88ма немска тема на горските феи и техните джуджета

• 19 502
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Що се отнася до гражданството, отивате до съответните служби и питате на място.
Там ще ви дадат и документи за попълване, ще ви обяснят и какво-що трябва
да представите. Към всеки формуляр за възрастен може да впишете и детето,
но се иска подпис и на другия родител, че е съгласен детето му да получи гражданство.
Основните неща, които интересуват властите, са, дали имате достатъчно доходи
(представя се трудов договор и евтл. копие на фиша за заплатата за 3 месеца назад),
дали сте били регистрирани като безработни (желателно е да не сте били, както и да
не сте били на социални помощи никога), свидетелство за раждане, преведено по
ISO-стандартите, фамилиенбух, дипломи за висше и свръхвисше образование, договор
за жилище, паспорт, снимки, паспортен формат. Някой спомена горе, че понеже съпругът
нямал документ за постоянен престой, та не му дали гражданство, това е своеволие май.
Моята зелена карта също беше валидна още година-две, но това няма никакво значение.
Чух, че сега от септември въвеждали изпит, не знам, дали за всички, може би за тези, дето
са завършили тука, отпада. Питайте си на място. Важното е да попаднете на читав служител.
И да се усмихвате, докато разговаряте. Може пък точно това да е тестът за език Simple Smile

# 121
Мерси на всички за идеите Hug Ще погледна и в нет-а щом казвате - рд-то е чак на 18.9 и има време да пристигне Simple Smile

Дил, единия от родителите - Дима понеже писа, че мъжът и е от 8г затова така й отговорих Peace

# 122
Майра,знам, че стана банално да се отоваря по 100 пъти едно и също, но да си кажа.
капутцентух, / ние купихме от Италия на децата/ > http://ecx.images-amazon.com/images/I/21%2Bhi60U9bL._AA160_.jpg .
А ето Бадехандтух http://www.amazon.de/Disney-Mickey-Mouse-Badetuch-Handtuch/dp/B0 … 443001&sr=1-7
Аз бих купила с картинка на Disney , или ако детето е над 6 години - Wilde Kerle

Пепе, болни не идват. Пък и болни да дойдат, дали от тях, дали от супермаркета, моите пак могат да се заразят, нали? Обаче това, което ти описваш, си е гадничко.ЧЕ и инфекция!Дезинфекция!
Досега са ставали издънки 2 пъти - единия път на момиченцето му се "отключи" пъпна херния, а преди няколко дни решихме да бягаме в един летен дъжд, след 2 минути се изсипа порой на главите ни,Та ги прибрах мокри до кости. Confused

# 123
  • Germany
Татянка, от кога мутойс имат магазини   Embarassed аз не съм срещала - къде другаде има? - да не са си отворили и при нас и аз да не съм дочула  Wink

# 124
Деси, филиали има в Касел, Кьолн (нов, открит на 28.8.), Зийген, Любек, Нюрнберг, Вормс и сега и във Вийzбаден  Peace

# 125
  • Germany
Деси, филиали има в Касел, Кьолн (нов, открит на 28.8.), Зийген, Любек, Нюрнберг, Вормс и сега и във Вийzбаден  Peace

smile3508

Тъкмо съм набелязала не малко неща. А моя син иска за РД подарък - фотоапарат - истински-син или червен  Thinking Thinking Гледам на В-Тех имат.....някой да има опит с такава Хапаратура да изкаже мнение  Confused

# 126
Ето ти и координатите
Цитат
Köln-Weiden im Rhein-Center
Aachener Straße 1253, 50858 Köln
Sortiment:
Spielwaren
Kindermode

За хапарата не мога да помогна  Sad  Има и един на ФиШер Прайс, но мнение нямам, сорри  Sad

# 127

На мен пък Вормс не ми е далече - мога там да скокна, мерси Hug

На 2г става детето - аз затова се учудих на желанието на родителите - ама практични немци, какво да ги правиш Rolling Eyes

