88ма немска тема на горските феи и техните джуджета

• 19 435
  • 299
  •   1
Отговори
# 210

Вечка, Петка и Муни бързо да кажат по едно здрасти.
smile3503 Добро утро и от мен. Аз май ще съм най-последна от чакащите за бебе, ама да видим де.
Мен в Алди ми харесва само прясно изцедения сок от портокал. Ако случайно минаваме покрай него, ще спра да купя 1 кашон, ама да бия специално път до там за 6 сока, не.
Иначе от другите Кауфланд ми е фаворит. С достатъчно голям асортимент на всичко и цените са супер Peace. Само дето тук в Мюнхен ни е нещо далечко. Crossing Arms

# 211
Аz пък си паркирам и не ми пука, освен ако не получа глоба. Хич не се смущавам ако някой ме чака, да чака ... аz винаги търпеливо иzчаквам и не препирам паркиващите , като се надявам всички да са като мен.
Вчера си вzимам отрочето от градината и един тати си вzима неговото . Въzпитателката го води беz гащи. Онzи пита zащо ,а тя ами напиква се цял ден , а не сте му сложили реzервни гащи. Той вика ама съм му сложил памперс, а тя ... ами той е над 3 годишен и може да каzва когато му се пикае( да не е малоумен бел. пр. ), донесете му утре повеЕч реzерни гащи . И той ама ние никога не сме му купували гащи  #Crazy
Още zа малко да отворя темата zа детските градини и критиката срещу тях. Това, че майката си има идеи zа идеалната майка и угриzения, ако  не ги иzпълни не смятам, че трябва да се отраzява на детето. Ак семейсвтото е многоеетно Ок, все пак докато стане на 5 има поне 2 по малки и пак е купон , не е само с въzрастните , но ако няма . НАскоро един колега осинови момиченце на 3г., живяло в дом zа деца беz родители. Докато свикнат един с друг, докато го сложат на градина ... ами детето било толкова фрустрирано, свикнало с много деца с компания и сега някакви 2 ма въzрастни само се моткат около него . Като го zаписали на градината страшно се zарадвало, че ще ходи между деца . Децата си търсят детска компания. Не е ли малко егоистично да се правим на идеалните майки на едно единствено дете, беz да zачитаме нуждата му от детска компания ? Та някак си не ме гриzка съвестта , чЕ детето ми ходи на градина Wink

# 212
Подозирам тайно, че таз Дева дет расте из корема ми отсега ще проявява характер. Наместен на стартова позиция според доктора, обаче да стартира - нъцки. А как ми тежи вече... ooooh!
Усещам как ме чака кошмара на предната бременност - 10+ и насилствено прекратяване на договора под наем. Crazy

# 213
  • Немция
Лично поzнавам цециалист с DEGUM 2
Kотаранке, знам, че е неволна грешка, но това не ми попречи да се посмея... Joy Особено ,ако "е"-то стане на "и".

Мишке, горкият слон! Поне са го излекували, доказал е повече характер от хората-наркомани.

Аз пазарувам чат-пат в Алди и то определени продукти. Но тукашното Алди е на широко построено и е ново, докато съм попадала и в Алди-та, в които всичко е толкова мръсно и сбутано, че чак ми се отщява да ходя там. Струва ми се обаче , че преди 5 години Алди беше по-евтино спрямо други супермаркети-много от тях предлагат сега стоки на конкурентни цени.
ЕДЕКА ми се струва с доста надути цени, а откакто прочетох миналата година статия във вестник на Грийнпийс, че след проверка плодовете и зеленчуците там били с най-високо ниво на пестициди в сравнение с други хран.вериги , спрях окончателно да пазарувам там.
Макар че цялата тази информация с пестицидите ми се струва относителна.Едва ли във всеки супермаркет нивото им  в продуктите е константно.

И аз харесвам Кауфланд, имам си такъв под носа. Тази верига май последните години се появи-преди 5 години не бях виждала и чувала(в Хамбург) за подобен супермаркет. И по Лидл си "падам"- и той ми е наблизо.

Жабке, доколкото схванах от дискусията тук, ставаше дума не за влиянието на детската градина въобще, а за целодневната такава.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 10:51 от .bibitka.

# 214

Жабке, доколкото схванах от дискусията тук, ставаше дума не за влиянието на детската градина въобще, а за целодневната такава.

Ок, май пак съм чЕла недочела. Сори.
Аz харесвам много да паzарувам в ЕДЕКА, zащото е чисто и добре наредено и има раzнообраzие. Надути цени и ниско качество поне на zеленчуците намирам във Фамила.
В Алди не съм влиzала от години, не че няа да намеря нещо да купя, но ако искам да намеря от всичко , което търся качествена стока отивам в ЕДЕКа .

