз незнам,така изведнъж ми се завъртя в главата още отдавна....Дано повече не сънувам такива простотии,че виж ме хванало шубето здраво да пикам по нощите а аз често го практикувам...

# 202
Според мен това не са нашите мъртви, а ангели-пазители.Чела съм някъде, че между небето и земята има много голяма пропаст /разстояние/ и душите на мъртвите не им е разрешено от Господ да идват при нас /в нашето измерение/, но ангелите могат, но те са ограничени /не могат да бъдат на две места едновремено/.Според мен мъртвите са си горе на небето, няма как да ни помагат.

# 203
За да помага душата на починал човек не е задължително да дойде на Земята.
Може да го направи енергийно, телепатично, мисловно. Понякога ми се е случвало когато съм в опасност да чувам името си.

Знам за една моя прабаба, която бди над семейството ни. И предполагам, че именно тя ме предпазва и то в доста ситуации, веднъж ни избави от задушаване и пожар. Историята е следната: майка ми не й се спало и слага на котлона да вари пиле, започнала да чете една книга, но без да разбере се е унесла. Разказа ми как е сънувала точно тази моя прабаба как я бута и й казва "Събуди се!" Веднага скочила но от дима нищо не се виждало, водата била извряла и пилето започнало да изгаря в тенджерата. По принцип човек се унася от дима, а не се буди.
Доста други случаи има, които са свързани пряко с мен, също и често я сънувам с много важни послания.

И още един странен случай:
Като студентка ми се налагаше по време на една сесия заедно с една моя приятелка да оставаме до късно при една колежка, тъй като тя имаше компютър и трябваше да набираме курсовите си работи. Така че аз и приятелката ми се прибирахме няколко вечери подред в общежитието доста късно към 1-2 ч. посреднощ. Тогава всяка вечер едно куче се появяваше отнякъде и ни изпращаше до общежитието, качвахме се в стаята взимахме нещо, за да го нахраним, но той вече го нямаше. Така и не можяхме да го усетим кога и как се появява.
Същото ми се е случвало и с друго куче, но доста години по-късно.

# 204
За да помага душата на починал човек не е задължително да дойде на Земята.
Може да го направи енергийно, телепатично, мисловно. Понякога ми се е случвало когато съм в опасност да чувам името си.

Знам за една моя прабаба, която бди над семейството ни. И предполагам, че именно тя ме предпазва и то в доста ситуации, веднъж ни избави от задушаване и пожар. Историята е следната: майка ми не й се спало и слага на котлона да вари пиле, започнала да чете една книга, но без да разбере се е унесла. Разказа ми как е сънувала точно тази моя прабаба как я бута и й казва "Събуди се!" Веднага скочила но от дима нищо не се виждало, водата била извряла и пилето започнало да изгаря в тенджерата. По принцип човек се унася от дима, а не се буди.
Доста други случаи има, които са свързани пряко с мен, също и често я сънувам с много важни послания.

И още един странен случай:
Като студентка ми се налагаше по време на една сесия заедно с една моя приятелка да оставаме до късно при една колежка, тъй като тя имаше компютър и трябваше да набираме курсовите си работи. Така че аз и приятелката ми се прибирахме няколко вечери подред в общежитието доста късно към 1-2 ч. посреднощ. Тогава всяка вечер едно куче се появяваше отнякъде и ни изпращаше до общежитието, качвахме се в стаята взимахме нещо, за да го нахраним, но той вече го нямаше. Така и не можяхме да го усетим кога и как се появява.
Същото ми се е случвало и с друго куче, но доста години по-късно.
Може би има някакви знаци, че наистина не сме "сами", но може би е по-добре да не се опитваме да си го обясним или да го разкрием. В такива моменти на съвпадения или необясними ситуации аз си казвам, че това е моята интуиция или рефлекс и това е. Peace

# 205
...Тогава всяка вечер едно куче се появяваше отнякъде и ни изпращаше до общежитието, качвахме се в стаята взимахме нещо, за да го нахраним, но той вече го нямаше.

Много сладък жест от негова страна. Simple Smile

# 206
това с придружаващото куче съм чела и други истории Simple Smile

# 207
това с придружаващото куче съм чела и други истории Simple Smile

То с толкова бездомни кучета в София, все ще се намери някое което да те придружава. Laughing Майка ми дълги години за вечерните смени я изпращаше и посрещаше едно съседско куче. Конкретно и не бездомно. Съвсем не мисля че в това има нещо свръхестествено ако не смятаме разбира се съзнанието на кучето че трябва да пази човека по тъмното, за нещо такова.

# 208
и аз да се запиша в темата, не само да чета...

От известно време, имам чувството, че в спалнята под леглото има някакво присъствие. /от около месец/. Усещам нещо, което не мога да си го обясня, даже си викам, че фантазирам или си измислям, но...от тогава се събуждам всяка вечер точно в 03,00 часа и в някакво полузаспало състояние се отзовавам в кухнята, понякога хапвам нещо, понякога пия вода, и тогава се сепвам и се разбуждам напълно. Не мога да си го обясня това, вече взех да се страхувам. А и от нощното хапване в НЕбудно състояние започнах и да пълнея...
   По инструкции от баба ми, прекадих апартамента /той е осветен преди да се нанесем/, ръсих със светена вода, сложих чесън под леглото /някой може да се изсмее над това/ - и се спря за около седмица, после пак започна същата история.
   И сякъш е някой, който е като скелет, седящ под леглото на спалнята и иска да ми хване краката - имам такова чувство. Усещам това присъствие към 23-24 часа посреднощ, защото ние си лягаме винаги късно към 24-01,00 часа.

А относно за дните от седмицата, в който сме родени, имаше една песен, че както Господ е създал светът в 7 дни - така и родените в понеделник получавали само хляб на трапезата си, родените във вторник малко повече, ...и както в неделя е свършил със сътворението и светът е бил пълен с изобилие, така и на  родените в неделя им се дава да имат всичко /не се сещам за песента обаче/

# 209
  • област Софийска
Записче и от мен!
Нещо странно ми се случи съвсем наскоро. Звъни ми една приятелка да се видим след няколко минути на кварталното барче да пием кафе. Аз тръгнах веднага. Бях на няколко метра от барчето и видях приятелката ми, стоеше на ъгъла, погледна ме и се скри зад ъгъла. Аз си помислих, че отива да седне на някоя маса. Когато стигнах, гледам, че я няма - вътре, вън, няма я никъде. Ядосах се, огледах се навсякъде, викам си кога пък успя толкова бързо да изчезне и къде отиде. Звъннах и по GSMа, дава ми, че абонатът говори. Реших да звънна на мъжо и докато говорим с него, гледам приятелката ми се задава от противоположната посока. Питам я как е минала, без да я видя, тя ми каза, че изобщо не е идвала до барчето, забавила се на площадката  с детенцето си. А аз съм АБСОЛЮТНО СИГУРНА, че я видях, дори беше облечена точно със същите дрехи, с които стоеше пред мен.Много странно ни стана и на двете и не можахме да намерим логично обяснение на случката...

Общи условия

Активация на акаунт