Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 704
  • 574
  •   1
Отговори
# 270
Татко почина на 8 януари,тази година. В деня на погребението му,на моята баба сестрата,когато влезе в стаята, където беше татко и когато го видя,каза:" Светле,Светле,колко си усмихнат,кой ли ще вземеш със себе си?". След няколко месеца, на братът на баба(и съответно на тази жена,която го каза) откриха рак на белите дробове. Само бях чувала от старите хора за това,че ако починалият е усмихнат,това означавало ,че ще вземе някой със себе си. А, татко наистина беше с широка усмивка.  PraynigПочивай в мир, тате! Много те обичам!

# 271
qvan,много гадна история.На мен онзи ден ми се случи нещо.Намерих чешмата в банята пусната до край.Течеше с такава сила.Нито аз ,нито мъжа ми имаме спомени да сме я пускали.Най-много да сме изперкали с възрастта... newsm78

# 272
Много често сънувам неща, които се случват или точно така, както съм ги сънувала, или правя връзка със съня си при различни събития.
Последно преди около седмица сънувах дядо си, който почина преди година. Дясното му рамо кървеше и той ми обясни в съня ми, че в гроба му го ядяли някякви животни и късали от месата му. Сънят беше ужасен. На другия ден майка ми ми каза, че сестра ми нещо се схванала и й назначили лечение с инджекции. Като я видях, се указа, че проблемът се оказал в дясното й рамо.

Имам приятелка, чиято баба /на майка й майка/ родила три момчета едно след друго, т.е не близнаци, които умирали още на по няколко месеца. Първото го намерила, като станала да кърми една нощ, с пяна на устата. Останалите две много ги пазела, гледала почти да не спи и все да има някой буден до тях, но като се унася, усеща нещо да преминава над нея и като отваря очи - и те с пяна на устата - умрели. След загубата на трите си деца, с мъжа й решават да се преместят от къщата в която са живели, продават я и купуват нова в друг град, където ражда още три деца - живи и здрави и до днес. След време разбрали, че под къщата, където са живяли преди, е имало турски гробища. Не знам дали баба й си е внушила, че ги е убила някаква сила или дух или децата са страдали от някакво заболяване, но историята е факт

# 273
  • София
Аз се опитвам да не мисля и да не се задълбочавам в такива страхотий... Rolling Eyes Баща ми почина преди 10 месеца и психиката ми не е добре. А зная, че веднъж започна ли да се връзвам на всичко странно, просто ще превъртя... #Puppy dog

# 274
Аз се опитвам да не мисля и да не се задълбочавам в такива страхотий... Rolling Eyes Баща ми почина преди 10 месеца и психиката ми не е добре. А зная, че веднъж започна ли да се връзвам на всичко странно, просто ще превъртя... #Puppy dog
И аз така  просто гледам да не мисля и да се притеснявам и да мисля за такива неща

# 275
Аз пък за втора поредна вечер сънувам че намирам пари, зарити в пясък, край строежи из града или други подобни неща.Още една простотия сънувах, pа която нямам разумно обяснение.Сънувам, че намирам на земята писмо, а зад мен стои човек, който ми говори следното: Един дядо много обичал своето внуче и искал да му се обади от небето, но нямало как затова решил да помоли някой ангел да му даде писмо, който го намери да го разчете и да му го занесе. Аз го намирам, но казвам, това не мога нито да го разбера, нито да го разчета.Човекът зад мен ми казва, виждаш ли онази статуя срещу теб, тя е от едната страна е метална, от която страна е метала, това око ще затвориш и ще можеш да прочетеш писмото.Стоя и си мисля, вярно и двамата ми дядовци са починали, но само единият ме познава, но никога не сме били близки, защото той имаше втори брак и не обичаше много баща ми.Да не би да трябва да ходя на гроба му, аз изобщо не знам къде е, освен че е на онези гробища в Кичук Париж.

# 276
Аз пък за втора поредна вечер сънувам че намирам пари, зарити в пясък, край строежи из града или други подобни неща.Още една простотия сънувах, pа която нямам разумно обяснение.Сънувам, че намирам на земята писмо, а зад мен стои човек, който ми говори следното: Един дядо много обичал своето внуче и искал да му се обади от небето, но нямало как затова решил да помоли някой ангел да му даде писмо, който го намери да го разчете и да му го занесе. Аз го намирам, но казвам, това не мога нито да го разбера, нито да го разчета.Човекът зад мен ми казва, виждаш ли онази статуя срещу теб, тя е от едната страна е метална, от която страна е метала, това око ще затвориш и ще можеш да прочетеш писмото.Стоя и си мисля, вярно и двамата ми дядовци са починали, но само единият ме познава, но никога не сме били близки, защото той имаше втори брак и не обичаше много баща ми.Да не би да трябва да ходя на гроба му, аз изобщо не знам къде е, освен че е на онези гробища в Кичук Париж.
Според мен може да ти е оставил нещо.
 П.С  подписът ти е страхотен

# 277
  • DE
Не знам колко е интересно, но на мен ми е странно, а и повечето ми приятели го забелязват.
Преди години, когато бях студентка, живеех на квартира. През ден намирах една котка в къщи. Беше на съседите. Намирах я ту в моето легло, ту в другото. При всеки удобен случай влизаше в къщи. Съседката каза, че е много зла и хапе, а аз съм виждала само как ми мърка! :
Втора квартира: един въшлив котарак спи в моето легло. Влиза от терасата и не мога да го изхвърля. Опъва се като магаре на лед. Докара ми и бълхи. Още като ме видеше, почваше да мърка!
Сега живеем в собствено жилище. Буквално преди 3 дни забелязваме с приятеля ми следи от котешки лапи по стената.
Странното е, че стените са жълти, а лапите лилави. Все едно е ходила само по стената!  Shocked
Но се кълна, че никога не съм оставяла вратата отворена и мен да ме няма.
Приятелят ми каза, че котките ме преследват!!!!