# 215
Морген,
само да спомена за застраховките. Съпругът се застрахова за един унфал фрай. Ама как го написах... Заедно с пълното каско, плати екстра около 60?, та в случай на катастрофа тя да не се отрази на "досието" му. Това в АХА.

Иначе за Алди - ходя до там само ако има добър ангебот, иначе има прекалено много хора и пазаруването не е приятно. До скоро пазарувах основно в Лидл, че ми беше най-близо, но след преместването само Норма е до нас, така че съм там. Чак такива големи разлики между отдлните вериги няма, та да бия толкова път за някой продукт.

# 216
И той ама ние никога не сме му купували гащи  #Crazy
Абе за какво са им гащи на 3 години Simple Smile. Гащите чак за абитуриентския бал Wink

Алди и аз не го харесвам, въпреки, че този тук е долу-горе подреден и с рафтове навсякъде. Преди където живеехме имаше един Sick чак ми стана гнусно като влязох веднъж там- всичко се търкаляше по пода, един рафт нямаше- икономия, к'во да пра'йш. Сега тук има една "Норма"- същата гнус, в един тунел набутана, мрачно, мръсно, гадно, кой пазарува там не знам.

# 217
Морген,
само да спомена за застраховките. Съпругът се застрахова за един унфал фрай. Ама как го написах... Заедно с пълното каско, плати екстра около 60?, та в случай на катастрофа тя да не се отрази на "досието" му. Това в АХА.

Това може да се направи, но чак като спаднеш на SF6  или 7 си мисля. Пък като чета тук май повечето сме с по-малко години. Иначе е добра идея. Аз за сега трупам точки (години)  Laughing

# 218
Петка, не се знае коя ще е последна в класацията с обебешорването. Laughing
При мен ни вест, ни кост. Ни вопъл, ни стон. Ни камилата, ни камиларят.
Отивам сега при чичо док да чуе и види няма ли някоя скрита контракцийка.

Чувствам се като онзи слон, дето само не съм на метадон. Все си забравям тумбака и искам да мина през невъзможни за моите сегашни габарити тесни разстояния. Mr. Green

Със здраве, мацки!

# 219
  • Германия
Добро утро,
Аз пак с моите въпроси...  Crazy
Вчера се обадих за час за очен лекар и ми дадоха за края на октомври.  Shocked
Какво да правя сега като детето има ечемик???
Желая ви слънчев ден.

# 220
Добро утро,
Желая ви слънчев ден.

ами каzваш, че ще идеш, zащото сега имаш ечемик и шмерцен като кажеш можешда идеш, но... ще иzчАкаш сума народ. часовете са zа прегледи не zа спешни ситуации, поне при нас.

# 221
Добро утро,
Желая ви слънчев ден.

Ти каза ли какъв е проблема или просто поиска час? newsm78

Аз за ечемик обаче бих отишла при детския лекар, обикновено детските се справят с подобен род проблеми, пък ако прецени, че е нещо сериозно той ще ти даде юбервайзунг за очен. Всъщност и за всеки друг проблем с детето първо бих се насочила към него преди да търся сама специалисти.
Сега най-добре се обади на педиатъра ви и питай ДНЕС по кое време да наминеш, защото детето има проблем с окото и го боли....

# 222
Нисилиа, и аз като Биба. Трета, трета, имам право да се изкажа Mr. Green Даже при нашата педка може при спешни случаи да се отиде без дори да се обадиш  Peace

# 223
Мале, 88ма тема. Колко теми изтървах - 20?  Mr. Green

Родиха ли мамймуните и вечките? Много пишете, човек няма überblick като влезе.
Поне си мисля, че сигурно Вечка ще драсне смс от болницата...Мунката май беше за 5ти.

Сагата с франс телеком продължава. С неочакван край. На 21вия ден ми прекараха телефон, но от нет и следа няма. Не могат да се справят с тая тъй трудна задача другарите от телекома.

Мишоната ми тръгна на градина на 2/09. Голяма радост е, вечер не иска да се прибира. Аз пък се преродих - най-после се чувствам като бял човек. Ходя всеки ден на кино, успявам да чета книги и т.н.
Най-после имам енергия и се чувствам ок. Това майчинство ме съсипа и мисля повече да не се връщам към такива преживявания.

Изключено е сега да ви изчета, дано всички сте добре, здрави и засмяни. Поздрави и до скоро!

# 224
Мистик, тъкмо за теб си мислих Hug без майтап. Телепатия някаква Laughing

Общи условия

Активация на акаунт