Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 16 276
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
Бульовче, Десика, благодаря за разяснението! Сега видях, че положението при мен не е толкова трагично с килограмите- само 0.450кг. над нормалното Embarassed

# 166
Привет пухкави мами   bouquet
Ами съгласна съм с теб виев наистина всичко е индивидуално и няма нужда да се плашим.
Аз съм качила 3,5 кг и съм на максимума /според табличката/, но това не ми попречи да похапна преди малко 2 препечени филийки  Laughing. Дояжда ми се какво ли не, но не държа да е на момента, само ми се върти в ума докато изпълним поръчката. Слава Богу не наблягам на сладките работи. Иначе корема ми нараства "застрашително"  Laughing , вече си подносих "бременните" дънки и други такива дрехи,но няма как да се скрия - яко ми личи вече голямата пупа. Мажа се всяка вечер, никога не съм имала стрии, но все пак превантивно ...  Още не усещам бебо, но не се и старая, има време.
Ходя в частна клиника - МЦ "АГ Д-р Димитров", заради това че там ми правиха ин витро-то и си ме следят, отделно съм записана и ходя и по ЗК, заради болничните и ми се събират по два прегледа на месец. В края на месеца/ на 26.09/ ще ходя и на ФМ при д-р Марков, пък да видим.
    Честито на двете мами за разпознатите сини и розови гащи  Laughing !!!
Уви, няма да мога да дойда на училище  с "9 месеца", трябва да "опазвам" леглото продължително, разрешава ми се само лека разходчица до съседното кафене за не повече от 30 мин. Надявам се към 7-8 месец да ми "вдигнат ембаргото" и да мога да поджиткам и аз най-после.

# 167
  • Sofia
Mecholana, Antoshka, супер! Представяте ли си, сигурно сме се засичали там и сме си седяли близко близко и не сме знаели, че сме от една банда Simple Smile Ама има време, ще поправим този пропуск  Wink
Mecholana, непременно ще се разберем нещо, няма начин да се пропуснем тоя път Simple Smile
За разните неща за ядене - хич нищо не ми се дояжда вече Sad Е, само таратор, ама аз по принцип не мога да живея без него, та и сега така... Даже ми се струва, че мнооого малко ям, постоянно си мисля, че го държа гладно човечето, ама какво да направя! Иначе коремче си имам и то бая, аз качих една снимка, там се вижда  Mr. Green
Знаете ли какво ми каза една колежка днес като й казах, че най-хубаво усещам бебчо като си легна по гръб и си изпъна краката?  Каза ми, че е така защото той се бунтува и, че затискам някаква артерия и му спирам притока на кръв към плацентата  Cry И затова се разритвал възмутено. Каза ми и че не трябва продължително време да лежа по гръб пак по същата причина....
Моля, някоя по-веща мадама, вече мама да каже така ли е? Някоя от вас чувала ли е нещо такова?
Хайде  Hug от мен!

# 168
Имам питане ако някой може да ми каже болничния за бременност и раждане на база заплатата на която са ме осигурявали през последните 6 месеца календарни или работни е? Тоест ако до преди два месеца съм осигурявана на 250, а сега на 1000 и ми се наложи да изляза в болничен преди 8-мия месец как това ще повлияе на парите които ще получавам когато изляза по майчинство. Не знам дали се изказах достатъчно ясно дано сте ме разбрали ако не пак ще обяснявам Embarassed

# 169
  • София
Здравейте и от мен!Не съм влизала във форума от 3 дни и едвам ви изчетох.Много ме радва такава активност.
Аз и мъжът ми си направихме екскурзия до Ниагарския водопад.Много съм впечатлена-наистина е величествена гледка.После ще кача малко снимки.
Честито на мамите с розови и сини гащи   bouquet Така сигурно е още по-лесно да предадеш индивидуалност на човечето,растящо в нас.
Аз също имах някакви съмнителни болки-пробождания тези дни,но си купих магнезий и всичко е о.к.Иначе за усещането на бебчето,все още не съм сигурна.
Гледам,че някои от вас вече са си купили "бременски" дрехи.Аз засега си нося 3-4 летни тоалета,които са ми удобни,но съм се зарекла да ходя на шопинг след следващия ми преглед.Дано само не захладнее преди това....

# 170
Привет щастливки!

Голямо четене, голямо нещо...
Първо с отчета. Бях на лекар днес, всичко е нормално,  бебо си отговаря на седмиците. А като сложиха видеозона и се размаха с ръчички, татито за първи път беше с нас, резултата е цял ден много въодушевено ми обяснява как бебо махал с ръце, ама не на мен а на него Laughing.  За съжалени май ще е инатливо, пак се беше скрило и нищо не се видя, пустите му гащи, явно накрая ще стане ясно какви са.