# 128
  • в сърцето на един мъж...
Мацки, да питам нещо - изтича ми декември месец шофьорската книжка и понеже не можах да я оправя докато си бях в България, а от тук няма как да стане - мога ли да я сменя направо с немската и срока на немската ще бъде какъвто е на българската или е безсрочна или има някакви други правила? Не съм наясно, даже не знам къде да ида да питам. Помня, че Асето беше сменяла нещо по книжката си, та ако някой има идея какво да направя, нека да даде едно рамо и малко инфо  bouquet

# 129
  • Варна
Привет,момичета

Гея,поздравления и от мен за прическата ти ,за смелостта ти и за професионализма на италиано  bouquet
Така ти е много по-добре!

Сърфи,честита нова работа.Само напред и нагоре!

Мисля,че детските градини са нещо хубаво,защото идва един моент,в който на детето му става скучно и трудно можеш да му осигуриш цялото разнообразие,което ще получи в градината.
Вчера заведох Анджи до градината,в която ще бъде.Влязохме вътре и той онемя.Децата го наобиколиха и той само повтаряше -хальо,хальо Laughing.Аз докато си говорех с учителката,той се заигра с децата и като,че ли ме забрави.Надявам се да е така и когато тръгне,а да не ми прави сцени.
Аз също нямам търпение да тръгна на работа.И мисля,че както за родителя,така и за детето е в по-голяма полза да прекарват макар и по-малко часове заедно,но по-пълноценни , от колкото цял ден заедно,но доста често изнервящи.

А и когато родителят работи и се стреми да постига нещо на работното си място,дава пример на малчугана за в бъдеще!
Не,че когато мама е в къщи не работи,дори напротив,но пък и кой ли я забелязва тази работа...... Wink

# 130
  • Germany
Гея, няма никакъв проблем да си вземеш немска книжка - но като я вземеш и ще се водиш млад шофьор тук в ДЕ, а това има значение за застраховката на колата. Аз за това си останах с БГ книжка, макар, че бях решила да си я сменя точно заради безсрочността й, но после ми разясниха това със застраховките и се отказах  Peace

# 131
  • Варна
Мацки, да питам нещо - изтича ми декември месец шофьорската книжка и понеже не можах да я оправя докато си бях в България, а от тук няма как да стане - мога ли да я сменя направо с немската и срока на немската ще бъде какъвто е на българската или е безсрочна или има някакви други правила? Не съм наясно, даже не знам къде да ида да питам. Помня, че Асето беше сменяла нещо по книжката си, та ако някой има идея какво да направя, нека да даде едно рамо и малко инфо  bouquet
Да,можеш да си я смениш с немска.Мисля,че трябва да отидеш в цуласунгщеле,може и да се лъжа,като стане мъжа ми ще го питам по -точно,той беше проверявал.Даваш си бг книжката,те ти издават един документ,с който караш междувременно,докато стане готова новата.

# 132
  • в сърцето на един мъж...
Деси, мен застраховката не ме притеснява. Мъжа ми работи все пак в такава фирма, има си начини. Трябва ли ми нещо снимка, някакъв друг документ или не?
Дианджели, питай моля те мъжа ти, за да знам какво да правя.

# 133
  • Варна
Гея, няма никакъв проблем да си вземеш немска книжка - но като я вземеш и ще се водиш млад шофьор тук в ДЕ, а това има значение за застраховката на колата. Аз за това си останах с БГ книжка, макар, че бях решила да си я сменя точно заради безсрочността й, но после ми разясниха това със застраховките и се отказах  Peace
Да,точно така.И мъжа ми заради това се отказа.

# 134
  • Germany
А за мен имаше значение, защото скоро смятам да си вземам кола и застраховката ще е само на мое име и не искам да започвам от "нулата"  Confused

БТВ - Къде са нашите бременни?  newsm78 Whistling Whistling

Общи условия

Активация на акаунт