# 278
.......... Все едно е ходила само по стената!  Shocked
Но се кълна, че никога не съм оставяла вратата отворена и мен да ме няма.
Приятелят ми каза, че котките ме преследват!!!!

Случвало ми се е преди много много години подобно нещо. Била съм може би на 9-10 години, с моя приятелка на село. Взехме я с нас за няколко дни. Волно детство....В сайвана леля ми имаше малки котета. През деня играехме с тях. Нощес \с  приятелката ми спяхме в една стая\ се събуждам от виковете и - .."черното коте! черното коте!!" ..Скочих и я питам .- "къде е  #Crazy , всичко е затворено ..няма го, ти сънуваш!!!" ..На сутринта под прозореца малки лапички отпечатани на варосаната стена, сякаш през затворения прозорец се е промъкнало. За нас и до сега това е супер необяснимо.

# 279
  • В две мъжки сърца
Temata neshto zamrq!!! Mr. Green

# 280
Да, виждам трябва да я съживим. Вие сънувате ли често, че летите и с какво го асоциирате това?

# 281
Преди няколко месеца майка ми сънува че е в болница. Разказва, че някакви лекари се суетели около нея, тя на някаква маса, кръв, игли, някакви тръбички... По едно време от разговора на лекарите разбира че ще вкарват едната тръбичка с игла в сърцето й. Уплашила се, попитала защо. Те й казали, че няма нищо нищо страшно, правят го, за да я излекуват.

Месец по късно майка ми получава хипертонична криза и постъпва в кардиологично отделение, където й правят коронарография /изследване, при което вкарват катетър в сърцето и впръскват контрастна течност/.

Тя тогава се беше ошашкала, че го е сънувала без изобщо да знае, без да го е чувала и т.н. Ето какво й прочетох тогава. Откъс от една книга на К.К.Платонов:

А случва се и така. Някой сънува, че го е ухапало куче за крака и го е заболяло. Той разказва това на близки и познати. А след известно време мястото на ухапването започва да го боли, тук се образума злокачествен тумор. Това е достоверен в научно отношение факт.
Подобни случаи произвеждат толкова силно впечатление, че не съществува народ, в приказките, легендите и суеверията, на който да не фигурират пророчески сънища, сънища предсказващи бъдещето.
Такива сънища се обясняват доста просто. Едно започнало заболяване често бива незабележимо денем, тъй като през това време кората на главния мозък изпитва голям брой дразнения с различна сила. През нощта обаче, когато няма външни дразнители или поне те са значително по-малко, тези усещания за болка стигат до съзнанието и вземат формата на ситуационни сънища.
По този повод невропатологът Михаил Иванович Аствацатуров пише: „Ако тревожни сънища с елемента страх от смъртта се съчетаят с внезапно пробуждане, това може да породи съмнение за заболяване на сърцето в такъв стадий, когато никакви други субективни оплаквания, даващи указания за такова заболяване, още не съществуват.”

# 282
И аз напоследък имам разни странни преживявания - не знам дали са продиктувани от собствените ми мисли или от нещо необяснимо:
1. Преди 2 седмици си свалих много интересна програма за родословно дърво и реших да започна да правя на моите деца. Има поле, където маркираш дали роднината е жив или мъртъв, но "жив" излиза автоматично, ако не го промениш. Та, пиша аз подред и стигнах до моя дядо, но не му знаех рождената дата и реших само да напиша имената и по-късно да питам баща ми. Запаметих имената и съм убедена, че не съм променяла "жив". Отворих дървото и ми изписа "починал". Докато го редактирах, татко ми се обади да каже, че чичо ми е звъннал току-що и дядо е починал буквално преди минути (мир на душата му). Така и не довърших дървото...
2. Напоследък ми се струпаха много грижи и точно, когато ми е най-тежко през нощта сънувам другия ми дядо (лека му пръст - почина преди 10 г. - обожавахме се взаимно) и той идва при мен, говорим си, прегръща ме и ме успокоява, че всичко ще е наред. Събуждам се с "олекнала" душа - винаги съм вярвала, че той е до мен и ме пази (писах в 1-та тема как дойде да се сбогува с мен след смъртта си и как го сънувам винаги в тежки мигове и ми дава подкрепа и утеха).
3. В работата имаме колежка, която разнася разни клюки, прави интриги и е много лицемерна - понякога се опитва да подарява разни неща на останалите колежки и с тях сме си коментирали, че след всеки подарък ни се случва нещо лошо. След последните подаръци към мен и колежката ми, 2-те се разбрахме да изхвърлим "даровете" и да си наречем "който ни мисли лошо, него да го стига". На другия ден разбрахме, че въпросната жена е паднала много лошо (на равно), след което за малко е щяла да я бутне кола. А уж не вярваме в подобни неща...
4. Преди години, когато бях бременна, сънувах себе си в парка с дъщерите ми - сега виждам колко много приличат на образите си, които видях тогава в съня си.
5. Пак повтарям, че не вярвам на магии и "лоши очи", но сякаш напоследък имам абсолютно физическо усещане, че някой се опитва да навреди по някакъв начин на мен и на семейството ми - не мога да обясня самото усещане, но е абсолютно реално и се чудя какво мога да направя, за да се успокоя.

# 283
Азаф, писах ти на лични.  Peace

# 284

Общи условия

Активация на акаунт