За хемороидите, за щастия все още нямам, боря се със запека с круши и мюсли на закуска. Топла вода с мед преди ядене. За сега ми помагат.
За прияждането на разни неща: не ми се прияжда Rolling Eyes, нищо, само веднъж и на мен ми се приядоха едни зелени кисели ябълки, ама си имахме вкъщи. А в самото начало ми се ядеше кисел чесън, ама много, 1 седмица изтраях докато отидем на пазар, и после омлатих половин буркан от 800гр Embarassed. Мъжа ми ми се смя.

За килограмите, аз стартирах с много наднормено тегло (почти 30кг), сега съм все още -6 кг. Но доктора ми каза, че е нормално и да не се притеснявам. Жените, които започват с по-голямо тегло от нормалното качват по-бавно и по-малко кг, от тези които започват с по-ниско от нормалното тегло. А и в крайна сметка, бебо си взима своето, независимо дали качваме или не.

Някоя то мамите беше писала рецепти с разни масла. Според мен по време на бременност, такива масла не са препоръчителни за упостреба, могат да доведат до алергии, контракции и какво ли още не. Имаше някъде из форума статия за ароматерапията и там с големи букви пише, че не е за бременни. Това си е мое мнение.

И аз като Carbo, не се мажа все още с нищо, имам си един крем на Мустела, стой ми до главата и всяка вечер го гледам и заспивам веднага Embarassed. Всеки път си казвам, утре-утре....

Мисля, че до момента не съм усещала контракции. Имам подръпвания от ляво и от дясно, но не са свивания или нещо болезнено.

И да ви кажа много ви завиждам за тези курсове. Тук няма такива екстри. Много ще се радвам ако споделяте интересни неща, които сте научили там Wink.

^desika^, ВНЛ, много се радвам че вече сте добре. Стискам палци да няма повече болни девойки.

И да ви кажа под секрет, моя мъж чете тук редовно, много му е интересно и се забавлява. Чак не ми се вярва, гледам го как си отваря и с интерес следи темите. От време на време ме пита, кво става с мамите, добре ли са, нещо интересно пишат ли. Даже и помни, кой какво е писал и после ми казва, а ти знаеш ли че еди какво си се прави или не се прави. Много му се радвам Heart Eyes

# 171

mamuri при коя лекарка ще раждаш в Токуда?

При д-р Кирякова.Бях на преглед при нея миналата година и останах доволна.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 21:22 от mamuri

# 172
Отбора на пациентките на Др. Савова от Щеревата май е доста голям. И аз съм много доволна от нея.

# 173
Момичета пускам ви една темичка, който имажелание и му е интересно нека я прегледа.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267846.msg0;boardseen#new

Надявам се информацията вътре да е полезна за Yanest, защото тя се вълнуваше от темите засегнати в първия пост.

Дано да има наистина полезна информация. Аз също ще и хвърля един поглед.

# 174
Имам питане ако някой може да ми каже болничния за бременност и раждане на база заплатата на която са ме осигурявали през последните 6 месеца календарни или работни е? Тоест ако до преди два месеца съм осигурявана на 250, а сега на 1000 и ми се наложи да изляза в болничен преди 8-мия месец как това ще повлияе на парите които ще получавам когато изляза по майчинство. Не знам дали се изказах достатъчно ясно дано сте ме разбрали ако не пак ще обяснявам Embarassed
Ще получиш по-малко парички, тъй като болничния също се изчислява на база последните 6 календарни месеца - т.е. ще ти включи и месеците с осигуровки върху 250 лв., а от там и базата за майчинството ще ти падне, защото ще включва този болничен.
Все пак най-важно е да сме добре с бебетата!

# 175
Mamuri,значи засега ставаме трички при др.Кирякова newsm10

Cutesmallcat,вярно е казаното от твоята колежка.Само че се притиска не артерия,а някаква вена-vena cava inferior,ако не се лъжа.Даже в по напреднала бременност може да ти става лошо и да ти причернява от това легнало положение.

*hope,качи снимки от Ниагарския водопад!!!

Ioli,браво на твоя мъж.А пък моя няколко пъти казва,че ще спре интернета,защото съм се пристрастила и някак гледа несериозно или с лека насмешка на писанията ми тук(а всъщност никога не е прочел нищо от това,което аз или друг пише-той даже незнае какъв ми е ник-а).

# 176
Добро утро, дами   bouquet

Joli, моят мъж беше същия първия път, когато бях бременна  Joy сега като че ли е попретръпнал малко  Crossing Arms ние поддържаме чудесни отношения с мамите от септемврискийската група (2005) и вече да не казвам сме станали толкова близки, че моят мъж често се присеща и ме пита за тях поименно. Сегашната групичка обаче още не я е разучил  Laughing

Момичета, много благодаря много за съветите за хемероидите. Аз започнах промивки със смрадлика, налагам лед  Embarassed и ще си взема едно от всичките мазила, които сте изредили като им разгледам листовките  Wink иначе за меката храна е вярно, но явно не е само това причината, защото покрай малкия дивак само супички и манджичщки прилапвам  Embarassed и доста се движа (тичайки по него) та явно и друга причина има за гадовете  #2gunfire

Във връзка с храната и килограмите аз уж съм в нормалната графа по таблицата, а съм +5  Embarassed реших обаче да се зачета в една книжка за хранене на бременните на Иван Звездев и с мъка установих, че точно в периодите, когато контретни храни са много полезни, тъкмо тези храни аз не съм понасяла и не понасям в момента  Confused та очевидно се храня много нецелесъобразно  Thinking Иначе не ми се прияжда нищо кой знае колко яко, само на корнишони налитам настървено.

А за лежането по гръб и аз потвърждавам, че е вярно, но за съжаление аз редовно се будя по гръб и не знам колко време съм изкарала в тази поза   Rolling Eyes По принцип знам, че най-удобно за бебето е на лявата страна с леко прегънати крака (и възглавница между тях)  Mr. Green (а може и нещо друго, ако е ни е забранено като на мен  Embarassed  Joy)

Пожелавам ви хубав и слънчев ден   bouquet

# 177
здравейте,
толкова мн. сте изписали.
Аз се включвам с една новинка ще си имам момиченце stork-girl Бях толкова учудена че жената я питах 2 пъти дали е сигурно.
Таткото е мн.щастлив.
Скоро ще кача снимки на коремчето ми да се уплашите малко колко съм наддала - 8гк.Чувствам се като слон а после и бебка като наддаде,за моите 8кг тя е само 253гр. ако не се лъжа.
Моят док. ми каза да лежа на ляво, по гръб знам че не е полезно защото бебко притиска кръвоносните съдове.
А вече линийката ми показва че съм в 5-и месец  newsm68
Това е от мен.
Приятен и лек ден мами  love001

# 178
Добро утро мили мами,
включвам се само да се похваля, че снощи усетих ритничетата на бебо - доста продължителни бяха.
За лежането по гръб - доколкото четох чак след 20-та седмица трябва да се избягва, сега още може, но предполагам-не трябва да се прекалява.
gerganaj1, честити розови гащи!!! Ще има момиченца за нашите момченца значи  Laughing
Хубав ден!!!

# 179
  • София
Добро утро и от мен..   bouquet

Аз пък да ви кажа - от вчера следобед много малко сте изписали... няма и 1 стр., а обикновено сутрин имам по 2 за четене Wink

gerganaj1 , ЧЕСТИТО Simple Smile

Аз от вчера от моите странни преживявания с бучки и т.н. явно прекалих с разказите, щото бебо ни мърда ни шава от тогава... засрами се явно... но днес ще го понатискам, че имам да пиша на комп-а, а това както се оказва е най-неудобната поза Simple Smile

За спането по гръб - аз заставам както дойде... до преди няколко дни ме болеше таза като съм по гръб, но вече не... въобще не чувствам дискомфирт, но телевизора ми е от дясно на леглото, та повечето пъти заспивам легнала на тази си страна...

За мазането - снощи и тая сутрин се мазах  smile3501 очаквах да е стои мазно това олио, но не би - попива веднага...

за яденето.. както вече казах не ми се прияждат неща... и аз като cutesmallcat само на таратор налитам /и то само този, който баща ми прави/ , но това си ми е стандартно положение... даже сега ям по-малко, че по-бързо се наяждам... но тази сутрин си купих за закуска сладолед ... не ми се ядеше, но реших че може би така ще убедя хората в трамвая че съм бременна... е пак си стоях права до средата на пътя Grinning
иначе снощи ми се разказа играта от киселини... а тъкмо се чудех защо нямам...

за килограмите - започнах 65, което е около 15 над желаното  ooooh! но първите 3 месеца свалих до 62, което го приех за стартова цифра... Сега съм 65+малко и съм доволна... Надеждите ми са да не надвишавам 70кг... но по-реални ми се виждат може би 75...
 каквото и да кача докато тръгна пак на работа  newsm39 и ще съм 55! А до края на 2009 ще съм 50-ина .... надявам се Simple Smile

за форума и моя човек беше много против... но това беше в началото, когато много се притеснявах и то тормозех.... Сега му е все тая, но не би чел...

Общи условия

Активация на акаунт